giannhsg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Ανοιγω αυτο το θεμα, μιας και το αντιστοιχο παλαιοτερο εχει κλεισει και δεν δεχεται πλεον απαντησεις. Αναρωτιεμαι που προτεινεται να κανουμε συμφωνο συμβιωσης με την συντροφο μου τελευταια και οι συμβολη ατομων που ισως το εκαναν προσφατα, θα με βοηθουσε. Κατανοω πως μπορει να γινει σε οποιονδηποτε συμβολαιογραφο - δικηγορικο γραφειο κτλ, ωστοσο, αναρωτιεμαι εαν υπαρχει καποιος που εχει παει την διαδικασια σε αλλο επιπεδο, με standards ενος μικρου happening και οχι απλες παγερες υπογραφες, αμοιβη και "γεια σας".
sphinxgr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Έχω σχετική άσχετη απορία. Γιατί να μην κάνει πολιτικό γάμο κάποιος και να κάνει σύμφωνο συμβίωσης? Οκ ο ένας λόγος είναι να είναι άτομα του ιδίου φύλου. Ο άλλος είναι νομικά δικαιώματα που θέλουν να χωρίσουν ή μου διαφεύγει κάτι?
MikeJ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 9 minutes ago, sphinxgr said: Έχω σχετική άσχετη απορία. Γιατί να μην κάνει πολιτικό γάμο κάποιος και να κάνει σύμφωνο συμβίωσης? Οκ ο ένας λόγος είναι να είναι άτομα του ιδίου φύλου. Ο άλλος είναι νομικά δικαιώματα που θέλουν να χωρίσουν ή μου διαφεύγει κάτι? Φαντάζομαι ευκολία και ταχύτητα ολοκλήρωσης. Για το πολιτικό πρέπει να βγάλεις άκρη με το δήμο σου, πότε έχει διαθεσιμότητα (ίσως να πρέπει να τα σκάσεις κιόλας αναλογα το δήμο), να βρεις εφημερίδα να γίνει δημοσίευση (πάλι τα σκας), παπαράνω χαρτούρα και δικαιολογητικά, ενώ στο σύμφωνο πας στο συμβολαιογράφο που λογικά τα έχει όλα έτοιμα και βάζεις 2 υπογραφές. Το κόστος ίσως λίγο μεγαλύτερο (σχετικό βέβαια καθώς και στο πολιτικό υπάρχουν τα ρούχα κλπ και ίσως το τραπέζι σε συγγενείς που θα ακολουθήσει, τα οποία τα αποφεύγεις πιο εύκολα στο σύμφωνο).
SilentVoice Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να λυθεί και μονομερώς, άμεσα. Ο πολιτικός-θρησκευτικός γάμος, όχι! Ειδικά αν δεν είναι συνεναιτικό. Θα ρωτήσω τον TS , τον λόγο που θέλει να κάνει σύμφωνο συμβίωσης. Αν π.χ. δεν υπάρχει-περιμένετε κάποιο τέκνο άμεσα, μπορείτε να κάνετε και ενα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό. Οχι δεν είναι σύμφωνο συμβίωσης. Αν π.χ. η γυναίκα είναι έγκυος, μπορούν να προχωρήσουν και με ενα Συμβόλαιο Αναγνώρισης Κυοφορούμενου Τέκνου.
nyne Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 39 λεπτά πριν, giannhsg είπε Ανοιγω αυτο το θεμα, μιας και το αντιστοιχο παλαιοτερο εχει κλεισει και δεν δεχεται πλεον απαντησεις. Αναρωτιεμαι που προτεινεται να κανουμε συμφωνο συμβιωσης με την συντροφο μου τελευταια και οι συμβολη ατομων που ισως το εκαναν προσφατα, θα με βοηθουσε. Κατανοω πως μπορει να γινει σε οποιονδηποτε συμβολαιογραφο - δικηγορικο γραφειο κτλ, ωστοσο, αναρωτιεμαι εαν υπαρχει καποιος που εχει παει την διαδικασια σε αλλο επιπεδο, με standards ενος μικρου happening και οχι απλες παγερες υπογραφες, αμοιβη και "γεια σας". Έκανα πριν 13 μήνες,απλή διαδικασία βρήκα συμβολαιογράφο κοντά μου,κόστος 150 ευρό και άπλα μετά πας στο ληξιαρχείο του δήμου σου και το καταθέτεις .Αν θες να κάνεις κάτι άλλο πέρα απο συμβολαιογραφική πράξη τότε κανόνισε μετά να πάτε σε κανένα μπαρ η ταβέρνα η οτιδήποτε παρεμφερές.Συμβολαιογράφοι είναι οι άνθρωποι και όχι διοργανωτές γάμου.Η κυρία που μας το έκανε μας είπε ότι κάποιοι βγάζουν φωτογραφίες κτλ κ γέλαγε και χάρηκε που εμείς άπλα πήγαμε και σεβαστήκαμε τη δουλειά της.
vamvakoolas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, giannhsg είπε Ανοιγω αυτο το θεμα, μιας και το αντιστοιχο παλαιοτερο εχει κλεισει και δεν δεχεται πλεον απαντησεις. Αναρωτιεμαι που προτεινεται να κανουμε συμφωνο συμβιωσης με την συντροφο μου τελευταια και οι συμβολη ατομων που ισως το εκαναν προσφατα, θα με βοηθουσε. Κατανοω πως μπορει να γινει σε οποιονδηποτε συμβολαιογραφο - δικηγορικο γραφειο κτλ, ωστοσο, αναρωτιεμαι εαν υπαρχει καποιος που εχει παει την διαδικασια σε αλλο επιπεδο, με standards ενος μικρου happening και οχι απλες παγερες υπογραφες, αμοιβη και "γεια σας". σε συμφωνο συμβιωσης δυστηχως ειναι αυτο που εχεις στο μυαλο σου, μια γραφειοκρατικη συμφωνια μεταξυ 2 ατομων. Δε πας σε δημοσιο κτηριο (δημαρχειο, εκκλησια) αλλα σε συμβολαιογραφικο γραφειο που πρεπει να σεβαστεις
giannhsg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Thanks guys @nyne δεν ψαχνει καποιος να γελασει με την δουλεια καποιου αλλου, ουτε να τον κανει να αισθανθει ασχημα. Γιατι ομως εγω, που για τους δικους μου λογους, δεν θελω να ειναι τοσο ψυχρη η διαδικασια, να πιεστω; Και γιατι να πιεστει γενικα καποιος; Ολο και καποιος θα το παρεχει σαν υπηρεσια.. Για τον συμβολαιγραφο ειναι ενα ακομη συμφωνο, για εμενα ειναι μια φορα στην ζωη μου (με τα μεχρι τωρα δεδομενα, τελος παντων). @SilentVoice ναι, υπαρχει εγκυμοσυνη και αυτος ειναι ο λογος. Δεν θελουμε απλα ενα συμφωνο για την αναγνωριση, σκοπευουμε να κανουμε κοινη φορολογικη δηλωση και γενικα, να αντιμετωπιζομαστε σαν ζευγος. Ισως ακολουθησει καποιος θρησκευτικος στο μελλον, εαν τα κοινωνικα/γραφειοκρατικα προβληματα ειναι μεγαλα (welcome to Greece, 2023) χωρις να γινει βαφτιση του παιδιου, αλλα σε καθε περιπτωση, θα συνεχισουμε να ξερναμε με την μπιζνα της εκκλησιας, οπως ξερναμε και τωρα. 1
haris_216 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, nyne είπε Έκανα πριν 13 μήνες,απλή διαδικασία βρήκα συμβολαιογράφο κοντά μου,κόστος 150 ευρό και άπλα μετά πας στο ληξιαρχείο του δήμου σου και το καταθέτεις .Αν θες να κάνεις κάτι άλλο πέρα απο συμβολαιογραφική πράξη τότε κανόνισε μετά να πάτε σε κανένα μπαρ η ταβέρνα η οτιδήποτε παρεμφερές.Συμβολαιογράφοι είναι οι άνθρωποι και όχι διοργανωτές γάμου.Η κυρία που μας το έκανε μας είπε ότι κάποιοι βγάζουν φωτογραφίες κτλ κ γέλαγε και χάρηκε που εμείς άπλα πήγαμε και σεβαστήκαμε τη δουλειά της. Ε, ακόμα είναι νέα η φάση με το σύμφωνο. Ίσως στο μέλλον να βγουν "γραφεία" που θα κάνουν κάτι σε στυλ happening που ζητάει ο ts και μέσα στις παροχές θα είναι ΚΑΙ ο συμβολαιογράφος Στην ίδια φάση που τα γνωστά "κτήματα" που αρχικά ήταν για το γλέντι του γάμου, κάποια απέκτησαν κι εκκλησάκια για να παρέχουν όλο το πακέτο.
Maurikycli Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, giannhsg είπε Thanks guys @nyne δεν ψαχνει καποιος να γελασει με την δουλεια καποιου αλλου, ουτε να τον κανει να αισθανθει ασχημα. Γιατι ομως εγω, που για τους δικους μου λογους, δεν θελω να ειναι τοσο ψυχρη η διαδικασια, να πιεστω; Και γιατι να πιεστει γενικα καποιος; Ολο και καποιος θα το παρεχει σαν υπηρεσια.. Για τον συμβολαιγραφο ειναι ενα ακομη συμφωνο, για εμενα ειναι μια φορα στην ζωη μου (με τα μεχρι τωρα δεδομενα, τελος παντων). Όποιος δεν θέλει να πιέζεται δεν κάνει τίποτα. Για να μην πιεστείς εσύ πρέπει να πιέσεις κάποιον άλλο;
haris_216 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, giannhsg είπε Thanks guys @nyne δεν ψαχνει καποιος να γελασει με την δουλεια καποιου αλλου, ουτε να τον κανει να αισθανθει ασχημα. Γιατι ομως εγω, που για τους δικους μου λογους, δεν θελω να ειναι τοσο ψυχρη η διαδικασια, να πιεστω; Και γιατι να πιεστει γενικα καποιος; Ολο και καποιος θα το παρεχει σαν υπηρεσια.. Για τον συμβολαιγραφο ειναι ενα ακομη συμφωνο, για εμενα ειναι μια φορα στην ζωη μου (με τα μεχρι τωρα δεδομενα, τελος παντων). @SilentVoice ναι, υπαρχει εγκυμοσυνη και αυτος ειναι ο λογος. Δεν θελουμε απλα ενα συμφωνο για την αναγνωριση, σκοπευουμε να κανουμε κοινη φορολογικη δηλωση και γενικα, να αντιμετωπιζομαστε σαν ζευγος. Ισως ακολουθησει καποιος θρησκευτικος στο μελλον, εαν τα κοινωνικα/γραφειοκρατικα προβληματα ειναι μεγαλα (welcome to Greece, 2023) χωρις να γινει βαφτιση του παιδιου, αλλα σε καθε περιπτωση, θα συνεχισουμε να ξερναμε με την μπιζνα της εκκλησιας, οπως ξερναμε και τωρα. Εφόσον "ξερνάς" δεν χρειάζεται να συμμετέχεις σε τίποτα από αυτά που σε χαλάνε. Αν ψάχνεις μελλοντικά κάτι παραπάνω του συμφώνου, μια χαρά σε καλύπτει ο πολιτικός και η ονοματοδοσία του παιδιού "δια πάσαν νόμιμον χρήση". Θα κοιτούσες θρησκευτικό μόνο αν η καλή σου γουστάρει το glamour του θρησκευτικού (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες) ή αν οι οικογένειες εκατέρωθεν του ζευγαριού είναι....... (αυτό συμβαίνει σχεδόν σε ΟΛΕΣ τις οικογένειες) Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από haris_216 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Οταν σε πιεζει ο χρονος για τον Α-Β λογο, με το συμφωνο ξεμπερδευεις μεσα σε 15' μονο με ταυτοτητες και κοστος 150€.
haris_216 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Γενικότερα σαν σκέψη (δεν αναφέρομαι μόνο στον ts) πολλοί κατακρίνουν την υπερβολή που συνήθως συνηθίζεται στον θρησκευτικό γάμο (δεν αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι που αφορά την εκκλησία), βλέποντας τον πολιτικό αρχικά και το σύμφωνο πιο πρόσφατα σαν πιο down to earth λύσεις. Και μετά παίρνουν αυτές τις "προσγειωμένες" και πρακτικές λύσεις και ψάχνονται να τις απογειώσουν εκ νέου. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από haris_216 1
Maurikycli Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ε, ακόμα είναι νέα η φάση με το σύμφωνο. Ίσως στο μέλλον να βγουν "γραφεία" που θα κάνουν κάτι σε στυλ happening που ζητάει ο ts και μέσα στις παροχές θα είναι ΚΑΙ ο συμβολαιογράφος Στην ίδια φάση που τα γνωστά "κτήματα" που αρχικά ήταν για το γλέντι του γάμου, κάποια απέκτησαν κι εκκλησάκια για να παρέχουν όλο το πακέτο. Προσφορά δεξίωση 2500€! Προσφορά ο συμβολαιογράφος 😕
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, ο TS δεν ζήτησε την αποψάρα σας για το τι θα κάνει αλλά απλά ζήτησε κάποιες επιπλέον πληροφορίες. Όσοι έχετε να του πείτε κάτι χρήσιμο, στείλτε του PM. 5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις