Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Το σκάλισα εχθές λίγο το Pro και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά και αναμενόμενα που ξέρουμε εδώ και καιρό από διάφορα κανάλια του YT. 

Τα παιχνίδια που πήραν patch, έχουν αισθητά καλύτερη ευκρίνεια. Ένα παράδειγμα που δοκίμασα, το Resident Evil 4 Remake το οποίο είχε ένα περίεργο πρόβλημα στην απλή έκδοση με το upscaling το οποίο είχε έντονο shimmering. Στο Pro όλο αυτό έχει καθαρίσει (υποθέτω PSSR?) και εκτός αυτού το "resolution mode" μάλλον πρέπει να τρέχει πλέον με ταβάνι τα 120fps γιατί η κίνηση είναι μακράν πιο ομαλή.

Τα RE2 και RE3 πλέον τρέχουν ομαλά με RT ON γιατί πριν το απλό έπεφτε εκτός του VRR window (κάτω από 48fps) και οι πτώσεις ήταν αισθητές.

Το FFVII Rebirth έχει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά σε θέμα ευκρίνειας με το PSSR και επιτέλους θα αχοληθώ με τον τίτλο γιατί με είχε χαλάσει πολύ η έντονη θολούρα στο base PS5.

Στο FFXVI οι πτώσεις πλέον είναι μέσα στο VRR window και δεν είναι αντιληπτές. Σίγουρα δεν κρατάει 60άρι αλλά τώρα τουλάχιστον σώζεται. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για patch και άρα τρέχει μόνο με το raw performance.

Στο Elden Ring είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, ειδικά στο performance mode αλλά στο resolution υπάρχουν περιπτώσεις που πέφτει οριακά κάτω από 48fps και άρα εκτός VRR. Δεν κρατάω τις ελπίδες μου ψηλά για κάποιο Pro patch αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Τέλος, το patch του GT7 μέχρι και εχθές, ήταν άφαντο. Θέλω πολύ να δω πως θα είναι.

Αυτά προς το παρόν. Θα ασχοληθώ και άλλο μέσα στο ΣΚ και αν βρω κάτι άξιο αναφοράς θα το γράψω.

Από θόρυβος πώς παει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 minute ago, lakis_eo said:

Από θόρυβος πώς παει;

Να σου πω επειδή έχω ηχοσύστημα και σχεδόν πάντα παίζω με δυνατή ένταση, δεν έχω μέτρο σύγκρισης ούτε με το παλιό σε αυτό το θέμα. 

30 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Το σκάλισα εχθές λίγο το Pro και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά και αναμενόμενα που ξέρουμε εδώ και καιρό από διάφορα κανάλια του YT. 

Τα παιχνίδια που πήραν patch, έχουν αισθητά καλύτερη ευκρίνεια. Ένα παράδειγμα που δοκίμασα, το Resident Evil 4 Remake το οποίο είχε ένα περίεργο πρόβλημα στην απλή έκδοση με το upscaling το οποίο είχε έντονο shimmering. Στο Pro όλο αυτό έχει καθαρίσει (υποθέτω PSSR?) και εκτός αυτού το "resolution mode" μάλλον πρέπει να τρέχει πλέον με ταβάνι τα 120fps γιατί η κίνηση είναι μακράν πιο ομαλή.

Τα RE2 και RE3 πλέον τρέχουν ομαλά με RT ON γιατί πριν το απλό έπεφτε εκτός του VRR window (κάτω από 48fps) και οι πτώσεις ήταν αισθητές.

Το FFVII Rebirth έχει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά σε θέμα ευκρίνειας με το PSSR και επιτέλους θα αχοληθώ με τον τίτλο γιατί με είχε χαλάσει πολύ η έντονη θολούρα στο base PS5.

Στο FFXVI οι πτώσεις πλέον είναι μέσα στο VRR window και δεν είναι αντιληπτές. Σίγουρα δεν κρατάει 60άρι αλλά τώρα τουλάχιστον σώζεται. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για patch και άρα τρέχει μόνο με το raw performance.

Στο Elden Ring είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, ειδικά στο performance mode αλλά στο resolution υπάρχουν περιπτώσεις που πέφτει οριακά κάτω από 48fps και άρα εκτός VRR. Δεν κρατάω τις ελπίδες μου ψηλά για κάποιο Pro patch αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Τέλος, το patch του GT7 μέχρι και εχθές, ήταν άφαντο. Θέλω πολύ να δω πως θα είναι.

Αυτά προς το παρόν. Θα ασχοληθώ και άλλο μέσα στο ΣΚ και αν βρω κάτι άξιο αναφοράς θα το γράψω.

Επειδή όλα τα games που σχολιάζεις είναι Ιαπωνικών εταιριών, έχω να πω τουλάχιστον ένα μπράβο σε αυτές τις εταιρίες που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στο support της Sony.

• Like 1

Με την ιδια ραμ με το ιδιο cpu πενηνταρικου απο το 2019 και με τη μονη διαφορα τα 7 φλοπς παραπανω παει ο κοσμος και δινει 800 ευρω να παρει την κονσολα; καλα εχει χαθει τελειως η λογικη;  

• Like 3

4 λεπτά πριν, Jrnmg221 είπε

Με την ιδια ραμ με το ιδιο cpu πενηνταρικου απο το 2019 και με τη μονη διαφορα τα 7 φλοπς παραπανω παει ο κοσμος και δινει 800 ευρω να παρει την κονσολα; καλα εχει χαθει τελειως η λογικη;  

Αφεντικό είναι TFLOP, όχι flop. Σχεδόν 70% παραπάνω. 

