csontheline Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Απλά θάψιμο χωρίς κάσα κτλ σε ένα δάσος; Επίσης ρωτάω σοβαρά, το έχω δει ως "natural burial" και ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο https://8billiontrees.com/eco-friendly-natural-products/tree-pod-burial/ Έλα, εδώ είναι αυτό που ζητάς. Επέλεξε ελιά, να μείνει όρθια για εκατοντάδες, χιλιάδες (google sourced) χρόνια.
kurupakis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Narayan είπε 14 ώρες πριν, kurupakis είπε γιατί είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. όσοι δεν ειναι φυσικά και κάνουν Είμαι Χ.Ο. και έχω ξεκαθαρίσει στους συγγενείς μου πως έτσι και τολμήσουν να με θάψουν αντί να με αποτεφρώσουν, θα τους κυνηγάει το φάντασμά μου και θα τους τραγουδάει Πλούταρχο τα βράδια. μάλιστα...μιλάς για φαντάσματα που θα τραγουδάνε και θα στοιχειώνουν..... είσαι Χ.Ο. σίγουρα!! χαχα
Narayan Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, kurupakis είπε μάλιστα...μιλάς για φαντάσματα που θα τραγουδάνε και θα στοιχειώνουν..... είσαι Χ.Ο. σίγουρα!! χαχα Εσύ δεν πιστέυεις στο Άγιο Πνεύμα δηλαδή; 😏
immortalx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Εγώ γελάω με ότι υπάρχει ανρθωποι το 2023 που πιστεύουν σε άυλους δημιουργούς. Και να σε κάνω quote γιατι οι ερευνες που παραθετεις δεν λενε τιποτα οταν τα στοχιεια προερχονται απο μια μπανανια οπως η ελλαδα. Με εχεις καταμπερδεψει... Η ερευνα δεν ειναι Ελληνικη, ειναι Ευρωπαικη. Και δεν ειναι κατι νεο, οι περισσοτερες μπανανιες του κοσμου (και η δικη μας μαζι) ειναι υπερβολικα θρησκευομενες. Και σου το ξαναλεω, και εγω δεν πιστευω σε αυλους δημιουργους και εχω την αισθηση οτι καταλαβες το ακριβως αντιθετο αρχικα... 1
Hacker?pcs Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 16 minutes ago, csontheline said: https://8billiontrees.com/eco-friendly-natural-products/tree-pod-burial/ Έλα, εδώ είναι αυτό που ζητάς. Επέλεξε ελιά, να μείνει όρθια για εκατοντάδες, χιλιάδες (google sourced) χρόνια. Ναι αυτό ρώτησα αρχικά αν στην Ελλάδα τέτοια είναι νόμιμα
NickTG Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 hour ago, ub40 said: Ἀντὶ νὰ ἐνδιαφέρεται ἡ κοινωνία μας γιὰ τὴν ἀρχὴ τῆς ζωῆς, π.χ. τὸ δημογραφικὸ πρόβλημα, ὑπερ-ἀπασχολεῖται μὲ τὸ τέλος, τὴν καύση Όντως. Αντί να ενδιαφέρεται αυτός που το έγραψε αυτό για την αρχή τη ζωής ενδιαφέρεται για το αν θα γίνει ταφή ή όχι. 2
ub40 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, NickTG είπε Όντως. Αντί να ενδιαφέρεται αυτός που το έγραψε αυτό για την αρχή τη ζωής ενδιαφέρεται για το αν θα γίνει ταφή ή όχι. Η αρχή της ζωής είναι μετά τον τάφο σύμφωνα με τη θρησκεία οπότε αυτός που το έγραψε ενδιαφέρεται για κάθε στάδιο, σε αντίθεση με τους αντιδραστικούς ανθρώπους που όλα τα έλυσαν εδώ και "βαρέθηκαν" την παραδοσιακή ταφή και "καίγονται" να τους κάψουν 😅
insomniac01 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, immortalx είπε Με εχεις καταμπερδεψει... Η ερευνα δεν ειναι Ελληνικη, ειναι Ευρωπαικη. Και δεν ειναι κατι νεο, οι περισσοτερες μπανανιες του κοσμου (και η δικη μας μαζι) ειναι υπερβολικα θρησκευομενες. Και σου το ξαναλεω, και εγω δεν πιστευω σε αυλους δημιουργους και εχω την αισθηση οτι καταλαβες το ακριβως αντιθετο αρχικα... Εσύ δεν κατάλαβες. Τα στοιχεία τα δίνει η Ελλάδα στην Ευρώπη δεν τα παίρνει η Ευρώπη μονής της. Διαφωνώ. Η μπανανία της Ελλάδας είναι σε άλλο επίπεδο. 19 λεπτά πριν, Narayan είπε Εσύ δεν πιστέυεις στο Άγιο Πνεύμα δηλαδή; 😏 Εγώ πιστεύω στο άγιο φάντασμα. Ντροπή πάντως 40-50αρηδες να είναι τόσο θρησκόληπτοι. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2023 από insomniac01 1
Narayan Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Εγώ πιστεύω στο άγιο φάντασμα. Ντροπή πάντως 40-50αρηδες να είναι τόσο θρησκόληπτοι. Προσωπικά έχω ξεπεράσει την φάση του edgy 20άρη Αθεϊστή, πλέον λέω ας πιστεύει ο καθένας σε ό,τι γουστάρει αρκεί να μην με ανακατεύει σε οτιδήπωτε περιλαμβάνει αυτή η πίστη. 1
NickTG Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 3 minutes ago, ub40 said: Η αρχή της ζωής είναι μετά τον τάφο σύμφωνα με τη θρησκεία οπότε αυτός που το έγραψε ενδιαφέρεται για κάθε στάδιο, σε αντίθεση με τους αντιδραστικούς ανθρώπους που όλα τα έλυσαν εδώ και "βαρέθηκαν" την παραδοσιακή ταφή και "καίγονται" να τους κάψουν 😅 Αντιδραστικοι επειδή δεν πιστεύουν όλοι σε κλεμμένα παραμύθια γιδοβοσκων της μέσης ανατολής? 😆😆 Αφού η ζωή για τη θρησκεία ξεκινάει μετά τον τάφο ας ασχοληθούν με τους πεθαμένους και ας αφήσουν τους ζωντανούς ήσυχους. 1
chrisxkar Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, immortalx είπε Μια πιο προσφατη του 2018. Δυστυχως ειμαστε στις πρωτες θεσεις. Γιατι εδω δεν βλεπεις τι γινεται που πανε σε πνευματικους η δεν ξερω γω πως τους λενε. Η κλασικη καραμελα που υποθετει πως οι χριστιανοταλιμπαν ηταν εξυπνοι που η θρησκεια τους εκανε χαζους?Και οτι αν αυριο ειμασταν αθεοι ξαφνικα η κοινωνια θα λειτουργουσε πιο καλα λες και δεν εχουμε μεγαλυτερες κοινωνικες κακοπαθειες (βλεπε στις πρωτες χωρες σε διαφθορα, συναγωνιζομαστε κυργισταν ,μολδαβιες και χωρες με παιδακια στα ορυχια). Και οσο για το ποσοστο υποθετω στο 58% περιλαμβανονται και ολοι αυτοι που δηλωνουν χριστιανοι και αν τους ρωτησεις που γεννηθηκε πως πεθανε ο ιησους(καλα δεν συζηταμε για το να ρωτησεις ποιος τον σταυρωσε) δεν ξερουν να σου απαντησουν,η πραγματικοτητα πρεπει να ειναι πολυ χαμηλοτερο νουμερο απλα στην ελλαδα το οτι δηλωσεις εισαι ισχυει παντου. συγνωμη για το οφφτοπικ απλα μου εδωσες πατημα να σχολιασω πραγματα που με ενοχλουν και βλεπω πως οσο περναει ο καιρος η κατασταση χειροτερευει αντι να φταιχνει
immortalx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, insomniac01 είπε Εσύ δεν κατάλαβες. Τα στοιχεία τα δίνει η Ελλάδα στην Ευρώπη δεν τα παίρνει η Ευρώπη μονής της. Ρε φιλε πραγματικα με κουρασες... τι παει να πει "τα δινει η Ελλαδα, δεν τα παιρνει η Ευρωπη"... surveys ειναι ολες αυτες οι ερευνες. Ρωτανε τον κοσμο και απαντανε... Το ξερουν μεχρι και οι πετρες, οι Σκανδιναβικες χωρες ειναι οι λιγοτερο θρησκευομενες ενω εμεις και καποιες αλλες ειμαστε μονιμα στην αντιπερα οχθη. Και εμενα δεν μ'αρεσει αλλα ειναι η πραγματικοτητα.
james01gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Υπάρχουν κάποια πράγματα που πολλοί δεν έχετε καταλάβει πως γίνονται για χιλιάδες χρόνια και η εκκλησία τα έχει οικοποιηθει,τα εχει ενσωματώσει και πλέον προσφέρει την αποκλειστικοτητα. Πχ υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν άδεια να ταφω χωρίς κηδεία θρησκευτική σε κοιμητήριο; δεν μιλάω για καύση, απλά για ταφή χωρίς ιερείς και μυστήρια. Όχι. Θα με διώξουν. Θέλει κάποιος να πιστεύει; ελεύθερα. Αλλά όμως πραγματικά να πιστεύεις πως θα σωθεί κάποιος εάν έχει θάψει το σώμα του ή το έχει κάψει, πως θα σωθεί εάν κάνει το σταυρό του 3 φορές και όχι καμία κτλ κτλ είναι ανορθόδοξο. Δλδ στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει σώμα να ταφεί, τι γινεται με βάση την εκκλησία; επίσης, όταν αναστηθούν όλοι, σε ποια φάση της ζωής μας θα είναι στο σώμα μας; όταν είμαστε παιδιά, νέοι, μεσήλικες ή γέροι;
ub40 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, NickTG είπε Αντιδραστικοι επειδή δεν πιστεύουν όλοι σε κλεμμένα παραμύθια γιδοβοσκων της μέσης ανατολής? 😆😆 Αφού η ζωή για τη θρησκεία ξεκινάει μετά τον τάφο ας ασχοληθούν με τους πεθαμένους και ας αφήσουν τους ζωντανούς ήσυχους. Δεν εκβιάζει κανέναν ζωντανό, ενημερώνει όποιον θέλει να ξέρει και να εφαρμόσει για να έχει και καλή εξέλιξη στο εκεί. Αν θες εσύ να σε βράσουν και να σε σερβίρουν στα σκυλιά μετά το θάνατό σου δεν σε εμποδίζει κανείς. Επιλογή σου. Απλά οι επιλογές έχουν και συνέπειες. Και το ότι δεν πιστεύουμε κάτι, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει... Πάντως κοίτα να δεις ένα ψέμα μερικών γιδοβοσκών πόση απήχηση έχει τόσες χιλιάδες χρόνια και πόσα "παραμύθια" που έλεγε επιβαβαιώνονται... 1 2
Doubt Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Έχει δοθεί βλέπω "πράσινο φως" για ένα ακόμα, δεν ξέρω αν σκάλωσε πάλι κάπου, πολύ πιθανό. https://www.lawspot.gr/nomika-nea/oi-apofaseis-toy-ste-gia-kentro-apotefrosis-nekron-ston-elaiona Όσοι έχετε δεύτερες σκέψεις κλπ πάτε από 3ο νεκροταφείο στις "φτωχές" περιοχές του. Και, Ω ναι, φυσικά υπάρχει διαχωρισμός και ξεχωριστές τιμές ανάλογα την απόσταση από την εκκλησία ή τον μαντρότοιχο αντίστοιχα. Τι νομίζατε; Όλοι ίσα κι όμοια; Αμ δε.. Στις φτωχές περιοχές λοιπόν, δεν χωράς καν να πατήσεις ανάμεσα στους τάφους και υπάρχει ένας ελάχιστος διάδρομος ανάμεσα στις σειρές των τάφων. Μερικοί τάφοι είναι ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο που είναι στρωμένη στα εσωτερικά δρομάκια. Αν αυτό θεωρείται σεβασμός στον νεκρό τότε οι λέξεις μάλλον έχουν χάσει το νόημα τους. Εν τω μεταξύ και για να λειτουργήσει αυτό το ένα στη Ριτσώνα, ήμουνα νιος και γέρασα. Διαχωρισμός τώρα Επιτέλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις