Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, ήθελα να ρωτήσω ποιον τρόπο προτείνετε για να βλέπουμε τα fps σε ένα παιχνίδι που να μην δημιουργεί οποιοδήποτε lag, frame drops, stuttering και άλλα τέτοια διαφορά το overlay του εκάστοτε προγράμματος. 

Από μια μικρή έρευνα βλέπω ότι για όλα έχουν να πουν και κάτι.

Πχ για το nvidia geforce experience το οποίο μέχρι στιγμής δε το έχω εγκαταστήσει ποτέ, από ότι διαβάζω θέλει οπωσδήποτε account και να έχεις ίντερνετ. Δηλαδή αν μου πάθει καμία βλάβη το ίντερνετ δε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την εφαρμογή; Επίσης διαβάζω θέμα όπως το παρακάτω 

"My game has had a ton of issues including an aggressive stutter every few seconds, fps randomly getting cut in half after restarting the game, extreme lag and fps drops when trying to use a mouse for movement, etc. And all of these were fixed when I disabled the Geforce Overlay."

https://forums.fatsharkgames.com/t/geforce-overlay-causing-massive-instability-fps-loss-thoroughly-tested/64479

Και λέω τι γίνεται το βάζουμε για καλό και δημιουργεί προβλήματα; Υπάρχουν διάφορα παρόμοια τέτοια θέματα για το overlay αν το γκουγκλαρει κάνεις.

Μετά στο steam το ενσωματωμένο επίσης και για αυτό έχει ακουστεί το overlay του να δημιουργει θέματα σε κάποια games. Επίσης δε μ'αρεσει που έχει μικρό font και δε φαίνεται πολύ ειδικά σε UW οθόνη.

Μετά το fraps, τελευταία υποστήριξη στο official site αναφέρει windows 7, βέβαια πολλοί υποστηρίζουν δουλεύει σε windows 11 κανονικά. Ποιος εγγυάται όμως ότι ένα τόσο παλιό πρόγραμμα δε μπορεί να δημιουργήσει κάποιο θέμα σε καινούρια παιχνίδια; Επίσης δεν έχει επιλογή να αλλάξεις χρώμα, συμβιβάζεται αναγκαστικά με το κίτρινο.  

Μετά το ενσωματωμένο των windows game bar , δε το έχω δοκιμάσει αλλά δε βλέπω να το δουλεύουν και ιδιαίτερα σε ότι youtube βιντεάκι έχω δει.

Το κλασικό 3rd part πρόγραμμα msi afterburner, που για δικούς μου λόγους δε θέλω να εγκαταστήσω το έχω δουλέψει παλιά. 

Δε ξέρω αν υπάρχει τρόπος μόνο με rivatuner (το οποίο δε το βρίσκω ξεχωριστό να το δίνουν, μιλάω για official site) και αν θα μπορούσε να δουλέψει σκέτο, η και με hwinfo64 το οποίο ήδη έχω.

Με λίγα λόγια κάτι light που να μη καταναλώνει τόσους πόρους, να μη δημιουργεί lag, stutter κλπ όπως έχουν αναφερθεί κατά καιρούς. 

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
Στις 22/3/2023 στις 1:41 ΜΜ, Ronnie1985 είπε

το nvidia geforce experience το οποίο μέχρι στιγμής δε το έχω εγκαταστήσει ποτέ, από ότι διαβάζω θέλει οπωσδήποτε account και να έχεις ίντερνετ. Δηλαδή αν μου πάθει καμία βλάβη το ίντερνετ δε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την εφαρμογή;

Εδώ και χρόνια απαιτεί email (δυστυχώς).

Πέρα από το ψυχολογικό του privacy, ελπίζω να μην έχει κάποιο foul όπως να καταργεί το privacy, γιατί το χρησιμοποιώ αρκετά. Εκτός από το FPS counter έχει ορισμένες advanced δυνατότητες όπως:

-Αναλυτικότερη cpu/gpu usage/latency, κα.
-Εγγραφή 60fps βίντεο με ελάχιστη πτώση απόδοσης
-Hardware Screen-cast με 120fps και HDR στο κινητό με την mobile εφαρμογή Moonlight
Χρειάζεται ενεργοποίηση: GameStream SHIELD και δουλεύει άψογα με μηδαμινό lag.

fps randomly getting cut in half after restarting the game, extreme lag and fps drops when trying to use a mouse for movement, etc. And all of these were fixed when I disabled the Geforce Overlay."

Το συγκεκριμένο το έχω παρατηρήσει μόνο μετά από driver update.
Δε ξέρω αν ευθύνεται αποκλειστικά το GFE, αλλά διορθώνεται με restart.

στο steam το ενσωματωμένο επίσης και για αυτό έχει ακουστεί το overlay του να δημιουργει θέματα σε κάποια games. Επίσης δε μ'αρεσει που έχει μικρό font

Μια χαρά είναι για refernece, μικρό να μην ενοχλεί. Για τα "θέματα" που λες δεν είχα ποτέ πρόβλημα, σε κανένα παιχνίδι, πραγματικά πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο επίσης.

κάτι light που να μη καταναλώνει τόσους πόρους, να μη δημιουργεί lag, stutter κλπ

Εγώ κατάργησα όλα τα 3rd party προαναφερθέν, ειδικά το Afterburner δεν το αγγίζουμε πλέον.

Δε νομίζω ότι το GF Experence προσθέτει stutter ή lag, ειδικά σε σχέση με 3rd party λύση. Αυτά τα 3 features και μόνο που ανέφερα αξίζουν για μένα, αλλά εάν γνωρίζεις συγκεκριμένα προβλήματα ή διαβάζεις κάποιο thread που κάνει ανάλυση, κάνε το share να τα δούμε.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aki είπε

Εδώ και χρόνια απαιτεί email (δυστυχώς).

Πέρα από το ψυχολογικό του privacy, ελπίζω να μην έχει κάποιο foul όπως να καταργεί το privacy, γιατί το χρησιμοποιώ αρκετά. Εκτός από το FPS counter έχει ορισμένες advanced δυνατότητες όπως:

-Αναλυτικότερη cpu/gpu usage/latency, κα.
-Εγγραφή 60fps βίντεο με ελάχιστη πτώση απόδοσης
-Hardware Screen-cast με 120fps και HDR στο κινητό με την mobile εφαρμογή Moonlight
Χρειάζεται ενεργοποίηση: GameStream SHIELD και δουλεύει άψογα με μηδαμινό lag.

Το συγκεκριμένο το έχω παρατηρήσει μόνο μετά από driver update.
Δε ξέρω αν ευθύνεται αποκλειστικά το GFE, αλλά διορθώνεται με restart.

Μια χαρά είναι για refernece, μικρό να μην ενοχλεί. Για τα "θέματα" που λες δεν είχα ποτέ πρόβλημα, σε κανένα παιχνίδι, πραγματικά πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο επίσης.

Εγώ κατάργησα όλα τα 3rd party προαναφερθέν, ειδικά το Afterburner δεν το αγγίζουμε πλέον.

Δε νομίζω ότι το GF Experence προσθέτει stutter ή lag, ειδικά σε σχέση με 3rd party λύση. Αυτά τα 3 features και μόνο που ανέφερα αξίζουν για μένα, αλλά εάν γνωρίζεις συγκεκριμένα προβλήματα ή διαβάζεις κάποιο thread που κάνει ανάλυση, κάνε το share να τα δούμε.

Καλησπέρα φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά έβαλα και εγώ το geforce experience και μεχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος. Και το μέγεθος των fps είναι όσο πρέπει. Ούτε πολυ μικρό ούτε κ μεγάλο. Βέβαια έχω επιλέξει προς το παρών μόνο fps. Αν θελήσω αργότερα να δείχνει κ αλλά βάζω το advanced.

Δύο ερωτήσεις έχω μιας και πρώτη φορά το δουλεύω.

1. Δε τρέχει μόνιμα στο παρασκήνιο σωστα; Παρά μόνο όταν το ενεργοποιήσεις ε; Ρωτάω γιατί κάθε φορά που ανοίγω ένα παιχνίδι μου βγάζει αυτόματα τα fps (πάνω αριστερά). Με alt+R εξαφανίζονται, και αν το ξαναπατήσω εμφανίζονται και πάει λέγοντας. Είναι κάποια ρύθμιση ώστε να μην εμφανίζονται από μόνα τους κάθε φορά που ανοίγω ένα παιχνίδι, παρά μόνο όταν πατάω εγώ alt+R ? Η έτσι ειναι αναγκαστικά; 

2. Μέχρι τώρα οπότε έβγαινε νεος driver και τον κατέβαζα, επέλεγα εγκατάσταση το δεύτερο δηλαδή drivers, και όχι το drivers + ge force experience.

Τώρα από δω κ περα στο σημείο αυτό, τι θα επιλέγω κάθε φορά; drivers+geforce experience και έπειτα upgrade? 

Η μόνο drivers, εφόσον το geforce experience το έχω πλέον εγκατεστημένο;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

1. [...] Είναι κάποια ρύθμιση ώστε να μην εμφανίζονται από μόνα τους κάθε φορά που ανοίγω ένα παιχνίδι, παρά μόνο όταν πατάω εγώ alt+R ? Η έτσι ειναι αναγκαστικά; 

2. Μέχρι τώρα οπότε έβγαινε νεος driver και τον κατέβαζα, επέλεγα εγκατάσταση το δεύτερο δηλαδή drivers, και όχι το drivers + ge force experience.

Τώρα από δω κ περα στο σημείο αυτό, τι θα επιλέγω κάθε φορά; drivers+geforce experience και έπειτα upgrade? 

Η μόνο drivers, εφόσον το geforce experience το έχω πλέον εγκατεστημένο;

1. Στο GFE το Γρανάζι Icon (δίπλα στο username) ανοίγει το General. Στο IN-GAME OVERLAY θα πατήσεις SETTINGS για να αλλάξεις τις ρυθμίσεις. Έχω αλλάξει τα Shortcuts και δεν θυμάμαι τα defaults. Μπορείς να ορίσεις όποιο θέλεις για το άνοιγμα του Overlay μέσα από εφαρμογή/παιχνίδι by the way. Από εκεί ρυθμίζεις και ενεργοποιείς: Video rec, bitrate, filters, fps counter, κα.

Στο Overlay θα βρεις το: HUD Layout -> Performance. Επιλέγεις στην οθονούλα σε ποια από τις 4 γωνίες θέλεις να εμφανίζονται. (το έχω κάτω δεξιά πχ) και ρυθμίζεις την default συμπεριφορά έτσι. [ Off, Latency, FPS, Basic, Advanced ]. Διαφορετικά κάθε φορά που ανοίγεις παιχνίδι θα εμφανίζεται (όπως είναι το αναμενόμενο).

2. Το Drivers Update εμφανίζεται αυτόματα όποτε υπάρχει διαθέσιμο στο GFE. Πατάς το Express και αυτό ήταν.
Όποτε το ίδιο το GFE έχει διαθέσιμο update θα το εμφανίσει με το που θα πατήσεις το Icon του από το Windows Tray.

Όσον αφορά το GameStream σε κινητό με το Moonlight App, θα το ενεργοποιήσεις από το SHIELD. Η αναγνώριση του συστήματος γίνεται αυτόματα στο ίδιο δίκτυο και το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσεις τον κωδικό ασφαλείας που εμφανίζει το Moonlight, στο GFE Prompt.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, aki είπε

1. Στο GFE το Γρανάζι Icon (δίπλα στο username) ανοίγει το General. Στο IN-GAME OVERLAY θα πατήσεις SETTINGS για να αλλάξεις τις ρυθμίσεις. Έχω αλλάξει τα Shortcuts και δεν θυμάμαι τα defaults. Μπορείς να ορίσεις όποιο θέλεις για το άνοιγμα του Overlay μέσα από εφαρμογή/παιχνίδι by the way. Από εκεί ρυθμίζεις και ενεργοποιείς: Video rec, bitrate, filters, fps counter, κα.

Στο Overlay θα βρεις το: HUD Layout -> Performance. Επιλέγεις στην οθονούλα σε ποια από τις 4 γωνίες θέλεις να εμφανίζονται. (το έχω κάτω δεξιά πχ) και ρυθμίζεις την default συμπεριφορά έτσι. [ Off, Latency, FPS, Basic, Advanced ]. Διαφορετικά κάθε φορά που ανοίγεις παιχνίδι θα εμφανίζεται (όπως είναι το αναμενόμενο).

2. Το Drivers Update εμφανίζεται αυτόματα όποτε υπάρχει διαθέσιμο στο GFE. Πατάς το Express και αυτό ήταν.
Όποτε το ίδιο το GFE έχει διαθέσιμο update θα το εμφανίσει με το που θα πατήσεις το Icon του από το Windows Tray.

Όσον αφορά το GameStream σε κινητό με το Moonlight App, θα το ενεργοποιήσεις από το SHIELD. Η αναγνώριση του συστήματος γίνεται αυτόματα στο ίδιο δίκτυο και το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσεις τον κωδικό ασφαλείας που εμφανίζει το Moonlight, στο GFE Prompt.

