Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Γιός μου θελει ενα υπολογιστη για  Gaming για να παιζει Forza 5 , Howarts legacy , Diablo iv κτλπ.  Eχω φτιαξει το παρακατω PC που βλεπεται στη φωτογραφια και για Καρτα γραφικων εχω μια 3070 ti  και τροφοδοτικο ενα 850 corsair που θα χρησιμοποιησω . Χρειαζεται καποια αλλαγη στα specs;

Απο οθονη τι να κοιταξω σε μαρκα και μοντελο;

Screenshot 2023-03-22 at 13.40.33.png

Επεξ/σία από dream21
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπερβολή ο 13600k, πόσο μάλλον όταν τον περιορίζεις με τόσο "κακές" μνήμες.

Η οθόνη τι θα είναι;

1080p ή 1440p;

Διάσταση σε ίντσες που κοιτάς;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Υπερβολή ο 13600k, πόσο μάλλον όταν τον περιορίζεις με τόσο "κακές" μνήμες.

Η οθόνη τι θα είναι;

1080p ή 1440p;

Διάσταση σε ίντσες που κοιτάς;

Nίκο προτεινε μου σε παρακαλω τοτε επεξεργαστη και μνημες. Το μονιτορ που εχω ειναι  ενα  LG 27UL500-W... Kαποια στιγμη που θα εχω παραπανω λεφτα θα του παρω ενα καλυτερο.

42 λεπτά πριν, niko13 είπε

Σωστός ο Νικόλας.. φουσκωμένες τιμές σε κάποια,από πλαίσιο τα κοιτάς?

Ναι φίλε μου απο Πλαίσιο.

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ.

Θα σου προτείνω εφόσον το ζητάς.

Προσδιόρισε ένα budget και πες μας αν κοιτάς από αλλού ή μόνο πλαίσιο.

Σα πρώτη γενική εικόνα θα σου πω οτι σχεδόν οτι και να επιλέξεις να δεις σε cpu, ο περιορισμός σου θα είναι η κάρτα με αυτό το μόνιτορ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Θα σου προτείνω εφόσον το ζητάς.

Προσδιόρισε ένα budget και πες μας αν κοιτάς από αλλού ή μόνο πλαίσιο.

Σα πρώτη γενική εικόνα θα σου πω οτι σχεδόν οτι και να επιλέξεις να δεις σε cpu, ο περιορισμός σου θα είναι η κάρτα με αυτό το μόνιτορ.

1) Νίκο μεχρι 1000€ δεν εχω προβλημα να ειναι και σε κομματια απο το Skroutz η καποιο αλλο καταστημα.

2) Δηλαδη χρειαζομαι αλλη κάρτα η αλλο μονιτορ; Για αρχη δεν θα μπορει να το δουλεψει οπως ειναι;

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ.
7 hours ago, dream21 said:

Ο Γιός μου θελει ενα υπολογιστη για  Gaming για να παιζει Forza 5 , Howarts legacy , Diablo iv κτλπ.  Eχω φτιαξει το παρακατω PC που βλεπεται στη φωτογραφια και για Καρτα γραφικων εχω μια 3070 ti  και τροφοδοτικο ενα 850 corsair που θα χρησιμοποιησω . Χρειαζεται καποια αλλαγη στα specs;

Screenshot 2023-03-22 at 13.40.33.png

Εγώ σήμερα θα πήγαινα σε ΑΜ5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ σήμερα θα πήγαινα σε ΑΜ5

Ελα ομως που ο μικρος θέλει intel μιας και τα φιλαρακια του εχουν intel . To ειχα σκεφτει και εγω για AMD αλλα δεν παιζει..Ασε να εχω το κεφαλι μου ησυχο και δεν θελω εχω φασαρίες και μουρμουρες , ξεκινάει και η εφηβεια σε ενα χρόνο 😁

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dream21 είπε

1) Νίκο μεχρι 1000€ δεν εχω προβλημα να ειναι και σε κομματια απο το Skroutz η καποιο αλλο καταστημα.

2) Δηλαδη χρειαζομαι αλλη κάρτα η αλλο μονιτορ; Για αρχη δεν θα μπορει να το δουλεψει οπως ειναι;

Θα δουλέψει όπως είναι μα ιδανικά θα ήταν να έχεις 2k monitor και να παίζεις μέχρι αυτή την ανάλυση, το 4k δε θα το δει σωστά.

Εφόσον μπορείς να διαθέσει το 1000ρικο και ο μικρός θέλει Intel τότε πάσο για 13600k.

H mortar καλή επιλογή αν την πάρεις σε τιμή σκρουτζ. Εναλλακτικά μπορείς να δεις για atx 760

Μνήμες σε ddr5 μην δεις κάτι λιγότερο από 5600/c36, μια χαρά vfm δείχνουν τα 6000/c36

Σε ψύξη είμαι υπέρ του αέρα, εφόσον όμως κοιτάς υδρόψυξη, μην δεις κάτι λιγότερο απο 280mm. Freezer στις καλές επιλογές αλλά δεν είναι τόσο φαντεζί για πιτσιρικάδες

Δίσκος κορυφαίο vfm εδώ και καιρό kingston kc3000, τρέχει και προσφορά eshop crazy sundays κάτι λιγότερο από 80€/1tb αυτή την εβδομάδα

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού πάντως έχει κλειδώσει σε b760 μητρικη άρα το overclock το εχεις αποκλείσεις γιατί δεν σκέφτεσαι και τον  13500 για επεξεργαστή..Την 3070 ti την έχει ανετα κ αυτος.Αν θέλουμε να σκεφτούμε την τσέπη του Έλληνα πατέρα..😁

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, nickol-us είπε

Θα δουλέψει όπως είναι μα ιδανικά θα ήταν να έχεις 2k monitor και να παίζεις μέχρι αυτή την ανάλυση, το 4k δε θα το δει σωστά.

Εφόσον μπορείς να διαθέσει το 1000ρικο και ο μικρός θέλει Intel τότε πάσο για 13600k.

H mortar καλή επιλογή αν την πάρεις σε τιμή σκρουτζ. Εναλλακτικά μπορείς να δεις για atx 760

Μνήμες σε ddr5 μην δεις κάτι λιγότερο από 5600/c36, μια χαρά vfm δείχνουν τα 6000/c36

Σε ψύξη είμαι υπέρ του αέρα, εφόσον όμως κοιτάς υδρόψυξη, μην δεις κάτι λιγότερο απο 280mm. Freezer στις καλές επιλογές αλλά δεν είναι τόσο φαντεζί για πιτσιρικάδες

Δίσκος κορυφαίο vfm εδώ και καιρό kingston kc3000, τρέχει και προσφορά eshop crazy sundays κάτι λιγότερο από 80€/1tb αυτή την εβδομάδα

Σε ευχαριστω Νίκο θα τα κοιταξω ολα ενα ενα οπως λες.

Οταν λές για υδροψυξη απο 280mm εννοεις πχ αυτο εδώ  ; 

Οι Ram αυτες ειναι OK;

9 ώρες πριν, niko13 είπε

Αφού πάντως έχει κλειδώσει σε b760 μητρικη άρα το overclock το εχεις αποκλείσεις γιατί δεν σκέφτεσαι και τον  13500 για επεξεργαστή..Την 3070 ti την έχει ανετα κ αυτος.Αν θέλουμε να σκεφτούμε την τσέπη του Έλληνα πατέρα..😁

Νίκο αργοτερα σε 2 χρόνια εαν μου ζητησει καμια καρτα σειρα 4080 θα την σηκωνει ο 13500; Δεν θελω να μπαινω σε διαδικασια παλι να του αλλαζω motherboards + cpu... τουλάχιστον λέμε εαν ζητησει καμια 4080 έχω και 1200W τροφοδοτικό ήδη στο σπίτι corsair ωστε να την δουλέψει με τον 13600k.

Παιδια οταν μιλάμε για 4Κ gaming για τη Μονιτορ και καρτα γραφικων μιλαμε μελοντικα;

Σας Ευχαριστω

Επεξ/σία από dream21
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dream21 είπε

Οι Ram αυτες ειναι OK;

Νίκο αργοτερα σε 2 χρόνια εαν μου ζητησει καμια καρτα σειρα 4080 θα την σηκωνει ο 13500; Δεν θελω να μπαινω σε διαδικασια παλι να του αλλαζω motherboards + cpu... τουλάχιστον λέμε εαν ζητησει καμια 4080 έχω και 1200W τροφοδοτικό ήδη στο σπίτι corsair ωστε να την δουλέψει με τον 13600k.

Παιδια οταν μιλάμε για 4Κ gaming για τη Μονιτορ και καρτα γραφικων μιλαμε μελοντικα;

Σας Ευχαριστω

Εφόσων πας σε 13500 δεν χρειαζετε να βάλεις υδρόψυξη μιας και δεν είναι τόσο ζεστός.Με μια μία καλούτσικη αερόψυκτρα θα είσαι οκ.

Κοιτα, δεν έχουν τόση μεγάλη διαφορά ο 13500 με 13600κ σε stock καταστάσεις, οπότε είτε ο ένας η είτε ο άλλος θα την τρέξουν σχεδόν εφάμιλλα την 4080 και στην περίπτωση που συζητάμε και για 4κ η διαφορά θα τείνει προς αμελητέα.

Πάντως ξανασκέψου το για am5, η πες στον πιτσιρικά να το ψάξει και αυτός.

Ο κύριος λόγος είναι οτι το am5 (με βάση οτι έγινε με το am4 πάντα) θα είναι "ζωντανό" για άλλες 3 γενιες επεξεργαστων.

Σε intel δεν θα μπορέσεις να βάλεις άλλο cpu εκτός από αυτα που ηδη κυκλοφορούν σημερα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, dream21 είπε

17 ώρες πριν, dream21 είπε

Nίκο προτεινε μου σε παρακαλω τοτε επεξεργαστη και μνημες. Το μονιτορ που εχω ειναι  ενα  LG 27UL500-W...

Λίγο μπερδεμένα μας τα λες.

Έχεις Οθόνη ή ψάχνεις και οθόνη ? 

Στο budget Που διαθέτεις χωράει και οθόνη χωρίς να υστερήσει το υπόλοιπο build.

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, @topos είπε

Εφόσων πας σε 13500 δεν χρειαζετε να βάλεις υδρόψυξη μιας και δεν είναι τόσο ζεστός.Με μια μία καλούτσικη αερόψυκτρα θα είσαι οκ.

Κοιτα, δεν έχουν τόση μεγάλη διαφορά ο 13500 με 13600κ σε stock καταστάσεις, οπότε είτε ο ένας η είτε ο άλλος θα την τρέξουν σχεδόν εφάμιλλα την 4080 και στην περίπτωση που συζητάμε και για 4κ η διαφορά θα τείνει προς αμελητέα.

Πάντως ξανασκέψου το για am5, η πες στον πιτσιρικά να το ψάξει και αυτός.

Ο κύριος λόγος είναι οτι το am5 (με βάση οτι έγινε με το am4 πάντα) θα είναι "ζωντανό" για άλλες 3 γενιες επεξεργαστων.

Σε intel δεν θα μπορέσεις να βάλεις άλλο cpu εκτός από αυτα που ηδη κυκλοφορούν σημερα.

Θα τον ενημερωσω το απογευμα απο κοντα και βλεπουμε.. :)

11 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Λίγο μπερδεμένα μας τα λες.

Έχεις Οθόνη ή ψάχνεις και οθόνη ? 

Στο budget Που διαθέτεις χωράει και οθόνη χωρίς να υστερήσει το υπόλοιπο build.

Eχω μια απο το παλιο γραφείο https://www.skroutz.gr/s/18078582/LG-27UL500-W-IPS-HDR-Monitor-27-4K-3840x2160-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html αυτην εδω και την εχω πανω σε ενα mac mini M1 την οποια θα του την δωσω για να κανει για αρχη την δουλεια του μιας και εγω θα περασω σε Apple Studio Display. Απλα μιλαω για αργοτερα για αναβαθμιση τι οθονη να του παρω ;

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dream21 είπε

Οι Ram αυτες ειναι OK;

https://www.skroutz.gr/s/20848986/Arctic-Liquid-Freezer-II-280-Υδρόψυξη-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-140mm-για-Socket-AM4-AM5-1200-115x.html

https://www.skroutz.gr/s/38350573/Kingston-Fury-Beast-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEK2-32.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...