Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Καλείσαι στα 3 χρόνια να κάνεις εκταφή, όπου με τον κορεσμό που υπάρχει στο χώμα συναντάς πρακτικά μουμιοποιημένα σώματα που στη συνέχεια θα πεταχτούν σε κάποιο χωνευτήρι, θα θαφτούν ξανά κάπου άλλου αν ασχοληθεί κάποιος ή θα καταλήξουν σε αποτεφρωτηριο. 

Αφου αφαιρεσουν τα κοκκαλα χτυπωντας τα απομειναρια με νερο με πιεση.
Πολυ ωραιο θεαμα,απο οσο μου εχουν πει.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Η ταφή σέβεται το νεκρό, τουλάχιστον όταν γινεται όπως πρέπει. Οικογενειακός τάφος και μένεις μέσα για πάντα. Ούτε εκταφές, ούτε ανοησίες λοιπές. Και οι οικογενειακοί γεμίζουν κάποια στιγμή βέβαια, αλλά καμία σχέση με την απανθρωπιά των πόλεων.

Η αποτέφρωση είναι 100% προτεσταντική ηθική. Να είναι όσο πιο αναίμακτη γινεται η ταφή για τους συγγενείς, όσο πιο γρήγορη κι όσο πιο ανέξοδη. Καμία σχέση με την παράδοση και τα έθιμά μας, είναι ντροπή αυτό το πράγμα.

Καλά τα λες, αλλά ψάξε πρώτα πόσο κοστίζουν οι οικογενειακοι τάφοι. Σε μερικά νεκροταφεία της Αθήνας θες όσο ένα μικρό διαμέρισμα για να αγοράσεις τον τάφο, και δεν μιλάμε ότι σου ανήκει ο χώρος, δικαιωμα ταφής έχεις μόνο για εσένα και ένα συγκεκριμένο εύρος βαθμών συγγενειας μετά από άδεια του υπεύθυνου του τάφου. Για επαρχία οι τιμές θα είναι σίγουρα χαμηλότερες, αν είσαι σε χωριό δεν θα έχεις πρόβλημα. Εμείς έχουμε οικογενειακό τον οποίον αγόρασε η προγιαγια μου και έναν άλλον από την μεριά της μητέρας μου που τον αγόρασε ο παππούς μου με λεφτά που έδωσαν και τα 4 αδέρφια του, πλέον έχουν γεμίσει και αμφιβάλλω αν χωράει άλλος νεκρός εκεί, έχουν από 4 ως 7 άτομα θαμμένα για έναν χώρο χονδρικά 4τμ.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

Αφου αφαιρεσουν τα κοκκαλα χτυπωντας τα απομειναρια με νερο με πιεση.
Πολυ ωραιο θεαμα,απο οσο μου εχουν πει.

Υπάρχει ντοκυμαντέρ ξένου δικτύου σε ένα από τα μεγάλα νεκροταφεία της Αθήνας… 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, insomniac01 είπε

H ιδανική λύση θα ήταν να μπορείς να κανείς την ταφή όπου θέλεις. Π.χ., θες στον κήπο σου; Μέσα. Θες στο βουνό σου; Μέσα. Θες στον κήπο του γείτονα που λείπει διακοπές; Μέσα. 

Αυτο γινεται ηδη να ξερεις. Και μην ξεχνατε

Spoiler

παντα καθαριζουμε και θαβουμε σε διαφορετικο σημειο το οπλο 🥴

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

παντα καθαριζουμε και θαβουμε σε διαφορετιο σημειο το οπλο 🥴

Βασικά δεν μπορείς. Είναι παράνομο. :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Βασικά δεν μπορείς. Είναι παράνομο. 

Πιστευα οτι το spoiler ηταν ξεκαθαρο οτι αναφερομαι σε φονο 💀

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

παντα καθαριζουμε και θαβουμε σε διαφορετιο σημειο το οπλο 🥴

Δε νομίζω ότι γινεται. Απαιτείται άδεια. 

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δε νομίζω ότι γινεται. Απαιτείται άδεια. 

Και πιο συγκεκριμένα:

Spoiler

maxresdefault.jpg

Επεξ/σία από ObeyWario!
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Κανεις λάθος. Υπάρχουν παρα πολλοί ορθόδοξοι που ζήτησαν να αποτεφρωθούν. 

Ως Χ.Ο. ξέρω οτι δεν κάνω λάθος... επειδή επέλεξαν κάποιοι να το κάνουν , εν αντιθέσει με τους κανόνες της εκκλησίας μας, δε σημαίνει ότι είναι σωστό (πάντα βάση της θρησκείας μας μιλάμε και κατά πόσο πιστεύει ο καθένας μας) εγώ απλώς απάντησα στην αρχική ερώτηση του νήματος καθώς η πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι Ορθόδοξοι. Αν η πλειοψηφία ήταν καθολικοί,  προφανώς θα είχαμε αποτέφρωση κατά κόρον και δεν θα άνοιγε κάν το νήμα!!

• Like 2
  • Confused 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kurupakis είπε

Ως Χ.Ο. ξέρω οτι δεν κάνω λάθος... επειδή επέλεξαν κάποιοι να το κάνουν , εν αντιθέσει με τους κανόνες της εκκλησίας μας, δε σημαίνει ότι είναι σωστό (πάντα βάση της θρησκείας μας μιλάμε και κατά πόσο πιστεύει ο καθένας μας) εγώ απλώς απάντησα στην αρχική ερώτηση του νήματος καθώς η πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι Ορθόδοξοι. Αν η πλειοψηφία ήταν καθολικοί,  προφανώς θα είχαμε αποτέφρωση κατά κόρον και δεν θα άνοιγε κάν το νήμα!!

αληθεια ποσοι ακολουθουν αυτους τους κανονες??? γιατι οι περισσοτεροι ειναι μονο του φαινεστε...

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
42 minutes ago, mihanikos1 said:

αληθεια ποσοι ακολουθουν αυτους τους κανονες??? γιατι οι περισσοτεροι ειναι μονο του φαινεστε...

Πάρα πολλοί, απλά όχι όλους, πέφτει cherry picking. 😛

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε

Πάρα πολύ λίγοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εάν δεν είσαι ορθόδοξος χριστιανός αλλά άθεος ή αγνωστικιστής ή ότι άλλο νομίζεις δεν σε εμποδίζει κανείς.

3 ώρες πριν, billdanos είπε

Υπάρχει ντοκυμαντέρ ξένου δικτύου σε ένα από τα μεγάλα νεκροταφεία της Αθήνας… 

μπορείς να τοποθετήσεις τα λείψανα των γονέων σου π.χ. , στο οστεοφυλάκιο μετά τη εκταφή,

4 ώρες πριν, poulinos είπε

εννοειται οτι ο καθενας μπορει και πρεπει να εχει επιλογη το τι θα κανει. αυτο ομως δεν σημαινει οτι τα μυαλα πολλων δεν ειναι 1000 χρονια πισω.  απλα ειναι τοσο τραγικη ειρωνεια αντι να κοιτας την ζωη σου να κοιτας που θα θαφτεις κτλ.οποτε αυτο για μενα ειναι 1000 χρονια πισω.να κοιτας δηλαδη τι θα γινεις οταν θα εισαι λιπασμα και να μην κοιτας τι θα κανεις οσο εισαι εν ζωη. οτι δηλαδη ο κοσμος εχει κολλησει στα εθιμοτυπικα που δεν μπορει να κρινει αν ειναι σωστα ή οχι επειδη το μυαλο δεν δουλευει. follow την μαζα.αν η μαζα πει αυριο οτι τους νεκρους τους θαβουμε με τον ποπο εξω απο το χωμα για να παρκαρουν τα ποδηλατα καποιοι θα το δεχτουν επειδη το λεει η μαζα ή θρησκεια ή δεν ξερω ποιος αλλος

για σένα δηλαδή όσοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι ταυτόχρονα ηλίθιοι σκοταδιστές και ζουν χίλια χρόνια πίσω , άλλος ένας ρατσιστής χριστιανοφοβικός λοιπόν,περαστικά, και αν πειράχτηκες ξανακοίτα τι έγραψες , μας χαρακτήρισες ηλίθιους , ξύδι λοιπόν χριστιανοφοβικέ.

Επεξ/σία από MaxHeadroom_1985
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ribo7 είπε

Θυμάμαι μια κοπέλα σε παρέα στην Ολλανδία είχε κάνει ειδικό τατουάζ στο χέρι (μικρό) με την τέφρα του πατέρα της!

Ο Κιθ Ριτσαρντς των Rolling Stones εχει πει οτι σνιφαρισε με κοκα τη τεφρα του πατερα του.

Δημοσ.
4 hours ago, billdanos said:

Πάντως προσωπικά, θα επιθυμούσα να υπάρχει ενα αποτεφρωτηριο σε κάθε δήμο της χώρας! 

σωστος.ετσι δεν θα παιζε μονοπωλιο.

1 hour ago, MaxHeadroom_1985 said:

για σένα δηλαδή όσοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι ταυτόχρονα ηλίθιοι σκοταδιστές και ζουν χίλια χρόνια πίσω , άλλος ένας ρατσιστής χριστιανοφοβικός λοιπόν,περαστικά, και αν πειράχτηκες ξανακοίτα τι έγραψες , μας χαρακτήρισες ηλίθιους , ξύδι λοιπόν χριστιανοφοβικέ.

ειδες πουθενα στο ποστ μου να αναφερεται η λεξη χριστιανος?οχι.η λεξη σκοταδιστης?οχι

αρα μονος σου πειραχτηκες. 1000 χρονια πισω στο μυαλο μπορει να ειναι οποιοσδηποτε σε αυτον τον κοσμο ανεξαρτητος θρησκειας.οποτε μαλλον ξυδι εσυ και φερε την μυγα πισω. ουτε καν την λεξη ηλιθιος δεν ειπα.

• Like 9
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...