Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είστε ικανοποιημένοι από την υπηρεσία; Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Sports Pack που κοστίζει €28,60.
Η δική μου -σύντομη είναι η αλήθεια- εμπειρία είναι κακή.
Αγόρασα το πακέτο θεωρώντας ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως το streaming θα έχει ομαλή ροή, σταθερό bitrate στα 1080p και μικρό lag.
(Το τελευταίο δεν μπορείς να το αποφύγεις, το θέμα είναι η καθυστέρηση να κινείται σε λογικά πλαίσια)

Κατά την διάρκεια του Βόλος - ΟΣΦΠ (που παρακολουθούσα φευγαλέα καθώς τέτοιοι αγώνες δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον) δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα.
Στο βραδινό ματς ΑΕΚ - ΠΑΟ όμως, το ένα από τα δύο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των Play-Offs, το streaming ήταν από μέτριο έως κακό.
Μετά τα πρώτα 15′ παρουσιάστηκαν ενοχλητικές παύσεις που προσέθεταν καθυστερήσεις στη ροή του αγώνα. Αν δηλαδή δεν χαμήλωνα χειροκίνητα το bitrate (ή δεν το έθετα στο auto) το ημίχρονο θα τελείωνε 5-6 αργότερα από ότι σε πραγματικό χρόνο!
Το μείωσα στα 720p αλλά ακόμα και εκεί, παρουσίαζε κολλήματα.
Τελικά συμβιβάστηκα με την αυτόματη ρύθμιση η οποία κατά διαστήματα έριχνε την ποιότητα ακόμα και στα 576p.
Χωρίς υπερβολή, υπήρξαν στιγμές -όχι μια και δυο φορές- όπου το μόνο που μπορούσα να διακρίνω ήταν το χρώμα των φανελών!

Κάπως έτσι κύλησε μέχρι τη λήξη. Το streaming ήταν προβληματικό τουλάχιστον κατά τα ⅔ του αγώνα . Και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και στους επόμενους αγώνες μεγάλης τηλεθέασης, αυτά δηλαδή που κατεξοχήν ενδιαφέρουν τον φίλαθλο, θα κλαίω τα λεφτά μου.
Για αυτό και απευθύνω 2 ερωτήματα σε παλαιότερους συνδρομητές:
1. Αντιμετωπίσατε κι εσείς ανάλογα προβλήματα στο συγκεκριμένο ματς*;
2. Αν ναι, είναι παροδικό το φαινόμενο ή θα ’χουμε ξανά τα ίδια;

*όταν ανέφερα το ζήτημα στην COSMOTE, έλαβα απάντηση βγαλμένη από manual:

Αναφορά σε κείμενο

Αφού δεν ανήκετε στο δίκτυό μας, το πρόβλημα οφείλεται στον πάροχό σας

Και όντως, είμαι συνδρομητής της Nova αλλά η σύνδεσή μου (VDSL 100 Mbps) αρκεί και με το παραπάνω για οποιοδήποτε stream όχι μόνο στα 1080p αλλά και στα 4κ.
Παραθέτω το chat αυτούσιο (έχοντας φυσικά αποκρύψει τα στοιχεία της υπαλλήλου)

COSMOTE-Monthly-Pass-Chat-Edit.png

Επεξ/σία από 9-11
Δημοσ.

Σε Cosmote FTTH 100/10 δεν είχα θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά ούτε σε άλλη. Στην ίδια γραμμή όταν ήμουν σε VDSL 50/5, δεν θυμάμαι να είχα ποτέ, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Έχω το πακέτο με αθλητικό περιεχόμενο αρκετά χρόνια.

Σε γραμμή ADSL (κυρίως σε Vodafone και σπανίως σε Cosmote) στην επαρχία, μου έχει παρουσιασθεί. Οπότε ναι, θα έλεγα ότι είναι θέμα σύνδεσης και κυκλωματων παρόχου με τον οποίον έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο

• Thanks 1
Δημοσ.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
Μιλάμε πάντα για το "COSMOTE TV OTT Sports Pack" (το παραθέτω όπως ακριβώς αναγράφεται στην pdf απόδειξη) που προσφέρει θέαση σε PC/Laptops ή Smartphones/Tablets.
Εσύ φίλε @jkoukos σε τι συσκευή είδες τον αγώνα;
Δηλαδή αν αντί για τη VDSL της Nova ενεργοποιούσα USB Tethering με το κινητό στο οποίο έχω Frog (άρα δίκτυο COSMOTE), πιστεύεις πως θα έπαιζε χωρίς θέματα; Καρφωμένο στα 1080p όπως οφείλει να είναι;
Αν είναι έτσι, την επόμενη φορά (ελπίζω να ΜΗΝ μου τύχει) θα το δοκιμάσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα θεμα αντιστοιχο με το δικο σου την περασμενη εβδομαδα για αρκετες μερες και αφορουσε ολο το περιεχομενο του Cosmote TV, το οποιο επαιζε μονο σε αναλυση μεταξυ 240 και 360 και με διακοπες καποιες φορες.

Το προβλημα λυθηκε με το να απενεργοποιησω στο ρουτερ την IPv6! Κουφο αλλα εφτιαξε ως δια μαγειας τη στιγμη που το εκανα...

Βασικα στο troubleshooting που εκανα εβαλα hotspot το κινητο και ειδα οτι παιζει αψογα με δεδομενα απο το κινητο. Επιστρεφω στη σταθερη συνδεση, κανω speedtest, κατεβαζω αρχεια, ολα παντα φουλ ταχυτητα. Απενεργοποιω την ipv6 και... τα-ντααα!

Επεξ/σία από Giama
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Giama είπε

Ειχα θεμα αντιστοιχο με το δικο σου την περασμενη εβδομαδα για αρκετες μερες και αφορουσε ολο το περιεχομενο του Cosmote TV, το οποιο επαιζε μονο σε αναλυση μεταξυ 240 και 360 και με διακοπες καποιες φορες.

Το προβλημα λυθηκε με το να απενεργοποιησω στο ρουτερ την IPv6! Κουφο αλλα εφτιαξε ως δια μαγειας τη στιγμη που το εκανα...

Έχω disabled την IPv6 στα Windows - για το router δεν θυμάμαι, θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.
[Edit: Στο router είναι σε auto mode IPv4/IPv6]
Σε ποιον πάροχο είσαι;

Επεξ/σία από 9-11
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, 9-11 είπε

Εσύ φίλε @jkoukos σε τι συσκευή είδες τον αγώνα;

Cosmote OTT έχω κι εγώ, το Full Pack σε κανονική σύνδεση . Αλλά το βλέπω είτε μέσω του TV Box που μου έχει δώσει ή κατευθείαν στο αντίστοιχο app στην Smart TV.

Δεν πιστεύω να το έκανες με ασύρματη σύνδεση και μάλιστα στους 2,4GHz;

Ποιον πάροχο έχεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jkoukos είπε

Cosmote OTT έχω κι εγώ, το Full Pack σε κανονική σύνδεση . Αλλά το βλέπω είτε μέσω του TV Box που μου έχει δώσει ή κατευθείαν στο αντίστοιχο app στην Smart TV.

Δεν πιστεύω να το έκανες με ασύρματη σύνδεση και μάλιστα στους 2,4GHz;

Όχι ρε. Καλώδιο κι άγιος ο Θεός! Δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 9-11 είπε

Έχω disabled την IPv6 στα Windows - για το router δεν θυμάμαι, θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.
Σε ποιον πάροχο είσαι;

Ειμαι στο εξωτερικο...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Giama είπε

Ειμαι στο εξωτερικο...

Α, ειδική περίπτωση.
Το έχουν προβλέψει και στη φόρμα παραγγελίας: «Ένας εκπρόσωπος θα σας καλέσει για δικαιολογητικά» κ.λπ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, 9-11 είπε

Α, ειδική περίπτωση.
Το έχουν προβλέψει και στη φόρμα παραγγελίας: «Ένας εκπρόσωπος θα σας καλέσει για δικαιολογητικά» κ.λπ.

Οχι, καμια ειδικη περιπτωση. Ελληνικο πακετο σε ελληνικη διευθυνση και ΑΦΜ που χρησιμοποιειται προσωρινα εντος Ε.Ε.

Δημοσ.

Βλεπω μεσω της εφαρμογης σε τηλεοραση android συνδεδεμενη με wifi στα 5ghz ομως.Δεν ειχα ποτε θεμα και ουτε στο ντερμπι της κυριακης(με το διαιτητη ειχα θεμα).Να πω οτι εχω ftth 200,η καθυστερηση που λες (γυρω στο 1 λεπτο) ειναι φυσιολογικη λογω streaming.

• Thanks 1
Δημοσ.

τον πρώτο καιρό είχα άπειρα θέματα με σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα εικόνας. Φαίνεται πως έχει στρώσει πλέον . Σαν πάροχο έχω την Nova με πολύ καλό upload & download 100/10 mbps και χαμηλό ping.  "Δια μαγείας" έστρωσε. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, anthonykleis είπε

τον πρώτο καιρό είχα άπειρα θέματα με σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα εικόνας. Φαίνεται πως έχει στρώσει πλέον . Σαν πάροχο έχω την Nova με πολύ καλό upload & download 100/10 mbps και χαμηλό ping.  "Δια μαγείας" έστρωσε. 

Όταν λες «τον πρώτο καιρό» σε τι διάστημα αναφέρεσαι; Μια-δυο βδομάδες; Ένα μήνα;
Γράψε και σε τι συσκευή βλέπεις το πρόγραμμα (εγώ δεν έχω android box, παρακολουθώ τους αγώνες στο PC μέσω browser) για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 9-11 είπε

Όταν λες «τον πρώτο καιρό» σε τι διάστημα αναφέρεσαι; Μια-δυο βδομάδες; Ένα μήνα;
Γράψε και σε τι συσκευή βλέπεις το πρόγραμμα (εγώ δεν έχω android box, παρακολουθώ τους αγώνες στο PC μέσω browser) για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

σε Samsung Tv με το app της cosmote και ethernet από router σε TV. Μια εβδομάδα σίγουρα θα πω για τα σκαμπανεβάσματα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αλλά ΟΧΙ στο ΑΕΚ - ΠΑΟ της περασμένης Κυριακής (21/3) αν καταλαβαίνω καλά. Περιορίστηκαν κατά το 1ο διάστημα μόνο, μετά όλα είναι ομαλά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...