Άρα αν κατάλαβα σωστά, επειδή το έχω HUD Layout -> Performance -> FPS ON,  έτσι κάθε φορά που ανοίγω οποιοδήποτε παιχνίδι το εμφανίζει από μόνο του απ' την αρχή. Πατάω alt+r και εξαφανίζεται. (Το ιδανικό θα ήταν να ξεκίναγε χωρίς να το δείχνει)

Άρα δεν έχω κάνει κάτι λάθος. Και αν δε θέλω να εμφανίζεται από μόνο του στην αρχή , η μόνη λύση είναι HUD Layout -> Performance-> FPS OFF

Οπότε όταν ανοίγω ένα παιχνίδι και κάποια στιγμή όσο είμαι μες στο παιχνίδι θελήσω να δω fps (η οποιαδήποτε άλλη πληροφορία) , θα πατήσω alt+z (default) όπου θα εμφανίσει όλο το overlay. Και από εκεί βήμα βήμα πάλι με τι να φτάσω FPS --> ON

Σωστά κατάλαβα;

Όσο για τα updates είχα συνηθίσει μια στις τόσες να μπαίνω στο site της nvidia να βλέπω αν βγήκε νέος driver και να τον κατεβάζω. Τώρα με το geforce experience η διαδικασία όπως μου λες είναι απλή και γίνονται από κει μέσα όλα χωρίς να ανοίγω browser κλπ. 

Απλά δεν κατάλαβα, μπορεί να τύχει να βγει μια νέα έκδοση μόνο σε drivers οπου θα κατεβάσει μόνο αυτό; Και αντιστοιχα το ίδιο με geforce experience, να βγει .θα νέα έκδοση μόνο για το GFΕ και να αναβαθμίσει μόνο αυτό.

Σωστά κατάλαβα κ εδώ;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται να ανοίγεις ή να ψάχνεις drivers όταν έχεις εγκατεστημένο το GeForce Experience. Βρίσκει και αν θέλεις τους κατεβαζει μόνο του και σε ρωτάει πότε να εγκαταστήσει.

Μετά από 4 με 5 updates σε drivers γενικώς προτείνεται να κάνεις ένα clean installation με ddu πάντως. Οποτε βάζεις ξανά το GΕ και από την αρχή.

Όσο αφορά το fps counter, του GE ειναι από τα πιο common που χρησιμοποιείται.

Όσο για αυτό που λες για ανοιξε-κλείσε, ανοίγεις και το κλείνεις είτε πατώντας το alt z είτε με τα shortcuts που το κάθε feature έχει on και off.

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Μετά από 4 με 5 updates σε drivers γενικώς προτείνεται να κάνεις ένα clean installation με ddu πάντως.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό... Μέχρι τώρα παταγα expess instalation, δηλαδή περνώντας τον driver από πάνω κάνω upgrade και δεν έχω κάποιο θέμα μέχρι σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε

Πρώτη φορά το ακούω αυτό... Μέχρι τώρα παταγα expess instalation, δηλαδή περνώντας τον driver από πάνω κάνω upgrade και δεν έχω κάποιο θέμα μέχρι σήμερα.

Ουσιαστικά καθαρίζεις ότι υπόλειμμα υπάρχει με το ddu. Μπαίνεις σε safe mode, τα πετάει όλα, κάνει ένα restart και μετά κατεβάζεις ξανά το GE και από την αρχή η διαδικάσία για drivers κτλ. Εγώ κάνω ddu κάθε 2 με 3 μήνες, νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο με κάθε πέρασμα new driver, είναι υπερβολή imo.

https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Ουσιαστικά καθαρίζεις ότι υπόλειμμα υπάρχει με το ddu. Μπαίνεις σε safe mode, τα πετάει όλα, κάνει ένα restart και μετά κατεβάζεις ξανά το GE και από την αρχή η διαδικάσία για drivers κτλ. Εγώ κάνω ddu κάθε 2 με 3 μήνες, νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο με κάθε πέρασμα new driver, είναι υπερβολή imo.

https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

DDU χρησιμοποιούσα παλιά όταν ήμουν σε AMD μεριά και ειχε πρωτοβγεί η 5700XT και μας είχε βγει η ψυχή τότε με τα blackscreens και κάθε λίγο κ λιγάκι νέος driver μήπως και... 

• Like 1
Δημοσ.

Δε ξέρω αν υπάρχει τρόπος μόνο με rivatuner (το οποίο δε το βρίσκω ξεχωριστό να το δίνουν, μιλάω για official site) και αν θα μπορούσε να δουλέψει σκέτο, η και με hwinfo64 το οποίο ήδη έχω

https://www.guru3d.com/files-details/rtss-rivatuner-statistics-server-download.html

Το δίνουν ξεχωριστά. To RTSS απλά παρέχει κάποια νούμερα, χρειάζεται κάποιο interface που να παρέχει το overlay (όπως το Afterburner ή το EVGA Precision).

Μπορείς να φτιάξεις δικό σου custom overlay με τον RTSS Overlay Editor (θέλεις βασικές γνώσεις HTML, υπάρχει ένα μεγάλο thread εδώ για τον τρόπο). Είναι ο μοναδικός τρόπος που προσθέτει το ελάχιστο δυνατό overhead για στατιστικά στην οθόνη. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...