Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Προχθές μου είπε ένας φίλος μου από τα παλιά ότι έχει τελειώσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΠΕ (συγκεκριμένα την δεκαετία του 1990) και όταν του είπα ότι δεν υπάρχει Ηλεκτρονικός Μηχανικός αλλά Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ μου είπε ότι είναι η ίδια ειδικότητα αλλά με παλαιότερη ονομασία. Ισχύει παιδιά η παραπάνω πληροφορία "ότι δηλαδή είναι το ίδιο ή άλλο είναι ο Ηλεκτρονικός και άλλο ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός¨ πάντα σε επίπεδο ΠΕ. 

1. Παιδιά ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικό Μηχανικού ΠΕ; Υπάρχει; 

2. Διάβασα σε κάποιο pdf που βρήκα ότι ο Ηλεκτρονικός Μηχανικός έχει το δικαίωμα να υπογράψει για ηλεκτρολογικές μελέτες χαμηλής τάσης. Τι εννοεί; Μπορείτε να μου το αναλύσετε; Δηλαδή έχει το δικαίωμα να υπογράψει για Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση (π.χ. για ένα σπίτι) ή είναι εντελώς άσχετος με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις; 

Όποιος μπορεί να με "φωτίσει" στο παραπάνω θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Θυμάμαι παλαιότερα πρέπει να υπήρχε μια πολυτεχνική σχολη στην Πάτρα η στο Πολυτεχνείο Κρήτης η οποία λεγόταν Ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών υπολογιστικων συστημάτων. Από εκεί πρέπει να έβγαιναν και ηλεκτρονικοί ΠΕ, γενικά τον τίτλο του ηλεκτρονικού τον συναντούσες κυρίως σε αποφοίτους ηλεκτρονικους των ΤΕΙ ως ηλεκτρονικοί ΤΕ. 

Στα ΑΕΙ τα διακαιώματα Ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικων πρέπει να είναι κοινά. Με τα επαγγελματικά δικαιώματα στους μηχανικούς επικρατεί ένα μπάχαλο γενικά. Μέχρι και τοπογραφοι μηχανικοί έχουν δικαίωμα υπογραφής σε περιορισμένο εύρος οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. 

Δημοσ.

τμήμα ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών υπήρχε στο παρελθόν στα χανιά που κάποια στιγμή μετά από 25 χρόνια μετακομίστηκε σε ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών . Οι παλιοί απόφοιτοι δεν είχαν δικαιώματα ηλεκτρολόγου αλλά ηλεκτρονικού μηχανικού δεν γνωρίζω αν με την μετονομασία πήραν και οι παλιοί αναδρομικά δικαιώματα χωρίς να έχουν σπουδάσει το αντικείμενο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...