nortec Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα! Έχω ένα παλιό θύροτηλέφωνο τεσσάρων καλωδιων και δε λειτουργεί καθόλου. Λόγω του ότι στην πολυκατοικία δεν έχει άλλος πρόβλημα σκέφτομαι να βρω ένα universal θυροτηλέφωνο και να το αντικαταστήσω μόνος μου. Δεν γνωρίζω όμως ποια είναι συμβατά και πως είναι εφικτό να κάνω την αντιστοιχία των καλωδιων. Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι τα urmet (no advertising) χρησιμοποιούνται για αντικαταστασεις παλιών συσκευών, γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ!
kax54638 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 To μόνο που ξέρω είναι ότι πραγματικά με την συμβατότητα των θυροτηλεφώνων υπάρχει μεγάλο θέμα και ούτε ορισμένοι ηλεκτρολόγοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Πρόσφατα ο από πάνω μου προσπάθησε να αλλάξει τα δικά του με αποτέλεσμα να "χαλάσουν" τα μισά υπόλοιπα της οικοδομής (δεν χτυπούσαν δηλαδή). Και εγώ όταν τα είχα αλλάξει είχα παιδευτεί πολύ να βρω κάποιο συμβατό με το υπάρχον σύστημα της οικοδομής. 3-4 διαφορετικά δοκιμάσαμε. Συμπωματικά αυτό που δούλεψε ήταν ένα urmet που αναφέρεις.
nortec Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Θα το επιχειρήσω μάλλον αλλά έλεγα μήπως κάποιος είχε κάποια γνώση πάνω σε αυτό. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα