mindreader Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Βρηκα ενα αρθρο για το γεωυφασμα, εδω λεει οτι αντεχει τουλαχιστον 5 χρονια, μαλλον η οποια φθορα εχει να κανει κυριως με τον ηλιο... Αρα πχ αν ενα γεωυφασμα το βλεπει ηλιος ελαχιστα, οπως τα δικα μου που ειναι σε κηπακο-λωριδα αναμεσα σε κατοικια και μεσοτοιχια, και τα βλεπει ηλιος πχ 12-2 το μεσημερι-καθετα ο ηλιος μονο, μπορει να βγαλουν και πολυ περισσοτερα χρονια. https://www.mistikakipou.gr/geoifasma-ifasma-edafokalipsis-xriseis/
vagos789 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Αναλογα την περιοχη και τις συνθηκες,μπορει να μην υπαρχει τελεια λυση,ποσο μαλλον λυση που την κανεις μια φορα και δεν ξανασχολεισαι ποτε. Η φυση βρισκει παντα τον δρομο της!
mindreader Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σιγουρα δεν υπαρχει τελεια λυση. Στα αγριοχορτα του 'καμπου', φαινεται να κανει δουλεια. Επειδη ειμαι ευχαριστημενος ομως, και στη τελικη δεν εχω και τιποτε να χασω (περα απο μερικα μετρα γεωυφασμα), του χρονου θα γινει γερο κασκαντεριλικι οταν παω στο χωριο στα ορεινα, αλα mission impossible, σε 'βατα', οπου αφου κοψω με τσαπι και ψαλιδα οτι μπορω, μετα θα περασω απο πανω γεωυφασμα, πλακωμα με μεγαλες πετρες κλπ. Καθε χρονο αυτα τα βατα του διπλανου οικοπεδου, κοντευουν να μου ριξουν το συρματινο φραχτη της αυλης μου. Θα στρωσω λοιπον γεωυφασμα, μηπως και ανακοψω λιγο την πορεια τους. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2023 από mindreader
jumpmaster Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Titos301 είπε Ενδιαφερον καποιος να βαλει λινκ αν ξερει που πουλανε ελλαδα, αναλογια εχουμε; Η αναλογία είναι 1 γαλόνι διάλυμα αιθανικού οξέος 30%-40% , 1 κούπα αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων. Το βάζεις σε ψεκαστήρα και ψεκάζεις στα φύλλα των αγριόχορτων (όχι στη ρίζα ή στον κορμό τους). Αν το έχω καταλάβει καλά πώς δουλεύει, το σαπούνι επιτρέπει στο διάλυμα να μείνει παραπάνω χρόνο ενεργό (να κολλήσει κατά κάποιο τρόπο) στα χόρτα. Το αλάτι προκαλεί ώσμωση ώστε τα κύτταρα του φυτού αρχίζουν να τραβάνε το διάλυμα στο εσωτερικό τους, και λόγω της δύναμης του οξέος αρχίζουν να μαραίνονται και να πεθαίνουν. Το ψεκάζεις με ηλιοφάνεια και ζέστη. Ιδανικά να μην βραχούν τα χορτάρια για 48 ώρες. Όσο μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και ζέστη τόσο καλύτερα. Σε 24-48 ώρες ανάλογα τις συνθήκες τα χόρτα έχουν ξεραθεί. Για επίδειξη "vinegar weed killer" στο youtube θα βρείτε πολλά παραδείγματα. Από μέτρα ασφαλείας δεν πρέπει να θέλει τίποτα σπουδαίο. Μακριά από μάτια, ίσως μια απλή μασκούλα να κόβει λίγο την μυρωδιά και απλά γάντια για τα χέρια. Προφανώς μακριά από μεταλλικές επιφάνειες, π.χ. αν μιλάμε για πεζοδρόμιο/αυλή μετακινήτε το αυτοκίνητο, ψεκάζετε και μετά το ξαναβάζετε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα