Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν εχει να κανει με το λειτουργικο, αλλα με το file system του εκαστοτε σκληρου. Για usb ζηταει exfat. Η επεκταση δεν μπορω να βρω τι file system εχει και κραταει ακεραια την χωρητικοτητα. 

Το ξέρω. Απλα το ειπα γιατι είπαν για λειτουργικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 hours ago, vorlon68 said:

Αφου ειναι θεμα λειτουργικου τότε πως αυτόν τον δίσκο το PS5 τον βλέπει 2 ΤΒ και τον USB 2TB τον βλέπει σαν 1,86ΤΒ?

3 hours ago, SabotazNic said:

Δεν εχει να κανει με το λειτουργικο, αλλα με το file system του εκαστοτε σκληρου. Για usb ζηταει exfat. Η επεκταση δεν μπορω να βρω τι file system εχει και κραταει ακεραια την χωρητικοτητα. 

Αυτό που ο Sab είναι πιο ορθό αλλά ήθελα να το γράψω πιο μπακαλιστικα.

Την διαφορά την κάνει το file system αλλά και η μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται. Το PS5 στον εσωτερικό χρησιμοποιεί UFS αν δεν κάνω λαθος και στον εξωτερικό exfat ή fat32. 

Στο exfat τα αρχεία αποθηκεύονται σε 8 bytes αντί για 4 οπότε μας δείχνει 1,8 TΒ (2⁴⁰ μας κάνει 1,099,511,627,776 bytes για 1 TB ή ορθότερα για 1 tebibyte).

Το conversion στον εσωτερικό γίνεται με βάση το 10 δηλαδή για 1 TB έχουμε 10¹² δηλαδή 1,000,000,000,000 bytes εξ ου και τα καθαρά 2 TB.

Μετά έχουμε και το cluster size που χρησιμοποιεί κάθε file system και είναι ίσως το σημαντικότερο γιατί ουσιαστικά είναι το μέγεθος της μικρότερης πληροφορίας που μπορεί να αποθηκευτεί. Στο ένα πχ για ένα 1 byte μπορεί να αποθηκεύει 512 KB και για το άλλο αντίστοιχα 8 KB. 

Οπότε τα δεδομένα που μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην πραγματικότητα ίσως δεν φτάσουν ποτέ τα 2 TB, αλλά λιγότερα.

• Like 2

3 minutes ago, xenos3 said:

Από την εμπειρία σας, φτάνει ο 1 ΤΒ ή μπα;

Έχει να κάνει με τις ανάγκες σου. Για τους περισσότερους θεωρώ πως δεν φτάνει γιατί στην πραγματικότητα έχεις ελεύθερα λιγότερα από 700 GB.

Τα σημερινά παιχνίδια είναι πολύ μεγάλα. Πχ το NBA 2K23 θέλει αν θυμάμαι σωστά 120 gb 

1 ώρα πριν, xenos3 είπε

Εχω δει σε προσφορές οτι ο 2 ΤΒ ειναι περιπου 30€ ακριβότερος απο τον 1 ΤΒ. Αν δεν εχεις θέμα χρημάτων πιστεύω οτι 2 ΤΒ αξίζουν.

Οπως αναφερθηκε αναλογα τις αναγκες σου.Εγω που δεν παιζω καθολου cod,fifa και nba μια χαρα ειναι το 1tb που ερχεται μαζι το ps5.Παιζω και μετα σβηνω οποιο game θελω.

• Like 1

Δεν ειναι 1ΤΒ βεβαια ο εργοστασιακος αλλά 825gb , 667gb μενουν διαθεσιμα για εγκατασταση παιχνιδιων, υπο συνθηκες ομως και με τετοια χρηση ειναι επαρκης..

3 ώρες πριν, xenos3 είπε

Αν λες ως προεκταση, θεωρω οτι φτανει. Αλλα η διαφορα τιμης με εναν 2αρη δεν το κανει vfm. Ισως καποια στιγμη τον βαλω στο pc αυτον πχ, οποτε win win για χωρο. 

12 ώρες πριν, xenos3 είπε

προσωπικα υπερφτανει κ περισσεύει.

εχω στην κονσολα μου 5-10 παιχνιδια που παιζω ή περιμενουν να παιξω. κ οταν τελειωσω κατι, το βγαζω, δε το αφηνω εκει μεσα να καθεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Eddy_Gordo είπε

Για 2ΤΒ ποιον προτείνετε ;

Εγώ προσωπικά έβαλα αυτόν στα 130€ τότε, τώρα έχει πέσει η τιμή του και είμαι οκ με τον 1tb.

https://www.skroutz.gr/s/37773967/Western-Digital-Black-SN850X-With-Heatsink-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-WDS100T2XHE.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Και σε έναν φίλο που ήθελε πιο φθηνό του πέρασα αυτόν πάλι σε 1tb

https://www.skroutz.gr/s/33887708/Corsair-MP600-Pro-LPX-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-CSSD-F1000GBMP600PLP.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Και οι δυο αξιόπιστοι 100% και διαφορά δεν είδα να σου πω την αλήθεια.

Αν σώνει και καλά να πάρεις 2tb στα 150€ ο Corsair και στα 170€ ο WD

Κάτι άλλο δεν θα επέλεγα.

Επεξ/σία από mikele13-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...