Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασχετο αλλα μιας που πιασατε  παλι το pc vs console , επειδη στον ιδιο χωρο με το ps5 εχω και εναν παππου i7 με gtx 1080 , ο κυριος λογος που προτιμω το ps5 απο το pc ειναι ο ..θορυβος 

Ενω πριν την ελευση του ps5  δεν με απασχολουσε καθολου αυτο..τωρα ειναι ο λογος που τρεναρω την αναβαθμιση του pc. Δεν θελω να ακουγεται. Δυσκολο..

Επεξ/σία από mellodos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

18 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Μα δεν σε αναγκάζει κανείς να επιλέξεις τίποτα από αυτά. Πρέπει να μπεις από μόνος σου στα settings αν θες να πειράξεις κάτι. Πατάς "start game" και δεν ασχολείσαι..

Plug & play είναι και τώρα. Ούτε drivers χρειάζεται να κατεβάσεις, ούτε να ψάχνεις να βρεις .ini files, ούτε να σκαλίζεις τα compatibility options να βρεις αν θα τρέξει σε borderless window ή fullscreen, ούτε στο bios να απενεργοποιήσεις το hyperthreading, ούτε να κάνεις overclock την gpu...

Πατάς το Χ, κανει launch το παιχνίδι και μετά στην αρχική οθόνη πατάς "start game" αν δεν σε νοιάζει το quality/performance mode. Έτσι δεν είναι?

Προσωπική μου άποψη δε θα έπρεπε να υπάρχουν settings στα παιχνίδια με την ίδια περίπου λογική που δεν υπάρχει και difficulty slider στα FromSoft παιχνίδια. 

Θέλω να παίζω το παιχνίδι όπως θέλει ο δημιουργός του και παράλληλα αυτός να αναγκαστεί να κάνει σωστό optimisation. Το να μου δίνει την επιλογή να παίξω το FF7 Rebirth 60fps αλλά blurry ή με καθαρή εικόνα αλλά 30fps είναι ένα ηλίθιο δίλημμα και του δίνει τη δυνατότητα να κρύψει τις αδυναμίες του πίσω από αυτό. 

• Like 1

22 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Συμφωνώ, η κονσόλα έπρεπε να 'χει fixed settings με priority στο frame-rate και τέλος. Οι πολλές ρυθμίσεις την πάνε προς το PC.

Ναι κάπως έτσι.

Δεν είναι ότι έχω κάποιο θέμα με το PC αλλά προσωπικά δε μου αρέσει το PC gaming γιατί όσα λεφτά και να δώσω θα βγει ένα game που δε θα μπορώ να το παίξω με όλα max και θα "νιώθω φτωχός". Γι'αυτό απεχθάνομαι και τις mid-gen κονσόλες. Απ'τη μια δε μπορώ να δικαιολογήσω το κόστος τους και τη διαδικασία πούλα τη μία αγόρασε την άλλη και από την άλλη "νιώθω φτωχός".

Δεν είναι ότι μ'ενοχλεί τόσο η ύπαρξη των settings γιατί όπως έχουν πει και τα παιδιά μπορείς είτε να τα αγνοήσεις ή να δημιουργήσουν 2-3 profile με έτοιμα settings (performance/quality πρακτικά). Φοβάμαι όμως ότι αφενός μπορεί να οδηγήσουν σε πολλαπλές εκδόσεις κονσολών (τύπου Series S-X) και αφετέρου δίνουν εύκολο way out στους ανίκανους στο optimisation developers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποια settings για μένα πάντως είναι απαραίτητα να υπάρχουν (ή ίσως έχω καλομάθει🤣), Κυρίως να μπορώ να βγάλω το motion blur αν μου φέρνει ζαλάδα μαζί με τα υπόλοιπα post process effects αλλά κυρίως να μην έχω σε όλα σχεδόν τα κονσολοπαίχνιδα fixed fov σε τίποτα τρελό πχ 60-70 που τα κάνει απάλευτα. Και ναι 30 fps μόνο σε turn based games, walking simulators και interactive movies/adventures.

18 ώρες πριν, mellodos είπε

Ασχετο αλλα μιας που πιασατε  παλι το pc vs console , επειδη στον ιδιο χωρο με το ps5 εχω και εναν παππου i7 με gtx 1080 , ο κυριος λογος που προτιμω το ps5 απο το pc ειναι ο ..θορυβος 

Ενω πριν την ελευση του ps5  δεν με απασχολουσε καθολου αυτο..τωρα ειναι ο λογος που τρεναρω την αναβαθμιση του pc. Δεν θελω να ακουγεται. Δυσκολο..

Αν προσέξεις το case ειδικά και δε βάλεις καμιά τρελή κάρτα γραφικών που να καίει τα άπειρα και να ανεβαίνουν όλα τα temps στο σύστημα, μια χαρά αθόρυβα είναι ακόμα τα pc.Όσο αθόρυβο ήταν το pc που είχα και εγώ με μια 1080, τόσο είναι και αυτό που έχω τώρα και ας είναι ισχυρότερο.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ναι κάπως έτσι.

Δεν είναι ότι έχω κάποιο θέμα με το PC αλλά προσωπικά δε μου αρέσει το PC gaming γιατί όσα λεφτά και να δώσω θα βγει ένα game που δε θα μπορώ να το παίξω με όλα max και θα "νιώθω φτωχός". Γι'αυτό απεχθάνομαι και τις mid-gen κονσόλες. Απ'τη μια δε μπορώ να δικαιολογήσω το κόστος τους και τη διαδικασία πούλα τη μία αγόρασε την άλλη και από την άλλη "νιώθω φτωχός".

Δεν είναι ότι μ'ενοχλεί τόσο η ύπαρξη των settings γιατί όπως έχουν πει και τα παιδιά μπορείς είτε να τα αγνοήσεις ή να δημιουργήσουν 2-3 profile με έτοιμα settings (performance/quality πρακτικά). Φοβάμαι όμως ότι αφενός μπορεί να οδηγήσουν σε πολλαπλές εκδόσεις κονσολών (τύπου Series S-X) και αφετέρου δίνουν εύκολο way out στους ανίκανους στο optimisation developers.

Το ''όλα max'' ή ''όλα δεξιά'' όπως τα λέμε είναι καθαρά ψυχολογικό. Τις περισσότερες φορές το high με το ultra δεν έχει αισθητή διαφορά και απλά πέφτει το performance.

Γενικά το rasterization έχει φτάσει στο peak του και οι μεγάλες οπτικές διαφορές έρχονται μόνο με path-tracing/full RT το οποίο κοστίζει πολύ σε επιδόσεις και χρειάζεται upscaling + frame generation για αποδεκτό performance.

Προσωπικά θέλω να μπορώ να κλείνω τα motion blur, vignette, chromatic aberration κλπ γιατί τα θεωρώ ολετήρα των visuals. Επίσης θέλω να μπορώ να αλλάζω το FoV. Δυστυχώς στη κονσόλα δεν δίνεται συχνά η επιλογή γι' αυτά ή για όλα αυτά.

Κατά τα άλλα η πλειοψηφία των gamers θέλει 60FPS mode και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι developers.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 2
  • Haha 1

4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Προσωπικά θέλω να μπορώ να κλείνω τα motion blur, vignette, chromatic aberration κλπ γιατί τα θεωρώ ολετήρα των visuals. Επίσης θέλω να μπορώ να αλλάζω το FoV. Δυστυχώς στη κονσόλα δεν δίνεται συχνά η επιλογή γι' αυτά ή για όλα αυτά.

Δημήτρη συνεννοημένος είσαι?🤣

25 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το ''όλα max'' ή ''όλα δεξιά'' όπως τα λέμε είναι καθαρά ψυχολογικό. Τις περισσότερες φορές το high με το ultra δεν έχει αισθητή διαφορά και απλά πέφτει το performance.

Γενικά το rasterization έχει φτάσει στο peak του και οι μεγάλες οπτικές διαφορές έρχονται μόνο με path-tracing/full RT το οποίο κοστίζει πολύ σε επιδόσεις και χρειάζεται upscaling + frame generation για αποδεκτό performance.

Κατά τα άλλα η πλειοψηφία των gamers θέλει 60FPS mode και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι developers.

Ναι προφανώς και είναι κάτι ψυχολογικό. Αλλά στο console gaming σε κάποιους με ψυχολογικα θέματα σαν εμένα παίζει ρόλο να νιώθω ότι παίζω το παιχνίδι στο maximum για τη κονσόλα μου χωρίς να κάνω κάτι.

Τώρα για κάποια settings όπως το motion blur που αναφέρατε 2 άτομα και επειδή ποτέ δεν έχω διαβάσει κάποιον να λέει "ωραίο game αλλά μακάρι να είχε παραπάνω motion blur" ίσως θα πρέπει να το φτιάχνουν μανίσιο στα settings που πρέπει χωρίς να χρειάζεται να το πειράζουμε.

3 λεπτά πριν, kostiger είπε

One Major UK Retailer Has Already Cut The Price Of The PS5 Pro, retailing for £700 in the UK, you can currently get the Pro for £659.99 at Argos...

https://www.thegamer.com/ps5-pro-price-cut-sale-uk-retailer-argos/

Βλέπω σκαλπέρια να συνωστίζονται έξω από την εντατική...

• Haha 4

Καλή κίνηση από το Argos. Η τιμή καθορίζεται από την ζήτηση στα προιόντα. Αν μείνουν πολλά Pro στις αποθήκες θα δούμε και Χριστουγεννιάτικες προσφορές στο τέλος...

1 hour ago, ilos said:

Βλέπω σκαλπέρια να συνωστίζονται έξω από την εντατική...

Καλά να πάθουν.

Εξαρχής δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί έπεσαν με τα μούτρα οι scalpers στο Pro, αφού από τη Sony δεν είχαν δοθεί σημάδια για περιορισμένη διάθεση και η ζήτηση ήταν συγκεκριμένη.

Αλλά θα μου πεις ποιος έχασε μυαλό για να το βρουν οι scalpers?

Aν δεν κανω λαθος η τιμη των ps καθορίζεται απο την ιδια την Σονυ και δεν μπορει καποιος επισημος ριτειλερ να ριξει την τιμη , δεν εχει σχεση με την προσφορα και την ζητηση  ,οταν υπαρχει μείωση τιμης σε κονσολες ειναι απο την Σονυ και οχι απο τα καταστήματα  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...