Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα φώτα σας, έχω αλλάξει τρεις 4K τηλεοράσεις μέχρι που κατέληξα στη καλύτερα της κατηγορίας της και εξακολουθώ να έχω ακόμη και τώρα με tv των 1000 ευρώ αυτό το brightness shifting το οποίο με αρκετή αναζήτηση που έκανα το έχουν πάρα μα πάρα πολλοί εδώ και εκεί και έχει γίνει θέμα συζήτησης σε φόρουμς ανά καιρούς, έχει συμβεί σε κάποιον; Και πως το αντιμετώπισε; Τελικά είναι θέμα του παιχνιδιού; Δε μου το κάνει σε όλα τα game απλά σε κάποια είναι πιο έντονο πχ horizon, god of war κτλπ που μπορεί να οφείλεται αυτό; έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλαγή hdmi, όλες τις ρυθμίσεις της tv και της κονσόλας και τίποτα δε το έλυσε πάρα μόνο όταν ρίχνω το sharpen στη tv βλέπω μεγάλη βελτίωση αλλά δεν εξαλείφεται ποτέ τελείως πάρα μόνο σε tv 1080p ή σε monitor που εκεί δεν συμβαίνει καθόλου, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. 

https://www.reddit.com/r/horizon/comments/67fm04/weird_colour_and_brightness_shifting_when_panning/

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δοκίμασες να αλλάξεις display mode? Πχ από standard, Σε dynamic, cinema κτλ. Εγώ δεν εχω αυτό το θέμα στην samsung της υπογραφής, με Game mode on, dynamic και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις 

37 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δοκίμασες να αλλάξεις display mode? Πχ από standard, Σε dynamic, cinema κτλ. Εγώ δεν εχω αυτό το θέμα στην samsung της υπογραφής, με Game mode on, dynamic και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις 

Τι εννοείς display mode? Game mode on έχω με hdr και κάποιες ρυθμίσεις φωτεινότητα, αντίθεση κτλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@giorgosmcmc νομίζω οτι είναι ghosting. το είχα παρατηρήσει στο Returnal και έφυγε (ή έτσι νόμιζα, δεν ξέρω, μου φαινόταν οτι δεν το έκανε πια) οταν απενέργοποίησα ενα "Βελτίωση παιχνιδιού" που έχει η samsung μου ή κάπως έτσι (όχι το game mode). Επίσης κανε enable/disable το vrr μήπως έχει διαφορά.

Τωρα που το θυμήθηκα δοκίμασε στο ps5 να βάλεις video transfer -1 ή -2 και δες αν έχει διαφορά.

Επεξ/σία από Agent_Orange

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Agent_Orange είπε

@giorgosmcmc νομίζω οτι είναι ghosting. το είχα παρατηρήσει στο Returnal και έφυγε (ή έτσι νόμιζα, δεν ξέρω, μου φαινόταν οτι δεν το έκανε πια) οταν απενέργοποίησα ενα "Βελτίωση παιχνιδιού" που έχει η samsung μου ή κάπως έτσι (όχι το game mode). Επίσης κανε enable/disable το vrr μήπως έχει διαφορά.

Τωρα που το θυμήθηκα δοκίμασε στο ps5 να βάλεις video transfer -1 ή -2 και δες αν έχει διαφορά.

Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά αδερφέ και σε όλες τις tv που έχω αλλάξει, απλά η τελευταία που έχω και στην υπογραφή το εμφανίζει πολύ λιγότερο από τις άλλες και μόνο αν χαμηλώσω το sharpness στη tv δεν είναι πια αισθητό καθόλου υπάρχει μεν απλά πρέπει να κάτσεις να το προσέξεις για να το δεις δεν σε ενοχλεί αλλά είναι εκεί, σε κάποια game δεν υπάρχει καθόλου σε κάποια άλλα υπάρχει.  Πραγματικά είναι πονοκέφαλος σε όλο το διαδυκτιο και δεν έχω βρει πουθενά κάτι σαφή ή που μπορεί να οφείλεται. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc

Αλήθεια γιατί να έχεις το sharpness σε κάτι διαφορετικό απο το 0; υποτίθεται οτι αυτό βοηθάει όταν βλέπεις κάτι χαμηλής ανάλυσης, upscaled και θολό η εγω λάθος νομίζω; και κάνει artifacts από όσο έχω δεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Agent_Orange είπε

Αλήθεια γιατί να έχεις το sharpness σε κάτι διαφορετικό απο το 0; υποτίθεται οτι αυτό βοηθάει όταν βλέπεις κάτι χαμηλής ανάλυσης, upscaled και θολό η εγω λάθος νομίζω; και κάνει artifacts από όσο έχω δεί.

Ναι πάντα το είχα στο 20 και δε παλευόταν, τώρα που το έχω στο 5 είναι πολύ καλύτερα ακόμη και σε παιχνίδια χαμηλότερης ανάλυσης δεν έχω καθόλου artifacts και αυτό το θέμα με το Shifting δεν είναι πια αισθητό όπως πριν. Μήπως τελικά φταίει αυτό? Είχα συνηθίσει που έπαιζα πριν σε pc με φουλ sharpen σε μόνιτορ αλλά δεν είχα τέτοιο θέμα, φαίνεται στις tv είναι διαφορετικό. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc

6 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Ναι πάντα το είχα στο 20 και δε παλευόταν, τώρα που το έχω στο 5 είναι πολύ καλύτερα ακόμη και σε παιχνίδια χαμηλότερης ανάλυσης δεν έχω καθόλου artifacts και αυτό το θέμα με το Shifting δεν είναι πια αισθητό όπως πριν. 

Νομίζω είναι λόγω του sharpening και λόγω ότι όταν αλλάζει η κάμερα, πρεπει να ξανά κάνει sharpening τα αντικείμενα. Γενικά, δεν συνίσταται σαν φίλτρο πουθενά, και σίγουρα όχι από ρυθμίσεις monitor αλλά από games/drivers για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα (κυρίως pc υπάρχει η επιλογή) 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Νομίζω είναι λόγω του sharpening και λόγω ότι όταν αλλάζει η κάμερα, πρεπει να ξανά κάνει sharpening τα αντικείμενα. Γενικά, δεν συνίσταται σαν φίλτρο πουθενά, και σίγουρα όχι από ρυθμίσεις monitor αλλά από games/drivers για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα (κυρίως pc υπάρχει η επιλογή) 

Σε μόνιτορ όταν έπαιζα σε pc πάντα το είχα φουλ το sharpness απ τις ρυθμίσεις του μόνιτορ αλλά δε μου το έκανε αυτό 

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τέλη μολης βρήκα τι φταίει, και λέγεται black smearing που συμβαίνει μόνο σε VA panel όπως το δικό μου, τουλάχιστον ησύχασα γιατί δεν είναι κάποια βλάβη ή κάτι τέτοιο και ευτυχώς είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό απ τη TCLC635 που είχα πριν. 

@SabotazNic εσένα δεν είναι VA το πάνελ για αυτό δεν έχεις smearing. 

Αν δείτε προσεκτικά ακριβώς αυτό έχω. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc

1 ώρα πριν, giorgosmcmc είπε

Εν τέλη μολης βρήκα τι φταίει, και λέγεται black smearing που συμβαίνει μόνο σε VA panel όπως το δικό μου, τουλάχιστον ησύχασα γιατί δεν είναι κάποια βλάβη ή κάτι τέτοιο και ευτυχώς είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό απ τη TCLC635 που είχα πριν. 

@SabotazNic εσένα δεν είναι VA το πάνελ για αυτό δεν έχεις smearing. 

Αν δείτε προσεκτικά ακριβώς αυτό έχω. 

Va panel ειναι η δικιά μου. Είμαι σίγουρος ότι είναι 100% το sharpness. Θα το δω αύριο και στην δικιά μου

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Va panel ειναι η δικιά μου. Είμαι σίγουρος ότι είναι 100% το sharpness. Θα το δω αύριο και στην δικιά μου

Ναι τσέκαρε το με φουλ sharpness να δούμε αν το κάνει και σε εσένα. 

edit: Είσαι σίγουρος ότι έχεις VA panel; Γιατί έψαξα τη tv της υπογραφής σου (UE43NU7092) και νομίζω πως είναι άλλης τεχνολογίας panel edge led κάπως έτσι το λέει. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc

3 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Ναι τσέκαρε το με φουλ sharpness να δούμε αν το κάνει και σε εσένα. 

edit: Είσαι σίγουρος ότι έχεις VA panel; Γιατί έψαξα τη tv της υπογραφής σου (UE43NU7092) και νομίζω πως είναι άλλης τεχνολογίας panel edge led κάπως έτσι το λέει. 

Άλλο το panel και άλλο η τεχνολογία προβολής. Ips είναι το μοντέλο του.

Έχεις δηλαδή VA vs IPS στα πάνελ και LED, OLED, QLED και πάει λέγοντας στον τρόπο προβολής.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Όχι είναι καθαρά θέμα του lcd  panel 

Επεξ/σία από Lobo10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...