Προς το περιεχόμενο

Πλήρης συγχρονισμός δεδομένων μεταξύ λάπτοπ και PC

MrAdmiralAokiji

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω ένα πρόγραμμα που να συγχρονίζει όλα τα αρχεία μεταξύ του λάπτοπ μου και του σταθερού υπολογιστή.

Πχ1

Να επεξεργάζομαι ένα αρχείο στο λάπτοπ και να πάω στον σταθερό και να συνεχίσω από εκεί.

Πχ2 

Να κάνω install 2 προγράμματα στον έναν και να γίνονται αυτόματα στον άλλο.

Έχω δοκιμάσει να το κάνω με syncthing αλλά είναι πολύ περιοριστικό που πρέπει να ορίσω φακέλους, αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να είμαι οργανωμένος ( αν ήμουν οργανωμένος δεν νομίζω να έψαχνα για μια τέτοια λύση).

Ιδανικά θα ήθελα μια open source λύση και όχι να εξαρτομαι από την Microsoft.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα αρχεία, μπορείς να τα δουλεύεις σε cloud δίσκο οπότε στην ουσία θα δουλεύεις το ίδιο αρχείο. Προϋποθέτει σύνδεση στο ίντερνετ κάθε φορά που θέλεις να δουλέψεις ένα αρχείο, για παράδειγμα να στήσεις έναν client από κάποιο cloud drive (ms, apple, google, mega κτλ) και εκεί θα έχεις τα αρχεία που δουλεύεις, επίσης θα το βάλεις να συγχρονίζει τους φάκελους απ' όπου δουλεύεις τα αρχεία σου.

Για τα προγράμματα, θα γίνεται μόνο αν στήνεις μέσα από το store. Αλλιώς πως στο καλό θα ξέρει το λάπτοπ ότι έκανες εγκατάσταση ένα πρόγραμμα στο σταθερό; Αυτά που βλέπεις στο android γίνονται γιατί στην ουσία στήνεις το κάθε πρόγραμμα μέσα από το store της google. Αν βάλεις κάτι από apk (sideloading) δεν θα στο περάσει στις άλλες συσκευές.

• Like 1

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που πήρες να απαντήσεις micos000.

Θα μπορούσε ο δίσκος που μοιράζονται να είναι ο "C" ? Ή θα βρεθώ με 2 μπλε οθόνες?

Ούτος η άλλος έχω σέρβερ με syncthing , μοιράζομαι αρχεία ανάμεσα στους δύο υπολογιστές.

Θέλω όμως παραπάνω από αρχεία θέλω config files, settings, κάθε πρόγραμμα κάνει export άλλου, αντί να "κυνηγάω" κάθε φορά τα αρχεία θέλω απλά να δουλεύει αυτόματα.

Θα ήταν τέλειο άμα μπορούσα να κάνω κοινό τον "C" αλλά φοβάμαι ότι έτσι θα ανοίξω το κουτί της Πανδώρας.

Αυτό που θέλεις δεν είναι καθόλου απλό και να σου πω ένα απλό παράδειγμα. Έχεις ένα πρόγραμμα ανοιχτό στο ένα pc ή τρέχει στο παρασκήνιο και πας να ανοίξεις το ίδιο στο λαπτοπ. Το pc όμως έχει δεσμευμένα τα αρχεία του προγράμματος. Τι θα γίνει τότε;

Αυτά που ζητάς ίσως λύνονται με έναν σέρβερ και τα υπόλοιπα pc να τα πάντα από τον σέρβερ, κάτι σαν thin client δηλαδή ή να συνδέεσαι στον σέρβερ σου (αν είναι κανονικός σέρβερ και όχι file server) με rdp (remote desktop) και να δουλεύεις τα προγράμματα που θέλεις να είναι κοινόχρηστα και τα αρχεία πάνω στον σέρβερ.

Το άλλο που λες, να κάνεις κοινόχρηστο δηλαδή τον c, μπορείς να το κάνεις αλλά θέλει προσοχή για μολύνσεις, επειδή αν σου κολλήσει το ένα pc κάποιο ransomeware θα στα σκίσει όλα τα αρχεία (οπότε πολλαπλά backup) και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το ότι το κάθε πρόγραμμα κάνει export αλλού. Όπου του πεις θα κάνει το καθένα export και οφείλει να το σέβεται ή να έχει κάποια ρύθμιση που να το ορίζεις εσύ που θα εξάγει ή θα αποθηκεύει. Τα config files και τα settings του κάθε προγράμματος γιατί τα θέλεις κοινόχρηστα; Δεν έχουν καμία ουσία καθώς δεν μπορείς να δουλεύεις το ίδιο πρόγραμμα από άλλο υπολογιστή και αν ρυθμίσεις ένα πρόγραμμα μια φορά δεν χρειάζεται να το ξαναρυθμίσεις, τουλάχιστον όχι συχνά.

Από την άλλη τα αρχεία που δουλεύεις καλά είναι να συνηθίσεις να τα αποθηκεύεις σε συγκεκριμένο μέρος και αφού έχεις σέρβερ να αποθηκεύεις πάντα σε κοινόχρηστο φάκελο στον σέρβερ οπότε θα τα έχεις προσβάσιμα από παντού.

Αν η σκέψη σου είναι να χρησιμοποιείς εμπορικά προγράμματα σε παραπάνω από ένα pc ξέχνα το, δεν παίζει αυτό παρά μόνο με σέρβερ και rdp ή thin client.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...