slokie Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Ενδιαφερομαι για tv για σαλονι μετα απο πολλλλαααα χρονια και ειμαι εντελως ασχετος με το θεμα Κυριως για ταινιες (νετφλιχ) , δε με ενδιαφερει τοσο η ποιοτητα εικονας καθως μπροστα σε αυτη που ειχα (crt παρακαλω) ολες ειναι μια χαρα. Λεω να παω σε qled δε ξερω αν αξιζει τα εχτρα 100-200 ευρω απο τις led/ Η αποσταση θεασης ειναι 4 μετρα αλλα δυστυχως ο χωρος δεν παιρνει παραπανω απο 55'' σε διαστασεις . Αυτο που με ενδιαφερει ομως η ποιοτητα της , να αντεξει στο χρονο, το smart κομματι της να ειναι snapy και γρηγορο. Μη πατας το κουμπι και λαγκαρει να αλλαξει καναλια κλπ. Παντου διαβαζω καλο χρυσο το android τβ αλλα πχ το tizen os ειναι πιο γρηγορο. Ειμαι ανναμεσα σε αυτες τις δυο . (για καποιο λογο εμπιστευομαι περισσοτερο τις samsung). https://www.skroutz.gr/s/36089648/TCL-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-QLED-55C635-HDR-2022.html https://www.skroutz.gr/s/35319390/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-QLED-QE55Q60B-HDR-2022.html Οποιεσδηποτε αλλε προτασεις δεκτες. budget 500 ευρω (+- 50 ευρω)
kokos23 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) έχω την σάμσουνγκ σε 55, φοβερή ξεκούραστη, 2 χρόνια δουλεύει 4-5 ώρες κάθε μέρα... ένα μικρό θέμα όταν έχει πολύ φως (ημέρα-ήλιος) δεν έχει πολύ ένταση στα χρώματα, αλλά είναι ανάλογα την ταινία πχ αν είναι σκοτεινή, δηλ βραδινές λήψεις με χαμηλό φωτισμό ναί θα έχεις θέμα θέασης, αν βλέπεις πρωινάδικα που είναι φωτεινά δεν έχεις θέμα, αλλά η απόλαυση είναι όταν κλείνεις φώτα, εκεί απλά απολαμβάνεις... ο ήχος είναι ικανοποιητικός για τα ηχεία που έχει, νομίζω ότι μια μπάρα είναι απαραίτητη, ακόμα δεν έχω μπει στο τρυπάκι καθώς η μικρή διαβάζει -πανελλαδικές- αλλά αργότερα θα μπεί στο πρόγραμμα... Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από kokos23 1
slokie Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Απο οτι καταλαβα qled σε σχεση με led ειναι πιο φωτεινη και εχει καλυτερα μαυρα.
alexzorb Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Για απόσταση 4μ και μέγιστο μέγεθος αναγκαστικά 55'' μην δώσεις χρήματα για κάτι παραπάνω απο μια entry level τηλεόραση δεν θα δεις αυτά που κερδίζεις απ τις καλύτερες τηλεοράσεις. Στο λογισμικό είναι σχεδόν οπως τα είπες και απ τη στιγμή που κοιτάς budget τηλεοράση το android της budget τηλεόραης δεν ξέρω αν θα βγάλει άνετα 5 χρόνια. Καλύτερα να πάρεις την entry level samsung του 2022 καθώς τώρα που βγαινουν τα μοντελα του 2023 θα έχουν καλύτερες τιμές. Lg χειρότερα μαύρα αλλα έχει καλύτερες γωνίες θέασης. 7 λεπτά πριν, slokie είπε Απο οτι καταλαβα qled σε σχεση με led ειναι πιο φωτεινη και εχει καλυτερα μαυρα. Οι qled βασικά εχόυν καλύτερα χρώματα αλλά συνήθως οι τηλεόρασεις qled είναι πιο πάνω στην κατηγορία απ τις απλές led οπότε τις φτιάχνουν και πιο φωτεινές και με τεχνολογίες για καλύτερο μαύρο. Πιο φωτεινή και με τεχνολογίες για καλύτερο μαύρο μπόρει να γίνει και μια απλή led. 1
slokie Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, alexzorb είπε Για απόσταση 4μ και μέγιστο μέγεθος αναγκαστικά 55'' μην δώσεις χρήματα για κάτι παραπάνω απο μια entry level τηλεόραση δεν θα δεις αυτά που κερδίζεις απ τις καλύτερες τηλεοράσεις. Στο λογισμικό είναι σχεδόν οπως τα είπες και απ τη στιγμή που κοιτάς budget τηλεοράση το android της budget τηλεόραης δεν ξέρω αν θα βγάλει άνετα 5 χρόνια. Καλύτερα να πάρεις την entry level samsung του 2022 καθώς τώρα που βγαινουν τα μοντελα του 2023 θα έχουν καλύτερες τιμές. Lg χειρότερα μαύρα αλλα έχει καλύτερες γωνίες θέασης. Οι qled βασικά εχόυν καλύτερα χρώματα αλλά συνήθως οι τηλεόρασεις qled είναι πιο πάνω στην κατηγορία απ τις απλές led οπότε τις φτιάχνουν και πιο φωτεινές και με τεχνολογίες για καλύτερο μαύρο. Πιο φωτεινή και με τεχνολογίες για καλύτερο μαύρο μπόρει να γίνει και μια απλή led. Καταλαβα , οποτε καλυτερα λες να παω σε κατι με απλο led . px https://www.skroutz.gr/s/35094042/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-UE55BU8072-HDR-2022.html#specs Το ξερω οτι τα 4 μετρα ειναι μεγαλη αποσταση , αλλα απο την αλλη το να βαλω μια 75 αρα στη μεση του σαλονιου μου φαινεται ασχημο. Δυστηχως το σαλονι μου ειναι μεγαλο αλλα με περιεργη διαμορφωση λογω τζακιου Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από slokie
alexzorb Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Ισχύει ότι στην απόστασή σου θέλεις τουλάχιστον 75+ αλλά επίσης αν δεν έχει πλάτη τοίχο μια τέτοια τηλεόραση δεν δείχνει ωραία και όλοι οι χώροι δεν μπορουν να φιλοξενίσουν μια τέτοια τηλεόραση. Αρά αφου ανάλυση 4κ δεν θα βλέπεις μικροδιαβαθμίσεις στα χρώματα δεν θα βλεπεις, blooming εντόνο δεν θα έχεις λόγο απόστασης, ο μόνος λόγος να πας σε κάτι πιο ακριβό θα ήταν αν ήθελες οπωσδήποτε 120hz panel κύριος για gaming .
panospeter Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, slokie είπε Ενδιαφερομαι για tv για σαλονι μετα απο πολλλλαααα χρονια και ειμαι εντελως ασχετος με το θεμα Κυριως για ταινιες (νετφλιχ) , δε με ενδιαφερει τοσο η ποιοτητα εικονας καθως μπροστα σε αυτη που ειχα (crt παρακαλω) ολες ειναι μια χαρα. Λεω να παω σε qled δε ξερω αν αξιζει τα εχτρα 100-200 ευρω απο τις led/ Η αποσταση θεασης ειναι 4 μετρα αλλα δυστυχως ο χωρος δεν παιρνει παραπανω απο 55'' σε διαστασεις . Αυτο που με ενδιαφερει ομως η ποιοτητα της , να αντεξει στο χρονο, το smart κομματι της να ειναι snapy και γρηγορο. Μη πατας το κουμπι και λαγκαρει να αλλαξει καναλια κλπ. Παντου διαβαζω καλο χρυσο το android τβ αλλα πχ το tizen os ειναι πιο γρηγορο. Ειμαι ανναμεσα σε αυτες τις δυο . (για καποιο λογο εμπιστευομαι περισσοτερο τις samsung). https://www.skroutz.gr/s/36089648/TCL-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-QLED-55C635-HDR-2022.html https://www.skroutz.gr/s/35319390/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-QLED-QE55Q60B-HDR-2022.html Οποιεσδηποτε αλλε προτασεις δεκτες. budget 500 ευρω (+- 50 ευρω) Εγώ πήρα χθες την https://www.skroutz.gr/s/35056293/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-QLED-QE55Q70B-HDR-2022.html και δεν πήγα στην QE55Q60B όχι τόσο για τα 120Hz, Freesync και HDMI 2.1 (που τα χρειάζεσε κυρίως για gaming) αλλά γιατί η σειρά 70 έχει τον επεξεργαστη Quantum Processor 4K (όπως και η σειρά 80) ενώ η σειρά 60 τον Quantum Processor Lite 4K. Αυτό πέρα απο την γρήγορη εναλλαγή στα menu, θεωριτικά προσφέρει καλύτερο upscaling στα HD ψηφιακά κανάλια και σε FHD (1080p) content. Απο εκεί και πέρα αν οι QLED θεωρόντοι ήδη παροχημένη τεχνολογία φαντάσου οι απλές LED. Τέλος οι απλές samsung (όχι qled, neoqled και oled) δεν έχουν αρκετή φωτεινότητα ώστε να αξίζει τον κόπο το HDR που υποστηρίζουν. Στην σειρά 80 δεν πήγα γιατί διάβασα πολλούς να παραπονιούνται ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο το Direct Full Array παρουσιάζει πρόβλημα (μαύρες και γκρι σκιάσεις) το οποίο θεωρεί η Samsung εντός προδιαγραφών και δεν το καλύπτει στην εγγύηση. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από panospeter 1
slokie Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panospeter είπε Εγώ πήρα χθες την https://www.skroutz.gr/s/35056293/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-QLED-QE55Q70B-HDR-2022.html και δεν πήγα στην QE55Q60B όχι τόσο για τα 120Hz, Freesync και HDMI 2.1 (που τα χρειάζεσε κυρίως για gaming) αλλά γιατί η σειρά 70 έχει τον επεξεργαστη Quantum Processor 4K (όπως και η σειρά 80) ενώ η σειρά 60 τον Quantum Processor Lite 4K. Αυτό πέρα απο την γρήγορη εναλλαγή στα menu, θεωριτικά προσφέρει καλύτερο upscaling στα HD ψηφιακά κανάλια και σε FHD (1080p) content. Απο εκεί και πέρα αν οι QLED θεωρόντοι ήδη παροχημένη τεχνολογία φαντάσου οι απλές LED. Τέλος οι απλές samsung (όχι qled, neoqled και oled) δεν έχουν αρκετή φωτεινότητα ώστε να αξίζει τον κόπο το HDR που υποστηρίζουν. Στην σειρά 80 δεν πήγα γιατί διάβασα πολλούς να παραπονιούνται ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο το Direct Full Array παρουσιάζει πρόβλημα (μαύρες και γκρι σκιάσεις) το οποίο θεωρεί η Samsung εντός προδιαγραφών και δεν το καλύπτει στην εγγύηση. σωστα τα λες συμφωνω αλλα για μενα ξεφευγει το budget στα 700.. ειδικα για κατι οπως μια τηλεοραση που για μενα δεν ειναι προτεραιοτητα (απλα κανα youtube/νετφλιχ/κανεναν αγωνα που και που) οποτε ψαχνω την καλυερη δυνατη επιλογη σε 55'' samsung/lg (οχι android) με τον καλυτερο δυνατον επεξεργαστη στα 500 ευρω Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από slokie
panospeter Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, slokie είπε σωστα τα λες συμφωνω αλλα για μενα ξεφευγει το budget στα 700.. ειδικα για κατι οπως μια τηλεοραση που για μενα δεν ειναι προτεραιοτητα (απλα κανα youtube/νετφλιχ/κανεναν αγωνα που και που) οποτε ψαχνω την καλυερη δυνατη επιλογη σε 55'' samsung/lg (οχι android) με τον καλυτερο δυνατον επεξεργαστη στα 500 ευρω Οπότε πας σε Crystal UHD και καθάρισες. https://www.skroutz.gr/s/35094042/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-UE55BU8072-HDR-2022.html Απλά το HDR της (netflix) δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό όσο σε μια OLED και λίγο χειρότερο από μια QLED. Κατά τα άλλα για την χρήση που το θες σε καλύπτει. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από panospeter
slokie Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, panospeter είπε Οπότε πας σε Crystal UHD και καθάρισες. https://www.skroutz.gr/s/35094042/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-UE55BU8072-HDR-2022.html thank you !! Λοιπον πηγα και τις ειδα απο κοντα και κατεληξα αναμεσα σε δυο . (va -ips - qled - nano - εχω καει χαχα) Η μια ειναι αυτη που λες απο πανω στα 506 ευρω: https://www.skroutz.gr/s/35094042/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-UE55BU8072-HDR-2022.html η αλλη ειναι μια nano cell της LG στα 469 ευρω: https://www.skroutz.gr/s/36987574/LG-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-55NANO766QA-HDR-2022.html (θεωρητικα η νανοcell ειναι καλυτερη τεχνολογια καλυτερα χρωματα. Απο την αλλη χειροτερα μαυρα νομιζω ) . Δε ξερω απο θεμα επεξεργαστη ποιος ειναι πιο δυνατος. Μια τελικη βοηθεια για να γινει η αγορα σημερα/αυριο Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από slokie
panospeter Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, slokie είπε thank you !! Λοιπον πηγα και τις ειδα απο κοντα και κατεληξα αναμεσα σε δυο . (va -ips - qled - nano - εχω καει χαχα) Η μια ειναι αυτη που λες απο πανω : https://www.skroutz.gr/s/35094042/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-UE55BU8072-HDR-2022.html η αλλη ειναι μια nano cell της LG : https://www.skroutz.gr/s/36987574/LG-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-55NANO766QA-HDR-2022.html (θεωρητικα η νανοcell ειναι καλυτερη τεχνολογια καλυτερα χρωματα. Απο την αλλη χειροτερα μαυρα νομιζω ) . Δε ξερω απο θεμα επεξεργαστη ποιος ειναι πιο δυνατος. Μια τελικη βοηθεια για να γινει η αγορα σημερα/αυριο Αν και οι nanocell είναι νέα τεχνολογία μερικές crystal HD αποδίδουν καλύτερα ανάλογα το μοντέλο. Το συγκεκριμένο μοντέλο LG που αναφέρεις είναι και Direct Led (καλύτερο θεωρητικά από Edge Led της Samsung σε θέματα φωτεινότητας). Όμως στο skroutz πολλοί διαμαρτύρονται για τις γωνίες θέασης της LG. Εσύ που τις είδες live ποια αίσθηση έχεις ? (Από την στιγμή που έχουν διαφορετικούς επεξεργαστές και λογισμικό δεν μπορώ να ξέρω ποια αποδίδει πιο γρήγορα)
slokie Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, panospeter είπε Αν και οι nanocell είναι νέα τεχνολογία μερικές crystal HD αποδίδουν καλύτερα ανάλογα το μοντέλο. Το συγκεκριμένο μοντέλο LG που αναφέρεις είναι και Direct Led (καλύτερο θεωρητικά από Edge Led της Samsung σε θέματα φωτεινότητας). Όμως στο skroutz πολλοί διαμαρτύρονται για τις γωνίες θέασης της LG. Εσύ που τις είδες live ποια αίσθηση έχεις ? (Από την στιγμή που έχουν διαφορετικούς επεξεργαστές και λογισμικό δεν μπορώ να ξέρω ποια αποδίδει πιο γρήγορα) Η νανο νομιζω ειχε καλυτερη φωτεινοτητα/χρωματα αλλα τα μαυρα ηταν ψιλογκρι σε σχεση μ τη samsung . Η νανο θεωρητικα ειναι καλυτερη τεχνολογια απο τις απλες led. Σα να λεμε led < nano < qled < oled Για αυτο μου κανει εντυπωση που ειναι πιο φτηνη Η lg εχει πιο πολλα bit πανελ Η samsung πιο λεπτη / ομορφη σιγουρα γωνιες θεασης δεν ειδα τραγικη διαφορα το μενου και στις δυο ηταν αποδεκτα γρηγορο Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από slokie
alexzorb Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Αν είδες σε κατάστημα με φώτα την lg και σε ενόχλησαν τα μαύρα σπίτι σου με σε σκοτεινό περριβάλλον θέασης τα πράγματα θα είναι αρκετά χειρότερα. Αν βλέπεις πιο πολύ ήμερα και το βράδυ με φώτα και είσαι οκ με το επιπεδο μαύρου που είδες τότε πάρε την lg λόγω τιμής. 1
slokie Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, alexzorb είπε Αν είδες σε κατάστημα με φώτα την lg και σε ενόχλησαν τα μαύρα σπίτι σου με σε σκοτεινό περριβάλλον θέασης τα πράγματα θα είναι αρκετά χειρότερα. Αν βλέπεις πιο πολύ ήμερα και το βράδυ με φώτα και είσαι οκ με το επιπεδο μαύρου που είδες τότε πάρε την lg λόγω τιμής. επειδη online δεν ειναι ξεκαθαρο ξερει κανεις εαν η LGNANO766QA στις 55 ιντσες ειναι IPS ή VA?
alexzorb Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 52 λεπτά πριν, slokie είπε επειδη online δεν ειναι ξεκαθαρο ξερει κανεις εαν η LGNANO766QA στις 55 ιντσες ειναι IPS ή VA? Είναι λίγο μπερδεμένα γιατί φαίνεται ότι αλλάζει το pane ανάλογα και με το μέγεθος. Το rtings το έχει καθαρά αλλά δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για την αντιστοιχία αμερικής ευρώπης. Η πιο πιθανή υπόθεση θα ήταν πάντως ips.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα