Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , θα ήθελα την γνώμη και γενικότερα συμβουλές από ανθρώπους που έχουν ζήσει και δουλέψει η ζούνε ακόμη στις ΗΠΑ . Καταρχήν είμαι 24 ετών και δουλεύω ως τεχνικός υπολογιστών σε αρκετά γνωστή αλυσίδα καταστημάτων επισκευών στην Ελλάδα , από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να μεταναστεύσω στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια .Ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρεις εργοδότη ο οποίος θα σου καλύψει εργασιακή visa ώστε να μεταναστεύσεις εκεί αλλά εφόσον βρεις είναι εφικτό; Θέλω να πω πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα σε βοηθήσουν τον πρώτο καιρό ώστε να βρεις ένα δωμάτιο να μένεις για αρχή; Είναι εφικτό να κάνεις μια νέα αρχή ολομόναχος;  Αυτά για αρχή θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σας 👊

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, man_anag είπε

Καλησπέρα σας , θα ήθελα την γνώμη και γενικότερα συμβουλές από ανθρώπους που έχουν ζήσει και δουλέψει η ζούνε ακόμη στις ΗΠΑ . Καταρχήν είμαι 24 ετών και δουλεύω ως τεχνικός υπολογιστών σε αρκετά γνωστή αλυσίδα καταστημάτων επισκευών στην Ελλάδα , από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να μεταναστεύσω στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια .Ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρεις εργοδότη ο οποίος θα σου καλύψει εργασιακή visa ώστε να μεταναστεύσεις εκεί αλλά εφόσον βρεις είναι εφικτό; Θέλω να πω πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα σε βοηθήσουν τον πρώτο καιρό ώστε να βρεις ένα δωμάτιο να μένεις για αρχή; Είναι εφικτό να κάνεις μια νέα αρχή ολομόναχος;  Αυτά για αρχή θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σας 👊

Στις ΗΠΑ θα είστε ενας μετανάστης στην ιδια κατηγορία με Ινδούς και Κινέζους κλπ κλπ, που σίγουρα είναι και προετοιμασμένοι να κάνουν πολλές υποχώρησης.

Χωρες τις Ευρωπαϊκής ενωσης είναι καλύτερη λύση.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα Ντίνο , νομίζω η κατηγορία που αναφέρεσαι είναι ανάλογα με την δουλειά ,ζωή  κάνεις , εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσω να είμαι στον τομέα μου και να βρω μία δουλειά εφάμιλλη με αυτήν που κάνω τώρα , δεν θα ήθελα να πάω να ανειδίκευτος σε μια ξένη χώρα ,πόσο μάλλον στις ΗΠΑ 

Δημοσ.

Έχεις αρκετά κακό συνδυασμό. Οι ΗΠΑ είναι πολύ πιο δύσκολες απ' την Ευρώπη (και κυρίως την ΕΕ) στο θέμα μετανάστευσης, ενώ δεν έχεις και κάποια ιδιαίτερη ή σημαντική γνώση, ώστε να θελήσει να σε "αναλάβει" κάποια εταιρεία (για τα διαδικαστικά και τις εγγυήσεις). Δεν είσαι π.χ. μηχανικός. Τέτοιους μπορούν να βρουν ήδη εκεί, πολύ πιο εύκολα από ότι θα έφερναν εσένα. Οπότε πιθανότατα αν καταφέρεις να πας, θα πας με βάρκα την ελπίδα, όπως ακριβώς έγραψε και ο @Dinos1973.

Δημοσ.

Είτε βρίσκεις εργοδότη να σου κάνει την διαδικασία με την visa. Είτε πληρώνεις και κάνεις την διαδικασία μόνος σου αλλά εφόσον έχεις πτυχιο πανεπιστημίου και θα δώσεις εξετάσεις για την ισοτιμία του, σου δίνουν και visa και πληρώνεις 2k $. 

Βοήθειες σπίτια κτλ, αν δεν έχεις συγγενείς ξέχνα το, μόνο με δικές σου δυνάμεις οι άλλοι δεν θα προφέρουν τίποτα η θα σε κοροϊδέψουν. 

Δημοσ.

Κατι εχει παρει το αυτι μ οτι κληρωνουν καθε χρονο μια 50αρια πρασινες καρτες αλλα οι αιτησεις ειναι τοσο πολλες που οι πιθανοτητες ειναι πολυ μικρες.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, man_anag είπε

δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος. Αυτο το χολιγουντ ....βοηθαει.

Εφοσον ερθεις, θα μπεις στη χωρα με τουριστικη βιζα με διαρκεια παραμονης μερικους μηνες. Σε αυτο το διαστημα θα πρεπει

1)Να βρεις δουλεια με συμβολαιο (οχι μαυρα)

2)Να ανοιξεις τραπεζικο λογαριασμο και να βρεις σπιτι

3)να αρχιζεις να αποταμιευεις

Ο εργοδοτης που θα βρεις πρεπει οποσδηποτε να εχει γνωση οτι δεν εχεις βιζα και οτι θα πρεπει να σε βοηθησει. Υπαρχουν ορισμενες εταιριες (βρες μονο εταιρια οχι οικογενειες ή οικογενειακες επιχειρησεις) που το αναφερουν αυτο. Απο εκει και περα μπορεις αυτο να το ψαξεις απο ελλαδα οπως επισης και καποια κατοικια πριν πας εκει. Εφοσον παρεις το πρασινο φως τοτε ταξιδεψε (δεν ειναι και το πιο φθηνο ταξιδι). Μη στηριζεσαι σε ελληνες εργοδοτες γιατι μπορει να ταζουν αλλα στη πραξη ισως σε πουλησουν. Το ιδανικο θα ηταν να εβρισκες καποια ελληνικη οικογενεια να σε φιλοξενησει αλλα αν δε βρεις, ψαξε

α)τις ελληνικες εκκλησιες στη πολιτεια που θες (εχουν σαιτς ή σελιδες στα σοσιαλ)

β)ομαδες στο φεισμπουκ ομογενεις οπως "Greeks in California".

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, man_anag είπε

...Καταρχήν είμαι 24 ετών και δουλεύω ως τεχνικός υπολογιστών ...

Άρα είσαι μικρός. Φαντάζομαι ότι δεν έχεις τελειώσει κάποια σχολή και δεν έχεις αποκτήσει κανένα πτυχίο. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο ευκολότερος δρόμος είναι να κοιτάξεις για πιστοποιήσεις (και αντίστοιχα να αλλάξεις εργασία). Αφού τα κάνεις αυτά και αν ακόμα θέλεις να φύγεις, θα είναι ευκολότερο, καθώς θα είσαι εξειδικευμένος πλέον.

Ως πιστοποιήσεις (προσωπική άποψη) εννοώ cloud engineer, network engineer.

- Στην 1η περίπτωση, κοιτάς για azure ή AWS, και ακολουθείς ένα path (credits to @dbrillis για τις συμβουλές του).

- Στην 2η περίπτωση, ξεκινάς με το CCNA, αλλάζεις εργασία και προχωράς με ENCOR, CCNP -αν και θα έχεις βρει ήδη τον δρόμο σου, αν φτάσεις εκεί- και πράττεις ανάλογα (cisco certs path). Επειδή προσφάτως τελείωσα τα μαθήματα για το CCNA, είχα συμμαθητή ο οποίος είναι 27 ετών, εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών και service, έστειλε βιογραφικά κατά την διάρκεια του CCNA (~4 μήνες), πέρασε συνέντευξη και τώρα εργάζεται ως junior network engineer με +20% πάνω από τον μισθό που έπαιρνε και θα ανέβει +20% από τον νέο μισθό μόλις πετύχει στις εξετάσεις και πιστοποιηθεί ως CCNA.

Υπάρχει και η περίπτωση του προγραμματιστή (όχι, δεν χρειάζεται να το σπουδάσεις, αλλά χρειάζεται να το ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ).

Σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται από το πόσο ενδιαφέρον σου φαίνεται το αντικείμενο. Και να το βάλεις ΣΤΟΧΟ. Θέσε τον, σπάσε την διαδικασία σε τμήματα και κάθε τμήμα σε μικρά βήματα. Αλλιώς, μάζεψε λεφτά, να πας μετά από χρόνια 2-3-4 εβδομάδες ταξίδι στην Καλιφόρνια, να σου φύγει ο καημός.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, man_anag είπε

σε αλλο post εδω στο insomnia καποιος ειχε βαλει αυτη τη φωτο, την οποια και αποθηκευσα αλλα οχι το ποστ

hwrd6u3ukidz.jpg.5e45fd7d9f731de9d5095ee

Δημοσ.

Δεν θέλω να απογοητεύσω το φίλο αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ και να αποκτήσει πράσινη κάρτα. Μιλιούνια οι μετανάστες και ο ανταγωνισμός μεγάλος, ειδικά χωρίς κάποια ξεχωριστή εξειδίκευση που θα παρακινήσει μια εταιρεία να τον προσλάβει (και να τον βοηθήσει με την πράσινη κάρτα).

Εναλλακτικές:

- Όπως προαναφέρθηκε, πας με τουριστική visa 3 μηνών και ο θεός βοηθός μπας και βρεις κάτι.

- Ίσως αν πας να σπουδάσεις για 1-2 χρόνια και αποκτήσεις student visa, με το αντίστοιχο κόστος διδάκτρων, να έχεις περισσότερο χρόνο για ψάξιμο.

- Το lottery visa είναι μάλλον απίθανο να σου κάτσει (λίγες θέσεις από Ελλάδα), αλλά δεν χάνει να δοκιμάσεις. Εγώ το έκανα επί 5 χρόνια μέχρι που βαρέθηκα. Οι αιτήσεις ξεκινούν Οκτ/Νοε και τον επόμενο Μάιο μαθαίνεις αν επιλέχθηκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις μια αίτηση online και να ανεβάσεις φωτογραφία τύπου US VISA. Περισσότερα εδώ: Green Card Through the Diversity Immigrant Visa Program | USCIS

- Και συγγενή να έχεις, π.χ. αδελφό, δύσκολο να σε δεχθούν.

Γενικώς αν βρεθείς εκεί, πρέπει να έχεις αρκετά χρήματα μαζί σου που να σε καλύπτουν για ένα χρονικό διάστημα.

Δημοσ.
Στις 21/3/2023 στις 12:06 ΠΜ, man_anag είπε

δεν γίνεται αυτό που λες. δες το σχέδιο που επισύναψε ο συμφορουμιτης παραπάνω και θα καταλάβεις.

αν σε ιντριγκάρει η μετανάστευση σε μια πιο προηγμένη χώρα έχεις την τύχη να μπορείς να δουλέψεις σε όλη την επικράτεια της ΕΕ, εκμεταλλεύσου το

Δημοσ.

Είναι πολύ η δύσκολο (έως ακατόρθωτο) να μεταναστατευσεις μόνιμα στις ΗΠΑ. Ακόμη και να το καταφέρεις, που δεν είναι πιθανό, δεν σε περιμένει ο παράδεισος εκεί. 

Δοκίμασε Ευρωπαϊκή Ένωση και σε καμιά 10ετία το ξανακοιτάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...