8anos8888 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, έχω αποσυνδέσεις στο Internet στο σπίτι που νοικιάζω, η σύνδεση είναι 100mbps Cosmote με οπτική ίνα μέχρι το καφάο και από εκεί και πέρα με χαλκό. Η ταχύτητα είναι όντως 100mpbs και σταθερή, το θέμα που έχω είναι ότι έχω 5-6 αποσυνδέσεις την ημέρα στο Router για 1-3 λεπτά μέχρι να ξανασυνδεθεί. Φυσικά μίλησα με υποστήριξη και μου είπαν ότι θα έρθει στο διαμέρισμα τεχνικός να κάνει έλεγχο στην σύνδεση, έλαβα sms ό,τι τάδε ώρα και μέρα θα έρθει τεχνικός. Φτάνει εκείνη η ώρα και με παίρνει τηλέφωνο ότι έκανε έλεγχο στο καφάο. Μου είπε ότι μπορεί να φταίει η σύνδεση μέχρι το καφάο (και θα το κοιτάξουνε) και ότι σίγουρα έχει θέμα το καλώδιο από την πολυκατοικία μέχρι το διαμέρισμα, χωρίς να το έχει δει καθώς και ότι πρέπει να το αλλάξω. Γίνεται να ξέρει τι παίζει με τα καλώδια στο διαμέρισμα αν δεν κάνει μια επίσκεψη στην πολυκατοικία; Επίσης πως γίνεται να έχει θέμα το καλώδιο αν έχω σταθερή σύνδεση (όταν δεν πέφτει) 100mbps χωρίς καμία μείωση ταχύτητας 2 μέρες σερί πριν λίγες μέρες ήταν μια χαρά όλη μέρα με καμία αποσύνδεση Είναι δυνατόν να με βάζουν να αλλάξω καλώδιο εφόσον δεν έχουν βρει με απόλυτη βεβαιότητα ότι φταίει το καλώδιο στην πολυκατοικία; Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από 8anos8888 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εσυ οτι και αν σου λενε αυτοι βεβαιωσου οτι εχεις το ρουτερ στην πρωτη τηλ. πριζα του σπιτιου (αυτη που ειναι πιο κοντα στην πορτα) Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από Aggelos_INSM Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markon Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Αν έχεις και δεύτερη τηλεφωνική πριζα,στο σπίτι δοκίμασε να την αποσύνδεσης και άφησε μόνο την κεντρικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
8anos8888 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Έχω δύο μπρίζες έχω δοκιμάσει και τις δύο να δω πως πάει. Το ίδιο πράγμα γίνεται και στις δύο, τώρα το έχω στην πιο κοντινή και στην άλλη δεν έχω κάτι. Επίσης δεν έχω τηλέφωνο, έχω δοκιμάσει και το παλιό ρούτερ και έκανε το ίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
8anos8888 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ρώτησα τεχνικό στο 13788 και μου είπε ότι μπορεί να ευθύνεται και το καλώδιο αλλά χωρίς να μου εξηγεί τίποτα σε ερωτήματα του "πως μπορεί να συμβαίνει αυτό"; Επίσης δεν είναι δικιά τους υποχρέωση να φτιάξουν το δίκτυο αν προκληθεί κάποια βλάβη; Το έχει ψάξει κανείς; Σαν να φεύγει χωρίς λόγω η ευθύνη του παρόχου και σαν να βολεύεται ο ηλεκτρολόγος να παίρνει λεφτά έτσι. Δηλαδή πως θα μπει ηλεκτρολόγος έτσι; Ποιός τον πιστοποιεί; Έχει τύχει σε κανέναν αυτό; Δεν έχω φίλο ηλεκτρολόγο που ασχολείτε με αυτά ή να είναι μέσα στην cosmote να ρωτήσω, αν μπορείτε ρίξτε τα φώτα σας, γιατί το έχω απορία.. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από 8anos8888 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 και το εξωτερικό καλώδιο να φταίει δύσκολα θα το αντικαταστήσει ο πάροχος, κοίτα στο box τού παρόχου στην κολώνα μήπως είναι χάλι μαύρο και από εκεί προέρχονται οι αποσυνδέσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 On 20/03/2023 at 01:35, 8anos8888 said: Καλησπέρα σας, έχω αποσυνδέσεις στο Internet στο σπίτι που νοικιάζω, η σύνδεση είναι 100mbps Cosmote με οπτική ίνα μέχρι το καφάο και από εκεί και πέρα με χαλκό. Η ταχύτητα είναι όντως 100mpbs και σταθερή, το θέμα που έχω είναι ότι έχω 5-6 αποσυνδέσεις την ημέρα στο Router για 1-3 λεπτά μέχρι να ξανασυνδεθεί. Φυσικά μίλησα με υποστήριξη και μου είπαν ότι θα έρθει στο διαμέρισμα τεχνικός να κάνει έλεγχο στην σύνδεση, έλαβα sms ό,τι τάδε ώρα και μέρα θα έρθει τεχνικός. Φτάνει εκείνη η ώρα και με παίρνει τηλέφωνο ότι έκανε έλεγχο στο καφάο. Μου είπε ότι μπορεί να φταίει η σύνδεση μέχρι το καφάο (και θα το κοιτάξουνε) και ότι σίγουρα έχει θέμα το καλώδιο από την πολυκατοικία μέχρι το διαμέρισμα, χωρίς να το έχει δει καθώς και ότι πρέπει να το αλλάξω. Γίνεται να ξέρει τι παίζει με τα καλώδια στο διαμέρισμα αν δεν κάνει μια επίσκεψη στην πολυκατοικία; Επίσης πως γίνεται να έχει θέμα το καλώδιο αν έχω σταθερή σύνδεση (όταν δεν πέφτει) 100mbps χωρίς καμία μείωση ταχύτητας 2 μέρες σερί πριν λίγες μέρες ήταν μια χαρά όλη μέρα με καμία αποσύνδεση Είναι δυνατόν να με βάζουν να αλλάξω καλώδιο εφόσον δεν έχουν βρει με απόλυτη βεβαιότητα ότι φταίει το καλώδιο στην πολυκατοικία; https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf On 20/03/2023 at 11:59, markon said: Αν έχεις και δεύτερη τηλεφωνική πριζα,στο σπίτι δοκίμασε να την αποσύνδεσης και άφησε μόνο την κεντρικη πρεπει να αποσυνδεθει πισω απο τον τοιχο On 20/03/2023 at 07:55, Aggelos_INSM said: Εσυ οτι και αν σου λενε αυτοι βεβαιωσου οτι εχεις το ρουτερ στην πρωτη τηλ. πριζα του σπιτιου (αυτη που ειναι πιο κοντα στην πορτα) δεν εχει να κανειναν ειναι πρωτη ή δευτερη . εχει να κανει να μην υπαρχουν παραλληλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, poulinos είπε δεν εχει να κανειναν ειναι πρωτη ή δευτερη . εχει να κανει να μην υπαρχουν παραλληλα. Εγω ηξερα οτι αν δεν ειναι στην πρωτη τηλ πριζα δε θα συγχρονίζει στο μέγιστο , μαλιστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Just now, Aggelos_INSM said: Εγω ηξερα οτι αν δεν ειναι στην πρωτη τηλ πριζα δε θα συγχρονίζει στο μέγιστο , μαλιστα ειναι λιγο παρεξηγημενη εννοια το πρωτη τηλ πριζα.κρυβει μια δοση αληθειας.αλλα αφου το θιξαμε σημερα αυριο θα το αναλυσω περισσοτερο για να λυθουν τυχον αποριες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 15 hours ago, Aggelos_INSM said: Εγω ηξερα οτι αν δεν ειναι στην πρωτη τηλ πριζα δε θα συγχρονίζει στο μέγιστο , μαλιστα παμε μια μικρη αναλυση. το vdsl παιζει αρκετα διαφορετικα απο το adsl. στο vdsl δεν πρεπει να υπαρχουν παραλληλα(bridge taps). τι σημαινει αυτο?το καλωδιο που ξεκιναει στην ουσια απο την καμπινα και φτανει μεχρι το ρουτερ πρεπει να ειναι συνεχομενο. δεν μας πειραζει αν καπου κοβεται και ενωνεται αλλα θελουμε να ειναι συνεχομενο χωρις να ενωνεται δηλαδη πανω του καποιο αλλο καλωδιο. το καλωδιο εννοειται οτι στην πορεια κοβεται και ενωνεται ή να το πω καλυτερα πατσαρεται στο kv πατσαρεται στις ρεγκλετες της πολυκατοικιας μας κτλ.αυτο ειναι φυσιολογικο. στα περισσοτερα σπιτια το καλωδιο φτανει στην κεντρικη πριζα και εκει ενωνεται με διαφορα καλωδια που πανε στις υπολοιπες πριζες.δηλαδη το ενα καλωδιο γινεται 2-3 καλωδια.αυτο ειναι παραλληλο ,ειναι bridge tap και δημιουργει θεματα. αν στην κεντρικη πριζα συνδεσεις το καλωδιο που παει πχ σε ενα δωματιο ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ τοτε ειναι σαν να εχεις μεταφερει την κεντρικη πριζα σου στο δωματιο. προυποθετει ομως οτι μονο ενα καλωδιο θα εχει ενωθει με την κεντρικη πριζα.θα πρεπει ολα τα αλλα καλωδια που πανε σε αλλες πριζες να αποσυνδεθουν απο την κεντρικη ωστε να μην υπαρχουν παραλληλα. με αυτον τον τροπο μπορεις να μεταφερεις την κεντρικη πριζα οπου θες και να μην εχεις καμια απωλεια. οποτε για αυτο δεν ισχυει οτι το ρουτερ πρεπει να μπει στην κεντρικη πριζα.μπορει να μπει οπουδηποτε αρκει να εχεις φτασει μεχρι την πριζα που θες χωρις να υπαρχουν παραλληλα ενωμενα καλωδια. γιατι εχει επικρατησει να βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη. αν βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα ακομα και αν εχεις παραλληλα ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να συγχρονισεις καλυτερα απο οτι αν εβαζες το router σε καποια αλλη πριζα. οτι θα συγχρονισεις καλυτερα δεν σημαινει οτι θα εχεις ομως τον μεγιστο συγχρονισμο διοτι τα παραλληλα υφιστανται.η διαφορα ειναι οτι τα παραλληλα ειναι πολυ κοντα στο ρουτερ και οχι πολυ μακρυα απο τον router. αλλα αν δεν ανοιξεις το πριζακι για να αποσυνδεσεις τα υπολοιπα τοτε η καλωδιωση συνεχιζει να ειναι λαθος ακομα και αν εχεις καλυτερο sync. το μεγιστο μπορεις να το πετυχεις σε οποιαδηποτε πριζα as long as η καλωδιωση σου ειναι σωστη. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα