babisskg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Σε καμιά άλλη ιστοσελίδα δεν είδα τέτοια επικέντρωση στις σχετικά με τη φωτογραφική τεχνολογία ειδήσεις και reviews σαν αυτά του DPReview. Δεν ήταν βέβαια σελίδα για φωτογραφία, οι δε φωτογραφίες που έβγαζαν όταν επεδείκνυαν τον εξοπλισμό, ειδικά τους φακούς ήταν άστα να πάνε. Κάποτε δε μπορούσαν να τραβήξουν μια φωτό της προκοπής με τον 150-400 της Olympus αν θυμάμαι καλά αν και ο ίδιος φακός στα χέρια ικανών φωτογράφων μεταμορφώνονταν. Για τους macro φακούς δε, ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Αλλά είχαν συνέπεια και συνέχεια και είχαν δημιουργήσει βάσεις δεδομένων αναφοράς. Το studio screen έχει πολύ βαρειά ιστορία και δουλειά και βλέπω απίθανο να δούμε κάτι ανάλογο προσεχώς. Μια άλλη ιστοσελίδα η απώλεια της οποίας με στεναχώρησε ήταν του xbitlabs. Επανεμφανίστηκε μετά από πολλά χρόνια αλλά είναι πλέον η σκιά του παλιού εκείνου έργου. Από την άλλη θεωρώ πως τον τελευταίο καιρό στο DPReview μεροληπτούσαν. Όχι τόσο σε αυτά που έλεγαν αλλά σε αυτά που δεν έλεγαν. Όποτε εμφανιζόταν κάποιο μοντέλο της SONY έβλεπες review σε χρόνο dt αλλά για την Pentax K3 mark III που είναι εδώ και καιρό στην αγορά δεν είδαμε ακόμα τίποτα. Σε πολλές δε περιπτώσεις (πλην SONY πάντα) όταν έγραφαν ένα review δεν έκαναν τον κόπο ούτε να ανεβάσουν δείγματα από autofocus test αλλά ούτε και από studio scene. Δεν ανέβασαν ποτέ π.χ. εικόνες στο studio scene από την εξαιρετική Fujifilm X-T200 παρόλο που το cooper wiring που είχε αυτό το μοντέλο στον αισθητήρα, υποτίθεται ότι ήταν μια βελτίωση σε σχέση με την X-T100. Δεν ανέβασαν εικόνες ούτε από την Olympus OM-D M10 IV παρόλο που το μοντέλο αυτό έφερε τα 20mpixels στη σειρά M10. Και μετά μιλάμε για προώθηση του ελεύθερου ανταγωνισμού. Πως γίνεται να παραπονιέσαι για συρρίκνωση της φωτογραφικής αγοράς και από την άλλη να μη βοηθάς τις μικρές εταιρίες με review στα προϊόντα τους; 1
Cntrl+X Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 23 λεπτά πριν, babisskg είπε Δεν έχω παρακολουθήσει ούτε ένα βίντεο από αυτή την ιστοσελίδα. Ως βαρήκοος, δυσκολεύομαι να ακούσω υψηλές συχνότητες και επομένως να καταλάβω κάποιον που μιλά αγγλικά (στα αγγλικά τα σύμφωνα που είναι ήχοι υψηλής συχνότητας τονίζονται λιγότερο) αν και διαβάζω τα πάντα στα αγγλικά. Πόσο δύσκολο είναι τέλος πάντων να κάνουν ένα κανονικό review; 1
Dr_73 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Για το θέμα του ήχου. Έχει επιλογή να εμφανίζει αυτόματους υπότιτλους. Κατά τα άλλα συμφωνώ, προτιμώ το κείμενο κι εγώ ! 1
Cntrl+X Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Για το θέμα του ήχου. Έχει επιλογή να εμφανίζει αυτόματους υπότιτλους. Κατά τα άλλα συμφωνώ, προτιμώ το κείμενο κι εγώ ! Το ξέρω. Είμαι συνηθισμένος και λόγω επαγγέλματος να καταβροχθίζω κείμενα και βιβλία σε ελάχιστο χρόνο. Δε μπορώ να περιμένω την αργή ροή πληροφορίας από ένα βίντεο. Αυτός είναι και ένας λόγος που δε θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να δω ειδήσεις (ο άλλος είναι πως στην από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες ελεγχόμενη TV είναι κατ' όνομα μόνο ειδήσεις). Ζούσα υπέροχα και συνειδητά χωρίς TV μια ζωή και ο μόνος λόγος που υπάρχει TV στο σπίτι από το 2019 είναι η σύντροφος. 2 ώρες πριν, highpriest είπε H Pentax δεν δίνει μηχανές για review Δε το ήξερα. Αυτή τη μηχανή στο βίντεο που παραθέτει ο Μπάμπης που τη βρήκαν; Εν πάσει περιπτώσει μιλάμε για το DPReview, όχι για κανένα ψιλικατζίδικο, που ανήκει (ξεπουλήθηκε το λένε στο χωριό μου) στην Amazon και άρα σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ας αγοράσουν μια κάμερα στην τελική. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από Cntrl+X 1
babisskg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Δεν έχω παρακολουθήσει ούτε ένα βίντεο από αυτή την ιστοσελίδα. Ως βαρήκοος, δυσκολεύομαι να ακούσω υψηλές συχνότητες και επομένως να καταλάβω κάποιον που μιλά αγγλικά (στα αγγλικά τα σύμφωνα που είναι ήχοι υψηλής συχνότητας τονίζονται λιγότερο) αν και διαβάζω τα πάντα στα αγγλικά. Πόσο δύσκολο είναι τέλος πάντων να κάνουν ένα κανονικό review; Δεν γνώριζα αυτή την λεπτομέρεια , το έβαλα διότι υπήρχε ώστε να το έχεις υπόψιν σου . 1 1
highpriest Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Δε το ήξερα. Αυτή τη μηχανή στο βίντεο που παραθέτει ο Μπάμπης που τη βρήκαν; Εν πάσει περιπτώσει μιλάμε για το DPReview, όχι για κανένα ψιλικατζίδικο, που ανήκει (ξεπουλήθηκε το λένε στο χωριό μου) στην Amazon και άρα σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ας αγοράσουν μια κάμερα στην τελική. Βασικά για τα δεδομένα των social και του youtube, είναι μικρό. Το κρίνεις με βάση την γνώση που παρείχε σε ανθρώπους που εμβάθυναν στην φωτογραφία. Το φορουμ απευθυνόταν σε μια πολύ μικρή και εξειδικευμένη αγορά ερασιτεχνών και επαγγελματιών της φωτογραφίας, ενώ το κανάλι είχε 400χιλιάδες συνδρομητές που εντάξει δεν το λές και μικρό, αλλά αν το συγκρίνω πχ με το κανάλι του Tony που έχει 1,6 εκ, παίρνει σχεδόν πρώτος μηχανές απο όλους τους άλλους και πάλι δεν μπορούσε να φτάσει στα χέρια του μηχανή Κ-1 θεωρώ πως ήταν πάγια τακτική της Pentax να μην δίνει μηχανές ή να μην τις δίνει εύκολα ή γρήγορα. Παρόμοια παράπονα κάνουν και μικρότεροι youtuber, αλλά αν δεν έχουν τύχη οι μεγάλοι...καταλαβαίνεις. Δες το πρώτο λεπτό στο βιντεο που εξηγηγεί Καλώς ή κακώς έτσι γίνονται πλέον τα review. Κι εγώ το γραπτό προτιμώ, για να πηγαίνω στις πληροφορίες που με ενδιαφέρουν άμεσα, γρήγορα και χωρίς την προκατάληψη κάποιου που παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει. Δυστυχώς όμως πλέον οι εταιρίες δεν απευθυνονται καν σε εμάς σαν πελάτες (με όρους μάρκετινγκ.
highpriest Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Ευτυχώς τελικά θα παραμείνει το site ως αρχείο. Υπάρχει πολλή γνώση εκει και ήταν κρίμα να χαθεί. https://www.dpreview.com/news/0507902613/dpreview-closure-an-update?utm_source=self-desktop&utm_medium=marquee&utm_campaign=traffic_source 9
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δε νομίζω να έχω μπει ποτέ σε αυτή την σελίδα, μόνο τους τελευταίους 6 μήνες έχω αρχίσει και ψάχνω πληροφορίες για την τέχνη της φωτογραφίας, για τεχνικά θέματα και για μηχανές επειδή αγόρασα την δική μου μηχανή για ερασιτεχνική χρήση αντί του κινητού μου το οποίο δεν βολεύει σε ορισμένα πράγματα και γεγονότα. Διαβάζοντας τα σχόλια όλων όσων ασχολούνται από χρόνια και γνωρίζουν το site κατάλαβα άμεσα ότι μιλάμε για μια πολύ σημαντική σελίδα με υλικό και τεχνικές πληροφορίες στο θέμα της φωτογραφίας και των φωτογραφικών μηχανών. Μπήκα και έψαξα την σελίδα με τα reviews να δω πόσο πίσω πάνε χρονικά και μου πέρασε από το μυαλό αν θα μπορούσα να σώσω τίποτα με αποθήκευση σε αρχεία ώστε μετά μαζί με άλλους που θα είχαν αποθηκεύσει το υλικό να το αναρτουσαν σε καποια άλλη ιστοσελίδα για να μην χαθεί η εναλλακτικά να σταλεί το υλικό στους παλαιούς δημιουργούς μήπως έκαναν καμία ανασύσταση της σελίδας σε άλλο site. Το υλικό ήτανε τόσο πολύ, πρέπει να έφτασα μέχρι το 1998 αν θυμάμαι καλά σε news και reviews ίσως και πιο πισω. Τελικά μου έφυγε η ιδέα να επιχειρήσω κάτι. Τόσο υλικό για να σωθεί και να αναρτηθεί αλλού μόνο αν υπάρξουν μερικά άτομα και τους πληρώσεις για να το κάνουν. 1
pifilos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 https://www.dpreview.com/site-news/8298318614/dpreview-com-looks-forward-to-a-new-chapter-with-gear-patrol 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα