Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

η ταφη αφορα τους ζωντανους και οχι αυτον που πεθανε !!!!!!!

εγω αυτο εχω καταλαβει

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, poulinos είπε

οποτε ειτε πας νεκροταφειο ειτε καυση τα ιδια shit.1000 χρονια πισω.φταδαμρ στον αρη και ακομα ο κοσμος φτιαχνει οικογενειακους ταφους και δεν ξερω τι αλλο.δεν λεω τιποτα παραπανω γιατι θα γινω κακος. μακαρι οταν πεθανω να μην βρουν τπτ να θαψουν.

Πέρα απτη πλάκα το πως επιθυμεί ο καθένας να διαχειριστούν το σώμα του πρέπει να είναι σεβαστό.

Το επιχείρημα με τον Άρη άκυρο.Και γιατί χίλια χρόνια πίσω, εδώ οι αριστεροί που είναι και ότι πιο μπροοδευτικό  μπορεί να υπάρξει στον γαλαξία μας οργανώνουν προσκύνημα στο τάφο του Λένιν να τηρήσουν τα εθιμοτυπικά της θρησκείας τους

• Confused 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Πέρα απτη πλάκα το πως επιθυμεί ο καθένας να διαχειριστούν το σώμα του πρέπει να είναι σεβαστό.

θα ηθελα να μου λυθει η απορια που εχει να κανει με την λογικη του πεθαμενου, που εχει την επιθυμια απο τους ζωντανους να "διαχειριστούν το σώμα του". Αυτο, που απο το πρωτο δευτερολεπτο και μετα, εχει μπει σε διαδικασια αποσυνθεσης - εστω και σε αργους ρυθμους. Λες και τωρα ειναι δικο του !!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, james01gr είπε

Κάνεις λάθος σε αυτό. Εάν το σώμα δεν είναι όπως πρέπει, δεν βγάζουν τον νεκρό. Σε κάθε περίπτωση είναι άθλια ως διαδικασίακαο ψυχοφθορα. Η γυναίκα μου που είναι από την Πολωνία, έφριξε μόλις έμαθε την διαδικασία αυτή. Δεν νοείται να βγαίνει ο νεκρός από το χώμα, απλά δεν νοείται. Στο χωνευτηριο πάνε όταν γίνεται εκταφή και κανένας από τους συγγενείς του νεκρού δεν ενδιαφερθεί για να παραστεί στην εκταφη. Αλλιώς πάνε οστεοφυλακιο. 

Θα γίνω όσο πιο περιγραφικός γίνεται,οπότε spoiler και tread at your own risk.

Spoiler

Έχω συγγενικά μου πρόσωπα στο 3ο νεκροταφείο.Στην τριετία, ο τάφος θα ανοίξει είτε το θέλεις είτε όχι.

Το πρώτο σόκ έρχεται όταν ανοίξει το φέρετρο,με ορδές απο κατσαρίδες να ξεχύνονται προς πάσα κατεύθυνση.Δέν μας τρώνε πάντα τα σκουλήκια...

Όπως αναφέρθηκε,ελέω κορεσμού η διαδικασία της αποσύνθεσης επιβραδύνεται σημαντικά.Οι ιστοί παραμένουν επάνω στο σώμα,αν και έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της μάζας τους.Δεύτερο σόκ εδώ.

Τρίτο σόκ,όταν σώμα μεταφέρεται σε έναν μικρότερο τάφο για ένα ακόμα έτος,με μέγεθος περι το 1/3 του αρχικού.Πως θα χωρέσει ο εκλιπών/ούσα εκεί,με ρωτάτε;ΘΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΣΟΥΝ,συνοδεία απόκοσμων ήχων απο χόνδρους και οστά που συνθλίβονται.

Στην τετρατετία επιλέγεις εάν ο νεκρός θα μεταφερθεί σε οστεοφυλάκιο (με το ανάλογο αντίτιμο) ή θα "χαθεί" μαζί με άγνωστο αριθμό νεκρών σε κάποιο χωνευτήρι.Λίγο πιο εύηχο απο τον όρο μαζικός τάφος.

Οπότε ναί...μπορείτε να πείτε πως η εκταφή είναι μια δεύτερη κηδεία και σωστά όσα αναφέρει ο cthulhucarbide περι βεβήλωσης.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
17 minutes ago, ObeyWario! said:

Το επιχείρημα με τον Άρη άκυρο.Και γιατί χίλια χρόνια πίσω, εδώ οι αριστεροί που είναι και ότι πιο μπροοδευτικό  μπορεί να υπάρξει στον γαλαξία μας οργανώνουν προσκύνημα στο τάφο του Λένιν να τηρήσουν τα εθιμοτυπικά της θρησκείας τους

εννοειται οτι ο καθενας μπορει και πρεπει να εχει επιλογη το τι θα κανει. αυτο ομως δεν σημαινει οτι τα μυαλα πολλων δεν ειναι 1000 χρονια πισω.  απλα ειναι τοσο τραγικη ειρωνεια αντι να κοιτας την ζωη σου να κοιτας που θα θαφτεις κτλ.οποτε αυτο για μενα ειναι 1000 χρονια πισω.να κοιτας δηλαδη τι θα γινεις οταν θα εισαι λιπασμα και να μην κοιτας τι θα κανεις οσο εισαι εν ζωη. οτι δηλαδη ο κοσμος εχει κολλησει στα εθιμοτυπικα που δεν μπορει να κρινει αν ειναι σωστα ή οχι επειδη το μυαλο δεν δουλευει. follow την μαζα.αν η μαζα πει αυριο οτι τους νεκρους τους θαβουμε με τον ποπο εξω απο το χωμα για να παρκαρουν τα ποδηλατα καποιοι θα το δεχτουν επειδη το λεει η μαζα ή θρησκεια ή δεν ξερω ποιος αλλος

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

αν η μαζα πει αυριο οτι τους νεκρους τους θαβουμε με τον ποπο εξω απο το χωμα για να παρκαρουν τα ποδηλατα καποιοι θα το δεχτουν επειση το λεει η μαζα η θρησκεια ή δεν ξερω ποιος αλλος

για πρακτικους λογους δεν μπορει να γινει αυτο. Τα σωματα λιωνουν ... και τα ποδηλατα .... θα πεφτουν κατω !!!!!!

Δημοσ.

Θυμάμαι μια κοπέλα σε παρέα στην Ολλανδία είχε κάνει ειδικό τατουάζ στο χέρι (μικρό) με την τέφρα του πατέρα της!

• Super Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, james01gr είπε

Κάνεις λάθος σε αυτό. Εάν το σώμα δεν είναι όπως πρέπει, δεν βγάζουν τον νεκρό. Σε κάθε περίπτωση είναι άθλια ως διαδικασίακαο ψυχοφθορα. Η γυναίκα μου που είναι από την Πολωνία, έφριξε μόλις έμαθε την διαδικασία αυτή. Δεν νοείται να βγαίνει ο νεκρός από το χώμα, απλά δεν νοείται. Στο χωνευτηριο πάνε όταν γίνεται εκταφή και κανένας από τους συγγενείς του νεκρού δεν ενδιαφερθεί για να παραστεί στην εκταφη. Αλλιώς πάνε οστεοφυλακιο. 

Δεδομένου πως στην οικογένεια υπάρχει γραφειο τελετών, θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω κάτι περισσότερο. Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες αλλά η ουσία είναι αυτή που περιέγραψα. 

Απο κει και πέρα, δεν βάζω καμια θρησκευτική προέκταση στην όλη διαδικασία. Ο,τι επιθυμεί ο καθένας. 

56 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

H ιδανική λύση θα ήταν να μπορείς να κανείς την ταφή όπου θέλεις. Π.χ., θες στον κήπο σου; Μέσα. Θες στο βουνό σου; Μέσα. Θες στον κήπο του γείτονα που λείπει διακοπές; Μέσα. 

Δεν γίνεται αυτό και δεν είναι και ασφαλές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνο και από υγειονομικής πλευράς. 

• Super Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kurupakis είπε

γιατί είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. όσοι δεν ειναι φυσικά και κάνουν 

Κανεις λάθος. Υπάρχουν παρα πολλοί ορθόδοξοι που ζήτησαν να αποτεφρωθούν. 

• Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, billdanos said:

Δεδομένου πως στην οικογένεια υπάρχει γραφειο τελετών, θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω κάτι περισσότερο. Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες αλλά η ουσία είναι αυτή που περιέγραψα. 

να βγει voucher με εκπτωση για τα μελη του insomnia:p 

κωδικος insomnia_funeral

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπαρχουν και ορισμενοι που κανουν αποτεφρωση και κρατανε την τεφρα στο σπιτι.

Το πως διαχειριζετε ο καθενας τον θανατο ειναι επιλογη του.

Οι ανθρωποι θελουν να νιωθουν κοντα στον θανωντα για να τον θυμουνται.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

να βγει voucher με εκπτωση για τα μελη του insomnia:p 

κωδικος insomnia_funeral

Πάντως προσωπικά, θα επιθυμούσα να υπάρχει ενα αποτεφρωτηριο σε κάθε δήμο της χώρας! 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...