StamTheMan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, troi.g είπε Αποτέλεσμα έχει; Το εχω ξεκινησει προσφατα,αλλα απο οσο ξερω γενικοτερα,εχει ναι.
sphinxgr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, mindreader είπε Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξης. Υπάρχει μικρός ΄κηπάκος' πέριξ σπιτιού της οικογενειας, συνολικά κάτι λίγα τετραγωνικά που δεν θα μπω καν στον κόπο να τα υπολογίσω. Δεν ειναι κανενα πχ οικοπεδο, που εχεις υποχρεωση να κανεις αποψιλωση. Μετρημενα πραγματα. Κάθε ανοιξη, τα αγριόχορτα φυσικα θεριεύουν. Facts/δεδομενα: - Δεν θέλω να ασχοληθώ. The bare minimal, το λιγότερο δυνατόν. Κάτι όμως, έστω ελάχιστο, θα ήθελα να γινει. - Δεν θέλω να δώσω χρήματα. Ας είναι και λίγα. Εννοώ, δεν θέλω να φέρω κάποιον που κλαδεύει/κοβει κλπ. Φυσικά ελάχιστα χρηματα, στυλ do it yourself, μπορώ να δώσω. - Δεν θέλω να χάσω, σχεδόν, καθόλου χρόνο! Ούτε καν να μπω σε μαγαζί να αγοράσω....δηλητηριο! Και να το διαλύσω, και μετά από λίγους μήνες να πάω να ξαναγορασω, και πρόσεξε τα δεντράκια από τα οποια τρως μανταρινια κλπ Σκέφτομαι λοιπόν, μήπως καμια πατέντα του στυλ....χλωρινης, θα μπορούσα κάτι να κάνει. Κάποια μερα που μπορώ να διαθέσω....ενα δεκάλεπτο το πολύ, να πάρω σπρευ χλωρίνης, και όπως είμαι, χωρίς καμια σκέψη και προετοιμασία, να πάω και να ψεκάσω στα γρήγορα, τα πάντα. Θα κάνει τίποτε άραγε, ή δώρο άδωρο; Είναι ανθεκτικά στη χλωρίνη τα αγριόχορτα; Ή έστω, μπορεί να τα μαραζώσει για κάποιο διάστημα. Θα ήταν πολύ ωραιο, αν με οικιακή χλωρίνη που πάντα υπάρχει σπίτι, με 10 λεπτά από το χρόνο μου, και κόστος συνολικά ενός καφέ (4-5 ευρω-2 μπουκάλια σπρευ χλωρίνης), μπορούσα να κάνω έστω κάτι. Περιμένω τις ιδέες σας. Το πας ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ. Για αυτή τη δουλειά υπάρχει το γεωύφασμα . Το στρώνεις στο έδαφος, ρίχνεις λίγο χώμα απο πάνω και τελείωσες για πάντα. Αφού ειναι κ μικρή η επιφάνεια θα είναι μικρό το κόστος. Η χλωρίνη καταστρέφει τις οικοδομές κ το υπέδαφος. ειναι ότι χειρότερο Σε φάρμακο υπάρχει το Round Up. Φυσικά είναι φάρμακο και θέλει ψέκασμα, επαναλήψεις και είναι κ χημικό. Οπότε? Γεωύφασμα. Απλό, φθηνό και γρήγορο. Απο πάνω μπορείς να βάλεις κ πετραδάκια να είναι όμορφο κλπ Αυτή είναι κ η επίσημη κατασκευαστικά λύση που χρησιμοποιείται. * Το γεωύφασμα επιτρέπει στο νερό να μπαίνει στο έδαφος αλλά και να εξατμίζεται. Οπότε δεν υπάρχει κανένα αρνητικο Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από sphinxgr 8
konc Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Γεωύφασμα αν έχεις σκοπό να βάλεις και κάτι άλλο από πάνω να μη φαίνεται χάλια, ή round up. Το να ψεκάζεις 1 φορά το τρίμηνο είναι αστείο, μην φανταστείς πως θέλει κάθε βδομάδα ξέρω γω 1
agrio.imeros Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Να πάρεις ένα προβατάκι. Μέχρι το Πάσχα θα έχεις ξεμπερδέψει και με το αγριόχορτο... και με το προβατάκι. 3
mindreader Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 11 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το πας ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ. Για αυτή τη δουλειά υπάρχει το γεωύφασμα . Το στρώνεις στο έδαφος, ρίχνεις λίγο χώμα απο πάνω και τελείωσες για πάντα. Αφού ειναι κ μικρή η επιφάνεια θα είναι μικρό το κόστος. Η χλωρίνη καταστρέφει τις οικοδομές κ το υπέδαφος. ειναι ότι χειρότερο Σε φάρμακο υπάρχει το Round Up. Φυσικά είναι φάρμακο και θέλει ψέκασμα, επαναλήψεις και είναι κ χημικό. Οπότε? Γεωύφασμα. Απλό, φθηνό και γρήγορο. Απο πάνω μπορείς να βάλεις κ πετραδάκια να είναι όμορφο κλπ Αυτή είναι κ η επίσημη κατασκευαστικά λύση που χρησιμοποιείται. * Το γεωύφασμα επιτρέπει στο νερό να μπαίνει στο έδαφος αλλά και να εξατμίζεται. Οπότε δεν υπάρχει κανένα αρνητικο Το γεωυφασμα που λες, ειναι το ιδιο με το υφασμα εδαφοκαλυψης που προτεινε συμφορουμιτης πιο πανω; Αν δεν το πουλανε γενικως τα μαγαζια με γεωργικα εφοδια (δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο), δωσε κανενα λινκ στο skroutz αν μπορεις. Και καμια τιμη, να δουμε ποσο παει το μαλλι...
