Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νίκο καλημέρα... Οι μνήμες Ram που μου έστειλες ρωταει ο γιος ειναι η ιδιες με αυτες εδω; θελει να εχει rgb light .

Στο Site της MSI Νίκο στο Compatibility σε search που εκανα είδα οτι δεν υποστηριζει τον Intel Core i5-13600KF 2.6GHz αλλα μονο στα 3.5GHz αλλα και στις μνημες δεν υποστηρίζει 6000. 

Ευχαριστω

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@dream21Θα ελαφρύνω τον nickol us και θα πω ότι είναι ίδιο latency και συχνότητα, cl 36 και 6000 αντίστοιχα. Συνεπώς, πιθανότατα έχουν το ίδιο die, απλά αυτές έχουν rgb. Στο scroutz είναι αυτές εδώ: https://www.skroutz.gr/s/38350552/Kingston-Fury-Beast-RGB-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEAK2-32.html Είναι διαθέσιμες στα 160, και με διαθεσιμότητα 4 έως 10 μέρες την βρίσκετε κάπου στα 145, που δεν είναι τεράστια διαφορά, από τις non rgb. 

Προσοχή, γιατί στην αγορά κυκλοφορούν και fury beast 6000 με cl40, που είναι πιο αργές. Θα τις ξεχωρίσετε από τον κωδικό προϊόντος, και όχι από την τιμή, γιατί λόγω δημοφιλίας που είχαν οι πιο αργές λόγω τιμής εδώκαι ένα χρόνο, είναι τσιμπημένες.  

Επίσης, για το compatibility να σου πω ότι βλέπεις τη mortar 760 ddr4. Είναι διαφορετικό μοντέλο από την ddr5, κοιτάς λάθος, ddr4 παίρνει αυτή. Αλλά ακόμα και η ddr5 να μη δείχνει συγκεκριμένα για 6000 και πάλι πάρε, μια χαρά θα δουλέψει. (Γενικά εγώ να πω ότι με τις τιμές που έχουν οι ram αυτή τη στιγμή, θα έπαιρνα χίλια τα χίλια ddr4, και ddr4 μνήμες, παίρνεις μεγαλύτερη ταχύτητα στην ίδια τιμή, αλλά πρί ορέξεως αδέρφια, ήδη προσανατολίζεστε σε ddr5)

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tzavardin είπε

@dream21Θα ελαφρύνω τον nickol us και θα πω ότι είναι ίδιο latency και συχνότητα, cl 36 και 6000 αντίστοιχα. Συνεπώς, πιθανότατα έχουν το ίδιο die, απλά αυτές έχουν rgb. Στο scroutz είναι αυτές εδώ: https://www.skroutz.gr/s/38350552/Kingston-Fury-Beast-RGB-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEAK2-32.html Είναι διαθέσιμες στα 160, και με διαθεσιμότητα 4 έως 10 μέρες την βρίσκετε κάπου στα 145, που δεν είναι τεράστια διαφορά, από τις non rgb. 

Προσοχή, γιατί στην αγορά κυκλοφορούν και fury beast 6000 με cl40, που είναι πιο αργές. Θα τις ξεχωρίσετε από τον κωδικό προϊόντος, και όχι από την τιμή, γιατί λόγω δημοφιλίας που είχαν οι πιο αργές λόγω τιμής εδώκαι ένα χρόνο, είναι τσιμπημένες.  

Επίσης, για το compatibility να σου πω ότι βλέπεις τη mortar 760 ddr4. Είναι διαφορετικό μοντέλο από την ddr5, κοιτάς λάθος, ddr4 παίρνει αυτή. Αλλά ακόμα και η ddr5 να μη δείχνει συγκεκριμένα για 6000 και πάλι πάρε, μια χαρά θα δουλέψει. (Γενικά εγώ να πω ότι με τις τιμές που έχουν οι ram αυτή τη στιγμή, θα έπαιρνα χίλια τα χίλια ddr4, και ddr4 μνήμες, παίρνεις μεγαλύτερη ταχύτητα στην ίδια τιμή, αλλά πρί ορέξεως αδέρφια, ήδη προσανατολίζεστε σε ddr5)

Kαλησπέρα  @tzavardin κοίταζα λαθoς motherboard αλλα και παλι απο τι είδα ουτε ο επεξεργαστης αλλα ουτε και οι μνημες ειναι συμβατες MAG B760M MORTAR WIFI (msi.com) με το σωστο πλεον motherboard.Δέχεται τον Intel Core i5-13600KF στα 3.5 GHz και απο μνήμες KF560C40BBK2 δέχεται τις 16 και 64 αρες. Δεν έχει μεσα τις 32αρες και απο τι βλεπω οι συγκεκριμενες ειναι cl40.

Οποτε λες οτι θα δουλέψει και η cpu και οι μνήμες;

Και κάτι άλλο που είδα στο skroutz εχει τον Intel Core i5-13600KF 2.6GHz στα  325€ απο κατάστημα και στο πλαισιο έχει τον Intel CPU Core i5-13600KF στα 3.5 GHz με 339€ . Δεν ειναι καλυτερα να παρω του πλαισίου;

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dream21 είπε

Kαλησπέρα  @tzavardin κοίταζα λαθoς motherboard αλλα και παλι απο τι είδα ουτε ο επεξεργαστης αλλα ουτε και οι μνημες ειναι συμβατες MAG B760M MORTAR WIFI (msi.com) με το σωστο πλεον motherboard.Δέχεται τον Intel Core i5-13600KF στα 3.5 GHz και απο μνήμες KF560C40BBK2 δέχεται τις 16 και 64 αρες. Δεν έχει μεσα τις 32αρες και απο τι βλεπω οι συγκεκριμενες ειναι cl40.

Οποτε λες οτι θα δουλέψει και η cpu και οι μνήμες;

Και κάτι άλλο που είδα στο skroutz εχει τον Intel Core i5-13600KF 2.6GHz στα  325€ απο κατάστημα και στο πλαισιο έχει τον Intel CPU Core i5-13600KF στα 3.5 GHz με 339€ . Δεν ειναι καλυτερα να παρω του πλαισίου;

Για να ελαφρυνω τον tzavardin ,που ελαφρυνει τον Νικόλα θα σου πω πως δεν υπάρχουν δύο διαφορετικοι 13600kf.Ο επεξεργαστής που κοιτάς έχει δύο είδη πυρήνων,performance cores και efficient cores.To 3.5ghz που βλέπεις στο πλαίσιο είναι η τιμή συχνοτητας των performance cores.Αλλα καταστήματα αναφέρουν απλά την συχνότητα των ecores που είναι 2.6ghz.Δες εδώ https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/230494/intel-core-i513600kf-processor-24m-cache-up-to-5-10-ghz/specifications.html.Για τις μνήμες επειδή δεν τις βρίσκεις στο qvl δεν σημαίνει πως δεν θα δουλεψουν.Αν όμως νιώθεις πιο safe μπορείς να διαλεξεις ένα Κιτ από το qvl στα 6000 με cl36 k κάτω.Εγω βλέπω έχει κάποια..μην κοιτάς το spd speed αλλά το supported speed

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Kαλημερα ειμαι ενα κλικ πριν την παραγγελία αλλα εχω μια ερωτηση... Εαν ξεχνούσαμε την υδροψυξη και πηγαινα για αεροψυξη τοτε σε Noctua πχ να αγόραζα;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, dream21 είπε

Kαλημερα ειμαι ενα κλικ πριν την παραγγελία αλλα εχω μια ερωτηση... Εαν ξεχνούσαμε την υδροψυξη και πηγαινα για αεροψυξη τοτε σε Noctua πχ να αγόραζα;

Όντως καλά θα κάνεις να ξεχάσεις την υδρόψυξη.

Επίσης δε χρειάζεται να αγοράσεις Noctua ή γενικά μια τόσο ακριβή ψύκτρα για τον 13600.

Έχει κάτι πολύ καλές και αρκετά πιο φτηνές η Thermalright και η Deepcool που αποδίδουν περίπου το ίδιο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dream21 είπε

https://www.amazon.de/Thermalright-Peerless-Heatpipes-TL-C12CW-S-Aluminium/dp/B09NVFSJ6C/ref=mp_s_a_1_3?crid=21UZM3B5ILPNI&keywords=thermalright+peerless+assassin+120+se+argb+schwarz&qid=1679745489&sprefix=thermalright+peerless+assassin+120+se+argb+black%2Caps%2C158&sr=8-3

Με αυτήν εδώ, που έχει και rgb που προτιμάει το παιδί θα είστε υπερκαλυμμενοι, και έχει και απευθείας υποστήριξη για lga1700. Προσέξε γιατί πολλές παλιότερες ψυκτρες θέλουν bracket, που δεν υπάρχει στο κουτί, οποια και να διαλέξετε.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ.

When from the configuration point of view, this configuration is enough to cope with these games, the only point is that the monitor should also choose a monitor that matches these hardware, such as 2k, 165HZ, so that the performance of these hardware can be better played. If the economy allows, it is better to have a 40-series graphics card.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αναμένουμε φωτό και εντυπώσεις από το τελικό build

Σας ευχαριστω όλους για την βοηθεια που μου δώσατε :)

Εννοειται Νίκο απλος θα περιμενετε λιγο διοτι μεχρι να ερθουν τα πραγματα και να τα μονταρω θα αργησουμε λιγακι.

Screenshot 2023-03-28 at 5.20.38 PM.png

Screenshot 2023-03-28 at 5.20.50 PM.png

Screenshot 2023-03-28 at 7.06.01 PM.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα παρέλαβα CPU , RAM ,THERMAL PASTE ,FREEZER. Η υδρόψυξη ειχε μεσα thermal paste ΜΧ5. Να χρησιμποιησω αυτην η την ΜΧ 6 που εχω παραγγείλει και εχω στα χερια μου;

Περιμένω κουτί , την NVMe  και κλασικα τελος το MOTHERBOARD που αναμενεται 10 Απριλίου.

Αντε να δουμε εχω να στήσω PC απο την εποχή των Pentium I  :P 

IMG_0304 (1).jpg

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ.
Στις 25/3/2023 στις 8:36 ΠΜ, bonepeeler είπε

Καλημερα. Υπαρχει. 

Βρισκομαι Αγιο Ελευθεριο.

Στις 23/3/2023 στις 7:52 ΜΜ, nickol-us είπε

Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι εξαιρετικές

Όσο για υδρόψυξη τσεκαρε και Be Quiet Fx Loop 2 (vfm)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...