Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η επερχόμενη σειρά iPhone 15 της Apple θα περιλαμβάνει υποστήριξη για ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης όταν χρησιμοποιείται με φορτιστές USB-C που θα έχουν πιστοποίηση MFi, συμπεριλαμβανομένου του δικού της φορτιστή ισχύος 20W, σύμφωνα με το τελευταίο σημείωμα του αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo.

Φέτος, η Apple θα κάνει τη μετάβαση στο iPhone από τη Lightning στη USB-C θύρα προκειμένου να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που απαιτούν οι ηλεκτρονικές συσκευές να έχουν κοινό τρόπο φόρτισης μέσω USB-C θύρας.

Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, η Apple αναμένεται να περιορίσει ορισμένα πλεονεκτήματα του USB-C, όπως την ταχύτερη φόρτιση και τις ταχύτητες δεδομένων, ώστε να λειτουργούν μόνο με καλώδια και φορτιστές που διαθέτουν πιστοποίηση MFi. Ως αποτέλεσμα, ο Kuo πιστεύει ότι η Apple αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης για το φορτιστή USB-C 20W που θα κατασκευάζει η ίδια. 

Όπως αναφέρει ο έγκριτος αναλυτής:

Πιστεύω ότι η Apple θα βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις γρήγορης φόρτισης που θα παρέχουν οι φορτιστές με πιστοποίηση MFi για το iPhone 15. Μεταξύ των φορτιστών της Apple, το μοντέλο 20W USB-C είναι η πιο αποδοτική επιλογή για τους χρήστες iPhone, με αποτέλεσμα την έντονη ζήτηση για το USB-C φορτιστή των 20W προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλιοί.

Εκτός από τα οφέλη της κατοχής ενός φορτιστή με πιστοποίηση της Apple, ο Kuo πιστεύει ότι ένας άλλος πιθανός κινητήριος παράγοντας πίσω από την ισχυρή ζήτηση αντικατάστασης θα είναι η επιθυμία των κατόχων του iPhone 15 να έχουν περισσότερους από έναν φορτιστές USB-C για να καλύψουν την ανάγκη για περισσότερες θέσεις φόρτισης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, ο Kuo αναφέρει ότι οι αποστολές του USB-C φορτιστή της Apple των 20W "αναμένεται το 2023 να σημειώσουν σημαντική αύξηση 30-40% YoY, ανερχόμενη σε 230-240 εκατομμύρια μονάδες", με τον προμηθευτή της Apple, LY iTech, να έχει φυσικά τη μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά τα έσοδα.

Από τότε που εισήχθησαν το 2012, οι Lightning θύρες και τα καλώδια που έχουν πιστοποίηση MFi περιέχουν ένα μικρό ολοκληρωμένο κύκλωμα που επιβεβαιώνει τη γνησιότητα των εξαρτημάτων κατά τη σύνδεση. Τα καλώδια φόρτισης τρίτων κατασκευαστών που δεν είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο MFi, δεν διαθέτουν αυτό το τσιπ με αποτέλεσμα συχνά να εμφανίζονται στις Apple συσκευές οι γνωστές προειδοποιήσεις όπως το "Αυτό το εξάρτημα δεν υποστηρίζεται".

Οι φήμες αναφέρουν ότι η θύρα αντικατάστασης USB-C στα μοντέλα iPhone 15 θα συνεχίσει να διαθέτει ένα τσιπ πιστοποίησης τύπου Lightning, παρά το γεγονός ότι οι θύρες USB-C στα iPad της Apple δεν διαθέτουν τέτοιο τσιπ. Η ανησυχία από την πλευρά των χρηστών είναι ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα MFi για να περιορίσει λειτουργίες όπως τη γρήγορη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε καλώδια της Apple και πιστοποιημένα με MFi. Η τελευταία πρόβλεψη του Kuo φαίνεται να υποδηλώνει το ίδιο.

Ο Kuo έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι η θύρα USB-C στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα παραμείνει περιορισμένη σε ταχύτητες Lightning/USB 2.0, ενώ οι ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς θα είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ο Kuo πιστεύει ότι η Apple αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης για το φορτιστή USB-C 20W που θα κατασκευάζει η ίδια. 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.και καπως ετσι βγαζουμε τον φορτιστη απο το κουτι για θεμα οικολογιας.η μπηχτη δεν παει στην apple αλλα σε ολους τους κατασκευαστες που κοιτανε το περιβαλλον.μαζι με την ΕΕ.

αλλα microsoft στυλ.βγαζουμε ανακυκλωμενο ποντικι αλλα  πεταξτε το pc για να βαλετε windows 11. no one gives a fuck για το περιβαλλον οταν μιλανε τα λεφτα. και απειρα παραθυρακια. κατα τα αλλα κοινο usb type c

• Like 23
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Η ανησυχία από την πλευρά των χρηστών είναι ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα MFi για να περιορίσει λειτουργίες όπως τη γρήγορη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε καλώδια της Apple και πιστοποιημένα με MFi"

Ποια ανησυχία; Μιλάμε για βεβαιότητα.. Κι από τη μύγα ξύγκι θέλει και πάλι να βγάλει η Appolυτη..

Steve Jobs Apple GIF

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά εντυπωσιακό που ο τίτλος δεν είναι clickbait και δεν γράφει κάτι σε «μόνο αν αγοράσεις φορτιστή Apple θα φορτίζεις με 20W αλλιώς το κινητό σου θα ολοκληρώσει φόρτιση όταν πεθάνει η Ζωζώ Σαπουντζάκη, δηλαδή ποτέ»

Επεξ/σία από enlightened
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, enlightened είπε

Πραγματικά εντυπωσιακό που ο τίτλος δεν είναι clickbait και δεν γράφει κάτι σε «μόνο αν αγοράσεις φορτιστή Apple θα φορτίζεις με 20W αλλιώς το κινητό σου θα ολοκληρώσει φόρτιση όταν πεθάνει η Ζωζώ Σαπουντζάκη, δηλαδή ποτέ»

Δεν θα ήταν και πάρα πολύ clickbait στο συγκεκριμένο article ^_^

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα τι αλλάζει και γίνεται τόσος ντόρος αφού οι φορτιστές μένουν ίδιοι και το μόνο που αλλάζει είναι η μια πλευρά του καλωδίου από lightning σε type-c…

πραγματικά, το καλώδιο στο δίνει η ίδια και φορτιστή έχεις ήδη, κοινώς ότι γινότανε μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να γίνεται…

μου κάνει περισσότερο για γκρίνια από συνήθεια… 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, AtiX said:

Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα τι αλλάζει και γίνεται τόσος ντόρος αφού οι φορτιστές μένουν ίδιοι και το μόνο που αλλάζει είναι η μια πλευρά του καλωδίου από lightning σε type-c…

πραγματικά, ότι γινότανε και μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να γίνεται, και μου κάνει περισσότερο για γκρίνια από συνήθεια… 

Απλώς οι παραπάνω "καλόπιστοι" σχολιαστές δεν έχουν ιδέα ότι αυτό συμβαίνει και σήμερα, γιατί πολύ απλά δεν είναι χρήστες iPhone και ούτε σκοπεύουν να γίνουν - απορίας άξιον βέβαια τι κάνουν σε ένα τέτοιο topic αλλά ορισμένοι ποτέ δεν αφήνουν την ευκαιρία για τρολλάρισμα να πάει χαμένη. ;)

• Like 9
  • Confused 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, poulinos είπε

ο Kuo πιστεύει ότι η Apple αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης για το φορτιστή USB-C 20W που θα κατασκευάζει η ίδια. 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.και καπως ετσι βγαζουμε τον φορτιστη απο το κουτι για θεμα οικολογιας.η μπηχτη δεν παει στην apple αλλα σε ολους τους κατασκευαστες που κοιτανε το περιβαλλον.μαζι με την ΕΕ.

αλλα microsoft στυλ.βγαζουμε ανακυκλωμενο ποντικι αλλα  πεταξτε το pc για να βαλετε windows 11. no one gives a fuck για το περιβαλλον οταν μιλανε τα λεφτα. και απειρς παραθυρακια. κατα τα αλλα κοινο usb type c

Εμείς οι καταναλωτές να τα βλέπουμε αυτά...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, AtiX είπε

πραγματικά, το καλώδιο στο δίνει η ίδια και φορτιστή έχεις ήδη, κοινώς ότι γινότανε μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να γίνεται…

Good point.

Το πνεύμα του άρθρου (νομίζω) όμως ότι είναι "μην πάει το μυαλό σας κουτά ότι τα 3 spare usb-c καλώδια που έχετε και κανα δυο φορτιστές από αλλά κινητά, θα δουλέψουν κανονικά ". Γιατί συνήθως δεν έχουμε  μόνο έναν φορτιστή, έχουμε και κανέναν στη δουλειά, στο αυτοκίνητο κτλ. Και η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας ότι θα έχει usb-c κάποιος θα σκεφτεί ότι όλα τα παραπάνω θα δουλέψουν κανονικά. Γενικά ακόμα και να το δει κανείς έτσι όπως τοποθετήθηκες, δεν παύει να είναι πολύ... Apple η φάση!

Επεξ/σία από apos
  • Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αλλάζει και πολύ, γιατί αργότερα αν σου βάλει 50W φορτιστή και θέλει τον mfi καλώδιο για να τα πιάσει τότε θα θες μόνο τον γνήσιο και οχι καλώδιο απλό.

Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που κάνει

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, hellghan είπε

Αλλάζει και πολύ, γιατί αργότερα αν σου βάλει 50W φορτιστή και θέλει τον mfi καλώδιο για να τα πιάσει τότε θα θες μόνο τον γνήσιο και οχι καλώδιο απλό.

Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που κάνει

Μα καλώδιο σου δίνει στην συσκευασία…

16 λεπτά πριν, apos είπε

Good point.

Το πνεύμα του άρθρου (νομίζω) όμως ότι είναι "μην πάει το μυαλό σας κουτά ότι τα 3 spare usb-c καλώδια που έχετε και κανα δυο φορτιστές από αλλά κινητά, θα δουλέψουν κανονικά ". Γιατί συνήθως δεν έχουμε  μόνο έναν φορτιστή, έχουμε και κανέναν στη δουλειά, στο αυτοκίνητο κτλ. Και η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας ότι θα έχει usb-c κάποιος θα σκεφτεί ότι όλα τα παραπάνω θα δουλέψουν κανονικά. Γενικά ακόμα και να το δει κανείς έτσι όπως τοποθετήθηκες, δεν παύει να είναι πολύ... Apple η φάση!

Μα μέχρι στιγμής όποιον φορτιστή έχω χρησιμοποιήσει δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μα μέχρι στιγμής όποιον φορτιστή έχω χρησιμοποιήσει δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα…

Ναι σου δίνει ένα της κακιάς ώρας που στο τρίμηνο έχει χαλάσει.

Το θέμα είναι ότι τα ήδη υπάρχοντα καλώδια που κυκλοφορούν πιθανόν να είναι άχρηστα. 

Και όχι καλώδια του ευρω.

Έχω καλώδιο type c 3.2 2x2 braided για να φορτιζω το λαπτοπ και ίσως να είναι άχρηστο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Το θέμα είναι ότι τα ήδη υπάρχοντα καλώδια που κυκλοφορούν πιθανόν να είναι άχρηστα. 

Και όχι καλώδια του ευρω.

Έχω καλώδιο type c 3.2 2x2 braided για να φορτιζω το λαπτοπ και ίσως να είναι άχρηστο.

Φίλε μου δυο χρόνια τώρα το ίδιο καλώδιο χρησιμοποιώ, φορτίζω για μια ώρα το βράδυ πριν πέσω για ύπνο και κανένα μισάωρο το πρωί πριν φύγω για δουλειά…

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Καμία σχέση. Το μανίσιο δεν μου έχει χαλάσει ποτέ!

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Γιατί να φορτίζει ποίο αργά ή να μεταφέρει λιγότερα δεδομένα αν βάλω ένα type c του γραφείου; τι αλλάζει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...