sphinxgr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, mindreader είπε Το γεωυφασμα που λες, ειναι το ιδιο με το υφασμα εδαφοκαλυψης που προτεινε συμφορουμιτης πιο πανω; Αν δεν το πουλανε γενικως τα μαγαζια με γεωργικα εφοδια (δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο), δωσε κανενα λινκ στο skroutz αν μπορεις. Και καμια τιμη, να δουμε ποσο παει το μαλλι... Τα ίδια είναι. Έχει πολλούς τύπους κυρίως στο πόσο χοντρό είναι. Αν πάρεις 50m2, βγαίνει 0.5€ το m2. Αν πάρεις λιγότερα, ανεβαίνει https://www.skroutz.gr/c/4307/geoyfasmata/f/1155958/edafokalypsis.html?custom_range[32269][min]=90.0&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από sphinxgr 1
SB_1957 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Τα αγριόχορτα δεν παλεύονται με το τίποτα, ούτε με αυτόματο πιλότο. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα τα 5 χρόνια που μένουμε μόνιμα σε μονοκατοικία με τεράστιο κήπο. Και φάρμακα και ξύδια και υδροχλωρικό και γεωύφασμα. Η φύση είναι ανίκητη. Οπότε τα τελευταία 2 χρόνια χορτοκοπτικό, μία φορά τον Απρίλιο και ξανά τον Ιούνιο, για τις μεγάλες επιφάνειες και ξεχορτάριασμα με τα χέρια στα παρτέρια κάθε 10-15 μέρες. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 19 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Τα αγριόχορτα δεν παλεύονται με το τίποτα, ούτε με αυτόματο πιλότο. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα τα 5 χρόνια που μένουμε μόνιμα σε μονοκατοικία με τεράστιο κήπο. Και φάρμακα και ξύδια και υδροχλωρικό και γεωύφασμα. Η φύση είναι ανίκητη. Οπότε τα τελευταία 2 χρόνια χορτοκοπτικό, μία φορά τον Απρίλιο και ξανά τον Ιούνιο, για τις μεγάλες επιφάνειες και ξεχορτάριασμα με τα χέρια στα παρτέρια κάθε 10-15 μέρες. Μια απο τα ιδια. Βεβαια εχω δει σπιτια που ειναι σκετο χωμα δε ξερω πως. Ισως αν εχει δεντρα λογο σκιας δεν. Κατι αγριομαραθοι είναι το χειρότερο μου
PC_MAGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Αν παραγγέλνεις συχνά απο Skroutz και e-shops τις κούτες τις έχεις εδαφοκάλυψη Εχε τις κανα 6μηνο εφόσον κόψεις-αφαιρέσεις τα χόρτα με το χέρι. Τέλος, μπορείς στο κηπάκο να βάλεις έτοιμο κοκκαρι για να έχεις κρεμμύδι φρέσκο. Πάει παντού 0 κόπος τσάμπα υλικό για όλα τα φαγητά (ειδικά στα κρεατικά που θα φάμε μετά το Πάσχα) 27 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Τα αγριόχορτα δεν παλεύονται με το τίποτα, ούτε με αυτόματο πιλότο. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα τα 5 χρόνια που μένουμε μόνιμα σε μονοκατοικία με τεράστιο κήπο. Και φάρμακα και ξύδια και υδροχλωρικό και γεωύφασμα. Η φύση είναι ανίκητη. Οπότε τα τελευταία 2 χρόνια χορτοκοπτικό, μία φορά τον Απρίλιο και ξανά τον Ιούνιο, για τις μεγάλες επιφάνειες και ξεχορτάριασμα με τα χέρια στα παρτέρια κάθε 10-15 μέρες. Ξεχορτάριασα και κάλυψα το έδαφος είχε κάποιο αποτέλεσμα δεδομένου ότι οποια αγριονυχτολούλουδα, καναν μακρύ και λευκό μίσχο (έτσι βγαίνουν αν δεν έχουν φως), τουτέστιν ότι το γεούφασμα είναι αποτελεσματικό. έτσι το ξεκάλυψα και το σκάλισα λιγουλάκι και κομπλέ. Καλύτερα απο το θεριό που είχα πριν. Δοκίμασε να το καλύψεις σε πολλαπλές στρώσεις αφού πρώτα το ξεχορταριάσεις. Ακόμα δοκίμασε το χώμα να το κοσκινήσεις για να βγάλεις και τις ρίζες. @mindreader. Εγώ πήρα το γεοϋφασμα από το praktiker. 6 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Να πάρεις ένα προβατάκι. Μέχρι το Πάσχα θα έχεις ξεμπερδέψει και με το αγριόχορτο... και με το προβατάκι. Xmm πρόβατο check, κοπριά check αγριόχορτα check 3/3 δεν εν κακο αλλά κατσίκα βολεύει καλύτερα αν δεν εχεις κρέας έχεις γάλα τουτ έστιν free milko (στο περίπου απλά βάζεις κακάο). 1
SB_1957 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Δοκίμασε να το καλύψεις σε πολλαπλές στρώσεις αφού πρώτα το ξεχορταριάσεις. Ακόμα δοκίμασε το χώμα να το κοσκινήσεις για να βγάλεις και τις ρίζες. @mindreader. Εγώ πήρα το γεοϋφασμα από το praktiker. Το γεωύφασμα το δοκιμάσαμε σε μικρή επιφάνεια για να δούμε πώς πάει. 1ον. Μεγάλη ταλαιπωρία να το απλώσεις και να το στερεώσεις λόγω ανώμαλου και πετρώδους εδάφους! 2ον. Επειδή το οικόπεδο ήταν παρατημένο δεκαετίες είχε πολλά σκληρά αγριόχορτα με πολύ βαθιές ρίζες που μόνο με όργωμα θα μπορούσαν να ξεριζωθούν. Αλλά πάλι ήταν πρόβλημα το ανώμαλο και πετρώδες έδαφος! Οπότε τα σκληρά κοτσάνια και οι πέτρες είχαν ως αποτέλεσμα το γεωύφασμα να γεμίσει τρύπες και φυσικά από κει ξεφύτρωναν ξανά τα αγριόχορτα. Οπότε με το χορτοκοπτικό -μεσινέζα και δίσκο- 2 φορές το χρόνο δεν γίνεται ζούγκλα ο περιβάλλων χώρος!
PC_MAGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, SB_1957 είπε Το γεωύφασμα το δοκιμάσαμε σε μικρή επιφάνεια για να δούμε πώς πάει. 1ον. Μεγάλη ταλαιπωρία να το απλώσεις και να το στερεώσεις λόγω ανώμαλου και πετρώδους εδάφους! 2ον. Επειδή το οικόπεδο ήταν παρατημένο δεκαετίες είχε πολλά σκληρά αγριόχορτα με πολύ βαθιές ρίζες που μόνο με όργωμα θα μπορούσαν να ξεριζωθούν. Αλλά πάλι ήταν πρόβλημα το ανώμαλο και πετρώδες έδαφος! Οπότε τα σκληρά κοτσάνια και οι πέτρες είχαν ως αποτέλεσμα το γεωύφασμα να γεμίσει τρύπες και φυσικά από κει ξεφύτρωναν ξανά τα αγριόχορτα. Οπότε με το χορτοκοπτικό -μεσινέζα και δίσκο- 2 φορές το χρόνο δεν γίνεται ζούγκλα ο περιβάλλων χώρος! Εγώ έπαιξα τσάπα για να βγεί ρίζα και τμηματική κάλυψη. Έκανα ένα κομμάτο το κάλυπτα κοκ.
SB_1957 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Εγώ έπαιξα τσάπα για να βγεί ρίζα και τμηματική κάλυψη. Έκανα ένα κομμάτο το κάλυπτα κοκ. Μιλάμε για 10 στρέμματα χωράφι με κλίση 45%, βραχώδες. Να το καλύψω όλο με γεωύφασμα είναι αδύνατον. Οπότε το πλακώνω με το χορτοκοπτικό για να μην έχουμε πρόβλημα με καμιά πυρκαγιά, γιατί τα χόρτα φτάσουν το 1-1,5 μέτρο μέχρι το καλοκαίρι που ξεραίνονται. Έχουμε κάνει κήπο περιμετρικά στο σπίτι με διχόντρα για να μη χρειάζεται κούρεμα κάθε βδομάδα. Κάναμε και παρτέρια με τριανταφυλιές και αγιοκλήματα, βάλαμε και 20 οπωροφόρα δέντρα και ασχολούμαστε πιο συστηματικά και συχνά με αυτά. 1
PC_MAGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Μιλάμε για 10 στρέμματα χωράφι με κλίση 45%, βραχώδες. Να το καλύψω όλο με γεωύφασμα είναι αδύνατον. Οπότε το πλακώνω με το χορτοκοπτικό για να μην έχουμε πρόβλημα με καμιά πυρκαγιά, γιατί τα χόρτα φτάσουν το 1-1,5 μέτρο μέχρι το καλοκαίρι που ξεραίνονται. Έχουμε κάνει κήπο περιμετρικά στο σπίτι με διχόντρα για να μη χρειάζεται κούρεμα κάθε βδομάδα. Κάναμε και παρτέρια με τριανταφυλιές και αγιοκλήματα, βάλαμε και 20 οπωροφόρα δέντρα και ασχολούμαστε πιο συστηματικά και συχνά με αυτά. Τσιμέντο πέτρα και ξύλο is your new BFF. Ακόμα αν παραγγέλνεις συχνά απο internet δεν βλάπτει αντί να πετάς την κούτα να την στρώνεις στο χώμα και να την στερεώνεις με πρόκες. Βέβαια το δικό μου είναι 4,20*4,20 έτσι δεν ειναι και τεράστιο. Το δικό σου είναι χωράφι. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2023 από PC_MAGAS
mindreader Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 11 ώρες πριν, sphinxgr είπε Τα ίδια είναι. Έχει πολλούς τύπους κυρίως στο πόσο χοντρό είναι. Αν πάρεις 50m2, βγαίνει 0.5€ το m2. Αν πάρεις λιγότερα, ανεβαίνει https://www.skroutz.gr/c/4307/geoyfasmata/f/1155958/edafokalypsis.html?custom_range[32269][min]=90.0&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... - Αυτα τα γεωυφασματα, σαν αυτα που εχει στο λινκ, στερεωνονται καλυτερα με πασαλακια που αγοραζεις, οπως στο λινκ που εδωσε συμφορουμιτης στην προηγουμενη σελιδα; Αλλα δεν βλεπω 'τρυπες' στις ακρες, πως γινεται; - Επισης, φανταζομαι αν δεν στερεωθει καλα, τα παιρνει αερας. - Κρατανε, αντεχουν, για χρονια; - Αν κατω ειναι χωμα εστω με πετρουλες και λοιπες ανωμαλιες του εδαφους, μπορεις να πατησεις/περπατησεις στο γεωυφασμα; ή το βαζεις και το...βλεπεις, χωρις να το πατας; - Το ζητημα με τον κηπακο, ειναι οτι εχει και καθε δυο μετρα, απο ενα δεντρο. Μια λεμονια, μια μανταρινια, μια αμυγδαλια κλπ. Οποτε πως παει, κοβεις το γεωυφασμα σε κομματια, και βαζεις αναμεσα σε καθε δυο δεντρα; Κοβω εγω μονος, με ψαλιδι;
Narayan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 17 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Να πάρεις ένα προβατάκι. Μέχρι το Πάσχα θα έχεις ξεμπερδέψει και με το αγριόχορτο... και με το προβατάκι. Δεν είναι λύση για όλους, αλλά σε ένα μικρό κτήμα στην κατοχή μου έχω δώσει τα κλειδιά στον γείτονα και βόσκει εκεί τα γίδια του, δεν αφήνουν χόρτο για χόρτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα