Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά για πείτε οι έχοντες εξειδικευμένες γνώσεις (γιατί εγώ δεν το πολυκατεχω). Μόλις εγκατέστησαν στο ps5 τον Patriot VP4300 Lite SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0. Όλα καλά και όλα ωραία. Οι ερωτήσεις αφορούν το heat sink 

1. Αυτό το έξτρα που πήρα της icy box καλύπτει τον SSD μόνο από την μια μεριά (είναι δηλαδή ένα κομμάτι) και στερεώνεται με λαστιχακι στον SSD και την θερμοαγωγιμη πάστα φυσικά. Θα έπρεπε να έχω βάλει κάποιον που να αγκαλιάζει όλον τον SSD (2 κομμάτια δηλαδή) ή δεν υπάρχει πρόβλημα;

2. Δεν αφαίρεσα την πλάκα γραφενίου (κάπως έτσι το λέει) που είχε από πάνω ήδη ο SSD. Εβαλα την πάστα και το heat sink κατευθείαν από πάνω. Έπρεπε να την έχω αφαίρεση πριν; 

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην βγαίνω off topic. 

• Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Αυτό το έξτρα που πήρα της icy box καλύπτει τον SSD μόνο από την μια μεριά (είναι δηλαδή ένα κομμάτι) και στερεώνεται με λαστιχακι στον SSD και την θερμοαγωγιμη πάστα φυσικά. Θα έπρεπε να έχω βάλει κάποιον που να αγκαλιάζει όλον τον SSD (2 κομμάτια δηλαδή) ή δεν υπάρχει πρόβλημα;

2. Δεν αφαίρεσα την πλάκα γραφενίου (κάπως έτσι το λέει) που είχε από πάνω ήδη ο SSD. Εβαλα την πάστα και το heat sink κατευθείαν από πάνω. Έπρεπε να την έχω αφαίρεση πριν; 

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην βγαίνω off topic. 

Προφανώς μπαίνει μόνο από την μεριά που υπάρχουν τα τσιπάκια, άρα το βάζεις από την μεριά της λεπτής (όπως έκανα εγώ). Τα λαστιχάκια, οριακά μπορεί να μειώσουν την απόδοση της ψύκτρας (σε αμελητέο βαθμό), μιας και το thermal pad κολλάει γενικά. Απο την άλλη μεριά δεν υπάρχει και περιθώριο να μπει κάτι έτσι και αλλιώς. 

Σωστά το έβαλες, και εγώ δεν αφαίρεσα το γραφενιο. 

Επίσης, έβαλες το καπάκι της θέσης του nvme, σωστά? Γενικά η ψύξη του ps5 δουλεύει με αρνητική πίεση, οπότε τραβάει ο ανεμιστήρας την θερμότητα από τις εγκοπές που έχει η θέση. 

• Like 1
Δημοσ.

Thanks. Ακολούθησα γενικά τις οδηγίες ακριβώς όπως τις λέει στο official video της Sony. Το πιο δύσκολο ήταν να βγάλω το καπάκι. :-Ρ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kax54638 είπε

Thanks. Ακολούθησα γενικά τις οδηγίες ακριβώς όπως τις λέει στο official video της Sony. Το πιο δύσκολο ήταν να βγάλω το καπάκι. :-Ρ

Ναι, θέλει να ξεκουμπώσεις την ημικύκλια πλαστική "σχάρα", όπως όταν θες να ξεβιδώσεις το fan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, μια ερώτηση. Μου στείλανε σε dm στο reddit ένα κωδικό για την beta. Υπάρχει κανένα θέμα λέτε που τον έκανα redeem;... δεν το σκέφτηκα τότε μήπως παίζει κάποιο θέμα γιατί γενικά ξέρω ότι μοιράζουν συνέχεια χρήστες κωδικούς για beta; παίζει κανένα θέμα άμα την βάλω λέτε;

...πείτε γιατί αγχώθηκα που έκανα τον κωδικό redeem, γιατί ξέρω ότι η Sony είναι λίγο αυστηρή με τους λογαριασμούς...

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Παιδιά, μια ερώτηση. Μου στείλανε σε dm στο reddit ένα κωδικό για την beta. Υπάρχει κανένα θέμα λέτε που τον έκανα redeem;... δεν το σκέφτηκα τότε μήπως παίζει κάποιο θέμα γιατί γενικά ξέρω ότι μοιράζουν συνέχεια χρήστες κωδικούς για beta; παίζει κανένα θέμα άμα την βάλω λέτε;

...πείτε γιατί αγχώθηκα που έκανα τον κωδικό redeem, γιατί ξέρω ότι η Sony είναι λίγο αυστηρή με τους λογαριασμούς...

Δεν θα έχεις θέμα, αλλά πιάνει στην Ελλάδα? Από Ευρώπη μεριά είναι η Αγγλία, Γερμανία και άλλη μια χώρα μέσα. 

Αν στο βγάζει διαθέσιμο, ενδιαφέρομαι να μάθω που τον βρήκες ακριβώς, σε dm :P

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/7/2023 στις 10:29 ΠΜ, -WISE- είπε

Εγώ, πάντως, ρε παιδιά ζαχαρώνω αυτόν. Ή τον ίδιο στα 2ΤΒ. Πάρα πολύ καλός vfm. Λίγα reviews που είδα λένε πολύ καλά λόγια. Και από ωμά χαρακτηριστικά write/read επίσης τα πάει εξαιρετικά.

Μη μπλέκεις.. Πάρε έναν firecuda που πήρα κι εγώ με ενσωματωμένη ψυκτρα κούμπωσε τον και είσαι έτοιμος, ο δίσκος είναι ο καλύτερος μαζί με τον wd. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, SabotazNic said:

Δεν θα έχεις θέμα, αλλά πιάνει στην Ελλάδα? Από Ευρώπη μεριά είναι η Αγγλία, Γερμανία και άλλη μια χώρα μέσα. 

Αν στο βγάζει διαθέσιμο, ενδιαφέρομαι να μάθω που τον βρήκες ακριβώς, σε dm :P

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το έκανα κανονικά redeem από το κινητό, γιατί είμαι δουλειά. Σε κανονικό ελληνικό λογαριασμό. Τώρα άμα θα περάσει στο PS5 όταν πάω σπίτι, θα δείξει...

Έγραψα κάτω από ένα topic ότι θα ήθελα έναν για να το δοκιμάσω, και μου έστειλε ένας dm και μου λέει ότι έχει έναν άμα το θέλω. Είχε πολύ καλό "κάρμα" οπότε λέω ας τον περάσω...χαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nick_souvlaki είπε

Έγραψα κάτω από ένα topic ότι θα ήθελα έναν για να το δοκιμάσω, και μου έστειλε ένας dm και μου λέει ότι έχει έναν άμα το θέλω. Είχε πολύ καλό "κάρμα" οπότε λέω ας τον περάσω...χαχα

Πήρα σβάρνα κάποια ποστς και έγραψα και εγώ :P

Όσο για το "κάρμα" που λες, ε το πολύ πολύ να μην δουλέψει. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι άλλο από τον 12ψηφιο 

@nick_souvlaki btw ο κωδικός για τι region ήταν? Αν δεν σου είναι κόπος, στείλε το με dm να τον δοκιμάσω. Ο κάθε κωδικός έχει 5 uses 😅

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, SabotazNic said:

Πήρα σβάρνα κάποια ποστς και έγραψα και εγώ :P

Όσο για το "κάρμα" που λες, ε το πολύ πολύ να μην δουλέψει. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι άλλο από τον 12ψηφιο 

@nick_souvlaki btw ο κωδικός για τι region ήταν? Αν δεν σου είναι κόπος, στείλε το με dm να τον δοκιμάσω. Ο κάθε κωδικός έχει 5 uses 😅

Να απαντήσω ότι.... μπήκε κανονικά η beta. Άρα απλά δεν μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή... αλλά άμα πάρουμε κωδικό όλα μια χαρά.

Επίσης να πω για όσους έχουν τηλεόραση Samsung του 2020 (σειρά T) ότι με επιλογή Dolby Atmos (MAT) επιτέλους φαίνεται (δεν έχω εξοπλισμό να το τσεκαρω 100%) να κάνει passthrough uncompressed ήχο και χωρίς σημαντικό delay/lag όπως με την επιλογή Dolby Audio. Πάλι έχει λίγο delay αλλά πολύ καλύτερα από την επιλογή Dolby Audio... το καταλαβαίνω ελάχιστα από την πολύ μικρή διαφορά ήχου με το χειριστήριο (πχ στο Horizon όταν τραβάς το βέλος). Αλλιώς είναι σχεδόν μη διακριτό.

• Thanks 1
Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους, στο δεύτερο καινούριο ps 5 που έχω αντιμετωπίζω ένα θέμα με την εικόνα. Εκεί που παίζεις χάνεται η εικόνα μαυρίζει για ελάχιστα δευτερόλεπτα και μετά γράφει στην tb HDR δεξιά πάνω και ανοίγει και παίζει κανονικά. Δεν φαίνεται να σβήνει το ps5 αφού το παιχνίδι πίσω τρέχει κανονικά 

Κάποια λύση μήπως; 

Δημοσ.
15 minutes ago, Boubis1411 said:

Γειά χαρά σε όλους, στο δεύτερο καινούριο ps 5 που έχω αντιμετωπίζω ένα θέμα με την εικόνα. Εκεί που παίζεις χάνεται η εικόνα μαυρίζει για ελάχιστα δευτερόλεπτα και μετά γράφει στην tb HDR δεξιά πάνω και ανοίγει και παίζει κανονικά. Δεν φαίνεται να σβήνει το ps5 αφού το παιχνίδι πίσω τρέχει κανονικά 

Κάποια λύση μήπως; 

Αυτό εμένα μου το κάνει όταν ανοίγω ένα παιχνίδι, και σε κάποια ακόμα και όταν διαλέγω ποιο save να φόρτωση (Spider-Man). Είναι γενικά νορμαλ να το κάνει τότε που αλλάζει στο σωστό φορματ εικόνας (hdr, 120hz κ.α.). 

Αλλά για ενδιάμεσα εκεί που παίζεις...δεν μου έχει τύχει. Αρχικά θα έλεγα να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να φταίνε όλα τα αλλά. Δοκίμασε αλλο hdmi καλώδιο και ψάξε στο Ίντερνετ με το μοντέλο της τηλεόρασης σου μήπως είναι κάποιο γνωστό θέμα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nick_souvlaki είπε

Αυτό εμένα μου το κάνει όταν ανοίγω ένα παιχνίδι, και σε κάποια ακόμα και όταν διαλέγω ποιο save να φόρτωση (Spider-Man). Είναι γενικά νορμαλ να το κάνει τότε που αλλάζει στο σωστό φορματ εικόνας (hdr, 120hz κ.α.). 

Αλλά για ενδιάμεσα εκεί που παίζεις...δεν μου έχει τύχει. Αρχικά θα έλεγα να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να φταίνε όλα τα αλλά. Δοκίμασε αλλο hdmi καλώδιο και ψάξε στο Ίντερνετ με το μοντέλο της τηλεόρασης σου μήπως είναι κάποιο γνωστό θέμα.

Εκεί που παίζεις το κάνει και μπορεί να χάσεις κιόλας... Δεν είχε παλιά θέμα είναι το τρίτο ps 5 που παίρνω σε αυτή την tv. 

Θα δοκιμάσω hdmi γιατί θύρες άλλαξα όλες και τις 3 και τίποτα. 

Τα hertz είναι 50 γιατί πρόκειται για 4Κ απλή στα 500 την πήρα πέρυσι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Τυχαία πήγα να κατεβάσω το a plague tale innocence που το είχα απ' το ps plus (essential), απ τον Ιουλίο του 2021. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο είχα τερματίσει την έκδοση του ps5. Τώρα παρόλο π έχω ενεργή σύνδεση εμφανίζει κλειδωμένη την έκδοση του ps5 και μου επιτρέπει μόνο δοκιμή την έκδοση του ps4. Έχει τύχει κ σε άλλον αυτο; 

Δεν ξέρω σε ποιο τμήμα ακριβώς της σονι να απευθυνθώ 

Επεξ/σία από tolis.illegal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...