sperelos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα παίδες !! εχω ένα προβληματάκι και θα ήθελα τα φώτα σας αν γνωρίζει κάποιος …. μπορώ στο excel όπου βγάζει σε μια στήλη πχ το Α1 να μου αντιστοιχεί σε μια άλλη στήλη μια ώρα ; θελω να κάνω μια αντιστοιχία ωραρίου Όπου Α1 —>10:00-12:00 Β1–> 12:00-13:00 και ούτω κάθε εξής ! σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
micos000 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ας υποθέσουμε ότι ο πίνακας είναι από το Α2 έως το Β6, στην στήλη Α είναι τα γράμματα A,B,C... κτλ και στην Β είναι τα ωράρια, στο κελί D2 γράφεις το γράμμα και στο Ε2 θέλεις να σου βγάζει το ωράριο που αντιστοιχεί. Η συνάρτηση που θα βάλεις στο E2 είναι: =VLOOKUP($D3;$A$2:$B$6;2;FALSE) Το 2 είναι η στήλη προς τα δεξιά απ' όπου θα παίρνει τις ώρες και το FALSE σημαίνει ότι το γράμμα που θα βάζεις στo D2 για να το ψάξει θα είναι ακριβής αναζήτηση και δεν θα το ψάχνει αν είναι π.χ. AB ή μέσα σε όνομα. Προσάρμοσε το όπως θέλεις. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2023 από micos000 1
sperelos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Σε υπέρ ευχαριστώ να σε καλά μου γλίτωσες παρά πολλές ώρες ψαξίματος !!!
micos000 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Και μια προσθήκη που θα μπορούσες να βάλεις για την περίπτωση λάθος εισαγωγής είναι η παρακάτω... =IFNA(VLOOKUP($D3;$A$2:$B$6;2;FALSE);"ΛΑΘΟΣ") Αυτό που κάνει είναι αν βάλεις λάθος γράμμα ή καθόλου γράμμα στην στήλη D θα βγάζει την λέξη ΛΑΘΟΣ στα ωράρια. Στο παρακάτω παράδειγμα είναι λάθος το Ε στο D4 και στο D5 δεν έχει καταχωρηθεί κάτι. Τα κόκκινα στο ΛΑΘΟΣ είναι μορφοποίηση υπό όρους. Επιλέγεις τα κελιά με τα ωράρια και πας... Στο πάνελ που θα ανοίξει γράφεις... Το ΛΑΘΟΣ άλλαξε το με ότι μήνυμα θέλεις να φαίνεται. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από micos000 2 2
alxnt Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω 2 στήλες, Α κ Β. Θέλω το Β2=Α2-Α1. Αντίστοιχα το Β3=Α3-Α2, Β4=Α4-Α3 κοκ για να μην το κάνω κάθε φορά εγώ. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από alxnt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα