Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με το my data πλεον ειναι ρισκο μεγαλο να αγορασεις κονσολα χωρις να μπορεις να το δικαιολογήσεις.Ετσι μου εχει ο δικος μου λογιστης.Και εγω θελω να κανω αγορα κονσολας με αποφορολογηση αλλα μου λεει ο λογιστης μου ξεκαθαρα να μη το κανω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Votritis είπε

Τι αποφορολογιση λέτε, για να αγοράσεις κονσόλα χωρίς ΦΠΑ πρέπει να το δικαιολογεί η δουλειά σου

Οι κονσόλες εμπίπτουν στον ίδιο νόμο με τα κινητά. 

Επεξ/σία από bushidocougar
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, bushidocougar είπε

Οι κονσόλες εμπίπτουν στον ίδιο νόμο με τα κινητά. 

ναι μετα ομως αν σου κανουν έλεγχό  απο την εφορια θα πρεπει να δικαιολογείται απο το κατάστημα που εχεις η αγορα κονσολας , δεν μπορει να εισαι υδραυλικος και να δικαιολογείται να παρεις πλειστεισο για την δουλεα σου .

• Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, Votritis said:

ναι μετα ομως αν σου κανουν έλεγχό  απο την εφορια θα πρεπει να δικαιολογείται απο το κατάστημα που εχεις η αγορα κονσολας , δεν μπορει να εισαι υδραυλικος και να δικαιολογείται να παρεις πλειστεισο για την δουλεα σου .

«Το παίρνω στην δουλειά για να παίζουν οι πελάτες όση ώρα τους ξεβουλώνω τον καμπινέ.»

Problem solved.

• Haha 14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή νομίζω υπάρχει ένα μπέρδεμα. 

Βάζεις το ΑΦΜ σου, κ βάσει ΚΑΔ βλέπεις αν δικαιούσαι αγορά χωρίς ΦΠΑ. Τι χρειαζεται να δικαιολόγησεις αναφέρετε? 

Δλδ, ας μας πει ένας λογιστής, σε ποια δουλειά δικαιολογείται η αγορά κονσόλας που εμπίπτει στον νόμο? Εφόσον μπορείς εξ αρχής να το αγοράσεις, κ στο site του πωλητή που γίνεται ο έλεγχος περνάει χωρίς πρόβλημα, δεν έχεις κανένα θέμα με την εφορία. 

Δεν περνάνε όλοι οι ΚΑΔ οπότε δεν μπορούν να πάρουν όλοι οι ΕΕ κονσόλα χωρίς ΦΠΑ. Άπαξ κ μπορούν να την αγοράσουν χωρίς ΦΠΑ, μετά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Δεν είμαι λογιστής, ας μας πει κάποιος που προεβεί σε αγορά, κ μετά είχε πρόβλημα. 

Θεωρώ ότι μερικοί μπερδεύονται με το κανονικό τιμολόγιο κ την δικαιολογία αυτού στα ατομικά έξοδα. 

Επεξ/σία από UncleKim
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Βάζεις το ΑΦΜ σου, κ βάσει ΚΑΔ βλέπεις αν δικαιούσαι αγορά χωρίς ΦΠΑ. Τι χρειαζεται να δικαιολόγησεις αναφέρετε? 

Δλδ, ας μας πει ένας λογιστής, σε ποια δουλειά δικαιολογείται η αγορά κονσόλας που εμπίπτει στον νόμο? Εφόσον μπορείς εξ αρχής να το αγοράσεις, κ στο site του πωλητή που γίνεται ο έλεγχος περνάει χωρίς πρόβλημα, δεν έχεις κανένα θέμα με την εφορία. 

Δεν περνάνε όλοι οι ΚΑΔ οπότε δεν μπορούν να πάρουν όλοι οι ΕΕ κονσόλα χωρίς ΦΠΑ. Άπαξ κ μπορούν να την αγοράσουν χωρίς ΦΠΑ, μετά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Δεν είμαι λογιστής, ας μας πει κάποιος που προεβεί σε αγορά, κ μετά είχε πρόβλημα. 

Θεωρώ ότι μερικοί μπερδεύονται με το κανονικό τιμολόγιο κ την δικαιολογία αυτού στα ατομικά έξοδα. 

https://www.accountsaints.gr/apallagi-fpa/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, UncleKim είπε

Αν ριξεις εδω μια ματια μπορει να δεις τι λενε 

, χωρις να το εχω καταλαβει και εγω ακριβως αλλα ο ΦΠΑ δεν εξαφανιζεται απλα αντι το καταστημα  αναλαβανεις να τον πληρωσεις εσυ αλλα επειδη αφαιρειται απο το  ΦΠΑ εσόδων που έχεις να πληρώσεις μπορει αυτο να σε συμφερει , οποτε δεν μπορεις να αγορασεις κονσολα άσχετη με το επαγγελμα σου και να εξαφανίσεις το τιμολογιο , τωρα ποσο πιθανο ειναι μπλεξεις με αυτο δεν ξερω γιατι δεν ειμαι λογιστης 

Επεξ/σία από Votritis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Votritis είπε

Αν ριξεις εδω μια ματια μπορει να δεις τι λενε 

, χωρις να το εχω καταλαβει και εγω ακριβως αλλα ο ΦΠΑ δεν εξαφανιζεται απλα αντι το καταστημα  αναλαβανεις να τον πληρωσεις εσυ αλλα επειδη αφαιρειται  ΦΠΑ εσόδων που έχεις να πληρώσεις μπορει αυτο να σε συμφερει , οποτε δεν μπορεις να αγορασεις κονσολα άσχετη με το επαγγελμα σου και να εξαφανίσεις το τιμολογιο , τωρα ποσο πιθανο ειναι μπλεξεις με αυτο δεν ξερω γιατι δεν ειμαι λογιστης 

δεν μπλεκεις , αν γινεις ελενχος και δεν μπορεις να το δικαιολογησεις σε βαζουν να πληρωσεις τον φπα που δεν πληρωσες.

Δημοσ.

Άρα καταλήγουμε ότι εφόσον σε "αφήνει" το σύστημα βάσει ΚΑΔ, κανεις την αγορά. 

Αν προκύψει θέμα, πληρώνεις απλά το ΦΠΑ που δεν είχες πληρώσει? 

Αν δεν είσαι σκρουτζομαγαζο κ δεν υπάρχει η πιθανότητα καρουζέλ (μιας κ για αυτό το εκαναν σε δημοφιλή προϊόντα) θεωρώ ότι δεν παίζει κανένα θέμα. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, solid21 είπε

δεν μπλεκεις , αν γινεις ελενχος και δεν μπορεις να το δικαιολογησεις σε βαζουν να πληρωσεις τον φπα που δεν πληρωσες.

Που σιγά μην γίνει έλεγχος..Εξαιρετικά σπάνιο θα έλεγα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Psycho_Warhead said:

Που σιγά μην γίνει έλεγχος..Εξαιρετικά σπάνιο θα έλεγα.

Ελεγχοι γινονται οταν συντρεχουν αλλοι λογοι...τοτε δεν ειναι σπανια, ειναι στανταρντ κανονας.

Επεξ/σία από nek4d
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι αν δικαιούστε αποφορολόγηση. Την αποφορολόγηση τη δικαιούστε.

Το θέμα είναι ότι δε δικαιούστε να την κόψετε τιμολόγιο και να μπει στα έξοδα της επιχείρησης με ή χωρίς ΦΠΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...