mindreader Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξης. Υπάρχει μικρός ΄κηπάκος' πέριξ σπιτιού της οικογενειας, συνολικά κάτι λίγα τετραγωνικά που δεν θα μπω καν στον κόπο να τα υπολογίσω. Δεν ειναι κανενα πχ οικοπεδο, που εχεις υποχρεωση να κανεις αποψιλωση. Μετρημενα πραγματα. Κάθε ανοιξη, τα αγριόχορτα φυσικα θεριεύουν. Facts/δεδομενα: - Δεν θέλω να ασχοληθώ. The bare minimal, το λιγότερο δυνατόν. Κάτι όμως, έστω ελάχιστο, θα ήθελα να γινει. - Δεν θέλω να δώσω χρήματα. Ας είναι και λίγα. Εννοώ, δεν θέλω να φέρω κάποιον που κλαδεύει/κοβει κλπ. Φυσικά ελάχιστα χρηματα, στυλ do it yourself, μπορώ να δώσω. - Δεν θέλω να χάσω, σχεδόν, καθόλου χρόνο! Ούτε καν να μπω σε μαγαζί να αγοράσω....δηλητηριο! Και να το διαλύσω, και μετά από λίγους μήνες να πάω να ξαναγορασω, και πρόσεξε τα δεντράκια από τα οποια τρως μανταρινια κλπ Σκέφτομαι λοιπόν, μήπως καμια πατέντα του στυλ....χλωρινης, θα μπορούσα κάτι να κάνει. Κάποια μερα που μπορώ να διαθέσω....ενα δεκάλεπτο το πολύ, να πάρω σπρευ χλωρίνης, και όπως είμαι, χωρίς καμια σκέψη και προετοιμασία, να πάω και να ψεκάσω στα γρήγορα, τα πάντα. Θα κάνει τίποτε άραγε, ή δώρο άδωρο; Είναι ανθεκτικά στη χλωρίνη τα αγριόχορτα; Ή έστω, μπορεί να τα μαραζώσει για κάποιο διάστημα. Θα ήταν πολύ ωραιο, αν με οικιακή χλωρίνη που πάντα υπάρχει σπίτι, με 10 λεπτά από το χρόνο μου, και κόστος συνολικά ενός καφέ (4-5 ευρω-2 μπουκάλια σπρευ χλωρίνης), μπορούσα να κάνω έστω κάτι. Περιμένω τις ιδέες σας. 3
SabotazNic Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, mindreader είπε Ούτε καν να μπω σε μαγαζί να αγοράσω....δηλητηριο! Την χλωρινη θα την παραγγειλεις απο το efood? Πηγαινε σε κανα γεωπονικο να σε κατατοπισουν 1 1
korakios Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 κρίμα είναι να ρίχνεις ουσίες στο έδαφος , μπορεί κάποιος άλλος αργότερα να θέλει να ασχοληθεί να φυτέψει κάτι Αν είναι βάλε γεώπανο όταν βρεις χρόνο και λεφτά 4
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αλάτι. Το αλάτι δουλεύει αλλά πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη ποσότητα, μετά θέλει τακτικό πότισμα για να κατέβουν μέχρι το υπέδαφος και να ξεραθουν οι ρίζες. Μάλλον και για την χρήση αλατιού θα απαιτηθεί η συμβουλη γεωπόνο για να του πει την ποσότητα ανά τμ.
