alexzorb Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, mindreader είπε ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... - Αυτα τα γεωυφασματα, σαν αυτα που εχει στο λινκ, στερεωνονται καλυτερα με πασαλακια που αγοραζεις, οπως στο λινκ που εδωσε συμφορουμιτης στην προηγουμενη σελιδα; Αλλα δεν βλεπω 'τρυπες' στις ακρες, πως γινεται; - Επισης, φανταζομαι αν δεν στερεωθει καλα, τα παιρνει αερας. - Κρατανε, αντεχουν, για χρονια; - Αν κατω ειναι χωμα εστω με πετρουλες και λοιπες ανωμαλιες του εδαφους, μπορεις να πατησεις/περπατησεις στο γεωυφασμα; ή το βαζεις και το...βλεπεις, χωρις να το πατας; - Το ζητημα με τον κηπακο, ειναι οτι εχει και καθε δυο μετρα, απο ενα δεντρο. Μια λεμονια, μια μανταρινια, μια αμυγδαλια κλπ. Οποτε πως παει, κοβεις το γεωυφασμα σε κομματια, και βαζεις αναμεσα σε καθε δυο δεντρα; Κοβω εγω μονος, με ψαλιδι; 1 Τρυπάς το ύφασμας με το πασαλάκι και το μπήγεις στο χώμα όσο πιο πολλά βάλεις τόσο πιο σταθερό θα είναι αν πας σε 10 τεραγωνίκα να βάλεις στις 4 γωνίες δεν κάνεις τίποτα. 2 Αν δεν το στερεώσεις κάλα ή έστω να έχει και κάποιο βάρος πάνω θα το κυνηγάς 3 Εξαρτάται από το πόσο το πατάς, αν το χτυπαέι ο ήλιος, τι έχεις βάλει από πάνω 4. Με λίγα χαλίκια δεν θα έχεις θέμα άλλα όσο μεγαλύτερες είναι οι ανωμαλίες και πατάς πάνω τους τοσο το καταπωνείς και θα σχιστει εν τέλη. 5. Κόβεις σε κομματια και τα προσαρμόζεις 1
epp Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 φιλε μας δουλευεις τωρα με τη χλωρινη, δεν ειναι δηλητηριο; με την βροχη ολο αυτο παει στο εδαφος και στον υδροφορο οριζοντα, στο τελος καταληγει ειτε σε θαλασσες ειτε στο ποτηρι μας. Τι παει να πει δε θελω να ασχοληθω, πανε σε ενα μαγαζι, παρε ενα σωστο προιον καταλληλο για αυτη τη χρηση και αφιερωσε μιση ωρα.
paylidis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Υπάρχουν ωραιότατα ζιζανιοκτόνα φυτικής προέλευσης που μπορείς σαν ιδιώτης να αγοράσεις και να χρησιμοποιήσεις. Εάν πας στο γεωπόνο της περιοχής σου θα σε κατατοπίσει. Ούτως ή αλλιώς και να θες «βαριά χημικά» απαγορεύεται να στα δώσει πλεον
mindreader Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, alexzorb είπε 1 Τρυπάς το ύφασμας με το πασαλάκι και το μπήγεις στο χώμα όσο πιο πολλά βάλεις τόσο πιο σταθερό θα είναι αν πας σε 10 τεραγωνίκα να βάλεις στις 4 γωνίες δεν κάνεις τίποτα. 2 Αν δεν το στερεώσεις κάλα ή έστω να έχει και κάποιο βάρος πάνω θα το κυνηγάς 3 Εξαρτάται από το πόσο το πατάς, αν το χτυπαέι ο ήλιος, τι έχεις βάλει από πάνω 4. Με λίγα χαλίκια δεν θα έχεις θέμα άλλα όσο μεγαλύτερες είναι οι ανωμαλίες και πατάς πάνω τους τοσο το καταπωνείς και θα σχιστει εν τέλη. 5. Κόβεις σε κομματια και τα προσαρμόζεις Ευχαριστω για τις διαφωτιστικες απαντησεις. Το γεωφυφασμα, την 1η φορα, τοποθετειται πιεζοντας και με το ...ζορι, ακομη κι αν ειναι ηδη φυτρωμενα (πχ 20 εκατοστα-οχι παραπανω) τα αγριοχορτα; Ή πρεπει πρωτα οπωσδηποτε να ειναι κατω 'γυαλι' πριν τοποθετηθει;
alexzorb Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Ιδανικά τα κουρεύεις,τσαπίζεις να μην έχεις ανίσταη. Διαφορετικά αν μπορέις και καλύψεις με το ζόρι σίγουρα οπτικά θα τα κρύψείς και πιστεύω οτι σε μεγάλο βαθμό θα ατροφίσουν από την ελλήψη φωτός. 1
mindreader Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Τελικα παντως, χρημα χαλασα....ηταν που δεν ηθελα να χαλασω χρημα και χρονο...αγορασα το γεωυφασμα. Ελπιζω βεβαια, οτι θα δοθει μια σχεδον μονιμη λυση. Αυτο με παρηγορει καπως. ---- Ρωτησα φιλο μου που εχει φυτωριο, πως νομιζει οτι θα στερεωνονταν καλυτερα το γεωυφασμα. Μου προτεινε 'στερεωτικο εδαφους για φ16 σωληνα', σας το γραφω οπως μου το ειπε. Βεβαια, πρεπει να αγορασω αρκετα φανταζομαι, ετσι δεν ειναι; Βεβαια περαν απο τα οσα χρησιμα λετε εσεις εδω, και στο μαγαζι προτεινε πχ πετρες (θαλασσας, ποταμιου κλπ). Αλλα και σε ενα αλλο κηπο που ετυχε να δω σημερα, δεν μπορεσα να δω πως ηταν στερεωμενο, αλλα πετρες δεν ειδα, αρα μαλλον κατι σε καρφια θα ειχε. Αυτο που μου προτεινε ο φιλος, τι λετε, ειναι καταλληλο; 11 ώρες πριν, alexzorb είπε Ιδανικά τα κουρεύεις,τσαπίζεις να μην έχεις ανίσταη. Διαφορετικά αν μπορέις και καλύψεις με το ζόρι σίγουρα οπτικά θα τα κρύψείς και πιστεύω οτι σε μεγάλο βαθμό θα ατροφίσουν από την ελλήψη φωτός. Αυτο θα κανω. Θα χασω που θα χασω χρονο για την τοποθετηση, δεν αντεχω να χασω και χρονο για τσαπισμα. ΑΡΚΕΤΑ! Θα τα πλακωσω με το ζορι!
MajinBu Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Ρε συ ούτε την Giant να διοικούσες με τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο! Αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις την δουλειά, καν'την με κέφι και σωστά! 3
sphinxgr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 14 ώρες πριν, mindreader είπε Τελικα παντως, χρημα χαλασα....ηταν που δεν ηθελα να χαλασω χρημα και χρονο...αγορασα το γεωυφασμα. Ελπιζω βεβαια, οτι θα δοθει μια σχεδον μονιμη λυση. Αυτο με παρηγορει καπως. ---- Ρωτησα φιλο μου που εχει φυτωριο, πως νομιζει οτι θα στερεωνονταν καλυτερα το γεωυφασμα. Μου προτεινε 'στερεωτικο εδαφους για φ16 σωληνα', σας το γραφω οπως μου το ειπε. Βεβαια, πρεπει να αγορασω αρκετα φανταζομαι, ετσι δεν ειναι; Βεβαια περαν απο τα οσα χρησιμα λετε εσεις εδω, και στο μαγαζι προτεινε πχ πετρες (θαλασσας, ποταμιου κλπ). Αλλα και σε ενα αλλο κηπο που ετυχε να δω σημερα, δεν μπορεσα να δω πως ηταν στερεωμενο, αλλα πετρες δεν ειδα, αρα μαλλον κατι σε καρφια θα ειχε. Αυτο που μου προτεινε ο φιλος, τι λετε, ειναι καταλληλο; Αυτο θα κανω. Θα χασω που θα χασω χρονο για την τοποθετηση, δεν αντεχω να χασω και χρονο για τσαπισμα. ΑΡΚΕΤΑ! Θα τα πλακωσω με το ζορι! Η σωστή δουλειά γίνεται σε καθαρό έδαφος. Μαζεύεις κάμποσο χώμα από το έδαφος που κάνεις τη δουλειά, ρίχνεις το υφασμα και από πάνω ρίχνεις το χώμα. Ούτε θα φαίνεται το ύφασμα, ούτε θα το χαλάει ο ήλιος, ούτε θα το παίρνει ο αέρας. 1
mindreader Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειπωθηκε ξεκαθαρα εδω, οποτε ας ρωτησω για να ειναι πιο φανερο τι ισχυει: αν πλακωσω τα χορτα, ειναι περιπου 15εκατοστα πες, με το πανι, θα παθει τιποτε το γεωυφασμα; Θα ξεραθουν και θα κατακατσει το γεωυφασμα, μια για παντα;
liakjim Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, mindreader είπε Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειπωθηκε ξεκαθαρα εδω, οποτε ας ρωτησω για να ειναι πιο φανερο τι ισχυει: αν πλακωσω τα χορτα, ειναι περιπου 15εκατοστα πες, με το πανι, θα παθει τιποτε το γεωυφασμα; Θα ξεραθουν και θα κατακατσει το γεωυφασμα, μια για παντα; Θα σε συμβουλευα να αγοράσεις ή να δανειστεις ένα χαρτοκοπτικο ( μεσινέζα) ή να προσλάβες έναν με αντίστοιχο μηχάνημα ώστε να ισοπεδωθουν όλα και μετά να μπει το ύφασμα. 1
mindreader Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, liakjim είπε Θα σε συμβουλευα να αγοράσεις ή να δανειστεις ένα χαρτοκοπτικο ( μεσινέζα) ή να προσλάβες έναν με αντίστοιχο μηχάνημα ώστε να ισοπεδωθουν όλα και μετά να μπει το ύφασμα. Αυτο ειναι η ενδεδειγμενη κινηση, δεν αντιλεγω. Αν ομως δεν το κανω, το υφασμα κινδυνευει;
mindreader Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Βλεπω οτι σε καποια σημεια, μερικα χορταρακια διαπερασαν το γεωυφασμα. Βεβαια, εριξε πολυ αφυσικη βροχη για τελη ανοιξης, ισως να παιζει καποιο ρολο. Θα συνεχισουν να αναπτυσσονται τα χορταρακια αυτα; Πρεπει να παω να το κοψω εγω με το χερι; Ή θα ξεραθουν απο μονα τους;
Titos301 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 χωραφι εντος πολης που ο δημος βαζει προστιμο αν δεν το καθαρισω επειδη βγαινουν περδικουλια τι προτεινετε να κανω; πηγα φετος πριν μια βδομαδα και το καθαρισα, ειχανε γινει 1.5 μετρο, το κακο ειναι οτι το χωραφι δεν ειναι ειναι μονο χωμα, εχει πολλα μπαζα δλδ πετρες τουβλα διασπαρτα
CONAN_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Στις 30/5/2023 στις 9:20 ΠΜ, mindreader είπε Βλεπω οτι σε καποια σημεια, μερικα χορταρακια διαπερασαν το γεωυφασμα. Βεβαια, εριξε πολυ αφυσικη βροχη για τελη ανοιξης, ισως να παιζει καποιο ρολο. Θα συνεχισουν να αναπτυσσονται τα χορταρακια αυτα; Πρεπει να παω να το κοψω εγω με το χερι; Ή θα ξεραθουν απο μονα τους; Τα κόβεις με το χερι. οντως μερικά φυτρώνουν γιατί εστω και λιγο φως να περασει τα βοηθάει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα