Salaheddine1018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Να πάρω την ιστορία από την αρχή κ όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Στο κτίριο που βρίσκεται στο σπίτι μου υπήρχε εγκατάσταση οπτικής ίνας εδώ κ 2 χρόνια κ είχαν αφήσει κ αναμονή στο μπαλκόνι μου. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε το συνεργείο από τη Vodafone να τοποθετήσει την ίνα μες στο σπίτι. Έγινε η τοποθέτηση, πλην όμως δεν είχε καθόλου σήμα αφού αυτοί που είχαν κάνει την εγκατάσταση πριν 2 χρόνια είχαν κάνει πατάτα. Μην έχοντας σήμα ,το συνεργείο μου αφήνει ρούτερ, αποκωδικοποιητές κτλ, μου εξηγεί πώς να τα φτιάξω όταν διορθωθεί η βλάβη και μου λένε ότι όταν έρθει το σήμα θα ξαναέρθει συνεργείο (της Vodafone) για να φτιάξει κ το θέμα με το συναγερμό (επικοινωνούσε με απλή τηλεφωνική γραμμή). Με τα πολλά κ πολλά τηλέφωνα κ μηνύματα, όντως χτες ήρθε συνεργείο (χωρίς διακριτικά της Vodafone) κι έφτιαξε τη βλάβη εξωτερικά οπότε κι έχουμε κανονικά ιντέρνετ, τηλέφωνο κτλ, αφού τα συνέδεσα όλα όπως μου είχαν υποδείξει. Επικοινωνώ με τη Vodafone για να ξαναέρθει συνεργείο να ολοκληρώσει την εγκατάσταση και λυθεί και το πρόβλημα με το κέντρο λήψης σημάτων, και μου λένε με στόμφο ότι αφού έχουμε τηλέφωνο έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και ότι ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ . Το παλικάρι από το πρώτο συνεργείο μου είπε ότι πρέπει να κάνουν μια ενέργεια αλλά δεν θυμάμαι πώς το είχε πει. Διακοπή κάθετης κάτι; Κάτι τέτοιο. Οπότε έχω τα εξής ερωτήματα: 1)Ξέρει κανείς πώς λέγεται αυτή η ενέργεια για να το ζητήσω συγκεκριμένα; 2)Έχω άδικο που θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν από τη Vodafone να το φτιάξουν; Δλδ αν δεν είχα ιδέα από αυτά θα έπρεπε να πληρώσω για να μου συνδέσουν το ρούτερ κτλ; 3)Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι απλό κ να μπορώ να το φτιάξω μόνος μου; Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Να υποθεσω ότι πλεον ο συναγερμός σου συνδέεται επανω στον ρουτερ και οτι δεν υπαρχουν φιλτρα και διαχωριστες ειτε εξωτερικοί είτε εσωτερικοί μεσα στον συναγερμό. Καλυτερα μιλα με την εταιρεία του συναγερμού, ο πάροχος δεν εχει σχεση. 2
Salaheddine1018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Να υποθεσω ότι πλεον ο συναγερμός σου συνδέεται επανω στον ρουτερ και οτι δεν υπαρχουν φιλτρα και διαχωριστες ειτε εξωτερικοί είτε εσωτερικοί μεσα στον συναγερμό. Καλυτερα μιλα με την εταιρεία του συναγερμού, ο πάροχος δεν εχει σχεση. Αυτή τη στιγμή δεν συνδέεται πουθενά. Θα το συνέδεε το συνεργείο της Vodafone αν ολοκλήρωνε την εγκατάσταση αλλά στην ουσία όταν είδαν ότι δεν έχει σήμα τα άφησαν όλα στη μέση. Στον επαγγελματικό μου χώρο παλιότερα, το θέμα με το συναγερμό το διευθέτησε το της wind που τοποθέτησε και τις ίνες
jkoukos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι πάροχοι ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τις συνδέσεις των εσωτερικών συσκευών του χρήστη και φυσικά τους συναγερμούς. Μας δίνουν την υπηρεσία (Internet και τηλεφωνία) για να συνδέσουμε δικές μας συσκευές όπως ο συναγερμός. Είναι καθαρά θέμα του τεχνικού αν έχει χρόνο και όρεξη να ασχοληθεί, αλλά δεν έχει υποχρέωση. Επειδή δεν ανέφερες τι είδους σύνδεση είχες πριν ούτε πως ήταν η εσωτερική σου συνδεσμολογία (που είναι βασικό), θεωρώ ότι είχες PSTN τηλεφωνία και έκανες χρήση DSL Splitter στον οποίο συνδεόταν ο συναγερμός. Τώρα με την οπτική έχεις VoIP τηλεφωνία, που σημαίνει ότι αυτή δουλεύει από μία θύρα PHONE του Router και στην οποία πρέπει να συνδεθεί ο συναγερμός, όπως και η τηλεφωνική σου συσκευή. Γράψε πως ήταν πριν η συνδεσμολογία της τηλεφωνικής εγκατάστασης, για να σου πούμε τι θα κάνεις. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από jkoukos
Salaheddine1018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, jkoukos είπε Οι πάροχοι ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τις συνδέσεις των εσωτερικών συσκευών του χρήστη και φυσικά τους συναγερμούς. Μας δίνουν την υπηρεσία (Internet και τηλεφωνία) για να συνδέσουμε δικές μας συσκευές όπως ο συναγερμός. Είναι καθαρά θέμα του τεχνικού αν έχει χρόνο και όρεξη να ασχοληθεί, αλλά δεν έχει υποχρέωση. Επειδή δεν ανέφερες τι είδους σύνδεση είχες πριν ούτε πως ήταν η εσωτερική σου συνδεσμολογία (που είναι βασικό), θεωρώ ότι είχες PSTN τηλεφωνία και έκανες χρήση DSL Splitter στον οποίο συνδεόταν ο συναγερμός. Τώρα με την οπτική έχεις VoIP τηλεφωνία, που σημαίνει ότι αυτή δουλεύει από μία θύρα PHONE του Router και στην οποία πρέπει να συνδεθεί ο συναγερμός, όπως και η τηλεφωνική σου συσκευή. Γράψε πως ήταν πριν η συνδεσμολογία της τηλεφωνικής εγκατάστασης, για να σου πούμε τι θα κάνεις. Ναι ακριβώς όπως το λες ήταν και είναι. Αν έχει σημασία, το κέντρο του συναγερμού είναι σε πατάρι και στο ρούτερ κοντά υπάρχει γραμμή τηλεφώνου Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από Salaheddine1018
jkoukos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Με το τσιγκέλι στα βγάζουμε. Είχες DSL Splitter στην πρίζα που έφερνε το τηλεφωνικό σήμα και: Ένα καλώδιο από την έξοδο DSL/Modem πήγαινε στο DSL Router. Στην θύρα PHONE σύνδεες μαζί συναγερμό και τηλέφωνο ή μόνο τον συναγερμό και σε αυτό το τηλέφωνο. Τώρα δεν χρειάζεται καθόλου DSL Splitter. Θα συνδέσεις απλά την θύρα PHONE του Router με την τηλεφωνική πρίζα και τον συναγερμό και αυτόματα θα έχεις τηλεφωνία παντού. Αν ο συναγερμός προηγείται των τηλεφωνικών συσκευών, θα συνδέσεις μόνον αυτόν με την θύρα PHONE του Router και σε αυτόν τα τηλέφωνα. Ωστόσο έχεις ακόμη μία δουλειά να κάνεις. Στην πρίζα που ερχόταν πριν η τηλεφωνία και σύνδεες το DSL Splitter, θα την ανοίξεις και από πίσω της θα αποσυνδέσεις μόνο το ζεύγος που πηγαίνει στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής.
Salaheddine1018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 57 λεπτά πριν, jkoukos είπε Ωστόσο έχεις ακόμη μία δουλειά να κάνεις. Στην πρίζα που ερχόταν πριν η τηλεφωνία και σύνδεες το DSL Splitter, θα την ανοίξεις και από πίσω της θα αποσυνδέσεις μόνο το ζεύγος που πηγαίνει στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής. Ναι αυτό προφανώς εννοούσε ο τεχνικός ότι πρέπει να γίνει. Διακοπή κάθετης σύνδεσης λέγεται; Κάπως έτσι. Χαζή ερώτηση, αλλά χρειάζεται να κατεβάσω κάποιον διακόπτη για να το κάνω αυτό ή δεν υπάρχει κίνδυνος;
Λύση jkoukos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Λύση Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δεν έχει σχέση το τηλεφωνικό σήμα με το ρεύμα της ΔΕΗ. Μπορείς άφοβα να το πιάσει με γυμνά χέρια.
kvkpls Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 22/3/2023 στις 4:48 ΜΜ, jkoukos είπε Τώρα δεν χρειάζεται καθόλου DSL Splitter. Θα συνδέσεις απλά την θύρα PHONE του Router με την τηλεφωνική πρίζα και τον συναγερμό και αυτόματα θα έχεις τηλεφωνία παντού. Αν ο συναγερμός προηγείται των τηλεφωνικών συσκευών, θα συνδέσεις μόνον αυτόν με την θύρα PHONE του Router και σε αυτόν τα τηλέφωνα. Ωστόσο έχεις ακόμη μία δουλειά να κάνεις. Στην πρίζα που ερχόταν πριν η τηλεφωνία και σύνδεες το DSL Splitter, θα την ανοίξεις και από πίσω της θα αποσυνδέσεις μόνο το ζεύγος που πηγαίνει στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής. Καλησπέρα. Μόλις έβαλα κι εγώ οπτική ίνα και επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω: 1. απομονώνοντας το ζεύγος που έρχεται από τον κατανεμητή, ουσιαστικα έχω ένα κύκλωμα μόνο μέσα στο σπίτι, και συνδέοντας την έξοδο phone του ρούτερ στην κεντρική πρίζα του τηλεφώνου (απ' όπου απομόνωσα το εξωτερικό ζεύγος) θα έχω τηλέφωνο σε όλο το σπίτι. Σωστά; 2. οι τηλεφωνικές συσκευές που θα συνδέσω στις άλλες πρίζες του σπιτιού πρέπει να έχουν φίλτρο; Το ίδιο ισχύει και για τον συναγερμό. Χρειάζεται φίλτρο; Εμένα είναι συνδεδεμένος πάνω σε μία από τις άλλες πρίζες του σπιτιού (όχι στην κεντρική). 3. αν δεν χρειάζεται αλλά παραμείνει το φίλτρο στον συναγερμό, υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από kvkpls
jkoukos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 1. Σωστά. 2. Ισχύει το ίδιο και για τον συναγερμό. 3. Πουθενά δεν χρειάζεται πλέον φίλτρο. Αλλά και να το αφήσεις δεν υπάρχει θέμα. Η δουλειά του είναι να επιτρέπει να περνούν μόνον οι χαμηλές συχνότητες της τηλεφωνίας, αποκόπτοντας τις υψηλές του DSL που ωστόσο τώρα δεν υπάρχουν. 2
kvkpls Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, jkoukos είπε 1. Σωστά. 2. Ισχύει το ίδιο και για τον συναγερμό. 3. Πουθενά δεν χρειάζεται πλέον φίλτρο. Αλλά και να το αφήσεις δεν υπάρχει θέμα. Η δουλειά του είναι να επιτρέπει να περνούν μόνον οι χαμηλές συχνότητες της τηλεφωνίας, αποκόπτοντας τις υψηλές του DSL που ωστόσο τώρα δεν υπάρχουν. Σ' ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα