chrisxkar Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, immortalx είπε Καμια καραμελα και δεν υποθετω τιποτε. Παρεθεσα ενα survey και ο καθενας ας το ερμηνευσει οπως θελει. Αν θες την αποψη μου, πιστευω οτι καθε ειδους θρησκεια ειναι τροχοπεδη για την εξελιξη και δεν προσφερει απολυτως τιποτα. Αλλα δικαιωμα του καθενος να πιστευει ή οχι. Απλα και ξαστερα. Οσον αφορα το ποσοστο και το εαν αυτοι που δηλωνουν ειναι οντως, οτι ισχυει για τους εδω ερωτηθεντες ισχυει και για τους υπολοιπους. Το δεν προσφέρει τίποτα είναι μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση για ένα θρεντ ενος φόρουμ.Εγω θεωρω πως η θρησκεία προσφέρει (επειδη θεωρω την ελπιδα συμαντικη κινητηριο δυναμη) η εκκλησια κανει ζημια.Γιατι οσο υπαρχει μια δημοφιλης αποψη με οτι κινητρο μπορει να εχει θα υπαρχει και μια οργανωση που θα εκμεταλλευτει τον λαο για τα προσωπικα της συμφεροντα βλ (blm,ολες αυτες τις woke οργανωσεις κτλ) 1
andreas1gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 18 ώρες πριν, phanispal είπε η ταφή ίσως έχει και περαιτέρω κόστη με τα 40 Σε υποχρεώνει κάποιος να κάνεις μνημόσυνο; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο…
ub40 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, NickTG είπε Ναι, ξέχασα πως όταν μετράτε βάζετε όλους τους χριστιανούς μαζί. Είτε ορθόδοξοι, είτε καθολικοί είτε οτιδήποτε άλλο εκεί είναι όλοι ίδιοι. Όπως μας συμφέρει. 😆 Ξέρω τι είστε, μην αγχώνεσαι. Το δείχνετε σε κάθε ευκαιρία. Καλή σου τύχη μετά τον τάφο. Δεν δουλεύει έτσι βέβαια. Αυτός που υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι είναι αυτός που πρέπει να το αποδείξει. Δεν πειράζει, δεν θίγομαι, απλά ένα τελευταίο θα σου πω. Αν ισχύει αυτό που πιστεύεις εσύ, εγώ θα χάσω κάτι όταν πεθάνω; Μάλλον θα έχω στερηθεί λίγο τις εξαλοσύνες που ευφραίνουν εσένα εδώ. Αν ισχύει όμως αυτό που πιστεύω εγώ, όταν πεθάνεις εσύ σε τι κατάσταση θα βρεθείς; Καλή συνέχεια.
immortalx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, chrisxkar είπε Το δεν προσφέρει τίποτα είναι μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση για ένα θρεντ ενος φόρουμ.Εγω θεωρω πως η θρησκεία προσφέρει (επειδη θεωρω την ελπιδα συμαντικη κινητηριο δυναμη) η εκκλησια κανει ζημια.Γιατι οσο υπαρχει μια δημοφιλης αποψη με οτι κινητρο μπορει να εχει θα υπαρχει και μια οργανωση που θα εκμεταλλευτει τον λαο για τα προσωπικα της συμφεροντα βλ (blm,ολες αυτες τις woke οργανωσεις κτλ) Σεβαστη απολυτα η αποψη σου.
GodzillaCover Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, NickTG είπε Δεν δουλεύει έτσι βέβαια. Αυτός που υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι είναι αυτός που πρέπει να το αποδείξει. Σίγουρα. Η θρησκεία όμως είναι θέμα πίστης. Ποτέ δε θα μπορέσω ούτε εγώ να αποδείξω ότι υπάρχει θεός (και ούτε με απασχολεί, εγώ ξέρω ότι πιστεύω) ούτε εσύ και ο insomniac ότι δεν υπάρχει. Σίγουρα πάντως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έγιναν πολλές συμπτώσεις για να γίνουν (πχ δημιουργία κόσμου, δημιουργία ζωής κτλ) και άλλα που πρέπει να αμφισβητήσεις την Αγια Γραφή (πχ Ανάσταση Ιησού), η οποία περιέχει 4 Ευαγγελία από 4 διαφορετικούς ανθρώπους οι οποίοι περιγράφουν με μικρές παραλλαγές όσα είναι κοινά.
NickTG Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 2 minutes ago, ub40 said: Δεν πειράζει, δεν θίγομαι, απλά ένα τελευταίο θα σου πω. Αν ισχύει αυτό που πιστεύεις εσύ, εγώ θα χάσω κάτι όταν πεθάνω; Μάλλον θα έχω στερηθεί λίγο τις εξαλοσύνες που ευφραίνουν εσένα εδώ. Αν ισχύει όμως αυτό που πιστεύω εγώ, όταν πεθάνεις εσύ σε τι κατάσταση θα βρεθείς; Καλή συνέχεια. Από τι να θιχτείς? Την πραγματικότητα? Άρα υποθέτω πιστεύεις σε όλες τις θρησκείες μήπως και έχουν δίκιο εκείνοι τελικά? 😆 Βρείτε κανένα καινούριο επιχείρημα. Λιγότερο "χαζό" κατά προτίμηση. Επίσης για ποιες "εξαλλοσυνες" (what year is this) μιλάμε? Τύπου μαζευόμαστε οι άθεοι και κάνουμε όργια με παρθένες?
GodzillaCover Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 11 λεπτά πριν, *nenya* είπε Ρε παλι ξεφευγετε με τους θεους και τους δαίμονές σας; Εμπρός λοιπον για κλειδωμα... Ε ας κλειδωθεί έτσι κι αλλιώς απαντήθηκε το αρχικό ερώτημα, κλάιν.
elgol Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Οι πρωτοι χριστιανοι περιμενουν 2000 χρονια να αναστηθουν τετοια καθυστρερηση ουτε το Ελληνικο Δημοσιο
NickTG Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 2 minutes ago, GodzillaCover said: Σίγουρα πάντως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έγιναν πολλές συμπτώσεις για να γίνουν (πχ δημιουργία κόσμου, δημιουργία ζωής κτλ) και άλλα που πρέπει να αμφισβητήσεις την Αγια Γραφή (πχ Ανάσταση Ιησού), η οποία περιέχει 4 Ευαγγελία από 4 διαφορετικούς ανθρώπους οι οποίοι περιγράφουν με μικρές παραλλαγές όσα είναι κοινά. Ε ναι. Η δημιουργία κόσμου και ζωής είναι πρόβλημα. Η ύπαρξη από πάντα ενός παντοδύναμου τριπλού όντος (αυτό δεν θέλει δημιουργό?) είναι κουλ. Επίσης η ιστορία του spider man έχει γραφτεί από πολλούς ανθρώπους με μικρές παραλλαγές. Περίεργη σύμπτωση.
james01gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 34 λεπτά πριν, chrisxkar είπε υπηρχαν ανθρωποι πιο μορφωμενοι και εξυπνοι απο εσενα που αφησαν ανοιχτο ενδεχομενο της ανωτερης δυναμης το αν και τι πιστευει καποιος δεν οριζει το αν ειναι εξυπνος η οχι ειναι προσωπικη σου εκτιμηση καθαρα Υπάρχει διαφορά η ανώτερη δύναμη και το πως εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυτή οι ''εκπροσωποι'' αυτής. Μιλάω για όλες τις θρησκείες
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 On 20/03/2023 at 21:42, lneam said: για πρακτικους λογους δεν μπορει να γινει αυτο. Τα σωματα λιωνουν ... και τα ποδηλατα .... θα πεφτουν κατω !!!!!! respect. δεν υπαρχεις! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις