Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 minutes ago, Vasilis 07 said:

Έχει νόημα να αλλαχθεί το μαμά Sony HDMI καλώδιο και τί θα προτείνατε ?

Είναι 2.1 και καλής ποιότητας οπότε όχι.

Αν κάποια στιγμή σου χαλάσει έχω μείνει ευχαριστημένος με το παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/24414156/Ugreen-HDMI-2-1-Braided-Cable-HDMI-male-HDMI-male-1m-Mayro-70319.html

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 λεπτά πριν, Charismo είπε

Είναι 2.1 και καλής ποιότητας οπότε όχι.

Αν κάποια στιγμή σου χαλάσει έχω μείνει ευχαριστημένος με το παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/24414156/Ugreen-HDMI-2-1-Braided-Cable-HDMI-male-HDMI-male-1m-Mayro-70319.html

Καλά από το 2007 που χρησιμοποιώ HDMI δεν μου έχει χαλάσει ποτέ.Με έβαλε στο τρυπάκι να το σκέφτομαι φίλος, που πήρε το PS5 Spiderman αλλά του άλλαξε το καλώδιο με καλύτερο λέει.

Καλύτερα λογικά θα υπάρχουν. Αν κ η σονυ δεν νομίζω να έβαζε μη δοκιμασμένο καλώδιο.  Ακριβότερα σίγουρα. Αλλά δεν ξέρω αν κάποιος με σχετικά άπειρο μάτι - απλός videogamer θα καταλάβει διαφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροφή για σκέψη, πως είναι δυνατόν να έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία και να αναγκαζομαστε να παίζουμε κάποια παλιά παιχνίδια ακόμα σε 30 fps mode στο ps5 επειδή απλά "δεν έχουν πάρει next gen patch" κάτι σαν το pc που αλλάζεις κάρτα γραφικών και αυτόματα διπλασιαζονται τα fps έστω, μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχουν βγάλει κάποιο update που να σου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Επίσης μου φαίνεται γελοίο σε 1 χρόνο να βγει ένα ps5 pro με 20 tflops δύναμη και να τρέχει ακόμα το red dead redemption στα 30 fps και στα 1080p, θα έλεγα γελοίο στη καλύτερη. Δε θα έπρεπε να υπάρχει μια αυτόματη λειτουργία στη κονσόλα που να σου επέτρεπε να τρέχεις τα πάντα στα 120 fps εφόσον υποστηρίζεται από τη δύναμη της gpu για το εκάστοτε game; Διαφορετικά τι νόημα έχει η αγορά του ps5 pro και του κάθε ps5 pro για κάποιον που έχει μεγάλο backlog από πίσω και δεν θα αλλάξει το παραμικρό με την αγορά μια πιο πρόσφατης κονσόλας εφόσον θα παίζει ακόμα 30 fps και σε σαπια ανάλυση όλα αυτά τα games? 

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 2

1 hour ago, giorgosmcmc said:

Τροφή για σκέψη, πως είναι δυνατόν να έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία και να αναγκαζομαστε να παίζουμε κάποια παλιά παιχνίδια ακόμα σε 30 fps mode στο ps5 επειδή απλά "δεν έχουν πάρει next gen patch" κάτι σαν το pc που αλλάζεις κάρτα γραφικών και αυτόματα διπλασιαζονται τα fps έστω, μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχουν βγάλει κάποιο update που να σου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Επίσης μου φαίνεται γελοίο σε 1 χρόνο να βγει ένα ps5 pro με 20 tflops δύναμη και να τρέχει ακόμα το red dead redemption στα 30 fps και στα 1080p, θα έλεγα γελοίο στη καλύτερη. Δε θα έπρεπε να υπάρχει μια αυτόματη λειτουργία στη κονσόλα που να σου επέτρεπε να τρέχεις τα πάντα στα 120 fps εφόσον υποστηρίζεται από τη δύναμη της gpu για το εκάστοτε game; Διαφορετικά τι νόημα έχει η αγορά του ps5 pro και του κάθε ps5 pro για κάποιον που έχει μεγάλο backlog από πίσω και δεν θα αλλάξει το παραμικρό με την αγορά μια πιο πρόσφατης κονσόλας εφόσον θα παίζει ακόμα 30 fps και σε σαπια ανάλυση όλα αυτά τα games? 

Σοφη απορία, αλλά πως θα βγάλουν remaster του remake του remaster από games προ 5ετίας; Επίσης για τα περισσότερα από όσα έχει βγάλει upgrade το χρεώνει 10άρικο, επομένως δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Και η ms ξεκίνησε και έδωσε κάποια enhancements σε παλιά games (360 και πίσω) αλλά και αυτή σταμάτησε την "προσπάθεια" ίσως δεν είχε απήχηση, ή θέλει να τα χρεώσει και αυτή σαν τη sony...

Πάντως πραγματικά θα έχει τρομερή πλάκα να πουν για αυτά που έχουν πάρει ήδη 10ευρω upgrade για ps5, ότι είναι +10€ για την έκδοση ps5 pro 😜

Εντωμεταξύ πλέον που τα βγάζουν και για το pc τα περισσότερα (με...σχεδόν...ξεκλειδωμένα settings resolution + graphic quality) πραγματικά δε νομίζω να υπάρχει δικαιολογία να μην γίνεται και στα ps5 games (πχ το horizon zero dawn είχα δεί τότε που το είχα αγοράσει στο pc ότι έχει ανοιχτά τα settings για τα πάντα, αλλά στην έκδοση ps5 όχι), αλλά είδωμεν.

• Like 2

1 ώρα πριν, stafftw είπε

Σοφη απορία, αλλά πως θα βγάλουν remaster του remake του remaster από games προ 5ετίας; Επίσης για τα περισσότερα από όσα έχει βγάλει upgrade το χρεώνει 10άρικο, επομένως δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Και η ms ξεκίνησε και έδωσε κάποια enhancements σε παλιά games (360 και πίσω) αλλά και αυτή σταμάτησε την "προσπάθεια" ίσως δεν είχε απήχηση, ή θέλει να τα χρεώσει και αυτή σαν τη sony...

Πάντως πραγματικά θα έχει τρομερή πλάκα να πουν για αυτά που έχουν πάρει ήδη 10ευρω upgrade για ps5, ότι είναι +10€ για την έκδοση ps5 pro 😜

Εντωμεταξύ πλέον που τα βγάζουν και για το pc τα περισσότερα (με...σχεδόν...ξεκλειδωμένα settings resolution + graphic quality) πραγματικά δε νομίζω να υπάρχει δικαιολογία να μην γίνεται και στα ps5 games (πχ το horizon zero dawn είχα δεί τότε που το είχα αγοράσει στο pc ότι έχει ανοιχτά τα settings για τα πάντα, αλλά στην έκδοση ps5 όχι), αλλά είδωμεν.

Καλά αν γίνει αυτό και ζητάνε αλλά λεφτά από ps5 σε ps5 pro θα γελάει και ο κάθε πικραμένος, προσωπικά δε με πολύ απασχολεί μιας και δεν διατίθεμαι να αλλάξω κονσόλα για τα υπόλοιπα 10-15 χρόνια απλώς το είχα απορία. 

οι εταιριες και κυρίως οι "third party" δεν θα ξοδέψουν χιλιαδες ευρω για να βγαλουν πατσ για παλια παιχνιδια χωρις να εχουν άμεσο οικονομικο οφελος , και εγω θα το ηθελα αλλα απο οικονομικό άποψης ειναι λογικο .

2 λεπτά πριν, Votritis είπε

οι εταιριες και κυρίως οι "third party" δεν θα ξοδέψουν χιλιαδες ευρω για να βγαλουν πατσ για παλια παιχνιδια χωρις να εχουν άμεσο οικονομικο οφελος , και εγω θα το ηθελα αλλα απο οικονομικό άποψης ειναι λογικο .

Αυτό ναι δε διαφωνώ αλλά παιχνίδια του τύπου rdr2 που έχουν βγάλει εκατομμύρια είναι δυνατόν να μην έχουν βγάλει patch; Πάλι καλά που ενεργοποιώ το motion plus στη tv μου και μου κάνει την εμπειρία smooth αλλά είναι απαράδεκτο να μην έχει βγάλει ακόμα patch 

• Like 1

5 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Αυτό ναι δε διαφωνώ αλλά παιχνίδια του τύπου rdr2 που έχουν βγάλει εκατομμύρια είναι δυνατόν να μην έχουν βγάλει patch; Πάλι καλά που ενεργοποιώ το motion plus στη tv μου και μου κάνει την εμπειρία smooth αλλά είναι απαράδεκτο να μην έχει βγάλει ακόμα patch 

γιατι θα βγαλει και αλλα εκατομμύρια απο την βελτιωμένη έκδοση που θα βγαλει αργότερα  , μιλάμε για την ροκσταρ που εχει κυκλοφορήσει 10 φορες το gta 

• Like 1

4 hours ago, giorgosmcmc said:

Δε θα έπρεπε να υπάρχει μια αυτόματη λειτουργία στη κονσόλα που να σου επέτρεπε να τρέχεις τα πάντα στα 120 fps εφόσον υποστηρίζεται από τη δύναμη της gpu για το εκάστοτε game;

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει μέσω κονσόλας. Η συντριπτική πλειοψηφεία των console games είχαν από ανέκαθεν κλειδωμένα fps. Είτε στα 30, είτε στα 60. Άρα χωρίς patch στον κώδικα του παιχνιδιού από developer, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Η MS μόνο κατάφερε να ξεκλειδώσει το framerate κάποιων παλιότερων τίτλων στο Series X μέσω DX12 χωρίς να πειραχθεί ο κώδικας του ίδιου του παιχνιδιού αλλά όπως είδαμε η υποστήριξη σταμάτησε και δεν τα κατάφεραν να το κάνουν με όλα τα games γιατί μάλλον αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα.

Το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι από δω και στο εξής οι developers θα συνεχίσουν να προσφέρουν από την αρχή επιλογή για performance mode στα παιχνίδια τους.

• Like 2

16 hours ago, Grim Ripper said:

Αυτά να τα πείτε στους developers που δεν βγάζουν patch.

Το Horizon τουλάχιστον έχει patch για 60fps στο ps5.

Δεν είχα δει η αλήθεια να λέγεται ότι είχαν δώσει patch για το horizon μπράβο τους απλά το horizon το παίζω στα 1440p, 120 fps (όχι πολύ σταθερά βέβαια αλλά εκεί κινείται) στο pc ενω στο ps5 είναι κλειδωμένο. Εντάξει συμφωνώ να μην κάνεις και τους κατοχους κονσόλας να πειραματίζονται όπως οι pc gamers, αλλά είναι κρίμα ενώ υπάρχει το port και η δυνατότητα να μη δίνεις επιλογή.

16 hours ago, Grim Ripper said:

Αυτά να τα πείτε στους developers που δεν βγάζουν patch.

Το Horizon τουλάχιστον έχει patch για 60fps στο ps5.

15 hours ago, Votritis said:

Μα τα περισσότερα όπως λέω βγαίνουν και σε pc, τώρα που η αρχιτεκτονική είναι παρόμοια, θα μπορούσαν να σου έχουν όλες τις ρυθμίσεις. Δηλαδή το rdr 2 συγκεκριμένα που αναφέρατε (για να μη λέω μόνο για sony), αν και το έχω αγορασμένο και σε xbox  μου είπαν μην το παίξεις γιατί σε series x μπορώ να το παίξω μόνο 4k 30fps ενώ στο pc είναι ξεκλείδωτο και ας το είχες αγοράσει επί εποχής xbox one (btw και τότε το είχα δοκιμάσει φανταστείτε μαζοχισμός), ε γιατί να κάτσω να πληρώσω(υποθετικά μιλάω) 10€ για upgrade σε ps5-series x έκδοση και μετά (ακόμα πιο υποθετικά αλλά δε νομίζω να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα) άλλα τόσα για upgrade σε ps5 pro ,xbox series sxsx, Και το χειρότερο είναι ότι τώρα έρχεται και η Nintendo και από ότι λέγεται θα είναι backwards compatible και θα μας χρεώνει άλλο τόσο για upgrade. 

Καλησπέρα σε όλους .. έχω μια ερώτηση. Θα πάρω το ps5 μέχρι τα Χριστούγεννα για τα πιτσιρίκια κυρίως κ γω αν θα παίξω κάνα βράδυ ... αξίζει να πάρω την έκδοση χωρίς blue ray κ τη διαφορά να την κάνω ps plus πχ ή να τα φάω σουβλάκια; ή να πάω κατευθείαν για ps5 με δίσκο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...