Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, είμαι στην διαδικασία αναζήτησης σκούπας stick. 

Είναι τόσες οι επιλογές και δεν έχω ιδέα!

Έχει κανείς εμπειρία να προτείνει κάποια;

Σκεφτόμουν να πάρω την xiaomi G11 ( βλέπω καλές κριτικές για το προηγούμνεο μοντέλο).
Άλλη επιλογή είναι η Jimmy που καταλαβαίνω είναι υπο-brand της xiaomi.
Βγάζουν η samsung, η bosch, η rowenta κ.α.

Καταλαβαίνω οι καλύτερες είναι οι Dyson αλλά δεν φτάνει το budget.

Δημοσ.

Παίρνεις κάποιες dyson (V8)με το μπατζετ αυτό δεν ξέρω αν είναι κάποια από αυτές που να σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικα δες και τις Miele. Δεν έχω δοκιμάσει στικ αλλά οι κλασικές είναι κλάσεις ανώτερες από τον ανταγωνισμό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος Roborock H6 εδώ και 3 χρόνια. Ο,τι καλύτερο μπορώ να πω. Εχει βγει το Η7 πλέον. Εγω την ειχα παρει γύρω στο 400αρη..τωρα νομίζω τη βρίσκεις αρκετα φθηνότερα. απλά δεν υπάρχει επίσημο service στην Ελλάδα απ΄οσο εχω δει.

Η Dyson είναι κορυφή, αλλά υπερτιμημενη ως εκει που δεν πάει.

Εχει στο youtube διαφορα video να δεις συγκριτικα με πολλες στικ σκουπες. 

H xiaomi που λες είναι ουσιαστικά knock off της Roborock.

Επεξ/σία από panosv7
Δημοσ.

Υπόψιν ότι η κάθετη (μπαταρίας) δεν θα αντικαταστήσει πλήρως την κλασσική (ρεύματος). Οπότε, λογικά, την θες για να κάνεις τα γρήγορα καθαρίσματα, σωστά; Σε αυτή την περίπτωση, το lidl έχει αρκετά τίμια στα 42v (βγάζει διάφορες, αυτή είναι η πιο δυνατή σε stick, μπαταρίας) στα 150€.

Δημοσ.

Έχω στην κατοχή μου Xiaomi G10, Samsung Jet 75 και Bosch Unlimited (δεν θυμάμαι το μοντέλο). Σε όλες αυτές οι σκούπες, ανεξαρτήτου κατασκευαστή, η μπαταρία τους κρατάει γύρω στην 1 ώρα στην ΧΑΜΗΛΗ σκάλα που αρκεί μόνο για "σκληρά" πατώματα. Αν την βάλεις στην μέγιστη ένταση που είναι πραγματικά δυνατή (δηλαδή ρουφάει και χαλί) ζήτημα αν θα κρατήσει ένα 10λεπτο ίσως λέω και πολύ. Επομένως είναι πολύ βασικό σε αυτές τις σκούπες, η μπαταρία να είναι εξωτερική, αφαιρούμενη και κυρίως να μπορείς να βρεις σε λογική τιμή μια δεύτερη και έναν φορτιστή. Σε αυτό η bosch είναι κορυφή καθώς υπάρχουν μοντέλα με 2 μπαταρίες και 2ο ταχυφορτιστή μέσα στην συσκευασία οπότε δουλεύεις την μια και αν τελειώσει βάζεις την δεύτερη που έχει φορτίσει. Επιπλέον παίρνουν μπαταρίες από τα διάφορα ηλεκτικά εργαλεία της bosch οπότε πιθανόν να έχεις ήδη μια μπαταρία από ένα πχ δραπανοκαστάβιδο ενώ τις βρίσκεις εύκολα και σε λογική τιμή. Η Xiaomi επίσης έχει σχετικά οικονομική 2η μπαταρία και μάλιστα μπορείς να την φορτίσεις ταυτόχρονα πάνω στην βάση που φορτίζει η μπαταρία που είναι ήδη στην σκούπα (χωρίς δηλαδή δεύτερο φορτιστή). Η μπαταρία της smasung παίζει να κάνει και 180 ευρώ οπότε είναι πρακτικά ασύμφορο να αγοράσεις δεύτερη. Γενικά όλα τα αξεσουάρ είναι πανάκριβα. Αν δε πάρεις κάποιο από τα νέα bespoke μοντέλα, το πλήρες πακέτο φτάνει το 1000ρικο. Συνολικά σαν απόδοση με βολεύει περισσότερο η smasung αλλά σαν value for money σίγουρα η xiaomi. Πάρε το παλιό μοντέλο καθώς το καινούριο δεν νομίζω ότι δικαιολογεί την διαφορά σε τιμή. Για τις dyson δεν έχω εμπειρία αλλά όπως προ είπαν οι προλαλήσαντες, τα προϊόντα τους είναι πολύ καλά αλλά αδικαιολόγητα ακριβά.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, csontheline είπε

Υπόψιν ότι η κάθετη (μπαταρίας) δεν θα αντικαταστήσει πλήρως την κλασσική (ρεύματος). Οπότε, λογικά, την θες για να κάνεις τα γρήγορα καθαρίσματα, σωστά; Σε αυτή την περίπτωση, το lidl έχει αρκετά τίμια στα 42v (βγάζει διάφορες, αυτή είναι η πιο δυνατή σε stick, μπαταρίας) στα 150€.

Για τον λογο αυτο και εμεις καταληξαμε να μην δωσουμε τελικα πολλα σε στικ. Την στικ την χρησιμοποιουμε σχετικα καθημερινα για διαδρομους και σημεια που φαινονται, ενω την ηλεκτρικη για χαλια κτλ. Ποσο μαλλον που τον χειμωνα ειχαμε και φλοκατες και στις στικ μπλεκονται οι τριχες. 

Δημοσ.

Εγω πηρα προσφατα την Dreame T30 Neo απο το κιτρινο μαγαζι στα 350. Την ειχα βαλει απο καιρο στο ματι μετα απο αρκετο ψαξιμο. Η γυναικα μου την εχει καταβολευτει.

Ρωτα με οτι θες.

Δημοσ.

Dyson V8 Σκούπα Stick εδώ, και έχω να βγάλω την κανονική σκούπα εδώ και 3 μήνες, από τότε που τη πήρα δηλαδή. Πολύ δυνατή σκούπα, με 2 ταχύτητες, αν και στη χαμηλή ρουφάει γενικά τα πάντα, πολύ βολική στο χέρι και πολύ γρήγορη. Έχει ένα θεματάκι στο να ρουφάει μεγάλα πράγματα, μπορεί να χρειαστεί να περάσεις 2-3 φορές για να τα πάρει όλα, αλλά γενικά ρουφάει πολύ καλά. Να σημειώσω ότι σε χαλιά με ψηλό πέλμα λόγω δύναμης κολλάει κάτω, αλλά σε χαλιά πιο λεπτά δεν έχει κανένα θέμα και τα καθαρίζει πολύ καλά. Την είχα πάρει από το πλαίσιο σε προσφορά κάτω από 300 ευρώ, και δε το χω μετανιώσει καθόλου.

Δημοσ.

ειχα παρει παλια μια aeg, 18v αν θυμαμαι καλα γυρω στα 200 ευρω. εξαιρετικη αποδοση, αλλα ενα χρονο μετα η μπαταρια απο 25-30 λεπτα που κρατουσε, μετα βιας εβγαζε 5 λεπτα. κοστος μπαταριας καπου 100 ευρω.

πηραμε περισυ μια rohnson mamba m1 διαβαζοντας τις καλες κριτικες. κοντα στα 200 κ αυτη. μαπα θα επρεπε να λεγεται. ναι οκ, η μπαταρια κραταει πολυ, αλλα δε ρουφαει τιποτα. πρεπει να περασεις 2-3 φορες το ιδιο σημειο για να μαζεψει ψιχουλα. πιο fail αγορα δεν εχω κανει.

οποτε για μενα, σκουπα στικ ειναι πεταμενα λεφτα. βρες μια μεχρι 100 το πολυ να μαζευει κανα ψιχουλο, χοντρη σκονη κλπ και παρε μια κανονικη σκουπα της προκοπης. προτεινω ανεπιφυλακτα aeg/electrolux silencer. πολυ δυνατη και εντελως αθορυβη. και στις 12 το βραδυ να βαλεις δεν ακουγεται.

αυτα απο εμενα

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 22/3/2023 στις 12:07 ΜΜ, dimitris_dimos είπε

Καλησπέρα έχω μια dyson v11s καινούρια, δεν ξέρω πόσα πάει αλλά 460€ θα την έδινα 

Δημοσ.
Στις 23/3/2023 στις 2:41 ΜΜ, thanasis00 είπε

Dyson V8 Σκούπα Stick εδώ, και έχω να βγάλω την κανονική σκούπα εδώ και 3 μήνες, από τότε που τη πήρα δηλαδή. Πολύ δυνατή σκούπα, με 2 ταχύτητες, αν και στη χαμηλή ρουφάει γενικά τα πάντα, πολύ βολική στο χέρι και πολύ γρήγορη. Έχει ένα θεματάκι στο να ρουφάει μεγάλα πράγματα, μπορεί να χρειαστεί να περάσεις 2-3 φορές για να τα πάρει όλα, αλλά γενικά ρουφάει πολύ καλά. Να σημειώσω ότι σε χαλιά με ψηλό πέλμα λόγω δύναμης κολλάει κάτω, αλλά σε χαλιά πιο λεπτά δεν έχει κανένα θέμα και τα καθαρίζει πολύ καλά. Την είχα πάρει από το πλαίσιο σε προσφορά κάτω από 300 ευρώ, και δε το χω μετανιώσει καθόλου.

Έρχομαι να συμπληρώσω στο παραπάνω, ότι κρατάει γερά ακόμα η dyson. Και βολεύει άπειρα και στο καθάρισμα του αυτοκινήτου, μαζί με τα εξαρτήματα που είχε. Πραγματικά μέσα σε λίγα λεπτά το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει γίνει πεντακάθαρο. Στο σπίτι συνεχίζω να μην έχω ακουμπήσει ακόμα καθόλου τη κλασική σκούπα. Μη δίνετε λεφτά σε μέτριες σκούπες, ή θα πάτε σε dyson, ή σε κάποια από τις κινέζικες Jimmy, που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια επίσης. 

Δημοσ.

Εγώ έχω πάρει αυτή και είναι πολύ καλή. Σαφώς ανώτερη από Dyson V8 και με ένα πέρασμα πιάνει τα περισσότερα.

https://m.geekbuying.com/item/JIMMY-H9-Pro-Flexible-Smart-Handheld-Cordless-Vacuum-Cleaner-Gold-457933.html

Παιζουν και κουπόνια που τη βγάζουν λίγο κάτω από 300€ συνήθως.

Δημοσ.
On 22/03/2023 at 12:07, dimitris_dimos said:

Καλησπέρα σας, είμαι στην διαδικασία αναζήτησης σκούπας stick. 

Είναι τόσες οι επιλογές και δεν έχω ιδέα!

Έχει κανείς εμπειρία να προτείνει κάποια;

Σκεφτόμουν να πάρω την xiaomi G11 ( βλέπω καλές κριτικές για το προηγούμνεο μοντέλο).
Άλλη επιλογή είναι η Jimmy που καταλαβαίνω είναι υπο-brand της xiaomi.
Βγάζουν η samsung, η bosch, η rowenta κ.α.

Καταλαβαίνω οι καλύτερες είναι οι Dyson αλλά δεν φτάνει το budget.

Dyson μόνο !

Δημοσ.
On 23/03/2023 at 09:33, kax54638 said:

Έχω στην κατοχή μου Xiaomi G10, Samsung Jet 75 και Bosch Unlimited (δεν θυμάμαι το μοντέλο). Σε όλες αυτές οι σκούπες, ανεξαρτήτου κατασκευαστή, η μπαταρία τους κρατάει γύρω στην 1 ώρα στην ΧΑΜΗΛΗ σκάλα που αρκεί μόνο για "σκληρά" πατώματα. Αν την βάλεις στην μέγιστη ένταση που είναι πραγματικά δυνατή (δηλαδή ρουφάει και χαλί) ζήτημα αν θα κρατήσει ένα 10λεπτο ίσως λέω και πολύ. Επομένως είναι πολύ βασικό σε αυτές τις σκούπες, η μπαταρία να είναι εξωτερική, αφαιρούμενη και κυρίως να μπορείς να βρεις σε λογική τιμή μια δεύτερη και έναν φορτιστή. Σε αυτό η bosch είναι κορυφή καθώς υπάρχουν μοντέλα με 2 μπαταρίες και 2ο ταχυφορτιστή μέσα στην συσκευασία οπότε δουλεύεις την μια και αν τελειώσει βάζεις την δεύτερη που έχει φορτίσει. Επιπλέον παίρνουν μπαταρίες από τα διάφορα ηλεκτικά εργαλεία της bosch οπότε πιθανόν να έχεις ήδη μια μπαταρία από ένα πχ δραπανοκαστάβιδο ενώ τις βρίσκεις εύκολα και σε λογική τιμή. Η Xiaomi επίσης έχει σχετικά οικονομική 2η μπαταρία και μάλιστα μπορείς να την φορτίσεις ταυτόχρονα πάνω στην βάση που φορτίζει η μπαταρία που είναι ήδη στην σκούπα (χωρίς δηλαδή δεύτερο φορτιστή). Η μπαταρία της smasung παίζει να κάνει και 180 ευρώ οπότε είναι πρακτικά ασύμφορο να αγοράσεις δεύτερη. Γενικά όλα τα αξεσουάρ είναι πανάκριβα. Αν δε πάρεις κάποιο από τα νέα bespoke μοντέλα, το πλήρες πακέτο φτάνει το 1000ρικο. Συνολικά σαν απόδοση με βολεύει περισσότερο η smasung αλλά σαν value for money σίγουρα η xiaomi. Πάρε το παλιό μοντέλο καθώς το καινούριο δεν νομίζω ότι δικαιολογεί την διαφορά σε τιμή. Για τις dyson δεν έχω εμπειρία αλλά όπως προ είπαν οι προλαλήσαντες, τα προϊόντα τους είναι πολύ καλά αλλά αδικαιολόγητα ακριβά.

Εχω αγορασει μια Bosch Unlimited 7, με το σπαστο FlexTube σωληνα, πακετο με  2 x 3.0Ah μπαταριες. 
Οταν τα πηρα πακετο εκαναν ~280 ευρω. Επειδη εχω και εργαλεια της Bosch με μπαταριες, εχω συνολικα 5 μπαταριες 2 x 3.0Ah, 2 x 5.0 Ah και μια 4.0Ah powerplus.
Απο την σκουπα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος αλλα η μεγαλυτερη ευκολια ειναι αυτο με τις μπαταριες...

Γνωστοι μου με DYSON στην πρωτη βλαβη εκτος εγγυησης ή οταν χαλασε η μπαταρια, πηραν αλλη σκουπα.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...