Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Εγώ γελάω με ότι υπάρχει ανρθωποι το 2023 που πιστεύουν σε άυλους δημιουργούς. Και να σε κάνω quote γιατι οι ερευνες που παραθετεις δεν λενε τιποτα οταν τα στοχιεια προερχονται απο μια μπανανια οπως η ελλαδα. 

υπηρχαν ανθρωποι πιο μορφωμενοι και εξυπνοι απο εσενα που αφησαν ανοιχτο ενδεχομενο της ανωτερης δυναμης το αν και τι πιστευει καποιος δεν οριζει το αν ειναι εξυπνος η οχι ειναι προσωπικη σου εκτιμηση καθαρα

• Like 2
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NickTG είπε

Όντως. 

Αντί να ενδιαφέρεται αυτός που το έγραψε αυτό για την αρχή τη ζωής ενδιαφέρεται για το αν θα γίνει ταφή ή όχι. 

Μια καλή λύση θα ήταν να δωθούν τα εκατομμύρια στρέμματα της εκκλησίας σε όσα ζευγάρια κάνουν πάνω από δυο παιδιά, τι όχι; Μόνο να ζητάνε ξέρουν οι τσαρλατανοι ζήτουλες; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Η κλασικη καραμελα που υποθετει πως οι χριστιανοταλιμπαν ηταν εξυπνοι που η θρησκεια τους εκανε χαζους?Και οτι αν αυριο ειμασταν αθεοι ξαφνικα η κοινωνια θα λειτουργουσε πιο καλα λες και δεν εχουμε μεγαλυτερες κοινωνικες κακοπαθειες (βλεπε στις πρωτες χωρες σε διαφθορα, συναγωνιζομαστε κυργισταν ,μολδαβιες και χωρες με παιδακια στα ορυχια).

Και οσο για το ποσοστο υποθετω στο 58% περιλαμβανονται και ολοι αυτοι που δηλωνουν χριστιανοι και αν τους ρωτησεις που γεννηθηκε πως πεθανε ο ιησους(καλα δεν συζηταμε για το να ρωτησεις ποιος τον σταυρωσε) δεν ξερουν να σου απαντησουν,η πραγματικοτητα πρεπει να ειναι πολυ χαμηλοτερο νουμερο απλα στην ελλαδα το οτι δηλωσεις εισαι ισχυει παντου.

συγνωμη για το οφφτοπικ απλα μου εδωσες πατημα να σχολιασω πραγματα που με ενοχλουν και βλεπω πως οσο περναει ο καιρος η κατασταση χειροτερευει αντι να φταιχνει

Καμια καραμελα και δεν υποθετω τιποτε. Παρεθεσα ενα survey και ο καθενας ας το ερμηνευσει οπως θελει.
Αν θες την αποψη μου, πιστευω οτι καθε ειδους θρησκεια ειναι τροχοπεδη για την εξελιξη και δεν προσφερει απολυτως τιποτα. Αλλα δικαιωμα του καθενος να πιστευει ή οχι. Απλα και ξαστερα.
Οσον αφορα το ποσοστο και το εαν αυτοι που δηλωνουν ειναι οντως, οτι ισχυει για τους εδω ερωτηθεντες ισχυει και για τους υπολοιπους.

Δημοσ.
4 minutes ago, ub40 said:

Δεν εκβιάζει κανέναν ζωντανό, ενημερώνει όποιον θέλει να ξέρει και να εφαρμόσει για να έχει και καλή εξέλιξη στο εκεί.
Αν θες εσύ να σε βράσουν και να σε σερβίρουν στα σκυλιά μετά το θάνατό σου δεν σε εμποδίζει κανείς. Επιλογή σου. 
Απλά οι επιλογές έχουν και συνέπειες.
Και το ότι δεν πιστεύουμε κάτι, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει...
Πάντως κοίτα να δεις ένα ψέμα μερικών γιδοβοσκών πόση απήχηση έχει τόσες χιλιάδες χρόνια και πόσα "παραμύθια" που έλεγε επιβαβαιώνονται...

Μπορεί να κάνει την ενημέρωση του χωρίς το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για την αρχή της ζωής και την ηλίθια σύγκριση. 

Αλλά μάλλον δεν στοχεύει τόσο στην ενημέρωση όσο στη δημιουργία εντυπώσεων. 

Μόνο ένας πραγματικός χριστιανός θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιο παράδειγμα. Εύγε. Τουλάχιστον δείχνετε τι είστε μόνοι σας. 

Να ξέρεις, όσοι και να πιστεύουν κάτι δεν το κάνει αληθινό. 

Επίσης οι μουσουλμάνοι είναι περισσότεροι. Άρα μεγαλύτερη απήχηση. Άρα τελικά έχουν δίκιο. 

6 minutes ago, vs_skg said:

Μια καλή λύση θα ήταν να δωθούν τα εκατομμύρια στρέμματα της εκκλησίας σε όσα ζευγάρια κάνουν πάνω από δυο παιδιά, τι όχι; Μόνο να ζητάνε ξέρουν οι τσαρλατανοι ζήτουλες; 

Μα τι να τα κάνουν. Αφού μας ενημέρωσε ο καλός χριστιανός πιο πίσω ότι για τη θρησκεία η ζωή αρχίζει μετά τον τάφο. 

Μπορούν βέβαια να τα δώσουν για "κοιμητήρια" αλλά και εκεί από τους άλλους περιμένουν. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NickTG είπε

Μπορεί να κάνει την ενημέρωση του χωρίς το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για την αρχή της ζωής και την ηλίθια σύγκριση. 

Αλλά μάλλον δεν στοχεύει τόσο στην ενημέρωση όσο στη δημιουργία εντυπώσεων. 

Μόνο ένας πραγματικός χριστιανός θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιο παράδειγμα. Εύγε. Τουλάχιστον δείχνετε τι είστε μόνοι σας. 

Να ξέρεις, όσοι και να πιστεύουν κάτι δεν το κάνει αληθινό. 

Επίσης οι μουσουλμάνοι είναι περισσότεροι. Άρα μεγαλύτερη απήχηση. Άρα τελικά έχουν δίκιο. 

Αυτοαναιρείσαι. Αφού είναι περισσότεροι, θα έπρεπε να είχαν επικρατήσει και να είχε χαθεί η γιδοβοσκούσα θεωρία.
Τι να πεις τέτοιοι είμαστε, δεν πειράζει, καλή σου φώτιση.

Δημοσ.

Από τότε που άρχισαν να πεθαίνουν δικοί μου άνθρωποι και βίωσα τα έξοδα, τις τελετές και τις συχνές επισκέψεις στα μνήματα  με το αντίστοιχο ψυχολογικό βάρος ωρίμασε η ιδέα, όταν έρθει η ώρα μου, να απαλλάξω τους συγγενείς από τέτοια ταλαιπωρία και θλίψη.

• Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ub40 είπε

Πάντως κοίτα να δεις ένα ψέμα μερικών γιδοβοσκών πόση απήχηση έχει τόσες χιλιάδες χρόνια και πόσα "παραμύθια" που έλεγε επιβαβαιώνονται...

Ο Χριστός έκανε προβλέψεις για το μέλλον; Δεν μας τα λες καλά 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Πάνε βρες πολύτεκνες οικογένειες και ρώτα τες αν έχουν πάρει βοήθεια από το κράτος ή από την εκκλησία και ξαναμίλα. Εκκλησία δεν είναι ο ναός και οι διαχειριστές της, είναι όλοι οι πιστοί. Ότι δώσεις διαχειρίζονται, δε σου ζητάνε με το ζόρι να δώσεις αν δε θέλεις και σε προτρέπουν να βοηθήσεις απευθείας ο ίδιος όποιον έχει ανάγκη αν θέλεις και μπορείς.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ub40 είπε

Αυτοαναιρείσαι. Αφού είναι περισσότεροι, θα έπρεπε να είχαν επικρατήσει και να είχε χαθεί η γιδοβοσκούσα θεωρία.

Είσαι το απαύγασμα της θρησκευτικής λογικής. Εσύ θα το πάρεις για κοπλιμάν μάλλον. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vs_skg είπε

Ο Χριστός έκανε προβλέψεις για το μέλλον; Δεν μας τα λες καλά 

Δεν έκανε λες ε; Καλή φώτιση και σε σένα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ub40 είπε

Πάνε βρες πολύτεκνες οικογένειες και ρώτα τες αν έχουν πάρει βοήθεια από το κράτος ή από την εκκλησία και ξαναμίλα. Εκκλησία δεν είναι ο ναός και οι διαχειριστές της, είναι όλοι οι πιστοί. Ότι δώσεις διαχειρίζονται, δε σου ζητάνε με το ζόρι να δώσεις αν δε θέλεις και σε προτρέπουν να βοηθήσεις απευθείας ο ίδιος όποιον έχει ανάγκη αν θέλεις και μπορείς.

Σωστά, όταν είναι να δωσουΜΕ εκκλησία είναι οι πιστοί, όταν είναι να παρουΝ, εκκλησία είναι το γνωστό παραμαγαζο κρατος εν κρατει

Μόλις τώρα, ub40 είπε

Δεν έκανε λες ε; Καλή φώτιση και σε σένα.

έκανε ε; Καλή αφύπνιση σε σένα 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Εγώ γελάω με ότι υπάρχει ανρθωποι το 2023 που πιστεύουν σε άυλους δημιουργούς. 

Ε αφού γελάει μαζί μου ο μέγας επιστήμονας insomniac01, θα γίνω άθεος! 

Άλλο που κόβω το κεφάλι μου ότι ο insomniac01 δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει ούτε μπορεί να αποδείξει τη μη ύπαρξη Θεού. Είμαι σίγουρος ότι σκέφτεται «Ε σιγά μην υπάρχει, αλλά δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει».

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GodzillaCover είπε

Ε αφού γελάει μαζί μου ο μέγας επιστήμονας insomniac01, θα γίνω άθεος! 

Άλλο που κόβω το κεφάλι μου ότι ο insomniac01 δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει ούτε μπορεί να αποδείξει τη μη ύπαρξη Θεού. Είμαι σίγουρος ότι σκέφτεται «Ε σιγά μην υπάρχει, αλλά δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει».

Είμαι ελέφαντας και πληκτρολογώ με την προβοσκίδα. Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είμαι ελέφαντας, κόβω το κεφάλι μου! 

Δημοσ.

Ρε παλι ξεφευγετε με τους θεους και τους δαίμονές σας;

Εμπρός λοιπον για κλειδωμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, ub40 said:

Ναι, ξέχασα πως όταν μετράτε βάζετε όλους τους χριστιανούς μαζί. Είτε ορθόδοξοι, είτε καθολικοί είτε οτιδήποτε άλλο εκεί είναι όλοι ίδιοι. 

Όπως μας συμφέρει. 😆

Ξέρω τι είστε, μην αγχώνεσαι. Το δείχνετε σε κάθε ευκαιρία. 

Καλή σου τύχη μετά τον τάφο. 

4 minutes ago, GodzillaCover said:

ούτε μπορεί να αποδείξει τη μη ύπαρξη Θεού.

Δεν δουλεύει έτσι βέβαια. 

Αυτός που υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι είναι αυτός που πρέπει να το αποδείξει. 

3 minutes ago, *nenya* said:

Ρε παλι ξεφευγετε με τους θεους και τους δαίμονές σας;

Εμπρός λοιπον για κλειδωμα...

Η αλήθεια είναι πως το αρχικό ερώτηση απαντήθηκε. 

Κάποιοι κάνουν. 

Κατά τα άλλα προτιμώ τον Πάνα. Πιο πρωτότυπος από χριστιανισμό. 

Επεξ/σία από NickTG
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...