Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας , 

Εχθές με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα μου για να μου πουν ότι για ένα έμβασμα που περιμένω αξίας 20 ευρώ ( μεταφορά από φίλο λόγω διευκόλυνσης σε γεύμα και Μ τ έστειλε μετά τραπεζικά ) χτύπησε λέει η αιτιολογία στα κεντρικά στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.Με ρώτησαν αν υπάρχει κάποιο παραστατικό για αυτο το ποσό (φυσικά και δεν υπάρχει δεν έχω ελεύθερο επάγγελμα ) κλπ .Το έμβασμα δεν πραγματοποιήθηκε ενώ τα χρήματα έχουν φύγει από τον λογαριασμό του φίλου αλλά ποτέ δεν φάνηκαν σε μένα 5 ημέρες περίπου τώρα σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ? Μου έκανε τρομερή εντύπωση 

Δημοσ.

Εξαρτάται τι αιτιολογία έβαλε ο φίλος σου κιόλας 

Αν έχει χτυπήσει λογικά θα ζητήσουν εξηγήσεις και από το φίλο σου 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fotisal είπε

Καλημέρα σας , 

Εχθές με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα μου για να μου πουν ότι για ένα έμβασμα που περιμένω αξίας 20 ευρώ ( μεταφορά από φίλο λόγω διευκόλυνσης σε γεύμα και Μ τ έστειλε μετά τραπεζικά ) χτύπησε λέει η αιτιολογία στα κεντρικά στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.Με ρώτησαν αν υπάρχει κάποιο παραστατικό για αυτο το ποσό (φυσικά και δεν υπάρχει δεν έχω ελεύθερο επάγγελμα ) κλπ .Το έμβασμα δεν πραγματοποιήθηκε ενώ τα χρήματα έχουν φύγει από τον λογαριασμό του φίλου αλλά ποτέ δεν φάνηκαν σε μένα 5 ημέρες περίπου τώρα σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ? Μου έκανε τρομερή εντύπωση 

Όταν λες εχθές σε πήραν τηλέφωνο?

Δεν ήξερα ότι οι τράπεζες εργάζονται Σάββατο και καλούν τους πελάτες για πληροφορίες σχετικά με εμβάσματα...

Και τόσο χαμηλού ποσού κιόλας...

Δημοσ.

Την Παρασκευή πήραν τηλέφωνο με συγχωρείς. Η αιτιολογία ήταν ΠΑΣ τρία γράμματα έτσι . Αλλά απ' ότι κατάλαβα είναι θέμα τράπεζας όχι εφορίας. Όντως το ποσό μου έκανε τρομερή εντύπωση 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fotisal είπε

Την Παρασκευή πήραν τηλέφωνο με συγχωρείς. Η αιτιολογία ήταν ΠΑΣ τρία γράμματα έτσι . Αλλά απ' ότι κατάλαβα είναι θέμα τράπεζας όχι εφορίας. Όντως το ποσό μου έκανε τρομερή εντύπωση 

με τέτοιο τρολλοθέμα δε ΠΑΣ πουθενά. Προσπάθησε λίγο ακόμα

Δημοσ.

Και όμως ισχύει. Παλιότερα είχα μεταφέρει 3 ευρώ από Revolut στο όνομα μου σε λογαριασμό Πειραιώς στο όνομα μου και είχα γράψει στην αιτιολογία George. Χωρίς να σημαίνει κάτι. 

Με κάλεσαν την επόμενη μέρα το πρωί 8:30 να με ρωτάνε ποιος είναι αυτός ο George και από που προκύπτει, άμα γνωρίζω κάποιον george. Χαζομάρες για ένα τόσο μικρό ποσό των 3 ευρώ από δύο λογαριασμούς που ήταν στο όνομα μου. 

20 ώρες πριν, Bitbit είπε

με τέτοιο τρολλοθέμα δε ΠΑΣ πουθενά. Προσπάθησε λίγο ακόμα

Δημοσ.
Στις 20/3/2023 στις 3:54 ΜΜ, Bitbit είπε

οτι ασχολήθηκαν να ελέγξουν ένα τέτοιο ποσό; οκ

Καλησπέρα φίλε ναι και ακόμα δεν έχει λήξει το θέμα σήμερα κάλεσαν και το αλλο συναλλασσόμενο (το φιλαράκι μου ) από την άλλη τράπεζα για εξηγήσεις. Μου φαίνεται εντελώς παράλογο αυτό το γεγονός να ασχολούνται δηλαδή 2 υπάλληλοι δύο τραπεζών με ένα τέτοιο ποσό . Δεν μπορεί να το χωνέψει το μυαλό μου 

Δημοσ.
Στις 20/3/2023 στις 12:15 ΜΜ, asdfnikos είπε

Με κάλεσαν την επόμενη μέρα το πρωί 8:30 να με ρωτάνε ποιος είναι αυτός ο George

Έπρεπε να τους πεις ΑΥΤΟΣ 1-0 και θα λυνόταν επιτόπου η όποια παρεξήγηση...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Engimek είπε

Έπρεπε να τους πεις ΑΥΤΟΣ 1-0 και θα λυνόταν επιτόπου η όποια παρεξήγηση...

την ώρα που με κάλεσαν , με ξύπνησαν αρχίζοντας να μου μιλάνε για το george και που ξέρουν αν αυτός μπορεί να είναι κάποιος εγκληματίας κοντά ήμουν στο να βρίσω 🥲

• Super Moderators
Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα, υπάρχουν κάποιοι κωδικοί στις αιτιολογίες που "χτυπάνε" σε ένα αυτόματο σύστημα που έχουν οι τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο για να ανιχνεύουν ύποπτες συναλλαγές. Μου έχει συμβεί το ίδιο για ένα ποσό λίγο κάτω από 1000 ευρώ που είχε σαν αιτιολογία "IKS" το οποίο προφανώς υπήρχε σε κάποια λίστα με ύποπτους κωδικούς. Στην περίπτωσή μου τα αρχικά αυτά όμως ήταν ενός ιδρύματος που με πλήρωσε για μια δουλειά αλλά έτυχε να ταιριάζουν με κάτι άλλο... Με κάλεσαν από την τράπεζα, ζήτησαν κάποιες τυπικές πληροφορίες και μετά από 2-3 ημέρες αποδέσμευσαν το ποσό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...