Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Ένα Blu ray δισκάκι μπορεί να χωρέσει μέχρι 128 GB δεδομένα. Οπότε χωράνε. 

Κ στην τελική υπάρχει κ η επιλογή να βάλουν κ 2 δισκάκι. Βλέπε rdr. Σιγά το επιπλέον κόστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Ωπα αλλάζω άποψη , νόμιζα πως με το PS4 σταμάτησαν να παίζουν μόνο με δισκάκι δεν ήξερα ότι δουλεύει ακόμα έτσι είχα πολλά χρόνια να πάρω κονσόλα και δεν το έψαξα.

Παίρνω πίσω ότι είπα για τα δισκάκια και εγώ προτιμώ να έχω μια συλλογή αλλά νόμιζα (δεν ξέρω που άκουσα ότι δεν δουλεύουν τα δισκάκια μόνα τους) ότι χρειάζεται και download.

Αυτό ξεκίνησαν να το παπαγαλίζουν youtubers, influencers και το λοιπό σινάφι και κάπως πέρασε ως fact, δεν είναι περίεργο να έχει αυτήν την άποψη κάποιος που απέχει από τις κονσόλες και ακούει από εδώ και από εκεί το "ε, έτσι και αλλιώς μόνο το κλειδί έχουν τα δισκάκια μέσα το game το κατεβάζεις"

Edit: επίσης παντού ακούγεται ότι το φυσικό μέσο πεθαίνει και στα περισσότερα παιχνίδια είναι πάνω σε ποσοστά και αυτό ψιλοπαπάτζα μου ακούγεται να σου πω την αλήθεια, από την στιγμή που δημοσιεύονται πολύ επιλεκτικά τα νούμερα μόνο όταν είναι υπέρ του ψηφιακού

Επεξ/σία από John_Fistikis
  • Like 3

14 minutes ago, John_Fistikis said:

είναι πάνω σε ποσοστά και αυτό ψιλοπαπάτζα μου ακούγεται να σου πω την αλήθεια, από την στιγμή που δημοσιεύονται πολύ επιλεκτικά τα νούμερα μόνο όταν είναι υπέρ του ψηφιακού

Η αλληθεια είναι οτι καποια στιγμη αρχες του ετους βγηκε μια ερευνα κ οι πωλησεις digital ηταν στο 90% για  το 22...

Να μην ειναι 90 κ νανε παπατζα φουσκωμένο;  ε θα νε 70.. παλι ειναι τρομακτικη η διαφορά 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, sndev είπε

Η αλληθεια είναι οτι καποια στιγμη αρχες του ετους βγηκε μια ερευνα κ οι πωλησεις digital ηταν στο 90% για  το 22...

Να μην ειναι 90 κ νανε παπατζα φουσκωμένο;  ε θα νε 70.. παλι ειναι τρομακτικη η διαφορά 

Αυτή η έρευνα ήταν μόνο για το uk νομίζω, εγώ μιλούσα για επίσημα ποσοστά από τις ίδιες τις εταιρίες, για να δώσω ένα παράδειγμα:

Κάποια στιγμή η capcom είχε βγάλει επίσημα νούμερα για το πρώτο μισό του 2020 και το ποσοστό του digital ήταν πάνω από 70% σε εκείνο το χρονικό διάστημα είχε κυκλοφορήσει το expansion του monster hunter world: iceborn το οποίο βγήκε μόνο digital (κυκλοφόρησε και physical έκδοση αλλά είχε μέσα και το base game και ήταν ακριβότερη αν δεν κάνω λάθος, οπότε δεν προτιμήθηκε) και το REmake 3 το οποίο δεν πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις, αν συνυπολογίσεις ότι τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά παγκοσμίως και πολύ είναι το 30%.

Το 2021 που κυκλοφόρησε το Village σε όλα τα συστήματα δεν δημοσιεύτηκαν αντίστοιχα νούμερα και είναι από τα πιο καλοπουλημένα τους παιχνίδια από ότι δήλωσαν οι ίδιοι, ούτε για το REmake 4 είδα κάτι.

Οπότε από την στιγμή που δεν μας δίνουν οι εταιρίες ξεκάθαρα νούμερα παρά μόνο όταν βολεύει την δική τους μεριά του αφηγήματος (υπέρ του digital) αμφιβάλλω ότι το digital είναι τόσο μπροστά όσο μας το παρουσιάζουν.

Ξέρω ακούγομαι λίγο συνωμοσιολόγος...

Επεξ/σία από John_Fistikis
  • Like 4

17 minutes ago, John_Fistikis said:

Ξέρω ακούγομαι λίγο συνωμοσιολόγος...

Οχι καλό είναι να συζητιούνται ολες οι οπτικές. Κατα βαση αδικο δεν εχεις αλλα δεν εχεις κ τερμα δίκιο. το uk δειχνει σε μεγαλο ποσοστο τι ισχυει κ στην υπόλοιπη ευρωπη.

απο την αλλη αν τα βγαλω όλα στην ακρη κ κρινω απο τον κύκλο μου πανω απο το 90% παει σε ψηφιακά πλεον. Κ εγω πλεον θα παρω disk μονο αν γουσταρω το παιχνίδι. Το κανανε να μη με συγκινεί η συσκευασια ,αυτο το ξερο πλαστικό.

Απο την αλλη εγινε λιγο fast food κ τι εννοώ κ παλι κρίνοντας απο εμενα. Παλια θα επερνα ξερω 4 παιχνίδια το έτος κ θα ταν 3 /4 disk κ θα τα ελιωνα. Τωρα θα παρω 10 κ τα 7 σιγουρα θα νε ψηφιακα λογο ευκολίας κυριως κ gameshare. Εντομεταξυ στην ερωτηση αν παιζω περισσότερο χρονο η απαντηση είναι οχι αλλα τα παίρνω κ ισως κ να τα παραταω στη μεση. Με αυτο τον τροπο παράλληλα αυξάνετε κ αναλογια προς τα ψηφιακα.. δεν πιστευω οτι μονο εγω λειτουργω έτσι 

Θεωρεί κάποιος οτι αν τα disk πουλουσαν πραγματικα καλο ποσοστο τα πολυκαταστηματα θα αφηναν μια γωνια με τα βασικά;  παλια ειχαν ατελείωτα σταντ.. αφου δε πουλάνε τα ξηλωνουν

Οι πωλήσεις για την πλατφόρμα του ps είναι περίπου 70% ψηφιακά - 30% φυσικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της sony.

Και αυτό αναφέρεται σε αξία, όχι σε κομμάτια.

Υπάρχει ένα ποσοστό λοιπόν, διόλου ευκαταφρόνητο (υποθέτω κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 30-45), που είναι φανατικά υπέρ του φυσικού μέσου.

Δεν γνωρίζω για xbox μεριά, αλλά εκεί υποθέτω ότι τα ψηφιακά (βάζοντας και το gameflix) είναι κανα 80-90%.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το digital ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. 

Αλλά χαρτογιακάδες σαν τον Ryan και τον Spencer (που ειδικά αυτός είναι υπέρ των επιλογών και του game preservation κτλ) θέλουν να το κάνουν μοναδική επιλογή.

Αν το κάνουν, θα χάσουν ένα κομμάτι από αυτό το 30%, θα κάνουν ένα ωραιότατο μονοπώλιο στα καταστήματά τους και ας συνεχίσουν να τους υποστηρίζουν οι χειροκροτητές τους! 

• Like 1

Εγώ προσωπικά πάντως, τη γενιά που θα είναι μόνο ψηφιακά τα games, θα σταματήσω να ασχολούμαι με το αντικείμενο. Δεν έχω σκοπό να πληρώνω 80αρια από την αρχή κυκλοφορίας του παιχνιδιού μέχρι κ μετά από 2-3-4 χρόνια. Κ ούτε ενώ είναι κάτι δικό μου να μην μπορώ να το κάνω ότι θέλω μετά. Κ δεν ξέρω αν στην περίπτωση κλείσουν οι servers αν θα μπορώ να παίξω.

• Like 6

Θεωρώ (ελπίζω;) ότι όταν τα κάνουν πλήρως ψηφιακά θα βάλει χέρι η Ευρώπη για να ανοίξουν και stores τρίτων όπως κάνει με την κινητή.

Βέβαια η απουσία του φυσικού μέσου θα είναι αναντικατάστατη

47 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Θεωρώ (ελπίζω;) ότι όταν τα κάνουν πλήρως ψηφιακά θα βάλει χέρι η Ευρώπη για να ανοίξουν και stores τρίτων όπως κάνει με την κινητή.

Βέβαια η απουσία του φυσικού μέσου θα είναι αναντικατάστατη

Μακάρι να παρέμβει πραγματικά η ΕΕ σε αυτό το θέμα ώστε να είναι υποχρεωμένοι να τα παρέχουν σε φυσική μορφή εκτός αν το προτιμούν να τα παρέχουν drm free και να μπορούμε να τα αποθηκεύουμε πλήρως κάπου.😁

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στα PC που εκεί είναι πλήρως ψηφιακά. Αν καταρρεύσει πχ το Steam it's over.

Το να μας ανήκει αυτό που αγοράζουμε είναι δικαίωμα.

• Like 3

16 ώρες πριν, ilias78 είπε

Όχι ότι μας νοιάζει τι θα γράψουν....

Προφανώς και μας νοιάζει, ασχέτως του αν ορισμένοι θα το παίξουμε το παιχνιδι όπως και να έχει.

Παιδιά μην κοροιδευόμαστε. Καλώς ή κακώς πάρα πολλοί βασίζονται στα reviews για να κρίνουν τι παιχνιδια θα παίξουν/αγοράσουν. Οκ όχι τόσο σε franchise τύπου Spider man(mario κλπ),αλλά και πάλι.

Ακόμα και στο εδώ forum, δεν είμαστε όπως παλιά που έγραφαν πολλά παιδιά που έπαιζαν day one οτι νεο παιχνιδι έβγαινε και άρα ''δεν είχες την ανάγκη τους''.

Προσωπικά κοιτάζω τα reviews αλλά κυρίως από reviewers που ξέρω ότι τα γούστα μας είναι παρόμοια.

Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Soulslike games της From, god of war . Αλλά και αυτά μόνο αν θέλω να πάρω κάποια συλλεκτική τους την οποία θέλω να προπαραγγείλω.

Για το Spiderman 2 δεν έχω τεράστιες προσδοκίες αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένα διασκεδαστικό υπερθέαμα. 

24 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Για το Spiderman 2 δεν έχω τεράστιες προσδοκίες αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένα διασκεδαστικό υπερθέαμα. 

Το πρωτο και το Morales σου αρεσαν? Αν ναι δεν νομιζω οτι γινεται να απογοητευτεις.

• Like 2

36 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το πρωτο και το Morales σου αρεσαν? Αν ναι δεν νομιζω οτι γινεται να απογοητευτεις.

To πρώτο μου άρεσε αλλά το Morales το βαρέθηκα γιατί πήγα να το παίξω αμέσως μετά.

Και στο πρώτο τα dlc δεν τα έπαιξα. Μου φάνηκε μια από τα ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...