lector Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Πες στα αγριοχορτα να σηκωθουν να φυγουν να πανε αλλου. 1
madnifestah Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Grasher 100995 Ύφασμα Εδαφοκάλυψης | Skroutz.gr σκεπάζεις τον χώρο που θέλεις και δεν βγάζει χόρτα η ξεραίνει αυτά που υπάρχουν. μετά αν θέλεις μπορείς να ρίξεις επάνο του χαλίκια-βότσαλα, να βάλεις καμιά γλάστρα,φαναράκια κλπ 7
Nabuko Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 52 λεπτά πριν, mindreader είπε Περιμένω τις ιδέες σας 2
mindreader Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Αλάτι. Νομιζω οτι μπορω να βρω πολυ αλατι αν θελω, εχω τον τροπο, και να μου κοστισει και ελαχιστα. Δεν μιλω για σακουλακι σουπερ μαρκετ ουτε το καλας για το φαγητο. Αλλα ποσο λες οτι πρεπει να πεσει γενικως πανω στα χορτα; Δηλαδη ας πουμε, πετας με μια σεσουλα, πως/ποσο; 55 λεπτά πριν, madnifestah είπε Grasher 100995 Ύφασμα Εδαφοκάλυψης | Skroutz.gr σκεπάζεις τον χώρο που θέλεις και δεν βγάζει χόρτα η ξεραίνει αυτά που υπάρχουν. μετά αν θέλεις μπορείς να ρίξεις επάνο του χαλίκια-βότσαλα, να βάλεις καμιά γλάστρα,φαναράκια κλπ Δεν γνωριζα οτι υπαρχει κατι τετοιο! Αν βαλω αρκετες μεσαιου μεγεθους πετρες, στις ακρες του, στερεωνεται λες καλα στο εδαφος; Αλλα εχω και αλλες αποριες, αν ξερεις μου λες. Στη βροχη πως συμπεριφερεται; Αντεχει γενικως και αν ναι, ας πουμε για χρονια; Επειδη ο κηπακος ομως ειναι ανοικτος, φανταζομαι οτι μπορει να βρεθει και κανενα καλοπαιδι και να το κλεψει....θα μου πεις, αν φτασουν στο σημειο να κλεψουν ακομη και κατι τετοιο, τοτε.... Το σκεφτομαι, αραγε να ειναι η λυση;
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Νομιζω οτι μπορω να βρω πολυ αλατι αν θελω, εχω τον τροπο, και να μου κοστισει και ελαχιστα. Δεν μιλω για σακουλακι σουπερ μαρκετ ουτε το καλας για το φαγητο. Αλλα ποσο λες οτι πρεπει να πεσει γενικως πανω στα χορτα; Δηλαδη ας πουμε, πετας με μια σεσουλα, πως/ποσο; Mπορείς να βρεις ζωοτροφικό που είναι 10κιλο αν θυμάμαι καλά.Να καλύψει τον χώρο,σαν να το σπέρνεις,φαντάζομαι θα είναι αρκετό. 1
mindreader Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Mπορείς να βρεις ζωοτροφικό που είναι 10κιλο αν θυμάμαι καλά.Να καλύψει τον χώρο,σαν να το σπέρνεις,φαντάζομαι θα είναι αρκετό. Ζωοτροφικο το αγοραζεις που; Εχεις καθολου ιδεα, για ποσο καιρο τα καιει το αλατι; Για την σεζον ας πουμε, ή και περισσοτερο; Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2023 από mindreader
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, mindreader είπε Ζωοτροφικο το αγοραζεις που; Εχεις καθολου ιδεα, για ποσο καιρο τα καιει το αλατι; Για την σεζον ας πουμε, ή και περισσοτερο; Εκεί που πουλάνε ζωοτροφές,όχι για κατοικίδια αλλά για κότες αρνιά κλπ 1
madnifestah Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 36 λεπτά πριν, mindreader είπε Δεν γνωριζα οτι υπαρχει κατι τετοιο! Αν βαλω αρκετες μεσαιου μεγεθους πετρες, στις ακρες του, στερεωνεται λες καλα στο εδαφος; Αλλα εχω και αλλες αποριες, αν ξερεις μου λες. Στη βροχη πως συμπεριφερεται; Αντεχει γενικως και αν ναι, ας πουμε για χρονια; Επειδη ο κηπακος ομως ειναι ανοικτος, φανταζομαι οτι μπορει να βρεθει και κανενα καλοπαιδι και να το κλεψει....θα μου πεις, αν φτασουν στο σημειο να κλεψουν ακομη και κατι τετοιο, τοτε.... Το σκεφτομαι, αραγε να ειναι η λυση; επειδή είναι πλαστικό αντέχει αρκετά χρόνια. στερεώνεται με πασαλάκι. μπορείς να το βγάζεις βέβαια.. να το απλώνεις όταν τα χόρτα μεγαλώνουν για κανα δύο βδομάδες η μέχρι να μαραθούν
StamTheMan Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Nabuko είπε Second it. Tο κανω καθε βραδυ στις γλαστρες τις γριας απο διπλα,που εχει λυσσαξει να φυγω απο το σπιτι για να μεινει εκεινη,ενω εχω ερθει 1,5χρονο,
troi.g Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Second it. Tο κανω καθε βραδυ στις γλαστρες τις γριας απο διπλα,που εχει λυσσαξει να φυγω απο το σπιτι για να μεινει εκεινη,ενω εχω ερθει 1,5χρονο, Αποτέλεσμα έχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα