Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επανέρχομαι με το θέμα θορύβου και γενικής εμπειρίας του ps5 pro. 

Κατάφερα κάτι έπαιξα περίπου 1 ώρα το star wars outlaws. Η διαφορά σε σχέση με το απλό είναι αισθητή. Καλύτερα γραφικά και 60fps, κανένα συμβιβασμό. 

Να μην αρχίσουν τώρα οι γκρινιαρες αν αξίζει κτλ. Για εμένα που θέλω να παίξω τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ναι αξίζει. Και καθώς δεν υπάρχει αξιζομομετρο, δεν ποσοτικοποιειται αυτό το πράγμα. 

Σχετικά με το θόρυβο. Εντάξει είναι αθόρυβο δεν ενοχλεί ποτέ. Σε σχέση όμως με το ps5 το αρχικό, είναι χειρότερο. 

• Thanks 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, lakis_eo είπε

Κατάφερα κάτι έπαιξα περίπου 1 ώρα το star wars outlaws. Η διαφορά σε σχέση με το απλό είναι αισθητή. Καλύτερα γραφικά και 60fps, κανένα συμβιβασμό. 

Να μην αρχίσουν τώρα οι γκρινιαρες αν αξίζει κτλ. Για εμένα που θέλω να παίξω τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ναι αξίζει. Και καθώς δεν υπάρχει αξιζομομετρο, δεν ποσοτικοποιειται αυτό το πράγμα. 

Σχετικά με το θόρυβο. Εντάξει είναι αθόρυβο δεν ενοχλεί ποτέ. Σε σχέση όμως με το ps5 το αρχικό, είναι χειρότερο. 

Ωραίος καλοπαιχνιδο φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγαζουν τόση κακία για ενα προϊόν που προορίζεται σε λίγο κοινό αφου σου δίνει η σονι την επιλογή να πάρεις κάτι ποιο φθηνά απο το προ

• Like 1
  • Haha 1

3 ώρες πριν, lakis_eo είπε

Επειδη δουλεψα για πολλους μηνες τις ολες τις εκδοσεις η σλιμ μου φανηκες η πιο αθορυβη, το base day1 μοντελο που ειχα ειχε πολυ coil whine.

To pro εχει κατα περιπτωσεις και αλλαζει πολυ απο game σε game, σε καμια περιπτωση με την ενταση που ειχε το base.

Εχω δοκιμασει καμια 15αρια παιχνιδια και οσα εχουν παρει το patch οπτικα ειναι πολυ καλυτερα και καθαρα.

Ημουν απο αυτους που παλια το αλλαζα στο quality για να παρω την τζουρα μου αλλα δεν αντεχα το 30αρι.

Rebirth και ειδικα Lords of the fallen ειναι σχεδον αλλα παιχνιδια στο performance.

Επεξ/σία από solid21
  • Like 1

Παίδες δεν είναι σοβαρές διαφορές αυτές που να αξίζουν τα λεφτά που ζητάει. Το vfm σε αυτήν την κονσόλα πήγε στα τάρταρα. Δεν λέω ότι δεν κάνατε καλά και το πήρατε, δεν μπορεί να κάνει κανείς άλλωστε κουμάντο τα λεφτά σας, απλά σχολιάζουμε το τι ζητάει η Sony με το Pro (πολλά) και το τι προσφέρει (λίγα). Αν στο μέλλον έρθουν next gen τίτλοι που να έχουν αρκετή διαφορά στην απόδοση (πχ GTA6 στα 60fps) τότε θα το προτείναμε και ως αγορά. Μέχρι τότε δεν θεωρείται καλή επένδυση των χρημάτων μας. Αλλά αυτό είναι το θέμα με κάθε enthusiast προϊόν οπότε..it is what it is, take it and enjoy or leave it and wait for.. PS6 😁

• Haha 1

Καλησπέρα! Βλέποντας οτι η τιμη του ps5 digital θα πεσει καπου 375€, θελω να ρωτησω αν αξιζει η αγορα του σε σχεση με την disc edition που θα παιζει +100€ περιπου. Τα digital games ειναι ποιο ακριβα απο τα disc? (Φαντάζομαι οτι καπου εχει συζητηθει αλλα 300+ σελιδες εχει φτασει το νημα..) 

2 ώρες πριν, music_lover είπε

Παίδες δεν είναι σοβαρές διαφορές αυτές που να αξίζουν τα λεφτά που ζητάει. Το vfm σε αυτήν την κονσόλα πήγε στα τάρταρα. Δεν λέω ότι δεν κάνατε καλά και το πήρατε, δεν μπορεί να κάνει κανείς άλλωστε κουμάντο τα λεφτά σας, απλά σχολιάζουμε το τι ζητάει η Sony με το Pro (πολλά) και το τι προσφέρει (λίγα). Αν στο μέλλον έρθουν next gen τίτλοι που να έχουν αρκετή διαφορά στην απόδοση (πχ GTA6 στα 60fps) τότε θα το προτείναμε και ως αγορά. Μέχρι τότε δεν θεωρείται καλή επένδυση των χρημάτων μας. Αλλά αυτό είναι το θέμα με κάθε enthusiast προϊόν οπότε..it is what it is, take it and enjoy or leave it and wait for.. PS6 😁

Βρε παιδιά, εσείς που έχετε τόσο ξεκάθαρη άποψη, πως ορίζεται το vfm; 

Παιχνίδια παίζεις και  με το ps1 και το gameboy. Ποια μαγική φόρμουλα έχετε που λέει ότι δεν έχει καλό vfm; 

Από εκεί και πέρα, πήρες την κονσόλα σαν επένδυση; Δεν νομίζω ότι ξέρεις τι σημαίνει η λέξη. 

10 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Βρε παιδιά, εσείς που έχετε τόσο ξεκάθαρη άποψη, πως ορίζεται το vfm; 

Παιχνίδια παίζεις και  με το ps1 και το gameboy. Ποια μαγική φόρμουλα έχετε που λέει ότι δεν έχει καλό vfm; 

Από εκεί και πέρα, πήρες την κονσόλα σαν επένδυση; Δεν νομίζω ότι ξέρεις τι σημαίνει η λέξη. 

Ο όρος επένδυση είναι ευρύτερος, όχι με την στενή έννοια, δεν αγοράσαμε πχ μετοχές ή κάποια κατοικία, μαγαζί κτλ ώστε να βγάλουμε και λεφτά από αυτό..επένδυσες σε αυτό για να παίζεις τα παιχνίδια σου με απλά λόγια. Τώρα, ένα παράδειγμα vfm είναι το απλό ps5 των 450 ευρώ που αποδίδει ελαφρώς χειρότερα. 450 με 920, διπλάσια τιμή για πόση παραπάνω απόδοση?

• Haha 1

4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ο όρος επένδυση είναι ευρύτερος, όχι με την στενή έννοια, δεν αγοράσαμε πχ μετοχές ή κάποια κατοικία, μαγαζί κτλ ώστε να βγάλουμε και λεφτά από αυτό..επένδυσες σε αυτό για να παίζεις τα παιχνίδια σου με απλά λόγια. Τώρα, ένα παράδειγμα vfm είναι το απλό ps5 των 450 ευρώ που αποδίδει ελαφρώς χειρότερα. 450 με 920, διπλάσια τιμή για πόση παραπάνω απόδοση?

Τι θα πει πουλάκι μου ελαφρώς χειρότερο; 1 κιλό, 3 tflops, τί ;Τί υποκείμενικο κριτήριο έχεις; 

Εξακολουθείς να αγνοείς τι είναι επένδυση. 

Επεξ/σία από lakis_eo

1 λεπτό πριν, lakis_eo είπε

Τι θα πει πουλάκι μου ελαφρώς χειρότερο; 1 κιλό, 3 tflops, τί ;Τί υποκείμενικο κριτήριο έχεις; 

Εξακολουθείς να αγνοείς τι είναι επένδυση. 

Ok ανακαλώ για την λέξη επένδυση γιατί σκάλωσες σε αυτήν και δεν είναι και το θέμα μας. Όταν ψάχνεις με το μικροσκόπιο τις διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Δεν γίνεται να αποδοθεί με ακριβή νούμερα, μπορεί όμως να φανεί από τις μέχρι τώρα δοκιμές.

επένδυση θα πηγαινε στις αγγελιες αλλα δεν  ...και οι scalpers τον ηπιαν αυτη τη φορα :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Haha 1

Ενα ps5 pro κάνει 799 ευρώ. Και έχει 16.7 tflops. Κόστος 20 λεπτά ανά tflop. 

Ένα ps5 κάνει 449 και έχει 10.3 tflops. Κόστος 22 λεπτά ανά tflop. 

Εσύ που έχεις τις δικές σου μαγικές σχέσεις υπολογισμού, πες μου ξανά για το vfm

3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ok ανακαλώ για την λέξη επένδυση γιατί σκάλωσες σε αυτήν και δεν είναι και το θέμα μας. Όταν ψάχνεις με το μικροσκόπιο τις διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Δεν γίνεται να αποδοθεί με ακριβή νούμερα, μπορεί όμως να φανεί από τις μέχρι τώρα δοκιμές.

Σου είναι τόσο δύσκολο να βρεις κάποιο κριτήριο; 

14 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Εσύ που έχεις τις δικές σου μαγικές σχέσεις υπολογισμού, πες μου ξανά για το vfm

αρα μας εξηγεις μπακαλιστικα οτι ειναι και τα 2 Overpriced

• Like 2

17 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Φαντάζομαι ότι αστειεύεσαι με τα tflops, αλλά το vfm ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα για παράδειγμα vfm για εμένα ήταν το απλό ps5 που πήρα 500€ και θα παίξω ότι παιχνίδι βγει τα επόμενα 7 χρόνια σε μια ικανοποιητική (για εμένα) ποιότητα.

Επεξ/σία από John_Fistikis
  • Like 3
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Κριτήριο είναι οι επιδόσεις και σίγουρα δεν τις μετράμε με teraflops. Το teraflop είναι απλά μια μονάδα μέτρησης ταχύτητας, το πόσες πράξεις κινητής υποδιαστολής μπορεί να εκτελέσει η GPU σε 1 δευτερόλεπτο. Δεν μπορεί να σου πει πως θα αποδίδει ένα παιχνίδι γιατί αυτό εξαρτάται από ένα σωρό άλλους παράγοντες όπως το μέγεθος της μνήμης vram και η συχνότητα της, η συχνότητα λειτουργίας της GPU, ο αριθμός των rt cores της κτλ κτλ. Οπότε δεν καταλαβαίνω, τι σχέση έχει το κόστος ανά flop όσον αφορά την απόδοση?

1 λεπτό πριν, John_Fistikis είπε

Φαντάζομαι ότι αστειεύεσαι με τα tflops, αλλά το vfm ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα για παράδειγμα vfm για εμένα ήταν το απλό ps5 που πήρα 500€ και θα παίξω ότι παιχνίδι βγει τα επόμενα 7 χρόνια σε μια ικανοποιητική (για εμένα) ποιότητα.

προφανως το vfm το βλεπεις Long term. Εννοειται οτι εν τελη οσοι πηραν day one την disc edtion βγαζουν μεγαλυτερο roi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...