Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 29/10/2023 στις 9:51 ΜΜ, TitanX είπε

Δεν ξέρω αν έτυχε αλλα θα το ποστάρω και οποίος έχει πρόβλημα με το χειριστήριο του ps5 με δίκη του ευθύνη το δοκιμάζει. Ο δεξης μοχλός έκανε απίστευτο drifting σε σημείο  που σήμερα ήμουν έτοιμος να το πετάξω. Ήρθε όμως έμπνευση και λέω δεν το ψεκάζω με w40 ούτως η άλλως θα φάει σουτ. Και μπουμ έφτιαξε έπαιζα  8 ωρο και τίποτα  drift. Δεν ξέρω αν όπως είπα έτυχε όμως φαίνεται ότι έπιασε!  Πίεσα το δεξί μοχλό μέσα ξέχασα με αρκετό υγρό  και ίσιωσε. 

Στις 30/10/2023 στις 5:13 ΠΜ, nickol-us είπε

Δεν είναι κάτι που θα πρότεινα σε άλλους.

Υπάρχουν ειδικά σπρέϋ επαφών για αυτή τη δουλειά.

Το wd περιέχει και λάδι που ως γνωστών είναι μονωτής, κατά συνέπεια όχι οτι καλύτερο για να βάλεις σε ποτενσιόμετρο.

Στις 30/10/2023 στις 6:29 ΠΜ, nek4d είπε

Ναι, δειτε spray contact (cleaner) η ισοπροπυλικη αλκοολη.

Οπως πολύ σωστά είπαν οι 2 φίλοι πιο πάνω, ενα απλό spray επαφών κάνει δουλειά καθώς ειναι γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Προσωπικά, το χρησιμοποιησα μερικές φορές στα αναλογικά του dualshock 4 καθώς και στις σκανδάλες του Dualsense οταν αρχίζουν να κάνουν περίεργο θόρυβο λόγω της τριβής μεταξύ ελατηρίου και πλαστικού απο συσσώρευση σκόνης/βρωμιάς κτλπ.

Υπόψιν, οταν κάνουμε τέτοιου είδους..."επεμβάσεις" καλό θα είναι να έχουμε το χειριστήριο απενεργοποιημενο, να το αφήσουμε να κάτσει μερικά λεπτά και μετά να αρχίσουμε να το χρησιμοποιουμε.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Για σένα δεν έχει. Θα έπρεπε να το περνάει στο εργοστάσιο όπως είναι στο παρόν μοντέλο.

Το ότι έχουμε όλοι ιντερνετ δεν ισχύει και δεν πρέπει να σε αναγκάζει κάποιος να έχει για να λειτουργήσεις τη συσκευή σου.

Αυτά τα έλεγε η MS με το xbox one.

Κατ'αρχας, να πω πως κι εμενα κατι τετοια δεν μου αρεσουν, αν και για το συγκεκριμενο και εφοσον η συνδεση χρειαζεται μονο για την πρωτη φορα, το θεωρω αποδεκτο.

Τωρα, εφοσον γινεται στο digital μοντελο, λογικο να γινεται και στην κονσολα που περιεχει το drive. Μιλαμε για την ιδια κονσολα επι της ουσιας, δεν ειναι οπως τα αρχικα μοντελα που ειναι δυο διαφορετικα. Αυτες ειναι ακριβως ιδιες κονσολες και ουσιαστικα στην δευτερη σου βαζουν και το disk drive σαν περιφερειακο.

Εχω ακουσει δυο σοβαρα επιχειρηματα για το για ποιο λογο γινεται αυτο, τα αναφερω με επιφύλαξη.

α. Το πρωτο ειναι πως η sony θελει να "δεσει" το καθε drive με την κονσολα, οποτε να μην μπορει να χρησιμοποιηθει σε αλλη κονσολα το ιδιο drive.

β. Ειναι νομος απο καποιο οργανισμο, για λογους ασφαλειας να πρεπει να γινεται συνδεση, ωστε να αποφευγεται το χακαρισμα ή να εχει καποιο ιο η συσκευη που συνδεεις. Ετσι, αυτη η διαδικασια ειναι υποχρεωτικη για καθε περιφερειακο στο οποιο μπορεις να βαλεις δισκο, usb κλπ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω ένα σύστημα ήχου 5.1 με ηχομπαρα με υποστήριξη dolby digital συνδεδεμένο με arc hdmi και όταν ενεργοποιώ το atmos στις ρυθμίσεις της κονσόλας, όταν πάνω να κάνω passthough στις ρυθμίσεις της tv δε με αφήνει, το καταλαβαίνω γιατί στέλνει ήχο και στη tv και στη κονσόλα, η επιλογή passthrough είναι gray out επίσης, ενώ όταν ενεργοποιώ dolby digital μπορώ να κάνω passthrough αλλά παρόλα αυτά ακόμα και με το atmos χωρίς passthrough, στον ενισχυτή μου αναγνωρίζει σαν dolby το σήμα, γιατί δε με αφήνει όμως να κάνω pasthrough αποκλειστικά στη κονσόλα με ενεργοποιημενo dolby atmos? Επίσης δεν με αφήνει να επιλέξω ούτε channel 5.1, 7.1 κτλπ και όλα αυτά όταν ενεργοποιώ το atmos. Επίσης κάτι άσχετο έχω τρελο delay με οτιδήποτε εκτός από pcm 2καναλο. Η tv μου είναι η QN90B SAMSUNG. Το hdmi που έχω συνδέσει τον ενισχυτή είναι πολύ παλιό δεν ξέρω αν παίζει και αυτό ρόλο για το delay. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc

16 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Παιδιά έχω ένα σύστημα ήχου 5.1 με ηχομπαρα με υποστήριξη dolby digital συνδεδεμένο με arc hdmi και όταν ενεργοποιώ το atmos στις ρυθμίσεις της κονσόλας, όταν πάνω να κάνω passthough στις ρυθμίσεις της tv δε με αφήνει, το καταλαβαίνω γιατί στέλνει ήχο και στη tv και στη κονσόλα, η επιλογή passthrough είναι gray out επίσης, ενώ όταν ενεργοποιώ dolby digital μπορώ να κάνω passthrough αλλά παρόλα αυτά ακόμα και με το atmos χωρίς passthrough, στον ενισχυτή μου αναγνωρίζει σαν dolby το σήμα, γιατί δε με αφήνει όμως να κάνω pasthrough αποκλειστικά στη κονσόλα με ενεργοποιημενo dolby atmos? Επίσης δεν με αφήνει να επιλέξω ούτε channel 5.1, 7.1 κτλπ και όλα αυτά όταν ενεργοποιώ το atmos. Επίσης κάτι άσχετο έχω τρελο delay με οτιδήποτε εκτός από pcm 2καναλο. Η tv μου είναι η QN90B SAMSUNG. Το hdmi που έχω συνδέσει τον ενισχυτή είναι πολύ παλιό δεν ξέρω αν παίζει και αυτό ρόλο για το delay. 

την κονσόλα που την εχεις συνδέσει στην τηλεόραση η στην ηχομπάρα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chek2fire είπε

την κονσόλα που την εχεις συνδέσει στην τηλεόραση η στην ηχομπάρα? 

Στην τηλεόραση βέβαια, δε θέλω να χάσω το vrr και το 4k 120, 2.0 έξοδο βγάζει η ηχομπαρα. Και εκτός αυτού δε παίζω μόνο ps5, θέλω να κάνω passthrough σε 3-4 συσκευές που έχω κουμπώσει στη tv από tv box μεχρι pc ή οτιδήποτε άλλο. 

Σήμερα θα δοκιμάσω και με καινούρια καλώδια και βλέπουμε.. Έχω παραγγείλει ότι καλύτερο υπάρχει σε hdmi cable θα κάνω passthrough με τα νέα cables που βγάζουν 48Gbps ταχύτητα για να δω μήπως έφταιγε αυτό. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc

18 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Στην τηλεόραση βέβαια, δε θέλω να χάσω το vrr και το 4k 120, 2.0 έξοδο βγάζει η ηχομπαρα. Και εκτός αυτού δε παίζω μόνο ps5, θέλω να κάνω passthrough σε 3-4 συσκευές που έχω κουμπώσει στη tv από tv box μεχρι pc ή οτιδήποτε άλλο. 

Σήμερα θα δοκιμάσω και με καινούρια καλώδια και βλέπουμε.. Έχω παραγγείλει ότι καλύτερο υπάρχει σε hdmi cable θα κάνω passthrough με τα νέα cables που βγάζουν 48Gbps ταχύτητα για να δω μήπως έφταιγε αυτό. 

Δεν χρειάζεται να χαλάτε τσάμπα χρήματα σε πανάκριβα καλώδια. Υπάρχουν αρκετά vfm full hdmi 2.1 bandwidth cables.

oνομάζεται passthrough ακριβώς γιατί το συνδέεις στην ηχομπάρα και μετά η ηχομπάρα στην τηλεόραση και γιαυτό έχεις όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις αλλιώς έχεις τα προβλήματα που λες. 

Aπλά η ηχομπάρα πρέπει να είναι καλή και να τα υποστηρίζει όλα αυτά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, chek2fire είπε

oνομάζεται passthrough ακριβώς γιατί το συνδέεις στην ηχομπάρα και μετά η ηχομπάρα στην τηλεόραση και γιαυτό έχεις όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις αλλιώς έχεις τα προβλήματα που λες. 

Aπλά η ηχομπάρα πρέπει να είναι καλή και να τα υποστηρίζει όλα αυτά. 

Δηλαδή αν συνδέσω την ηχομπαρα HT-S40R συγκεκριμένα που έχω με το ps5 θα έχω vrr και 120hz και θα μπορώ να κάνω passthrough τον ήχο απ τη κονσόλα στη tv και στο tv box με κλειστή τη κονσόλα? 

Επεξ/σία από giorgosmcmc

φαινεται πολυ φτηνιάρικο , δεν εχω ps5 και περιμενα να βγει να να δω τι θα κανω ,  θα το παρω  μονο και μονο για το μεγαλυτερο δισκο , εκτος και αν παίξει καμια τρελη προσφορά bf για το παλιο ......ποσο κανει btw να βαλεις 1Τ δισκο στο υπάρχον μοντελο?

18 λεπτά πριν, Votritis είπε

φαινεται πολυ φτηνιάρικο , δεν εχω ps5 και περιμενα να βγει να να δω τι θα κανω ,  θα το παρω  μονο και μονο για το μεγαλυτερο δισκο , εκτος και αν παίξει καμια τρελη προσφορά bf για το παλιο ......ποσο κανει btw να βαλεις 1Τ δισκο στο υπάρχον μοντελο?

Εγω εχω βάλει 2TB που ειχα πάρει σε προσφορά 104€

• Like 2

Δηλαδή αν συνδέσω την ηχομπαρα HT-S40R συγκεκριμένα που έχω με το ps5 θα έχω vrr και 120hz και θα μπορώ να κάνω passthrough τον ήχο απ τη κονσόλα στη tv και στο tv box με κλειστή τη κονσόλα? 

φυσικά αν το υποστηρίζει και η κονσόλα σου. Συνδέεις την κονσόλα σε μια hdmi θύρα in της soundbar και μετά σε out arc της soundbar στην tv στην αντίστοιχη arc θύρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...