Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω εχω την εξης απορία ρε παιδιά, έχει τόσο μεγάλο περιθώριο κέρδους όλη αυτή η ''κομπίνα'' προκειμένου να μπουν στη διαδικασία της αντιγραφής;

επίσης,η samsung δε θα κινηθεί νομικά;;;

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CyanBlue είπε

Όπως σε κάθε τι δημοφιλές με ζήτηση και αξία, οι απομιμήσεις πάνε... σύννεφο. Το e-bay είναι γεμάτο "μαϊμούδες" Kingston HyperX RAM, SSD  και φλασάκια κάθε είδουν και (ψεύτικης) χωρητικότητας. Η Samsung θα τη γλύτωνε? Για αυτό προσέχουμε από που και τι αγοράζουμε. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι να ξεχωρίσεις την κόπια από το αυθεντικό, έστω και δύσκολα. Ελπίζω να μη φτάσουν και σε ελληνικά μαγαζιά τα αντίγραφα... Τα επιστρέφουμε για να έχουμε.

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω αντίγραφο, αρκεί να μου το λένε, όπως και τις πραγματικές επιδόσεις του και φυσικά να πωλείται και στην ανάλογη τιμή.

• Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Εδώ πολύ μεγάλη και ακριβή αλυσίδα καταστημάτων που αρχίζει από Κ...πουλαει εκθεσιακά προϊόντα χωρίς να στο λέει σε τιμή καινουργιου αχρησιμοποιητου...τι να λέμε τώρα;;;;;

Ναι αλλά στο αναφέρει. Προσωπικά πήρα iPhone 11 από Κωτσόβολο πριν 2 χρόνια στη μισή τιμή και ήταν σα καινούργιο. Επίσης η μπαταρία είχε αλλαχθεί με καινούργια. Δεν έχω παράπονο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tlykog είπε

Άμα είναι φτηνός και δουλεύει...:D

Αν δεν εχεις για τον 980, πας σε καποιον αλλο. Θα φτασουμε να παιρνουμε και μαιμουδιες για να λεμε οτι "εχουμε και εμεις 980 pro"?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αν δεν εχεις για τον 980, πας σε καποιον αλλο. Θα φτασουμε να παιρνουμε και μαιμουδιες για να λεμε οτι "εχουμε και εμεις 980 pro"?

Χιούμορ το λένε...

Ας το βάλουμε όλοι στη ζωή μας...

Κάποτε μου έγραψαν ότι για να το κάνω διακριτό καλά θα ήταν να βάζω φατσούλα... Το κάνω και ακόμα κι έτσι θα βρεθούν κάποιοι που ακόμα θα απαντούν σοβαρά...

Ο άλλος έκανε και dislike... Τί να πεις;...:D 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Fantomas2024 είπε

επίσης να τονίσω πως μέσα τα παρελκόμενα είναι σφραγισμένα π.χ Samsung s7 edge ακουστικά ,καλώδια φορτιστής κ.τ.λ 

Μία ερώτηση=πόσοι πιστεύεις θα καθησουν από τους 1000 να δουν imei serial number και να το ψάξουν ?

100 λέω .

μια βόλτα στην Κίνα θα σε πείσει αναμφίβολα 

Από εξωτερικό δεν με απασχολεί, ας κάνουν ότι θέλουν στις εκάστοτε αγορές. Εγώ σου μίλησα για εγχώρια αγορά όπου οι εξουσιοδοτημένοι χονδρέμποροι refurbished είναι συγκεκριμένοι και όλα τους τα προϊόντα είναι σε συσκευασίες όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι είναι refurbished.

Μη μπερδεύεις το refurbished με το μεταχειρισμένο , είναι άλλη τελείως φιλοσοφία. Υπάρχουν πολλοί που πουλάνε μεταχειρισμένα για refurbished αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Όπως μη μπερδεύεις το factory refurbished με το refurbished.

Τα εκθεσιακά τώρα είναι μια άλλη κατηγορία από μόνα τους την οποία προσωπικά δεν την δέχομαι με το κέρδος που οι μεγάλες αλυσίδες τα πουλάνε. Εκθεσιακό= έχει λιώσει επάνω στον φορτιστή , το έχουν κανιβαλίσει χιλιάδες χέρια , έχει γράψει ο δίσκος ώρες ατέλειωτες κλπ κλπ.

Τώρα αν ο καταναλωτής αγοράζει ανοιγμένες συσκευασίες, δεν κάνει μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς και δεν τσεκάρει sn κλπ τότε κακό του κεφαλιού του, παντού υπάρχει ο απατεώνας , δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.

Ας μη γενικεύομαι και ας μη γινόμαστε καταστροφολόγοι.

Επεξ/σία από nikοs
  • Like 1
Δημοσ.

το οτι αναγκάστηκε 10 μέρες να περιμένει να τον δοκιμάσει πως βοηθά? τι έτρωγε ολο αυτό το διάστημα το παιδί? 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikοs είπε

Καλά τώρα μη λέμε υπερβολές.Πως να πουληθεί ένα refurbished unboxed μηχάνημα για καινούργιο; Στο λέω όντας ο ίδιος καταστηματάρχης που δουλεύω πολύ refurbished, το καλύτερο refurbished του κόσμου να πάρεις θα καρφωθείς τόσο από το sn όσο και από το κουτί αν πας να το πουλήσεις για καινούργιο.

Να πεις ότι παίζει μούφα ανταλλακτικό , περιφερειακά κλπ ναι συμφωνώ και πολλές φορές και οι ίδιοι οι "καταστηματάρχες" πέφτουν θύματα απάτης από χονδρέμπορους. 

Κι όμως γίνεται και συμβαίνει. Το γνωρίζω εκ των έσω. Κυρίως βέβαια σε κάτι συσκευές DOA που αλλάχτηκε το "νεκρό" εξάρτημα. Μετά συσκευασία και μεγιά σου. Φυσικά για κάποιον πολύ ψαγμένο εννοείται ότι υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει αλλά θα πρέπει να αγοράσει την συσκευή υποψιασμένος και αποφασισμένος να το τσεκάρει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπόν για την κουβέντα: Κάπου στο μακρινό 2005 -  2006 όταν πρωτοξεκίνησα τις αγορές από ebay την πάτησα με κινέζικη SD κάρτα που δούλεψε μόλις για 5 λεπτά από την στιγμή που την πρωτοχρησιμοποίησα (δούλεψε όμως!) και κόστιζε το ένα δέκατο της αυθεντικής. Προφανώς ελαττωματική κάρτα από την διαλογή των εργοστασίων που της κόλλησαν τα αυθεντικά αυτοκόλλητα. Από τότε δεν την ξαναπάτησα φυσικά. Ωστόσο πριν από 6 μήνες βλέπω έναν τύπο στο ebay από Κίνα μεριά που πουλούσε 4tb εξωτερικό SSD με τιμή χώμα, κάπου 25 $ αν θυμάμαι καλά, και ήταν χρόνια στο κουρμπέτι με αξιολογήσεις 99,8%! Ανοίγω να δω εάν υπάρχουν αξιολογήσεις για το συγκεκριμένο προϊόν και βλέπω ότι το έχει πάρει πολύς κόσμος και όλοι αφήσαν θετικό σχόλιο! Λέω δεν g@m1€τ€, 25 σκατοδόλαρα είναι πλέρω να μας φύγει η περιέργεια. Έρχεται λοιπόν μετά από 15 μέρες και ο δίσκος δουλεύει άψογα αλλά με πολύ χαμηλές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, και τα δύο κάπου στα 10 mbps. Ωστόσο σε όλες τις δοκιμές που έκανα δούλεψε τέλεια. Το έχω γεμάτο δεδομένα και μάλιστα μεγάλα αρχεία mkv, τόσο καιρό δεν έχει αλλοιωθεί κανένα αρχείο. Υποθέτω ότι ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από μνήμες παλαιών micro SD καρτών με χαμηλές ταχύτητες που έμειναν αδιάθετες και το εργοστάσιο προκειμένου  να της πετάξει της κόλλησε σε μια καινούρια πλακετίτσα με κάποιο controler της συμφοράς και έβγαλε το προϊόν στην αγορά. Σίγουρα δεν λειτουργεί με τις επιδόσεις ενός SSD αλλά για αποθήκευση αρχείων που δεν τα χρησιμοποιείς συχνά είναι άψογη, φτηνή, ελαφριά και αξιόπιστη κατά πως φαίνεται λύση! 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω οτι είναι μούφα η είδηση  - fakenews που λένε και στην Ανω Αετοραχούλα...

Λέει οτι κορόιδεψε τον Magician... Πως είναι δυνατόν ? - ο Magician το πρώτο που κάνει είναι να δει και να διαβάσει τον controller, να ψάξει για dram, κλπ..,

"Ο συγκεκριμένος SSD χρησιμοποιεί τον DRAM-less ελεγκτή μνήμης Maxio MAP1602A PCIe 4.0 SSD (κατασκευασμένος στα 12nm από τη γνωστή εταιρείας TSMC),

Όπως είναι γνωστό, η Samsung χρησιμοποιεί ελεγκτές και chips μνήμης NAND flash που φέρουν την επωνυμία της. Στην περίπτωση του αυθεντικού Samsung 980 Pro, χρησιμοποιείται ο ελεγκτής Elpis της Samsung που κατασκευάζεται στα 8nm και περιλαμβάνει στον σχεδιασμό του μνήμη DRAM.¨"

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Nakis93 είπε

Κι όμως γίνεται και συμβαίνει. Το γνωρίζω εκ των έσω. Κυρίως βέβαια σε κάτι συσκευές DOA που αλλάχτηκε το "νεκρό" εξάρτημα. Μετά συσκευασία και μεγιά σου. Φυσικά για κάποιον πολύ ψαγμένο εννοείται ότι υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει αλλά θα πρέπει να αγοράσει την συσκευή υποψιασμένος και αποφασισμένος να το τσεκάρει.

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι refurbished και αν προβλέπεται από τις πολιτικές της εκάστοτε εταιρείας δεν αντιβαίνει κανέναν όρο τότε δεν βρίσκω το πρόβλημα.

Επεξ/σία από nikοs
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, floba είπε

Η διαφορα δικαιολογειται για τον λογο οτι ενα μαγαζι της γειτονιας εχει να πληρωσει μονο τον εαυτο του και τα εξοδα του αντε το πολυ ενα ατομο που απασχολει ενω μια εταιρια αλυσιδα εχει να πληρωσει τεραστια εξοδα και πρεπει η τιμη να βγαζει τα εξοδα αλλα και κερδος αυτοματα.Αυτο το ξερουμε εδω και χρονια.

δεν μου λέει κάτι αυτο

3 ώρες πριν, floba είπε

Η διαφορα δικαιολογειται για τον λογο οτι ενα μαγαζι της γειτονιας εχει να πληρωσει μονο τον εαυτο του και τα εξοδα του αντε το πολυ ενα ατομο που απασχολει ενω μια εταιρια αλυσιδα εχει να πληρωσει τεραστια εξοδα και πρεπει η τιμη να βγαζει τα εξοδα αλλα και κερδος αυτοματα.Αυτο το ξερουμε εδω και χρονια.

η φάση είναι ότι αυτό το ακούω εδώ και πολλά χρόνια ,αλλά ποιος μπορεί να μας πει κιόλας ότι ισχύει ?

γιατί αναμφίβολα μιλάμε για τρελές διάφορες χρημάτων ....

2 ώρες πριν, maparios είπε

εγω εχω την εξης απορία ρε παιδιά, έχει τόσο μεγάλο περιθώριο κέρδους όλη αυτή η ''κομπίνα'' προκειμένου να μπουν στη διαδικασία της αντιγραφής;

επίσης,η samsung δε θα κινηθεί νομικά;;;

θα κινηθεί όπως κινείται εδώ και πολλά χρόνια δηλαδή καθόλου ....

και κάνεις δεν λέει τίποτα ,οπότε αυτό σημαίνει αδιαφορία 

και η αδιαφορία σημαίνει όφελος για κάποιους τρίτους ας πούμε !

οπότε δεν υπάρχει νομική μορφή ευθύνης πουθενά και αν υπήρχε δεν θα είχαμε τόσες μαϊμούδες τρυγώ μας !

οπότε εκεί που εν τέλη θέλω να καταλήξω είναι πως θέλει προσοχή τεράστια και διευκρινήσεις ...

θέλω να φτιάξω ένα καινούργιο σύστημα και δεν ξέρω από που να ψωνίσω ,μπαίνω στο ίντερνετ να παραγγείλω ο ένας λέει ότι πήρε μητρική και χάλασε και δεν την κάνουν αντικατάσταση ,ο άλλος λέει δεν υπάρχει απόθεμα και περιμένει ένα μήνα .κ.π.αλλα που ήδη γνωρίζουμε οι περισσότεροι τουλάχιστον .

γενικά δεν υπάρχει απόθεμα και δεν υπάρχει υποστήριξη ..

παίζουν και οι απομιμήσεις οπότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά .

τώρα ήθελα να πάρω ένα ssd της Samsung και διάβασα σήμερα αυτό είναι να μην τρελαίνομαι 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KostasMulti είπε

Ναι αλλά στο αναφέρει. Προσωπικά πήρα iPhone 11 από Κωτσόβολο πριν 2 χρόνια στη μισή τιμή και ήταν σα καινούργιο. Επίσης η μπαταρία είχε αλλαχθεί με καινούργια. Δεν έχω παράπονο. 

2 φορές δεν μου το ανέφεραν...αυτό είναι το θέμα...στην μία περίπτωση μάλιστα που πήγα να αγοράσω μία κάμερα, στο σαιτ τους έγραφαν ότι ήταν ετοιμοπαράδοτη, κάνω αίτημα για παραλαβή από το κατάστημα και πάω κατευθείαν να τη παραλάβω πριν μου έρθει μήνυμα για επιβεβαίωση παραλαβής. Πάω λοιπόν στο σταντ να πάρω το αντικείμενο και βλέπω μόνο το εκθεσιακό, ζητάω λοιπόν την παραγγελία μου και μου είπαν να περιμένω λιγο γιατί δεν ήταν 'ετοιμο...μετά από 5 λεπτά τσουπ έτοιμη η κάμερα...πάω ξανά από το σταντ και δεν υπήρχε το έκθεμα...τους ρώτησα επίμονα να μου πουν και μου απάντησαν ότι είναι εκθεσιακό και όταν τους ρώτησα γιατί δεν το ανέγραφαν στο σάιτ μου είπαν ότι είχε γίνει λάθος και όταν τους ανέφερα γιατί πήγαν να μου το πουλήσουν σε τιμή καινουργούς μου είπαν να το αφήσω....τέλος τους είπα να πάω σε άλλο κατάστημα να το παραλάβω μου είπαν ότι δεν υπήρχε σε κανένα άλλο ενώ στο σάιτ έγραφε ότι υπήρχε σε αρκετά της Αττικής....

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...