Προς το περιεχόμενο

Hibernate: πρόβλημα η απενεργοποίησή του???

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να εχω απενεργοποιημενo στην πραξη (και οχι να νομιζω ότι το έχω απενεργοποιημενο), το hibernation. Εχω win xp.

Απο το control panel, power options, εχω ξετσεκαρει το hibernate.

Ενεργοποιω να βλεπω τα κρυφα αρχεια συστηματος.

Κοιταζω μεσα στο c: (root) και δεν βλεπω καποιο αρχειο που να μου δηλωνει την υπαρξη hibernate. Έτσι τουλάχιστον νόμιζα...

Παω λοιπον για κάποια άλλη εργασία από το ghost, επιλογη explorer, να ανακτησω καποια παλια μου αρχεια απο παλια images του δισκου μου.

Κοιταζω λοιπον μεσα στο ntfs-c root, ένα αρχείο μεγέθους 1gb με το όνομα hiberfil.sys

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αυτο δεν εχει να κανει με το hibernate?

Να πω οτι εντελώς τυχαία η μνημη του pc είναι 1gb, όσο και αυτο το αρχείο...

Το ghost backup που τσεκαρα πάρθηκε πριν 2 βδομαδες, και κατά τη στιγμή λήψης του -και πολύ πιο πριν στην πραγματικότητα- το hibernate ήταν (υποτίθεται?) απενεργοποιημένο από τα power options του controlpanel.

Τελικά τι συμβαινει? Το ghost ψεύδεται? Το αρχείο αυτό τι είναι? Το hibernate είναι όντως απενεργοποιημένο?

Δημοσ.

απο τη στιγμη που δεν ειναι τσεκαρισμενο σημαινει οτι δεν εχεις ενεργοποιημενο το hibernate (μαλλον). δοκιμασε να το σβησεις χειροκινητα το αρχειο (αν υπαρχει), κανε ενα image με το ghost, κανε επανεκινηση, και μετα δες αν υπαρχει ξανα το αρχειο μεσα απο το ghost.

Δημοσ.

να το σβησεις χειροκινητα το αρχειο (αν υπαρχει),

Μα αυτο λέω, δεν υπάρχει στο c:

Ομως το ghost το δείχνει αυτο το αρχείο.

Το Ghost δεν είναι windows explorer. Δεν σβηνει αρχεια του δισκου. Διαχειριζεται μονο τα δικα του αρχεια Image.

Δημοσ.

Αν το βλέπεις με ghost explorer κ από windows explorer όχι τότε μάλλον πρέπει να βγάλεις το τικ από Tools=>folder options=>View=>Hide protected operating system files (win xp).

Αν σου κάνει "νερά" η εντολή ενεργοποίησε το, απενεργοποίησε το κ δώσε restart.

Αν το έχεις off δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το αρχείο.

/sc

Δημοσ.

Tools=>folder options=>View=>Hide protected operating system files (win xp).

Το κανω. Ωραια. Μου δειχνει πχ. το Pagefile.sys που πριν δεν το εβλεπα. Και κατι αλλα μικρου μεγεθους αρχεια.

Το Hiberfil δεν το δείχνει.

Πας ομως, παιρνεις ghost, και το δειχνει!!!

Παω να τρελαθω, τι συμβαινει επιτελους με αυτο το αρχειο?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To hiberfil είναι το αρχείο στο οποίο αποθηκεύει το "Hibernate" την session σου ( και έχει το ίδιο μέγεθος με την RAM σου ).

Αφού το απενεργοποιήσεις ( ξετσεκάροντας το "Hibernate" στα Power Options ) , μπορείς άφοβα να το σβήσεις.

Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να το ξαναδείς.

Δημοσ.

To hiberfil είναι το αρχείο στο οποίο αποθηκεύει το "Hibernate" την session σου ( και έχει το ίδιο μέγεθος με την RAM σου ).

Αφού το απενεργοποιήσεις ( ξετσεκάροντας το "Hibernate" στα Power Options ) , μπορείς άφοβα να το σβήσεις.

νομιζω ειναι αυτη ειναι η πιο ολοκληρωμενη απαντηση.

Βεβαια παραμενει το μυστήριο:

Παράθεση:

Tools=>folder options=>View=>Hide protected operating system files (win xp).

Το κανω. Ωραια. Μου δειχνει πχ. το Pagefile.sys που πριν δεν το εβλεπα. Και κατι αλλα μικρου μεγεθους αρχεια.

Το Hiberfil δεν το δείχνει.

Πας ομως, παιρνεις ghost, και το δειχνει!!!

Παω να τρελαθω, τι συμβαινει επιτελους με αυτο το αρχειο?

Δημοσ.

Ma o ghost explorer anoigei ta ghost images re paidia...

etsi den einai?

logika vlepeis kapoio image to opoio eixes parei prin apenergopoiiseis to hibernation

Δημοσ.

"Pagefile.sys"

Αυτό είναι το αρχείο της Virtual Memory.

Δεν σχετίζεται με το Hibernation.

Αυτό το αρχείο "pagefile.sys" πρέπει να υπάρχει.

( εξαφανίζεται μόνο αν καταργήσεις εντελώς την Virtual Memory ) [ πράγμα που δεν συνιστάται ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...