AtiX Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 6 λεπτά πριν, hellghan είπε Γιατί να φορτίζει ποίο αργά ή να μεταφέρει λιγότερα δεδομένα αν βάλω ένα type c του γραφείου; τι αλλάζει; Δεν μπορώ να απαντήσω σε θέματα επιλογής του κάθε χρήστη… Να ρωτήσω όμως το ανάποδο, τι σε ενοχλεί να χρησιμοποιείς το apple καλώδιο και σε άλλες συσκευές?
hellghan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 15 λεπτά πριν, AtiX είπε Δεν μπορώ να απαντήσω σε θέματα επιλογής του κάθε χρήστη… Να ρωτήσω όμως το ανάποδο, τι σε ενοχλεί να χρησιμοποιείς το apple καλώδιο και σε άλλες συσκευές? Κανένα, αυτό λέμε. Γατί τα iphone να υστερούν επειδή το καλώδιο δεν είναι το "γνήσιο"; τι διαφορά έχει το καλώδιο της Samsung type c σε type c είναι και τα 2 και χρησιμοποιούν pd για ταχεία φόρτιση 1
AtiX Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 37 λεπτά πριν, hellghan είπε Κανένα, αυτό λέμε. Γατί τα iphone να υστερούν επειδή το καλώδιο δεν είναι το "γνήσιο"; τι διαφορά έχει το καλώδιο της Samsung type c σε type c είναι και τα 2 και χρησιμοποιούν pd για ταχεία φόρτιση Μα και τα Samsung παρόμοια συμπεριφορά έχουν με τα Apple… πραγματικά τώρα, έχετε χρησιμοποιήσει iPhone με άλλου κατασκευαστή φορτιστή και δεν λειτούργησε όπως της Apple? 1
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 4 hours ago, iwnas28 said: Εμείς οι καταναλωτές να τα βλέπουμε αυτά... επισης κανεις δεν ασχολειται. εδω ακομα δεν εχουμε μαθει να μαζευουμε ανακυκλωσιμα. 1
hellghan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 10 ώρες πριν, AtiX είπε Μα και τα Samsung παρόμοια συμπεριφορά έχουν με τα Apple… πραγματικά τώρα, έχετε χρησιμοποιήσει iPhone με άλλου κατασκευαστή φορτιστή και δεν λειτούργησε όπως της Apple? yeap, αν και τώρα δεν μπορείς να το συγκρίνεις ακριβώς. Είναι με θύρα lighting δεν μπορείς να συγκρίνεις ταχύτητες. Είναι χαοτική η διαφορά
polaki Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, nikopoup είπε Ναι σου δίνει ένα της κακιάς ώρας που στο τρίμηνο έχει χαλάσει. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που λες, ίσως έχεις μείνει στα καλώδια που είχαμε σε κάτι iPhone 4, αυτά ναι είχαν θέμα και σπάγανε στην ένωση. Έχω lightning πάνω από 6 χρόνια που έχει γίνει μαύρο απ'τη βρώμα και σιχαίνομαι να το πιάνω, αλλά φορτίζει και λειτουργεί τέλεια όλα αυτά τα χρόνια.
nikopoup Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 15 λεπτά πριν, polaki είπε Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που λες, ίσως έχεις μείνει στα καλώδια που είχαμε σε κάτι iPhone 4, αυτά ναι είχαν θέμα και σπάγανε στην ένωση. Έχω lightning πάνω από 6 χρόνια που έχει γίνει μαύρο απ'τη βρώμα και σιχαίνομαι να το πιάνω, αλλά φορτίζει και λειτουργεί τέλεια όλα αυτά τα χρόνια. Τι να σου πω. Αρκετοί γνωστοί μου τα έχουν αλλάξει επειδή χάλασε το πλαστικό περίβλημα. Δουλεύουν δεν λέω αλλά με τον οποίο κίνδυνο συνεπάγεται. Εγώ τόσα χρόνια Android και φέτος iPhone αγόραζα απευθείας braided καλώδιο και δεν είχα τέτοιο θέμα. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό. Η διαφωνία μου είναι ότι μέσα στην συσκευασία θα έχει ένα καλώδιο 25w το πολύ εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη και δώσει ταχύτερη φόρτιση. Άρα αν εχεις και ένα Mac θέλεις ακόμα 1 καλώδιο type c 100w για να το φορτίζεις. Θα γεμίσουμε πάλι καλώδια που θα είναι άχρηστα. Εκτός αν κάνει την έκπληξη όπως προείπα και δώσει καλώδια 100w οπότε θα πάρω πίσω ότι έχω πει.
chn-cynic Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Το όλο θέμα εδώ είναι να μήν έχουμε 100 φορτιστές και 100 καλώδια για τα αυτονόητα. Ένα πρότυπο. Ένα καλώδιο. Full featured επικοινωνία. Standardization. Προφανώς και η Apple ας κάνει ό,τι θέλει αν οι αγοραστές τα τσιμπάνε, αλλα αυτό που φαίνεται είναι οτι αντί να πούνε OK, 100% usb-c και τα χτίζουμε όλα εκεί πάνω, αρχίσαν πάλι τα MFi programs, και τα proprietary features κτλ κτλ ώστε να αγοράζεις καλώδια Apple. Καλά κάνουν σαν business, αλλα κλασικά στα @@ τους για standards και οικολογίες. 6
polaki Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, nikopoup είπε Τι να σου πω. Αρκετοί γνωστοί μου τα έχουν αλλάξει επειδή χάλασε το πλαστικό περίβλημα. Δουλεύουν δεν λέω αλλά με τον οποίο κίνδυνο συνεπάγεται. Εγώ τόσα χρόνια Android και φέτος iPhone αγόραζα απευθείας braided καλώδιο και δεν είχα τέτοιο θέμα. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό. Η διαφωνία μου είναι ότι μέσα στην συσκευασία θα έχει ένα καλώδιο 25w το πολύ εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη και δώσει ταχύτερη φόρτιση. Άρα αν εχεις και ένα Mac θέλεις ακόμα 1 καλώδιο type c 100w για να το φορτίζεις. Θα γεμίσουμε πάλι καλώδια που θα είναι άχρηστα. Εκτός αν κάνει την έκπληξη όπως προείπα και δώσει καλώδια 100w οπότε θα πάρω πίσω ότι έχω πει. Οκ κατάλαβα τι λες, και φυσικά νομίζω όλοι συμφωνούν ότι βολεύει καλύτερα να υπάρχει ένας τύπος καλωδίου. Στα UTP καλώδια για παράδειγμα, υπάρχει standardization, ξέρεις τί αγοράζεις όταν παίρνεις πχ CAT6. Το ότι τόσα χρόνια δεν έχουμε το ίδιο πράγμα και στα καλώδια φόρτισης είναι εκνευριστικό. Δεν είναι θέμα Apple/Samsung, είναι θέμα ότι δεν μπορούν να κάτσουν όλοι κάτω και να βγει μια ρημάδα οδηγία ώστε σε 10 χρόνια από τώρα να μην υπάρχει καν αυτό το θέμα. Αλλά ο καθένας θέλει να πουλάει τα καλώδιά του για να τσεπώνει τα λεφτά.. οπότε δεν ελπίζω στο να αλλάξει αυτό ποτέ. Πραγματικά πάντως προσπαθώ να απλοποιώ τη ζωή μου όσο γίνεται, πχ θέλει νέο φορτιστή για να φορτίζει γρήγορα? Αν με καίει, θα το κάνω. Θέλει νέο καλώδιο? Επίσης θα το κάνω. Προς το παρόν, δε μου έχει χρειαστεί και απλά μου περνάει αδιάφορο σχεδόν η οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει σε αυτό. Ας φορτίσει σε 6 ώρες το κινητό, αλήθεια το λέω. Ούτως ή άλλως, ΟΠΟΥ και να βρίσκομαι εχω μία φόρτιση, είτε γραφείο είτε σπίτι είτε αμάξι. Και επίσης, ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ΑΔΙΑΦΟΡΟ με κεφαλαία για εμένα από τη φθορά της μπαταρίας επειδή το φροντίζω αλλοπρόσαλα. Στα @@ μου. Αν χαλάσει η μπαταρία θα δώσω 80€ και θα τη φτιάξω. Δεν θα αλλάξω ολόκληρο το lifestyle μου στο κομμάτι της φόρτισης για να μη χαλάσει η μπαταρία μετά από 2.5 χρόνοα καθημερινού abuse. 2
Georgios Pappas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 23 ώρες πριν, poulinos είπε ο Kuo πιστεύει ότι η Apple αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης για το φορτιστή USB-C 20W που θα κατασκευάζει η ίδια. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.και καπως ετσι βγαζουμε τον φορτιστη απο το κουτι για θεμα οικολογιας.η μπηχτη δεν παει στην apple αλλα σε ολους τους κατασκευαστες που κοιτανε το περιβαλλον.μαζι με την ΕΕ. αλλα microsoft στυλ.βγαζουμε ανακυκλωμενο ποντικι αλλα πεταξτε το pc για να βαλετε windows 11. no one gives a fuck για το περιβαλλον οταν μιλανε τα λεφτα. και απειρα παραθυρακια. κατα τα αλλα κοινο usb type c Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. 1
hellghan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Georgios Pappas είπε Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Καμία σχέση αυτό που κάνει η Apple με την Microsoft με τα windows 11. ΕΛΕΟΣ 1
nikolas15341 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) ....και γεμίζει ο (ήδη επιβαρυμένος) πλανητης μας σκουπιδια (e-waste) Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από nikolas15341 1
apos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Στις 22/3/2023 στις 6:24 ΜΜ, AtiX είπε Μα μέχρι στιγμής όποιον φορτιστή έχω χρησιμοποιήσει δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα… Μπερδεύτηκα, αναφέρεσαι σε usb-c τώρα;
AtiX Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, apos είπε Μπερδεύτηκα, αναφέρεσαι σε usb-c τώρα; Ναι, συγκεκριμένα εδώ και δυο χρόνια χρησιμοποιώ έναν Samsung… Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από AtiX
nikopoup Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Στις 22/3/2023 στις 8:17 ΜΜ, AtiX είπε Δεν μπορώ να απαντήσω σε θέματα επιλογής του κάθε χρήστη… Να ρωτήσω όμως το ανάποδο, τι σε ενοχλεί να χρησιμοποιείς το apple καλώδιο και σε άλλες συσκευές? Δεν θα με ενοχλούσε αν ήταν τουλάχιστον 3.2 gen 1 αλλά με την προϊστορία της apple βλέπω να είναι usb 3 στην καλύτερη. Και όσοι πείτε είναι θεωρητικές οι ταχύτητες, έχεις το airdrop, ακόμα με καλώδια ασχολείσαι, όταν δίνω 1300 ευρώ για κινητό θέλω να είναι State of the art σε όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα