Manos901 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή το 2023 για μονοκατοικία; - χτυσιμο από το μηδέν ειτε προκάτ είτε κανονικά με μπετόν - ολοκλήρωση ημιτελους σπιτιού - αγορά μονοκατοικίας με ανακαίνιση; Ξερω ότι το χτυσιμο έχει πολύ τρέξιμο και δύσκολα μένεις στο αρχικό budget. Όπως και ότι πρέπει να κυνηγάς εργολάβο και συνεργεία. Οπότε το ημιτελές ίσως είναι καλύτερη επιλογή Όμως όσο και να έψαξα δεν καταφερα να βρω πόσο θα μου στοιχίσει το τετραγωνικό και στις 2 περιπτώσεις, γνωρίζει κανείς; Υ. Γ. Ενδιαφέρομαι για μονοκατοικία στη νέα μακρη (εάν παίζει κάποιο ρόλο) γύρω στα 160τμ + ημιυπόγειο
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Θα κοιτούσα μονοκατοικία με ανακαίνιση εφόσον ήταν σε ικανοποιητική τιμή πώλησης. Τα ημιτελή είναι καλή περίπτωση εφόσον δεν έχουν γίνει σαθρά τα μπετά και οι οπλισμοι από τα καιρικά φαινόμενα. Χρειάζεσαι και στις 2 περιπτώσεις κλιμάκιο μηχανικών με πολλές γνώμες και όχι μόνο έναν μηχανικό. Το προκάτ είναι καλή λύση, όλα με προδιαγραφές, αλλά θα αναλάβει εργολάβος και θα πάρεις το κλειδί στο χέρι, τρεξίματα και ιστορίες με μάστορες συνεργεία τεχνικούς και έναν έναν ξεχωριστά το ξεχνάς γιατί θα καταλήξεις με ψυχολογικά στο τέλος. Πολύ προσοχή σε ότι συμφωνήσετε με εργολάβο να τηρηθουν τα χρονικά όρια, πολλοί μάστορες παρατάνε την δουλειά και κοιτάνε για αλλού με αποτέλεσμα καθυστερήσεις, δεν υπάρχουν τεχνιτες και εργάτες και θα έχεις πρόβλημα να βρεις τόσο εσύ όσο και ο εργολάβος.
thanasis00 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Manos901 είπε Ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή το 2023 για μονοκατοικία; - χτυσιμο από το μηδέν ειτε προκάτ είτε κανονικά με μπετόν - ολοκλήρωση ημιτελους σπιτιού - αγορά μονοκατοικίας με ανακαίνιση; Ξερω ότι το χτυσιμο έχει πολύ τρέξιμο και δύσκολα μένεις στο αρχικό budget. Όπως και ότι πρέπει να κυνηγάς εργολάβο και συνεργεία. Οπότε το ημιτελές ίσως είναι καλύτερη επιλογή Όμως όσο και να έψαξα δεν καταφερα να βρω πόσο θα μου στοιχίσει το τετραγωνικό και στις 2 περιπτώσεις, γνωρίζει κανείς; Υ. Γ. Ενδιαφέρομαι για μονοκατοικία στη νέα μακρη (εάν παίζει κάποιο ρόλο) γύρω στα 160τμ + ημιυπόγειο Μιας και είμαι και εγώ στο ψάξιμο τον τελευταίο καιρό, να προσθέσω λίγα πράγματα: Αν πρόκειται να χτίσεις κάτι, ακόμα και προκάτ, να έχεις κατά νου ότι έχουν ανέβει αρκετά οι τιμές, σχεδόν πλέον κατ'ελάχιστο η κατασκευή πάει γύρω στα 1500ε/τμ. Θα πρέπει να συνυπολογίσεις και την αγορά του οικοπέδου. Για τα ημιτελή, θέλει λίγη προσοχή γιατί έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να πληρωθεί και κάποιος φόρος για την ολοκλήρωση, οπότε ίσως να κοστίσει παραπάνω απ'όσο υπολόγιζες. Αγορά και ανακαίνιση είναι πολύ ασφαλής επιλογή, αν οι μηχανικοί που δουν το σπίτι, θεωρούν ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Αν το σπίτι έχει και βολική διαρρύθμιση, ακόμα καλύτερα, θα είναι πιο στοχευμένη η ανακαίνιση.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Αρα ούτε οικόπεδο εχεις. Μιλάμε δηλαδή για 300μ² μαζί με το οικόπεδο και ανάλογα το εμβαδόν βέβαια, θα πλησιάσεις το εκατομμύριο
Manos901 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 56 minutes ago, NikosKallithea said: Αρα ούτε οικόπεδο εχεις. Μιλάμε δηλαδή για 300μ² μαζί με το οικόπεδο και ανάλογα το εμβαδόν βέβαια, θα πλησιάσεις το εκατομμύριο Καμία σχέση φίλε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα