Nimrod7 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Έχεις παει California να δεις πως είναι; Θα σου φύγει άμεσα η ιδέα να βοηθήσει κάποιος. Δεν έχουν λόγο να το κάνουν αυτό και υπάρχουν άπειρα άτομα σε αυτή τη θέση. Η μετανάστευση με sponsoring από εταιρία κοστίζει περίπου $20,000 χωρίς να βάλεις τα έξοδα δικηγόρων που το hourly rate τους είναι κάπου $800. Η ποιο εύκολη λύση αν ο τελικό σου στόχος είναι να φτάσεις ΗΠΑ είναι να δουλέψεις για πολυεθνική (π.χ. Amazon, Microsoft, Facebook). Μετά από 1 περίπου χρόνο οι περισσότερες σου δίνουν το δικαίωμα να πας στις ΗΠΑ, αν υπάρχει θέση και συμφωνούν οι manager σου. Σε αυτή τη περίπτωση σου πληρώνουν τα έξοδα, και τους δικιγόρους και η διαδικασία είναι εύκολη αφού τα αναλαμβάνουν όλα, απλά παίρνει χρόνο. Το θέμα είναι ότι για να δουλέψεις γι' αυτούς πρέπει να έχεις το κατάλληλο σετ από σκιλς και εμπειρία. Τώρα αφού είσαι στις ΗΠΑ, πρέπει να παραμείνεις στην εταιρία για 5 χρόνια, αν σε απολύσουν (κοίτα τι γίνεται αυτές τις μέρες), πρέπει να βρεις άλλη δουλειά με sponsoring σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλιώς φεύγεις πίσω. Εμπειρικά σου λέω είναι αδύνατον, αφού μόνο τα interviews και για να πάρεις offer θες ένα διμηνο στη καλύτερη. Αν επιβιώσεις όλα τα παραπάνω, you made it! 🎉
epp Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Στις 20/3/2023 στις 11:06 ΜΜ, man_anag είπε .Ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρεις εργοδότη ο οποίος θα σου καλύψει εργασιακή visa ώστε να μεταναστεύσεις εκεί αλλά εφόσον βρεις είναι εφικτό; Θέλω να πω πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα σε βοηθήσουν τον πρώτο καιρό ώστε να βρεις ένα δωμάτιο να μένεις για αρχή; Είναι εφικτό να κάνεις μια νέα αρχή ολομόναχος; Αυτά για αρχή θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σας 👊 καποιες βασικες ερωτησεις. Εχεις παει ποτε ΗΠΑ; Μηπως να πας σαν τουριστας 10 μερες πρωτα να δεις αν οντως σου αρεσει εκει η ζωη; ή το βασιζεις στις ταινιες; Εχεις καποιο κεφαλαιο στην ακρη για τα πρωτα εξοδα; Γιατι αν μου πεις οτι π.χ. δεν εχεις κεφαλαιο για να δεις ως τουριστας αν σου κανει, πως ακριβως θα κανεις το νεο ξεκινημα; Οταν λες "υπαρχουν ανθρωποι να σε βοηθησουν κλπ" , γιατι το περιμενεις αυτο; Αν μετακομισεις π.χ. απο Αθηνα σε καποιο νησι της Ελλαδας που δεν εχεις φιλους/γνωστους/συγγενεις, θα υπαρχουν ανθρωποι να σε βοηθησουν να βρεις ενα δωματιο να μενεις για αρχη; Γιατι πιστευεις οτι η ποιοτητα ζωης στις ΗΠΑ ειναι καλυτερη π.χ. απο Γερμανια; τυχαιο παραδειγμα αλλα πχ Γερμανια εχεις 25-30 μερες αδεια, στις ΗΠΑ ποσο ειναι , 10; 1
MikhailBakurin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Oι ΗΠΑ έχουν κλείσει τη στρόφιγγα από το 1920 και την έχουν σφραγίσει από το 1970, εμείς εδώ ακόμα να πάρουμε χαμπάρι. Ανοικτές προς μετανάστευση χώρες σήμερα, τύπου "έλα κάνε την τύχη σου", μένουν 3: Καναδάς, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία.
visualizer Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Τίποτα δεν είναι απίθανο αν όντως βάλεις στόχο , εννοείται χρειάζεσαι να εχεις ενα αξιολογο ποσό στην άκρη . Ύπαρχουν χίλιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις και φυσικά μπορεί και να αποτύχεις ... αλλά είσαι μόνο 24 ,αν δεν ρισκάρεις τώρα πότε θα το κάνεις ; Απο την άλλη μπορείς απλά να βολευτείς εδω πέρα στα "σίγουρα" , να ξέρεις όμως ότι όσο μεγαλώνεις μετανιώνεις για τα ρίσκα που δεν πήρες φοβούμενος την αποτυχία .Εγω ειμαι 30 και ήδη μετανιώνω για ρίσκα που δεν πήρα νεότερος αποθαρρυμένος απο συμβουλές άλλων οτι δεν θα τα καταφέρω.Φυσικά μπορεί να είχαν και δίκιο αλλά αν δεν φας πέντε σφαλιάρες να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις δυσκολιες και την αποτυχία δεν γίνεσαι άνθρωπος. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα