Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ναι, συγκεκριμένα εδώ και δυο χρόνια χρησιμοποιώ έναν Samsung…

Έχω μπερδευτεί λίγο με αυτό που λες. Αν κατάλαβα καλά, εσύ φορτίζεις με Samsung usb-c φορτιστή και usb-c/lightning καλώδιο. Το άρθρο λέει ότι μόλις κοτσάρεις τον φορτιστή αυτόν και/ή καλώδιο usb-c/usb-c που δεν είναι Mfi στο επόμενο iPhone, παρόλο που αυτό είναι ένα setup που δουλεύει απροβλημάτιστα σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο (ΚΑΙ στα τωρινά iPad Pro), η Apple θα φροντίσει να υπολειτουργεί σε επίπεδο ταχύτητας φόρτισης.

• Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 hours ago, hellghan said:

Καμία σχέση αυτό που κάνει η Apple με την Microsoft με τα windows 11. ΕΛΕΟΣ

σε ολες τις περιπτωσεις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.ακους μεγαλες εταιριες να λενε για μειωση co2 κτλ και στην πραξη απλα τιποτα.βλεπε amazon. σιγουρα υπαρχει διαφορα apple,microsoft   αλλα στην πραξη το αποτελεσμα παλι ειναι το ιδιο.απο την μια λες για οικολογια κτλ και απο την αλλη με 1002 τροομπους κανεις το αναποδο.και δεν ειναι μονο το καλωδιο ή ο φορτιστης. ακομα και το μεγαλο κοστος επισκευης αναγκαζει στο τελος να παρεις αλλο

On 23/03/2023 at 11:29, polaki said:

Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που λες, ίσως έχεις μείνει στα καλώδια που είχαμε σε κάτι iPhone 4, αυτά ναι είχαν θέμα και σπάγανε στην ένωση. 

Έχω lightning πάνω από 6 χρόνια που έχει γίνει μαύρο απ'τη βρώμα και σιχαίνομαι να το πιάνω, αλλά φορτίζει και λειτουργεί τέλεια όλα αυτά τα χρόνια. 

χωρις να τρολλαρω με azax μπορεις να καθαρισεις το καλωδιο απεξω αν απο ασπρο εχει γινει μαυρο. δεν θα σου χαλασει το καλωδιο αφου δεν ειναι δυνατο οπως το οινοπνευμα κτλ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

σε ολες τις περιπτωσεις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.ακους μεγαλες εταιριες να λενε για μειωση co2 κτλ και στην πραξη απλα τιποτα.βλεπε amazon. σιγουρα υπαρχει διαφορα apple,microsoft   αλλα στην πραξη το αποτελεσμα παλι ειναι το ιδιο.απο την μια λες για οικολογια κτλ και απο την αλλη με 1002 τροομπους κανεις το αναποδο.και δεν ειναι μονο το καλωδιο ή ο φορτιστης. ακομα και το μεγαλο κοστος επισκευης αναγκαζει στο τελος να παρεις αλλο

χωρις να τρολλαρω με azax μπορεις να καθαρισεις το καλωδιο απεξω αν απο ασπρο εχει γινει μαυρο. δεν θα σου χαλασει το καλωδιο αφου δεν ειναι δυνατο οπως το οινοπνευμα κτλ

Όχι, δεν είναι καθόλου το ίδιο τα Windows 10 έπαιζαν κανονικά μέχρι και σε core duo που ήταν το 2006, άρα κάποιος αν για κάποιο λόγο πρέπει να ακολουθήσει στα Windows στην τελευταία έκδοση τότε είχε μηχάνημα 17 χρόνια. Με αλλαγή δίσκο και άντε καμιά ραμ. Υπάρχουν άπειρα σημεία για ανακύκλωση υπολογιστών.

Η Apple πήγε σε type c σε lighting απο iphone 11 και μετά ( μόνο στα pro) μετά έβγαλε τελείως τον φορτιστή και άφησε το type c to lighting και τώρα θα βάλει type c σε type c και θα ρίχνει ταχύτητες αν δεν έχει πληρωθεί το mfi.

Τώρα πως φαίνεται το ίδιο δεν ξέρω, σε εμένα δεν είναι πάντως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

Αν σου πω ότι χτες μετά το ποστ μου πήγα όντως και το καθάρισα γιατί ντράπηκα και μόνο που το έγραψα; hahah!

Χρησιμοποίησα υγρό καθαρισμού οθόνης που θεώρησα ότι θα είναι ακόμα λιγότερο δυνατό, μια χαρά έγινε σαν καινούριο!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hellghan είπε

Όχι, δεν είναι καθόλου το ίδιο τα Windows 10 έπαιζαν κανονικά μέχρι και σε core duo που ήταν το 2006, άρα κάποιος αν για κάποιο λόγο πρέπει να ακολουθήσει στα Windows στην τελευταία έκδοση τότε είχε μηχάνημα 17 χρόνια. Με αλλαγή δίσκο και άντε καμιά ραμ. Υπάρχουν άπειρα σημεία για ανακύκλωση υπολογιστών.

Η Apple πήγε σε type c σε lighting απο iphone 11 και μετά ( μόνο στα pro) μετά έβγαλε τελείως τον φορτιστή και άφησε το type c to lighting και τώρα θα βάλει type c σε type c και θα ρίχνει ταχύτητες αν δεν έχει πληρωθεί το mfi.

μιλάς για Windows 10.

Τα Windows 11 πρόσφατα διαβάζαμε ότι ακόμα και φουστιά να κανεις και να τα ενεργοποιήσεις σε μηχάνημα που η μαμά Microsoft δεν τα τσέπωσε, εεεε συγγνώμη δεν είναι «συμβατό», θα σου βγάλει υδατογράφημα ότι τα χρησιμοποιείς σε μηχάνημα που δεν υποστηρίζεται. 

Για να σε σπρώξει στην αναβάθμιση, πολύ απλά γιατί τα τσεπώνει κανονικότατα. Αλλιώς δεν έχει απολύτως κανένα λογο να μη σε αφήνει να τα χρησιμοποιείς σε 10 χρόνων μηχάνημα όπως παλιά.

Θελω ΕΝΑΣ να βρεθεί να μου πει τί ακριβώς ΔΕΝ μπορεί να κάνει με μηχάνημα 10ετιας. Τίποτα, τα πάντα μπορείς να κανεις. Με έναν σχεδόν random δίσκο SSD και την πρώτη τυχάρπαστη και φθηνιάρα Ram και αν βάλεις, αν έχεις 16gb ram απλά πετάς. 

Δε μιλάω για gaming προφανώς. Μιλάω για οποιαδήποτε άλλη εργασία σε υπολογιστή χρειάζεται να κανεις. 

PC 10ετιας i7 ή και i5 αν έχει SSD και 16gb ram, πετάει. 

Ο μόνος λόγος που τα λειτουργικά (win11 & macOS) μας ζητάνε νεότερα μηχανήματα είναι για το κέρδος τους και μόνο.

Change my mind.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, polaki είπε

μιλάς για Windows 10.

Τα Windows 11 πρόσφατα διαβάζαμε ότι ακόμα και φουστιά να κανεις και να τα ενεργοποιήσεις σε μηχάνημα που η μαμά Microsoft δεν τα τσέπωσε, εεεε συγγνώμη δεν είναι «συμβατό», θα σου βγάλει υδατογράφημα ότι τα χρησιμοποιείς σε μηχάνημα που δεν υποστηρίζεται. 

Για να σε σπρώξει στην αναβάθμιση, πολύ απλά γιατί τα τσεπώνει κανονικότατα. Αλλιώς δεν έχει απολύτως κανένα λογο να μη σε αφήνει να τα χρησιμοποιείς σε 10 χρόνων μηχάνημα όπως παλιά.

Θελω ΕΝΑΣ να βρεθεί να μου πει τί ακριβώς ΔΕΝ μπορεί να κάνει με μηχάνημα 10ετιας. Τίποτα, τα πάντα μπορείς να κανεις. Με έναν σχεδόν random δίσκο SSD και την πρώτη τυχάρπαστη και φθηνιάρα Ram και αν βάλεις, αν έχεις 16gb ram απλά πετάς. 

Δε μιλάω για gaming προφανώς. Μιλάω για οποιαδήποτε άλλη εργασία σε υπολογιστή χρειάζεται να κανεις. 

PC 10ετιας i7 ή και i5 αν έχει SSD και 16gb ram, πετάει. 

Ο μόνος λόγος που τα λειτουργικά (win11 & macOS) μας ζητάνε νεότερα μηχανήματα είναι για το κέρδος τους και μόνο.

Change my mind.

Τα windows πως ακριβώς βγάζουν λεφτά; επειδή εσύ θα αγοράσεις υπολογιστή αγοράζεις και γνήσιο κλειδί; αφού δεν είσαι υποχρεωμένος καν να τα αγοράσεις αν δε θες.

Το θέμα μας όμως είναι τα κινητά και τα καλώδια όχι οι υπολογιστές

Δημοσ.
15 hours ago, hellghan said:

για μενα δεν εχει διαφορα αν ο ενας τοναλλαξε σε 2 χρονια ή ο αλλος το αλλαξε σε 10 χρονια ή αν ο ενας υποστηριζει 2 χρονια και ο αλλος 4 χρονια.σημασια εχει οτι και οι 2 τακτικες εχουν αντικτυπο στο περιβαλλον. επισης δεν γινεται να τρεχω  windows 10 σε λαπτοπ intel i3 πρωτης γενιας που ειναι απο το 1821 αλλα να μην μπορω να τρεξω windows 11 σε ryzen ή  intel 2 -3  gen πισω επεοδη λειπει tpm λειπει ο αναδρομος ερμης.αν πλεον το υποστηριξουν εστω λαι με υδατογραφημα που λενε οτι μπορεις να το αφαιρεσεις τοτε οκ. anyway to point δεν ειναι αυτο.το point ειναι οτι ενα βημα μπροστα και καλα για το περιβαλλον και μετα 2 πισω

13 hours ago, hellghan said:

Τα windows πως ακριβώς βγάζουν λεφτά; επειδή εσύ θα αγοράσεις υπολογιστή αγοράζεις και γνήσιο κλειδί; αφού δεν είσαι υποχρεωμένος καν να τα αγοράσεις αν δε θες.

Το θέμα μας όμως είναι τα κινητά και τα καλώδια όχι οι υπολογιστές

υπαρχουν και εταιρειες που παιρνουν κλειδια.οτι υπαρχει το πειρατικο για καποιους δεν λεει κατι

Δημοσ.
On 24/03/2023 at 16:21, polaki said:

Αν σου πω ότι χτες μετά το ποστ μου πήγα όντως και το καθάρισα γιατί ντράπηκα και μόνο που το έγραψα; hahah!

Χρησιμοποίησα υγρό καθαρισμού οθόνης που θεώρησα ότι θα είναι ακόμα λιγότερο δυνατό, μια χαρά έγινε σαν καινούριο!

Και το υγρο οθονης ναι πρεπει να ειναι σε στυλ azax οποτε μια χαρα κανει δουλεια.

Δημοσ.
Στις 23/3/2023 στις 10:30 ΜΜ, apos είπε

Έχω μπερδευτεί λίγο με αυτό που λες. Αν κατάλαβα καλά, εσύ φορτίζεις με Samsung usb-c φορτιστή και usb-c/lightning καλώδιο. Το άρθρο λέει ότι μόλις κοτσάρεις τον φορτιστή αυτόν και/ή καλώδιο usb-c/usb-c που δεν είναι Mfi στο επόμενο iPhone, παρόλο που αυτό είναι ένα setup που δουλεύει απροβλημάτιστα σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο (ΚΑΙ στα τωρινά iPad Pro), η Apple θα φροντίσει να υπολειτουργεί σε επίπεδο ταχύτητας φόρτισης.

Σωστα μαλλον καπως ετσι θα παει. Λογικα θα λειτουργουν (υπολειτουργουν) τα καλωδια απο τριτους κατασκευαστες (με αρκετους περιορισμους) αλλα σε χαμηλες ταχυτητες. Θα θελει ειδικο mfi για να πιασει τη βελτιστη αρα νεες πωλησεις σε νεα καλωδια αν δεν τα βγαλει απο τις συσκευασιες. Τα 15 Standard θα εχουν πιο αργη φορτιση απο τα pro με usb c.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...