Συνέχισε.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα PC έχουν αλλά ζητήματα να επιλύσουν! Δεν θα ξεχάσω είχα την 3080 rtx 12 GB στα 1200 ευρώ καρτα γραφικών και έβαλα να παίξω νέο Forza και είχα το Stuttering του αιώνα. Στο Series X 4K + 60 FPS χώρις RT και 1500p με RT στα 60 fps. Smooth like a butter!

Επίσης στο πρώτο καλοκαίρινο 30αρι δεν μπορώ να παίξω στο pc με την ζέστη που βγάζουν δίπλα μου. 

Εάν δεν έχεις το κλιματιστικό να σε βαράει απλά δεν...

Επεξ/σία από INFLUENCER
  • Like 2

ΩΠΑ θέμα που μπορώ να κράξω το Ps5 pro; Αυτά είναι, ας ξεκινήσω!

Αρχικα η τιμή είναι απαράδεκτη για ένα μηχάνημα που προσφέρει μικρές βελτιώσεις σε σχέση με το απλό. Σε αυτά τα λεφτά έπρεπε να έχει και Blu ray αλλά και να παίζει δισκάκια από Ps1 και 2 τουλάχιστον, αν όχι και του 3.

Οι φορές που το απλό πεντάρι έχει δουλέψει στο 100% του είναι ελάχιστες. Υπάρχουνε τεχνολογίες οπως το VRR που μπορούν να συγχρονίσουν τον ρυθμό ανανέωσης της κονσόλας με της τηλεόρασης και να σου δώσουν ένα πολυ ομαλό 45αρι πολύ καλύτερo από τα κλασικά 30 των fidelity mode και πολύ κοντά στα 60 των performance. Τα παιχνίδια που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία είναι ελάχιστα, όπως το Spider-Man, Ratchet and clank κλπ. Μας διαφημίζει η Sony τα 60fps στο quality mode ενώ το απλό πεντάρι έχει ήδη την τεχνολογία να φτάσει πολύ κοντά. Σχεδόν κανένας dev ομως δεν το χρησιμοποιεί.

Απο την άλλη η first party βιβλιοθήκη του PS5 είναι για κλάματα και τα περισσότερα παιχνίδια είναι remasters/remakes. Να αγοράσω 950€ μηχάνημα για να παίξω τι; Το last of us για 3η φορα; Το horizon με λίγο καλύτερη ανάλυση και με 12 περισσότερα φύλλα στο κάθε δέντρο;

Έχω το κλασικό χοντρό πεντάρι συνδεδεμένο σε μια LG C1 και ουδέποτε ένιωσα ότι αυτό που έβλεπα οπτικά δεν μου έφτανε. Αντιθέτως έχω νιώσει πολλές φορές ότι δεν έχω τι να παίξω. 

Για εμένα αν θέλετε το κάτι παραπάνω από την κονσόλα σας επενδύστε σε μια καλή τηλεόραση.

• Like 3

7 minutes ago, SabotazNic said:

Καμία γνώμη για το fortnite controller? Δεν παίζω, αλλά δεν με χαλάει εμφανισιακά 

Ό,τι καλύτερο έχει βγει μέχρι τώρα.

Στην παρέα μου όλοι θα το τσιμπήσουμε, αλλά οι μαμάδες μας ξηλώθηκαν για το PS5 Pro προς το παρόν, οπότε θα περιμένουμε.

1 ώρα πριν, INFLUENCER είπε

Τα PC έχουν αλλά ζητήματα να επιλύσουν! Δεν θα ξεχάσω είχα την 3080 rtx 12 GB στα 1200 ευρώ καρτα γραφικών και έβαλα να παίξω νέο Forza και είχα το Stuttering του αιώνα. Στο Series X 4K + 60 FPS χώρις RT και 1500p με RT στα 60 fps. Smooth like a butter!

Επίσης στο πρώτο καλοκαίρινο 30αρι δεν μπορώ να παίξω στο pc με την ζέστη που βγάζουν δίπλα μου. 

Εάν δεν έχεις το κλιματιστικό να σε βαράει απλά δεν...

Ακριβώς το ίδιο και εγώ. 

30 λεπτά πριν, SpyrosJDM είπε

ΩΠΑ θέμα που μπορώ να κράξω το Ps5 pro; Αυτά είναι, ας ξεκινήσω!

Join the club. Πάρε νουμεράκι 

25 λεπτά πριν, Charismo είπε

Ό,τι καλύτερο έχει βγει μέχρι τώρα.

Στην παρέα μου όλοι θα το τσιμπήσουμε, αλλά οι μαμάδες μας ξηλώθηκαν για το PS5 Pro προς το παρόν, οπότε θα περιμένουμε.

Δεν ξέρω αν τρολλαρεις, ορ..... 😅

• Haha 1

Το αξίζει το κράξιμο όμως, δεν είναι ότι δεν τα θέλει ο κώλος του, όνειρο είδαν στην sony με την τιμή, βάλτε μέσα τουλάχιστον το blu-ray drive ρε τσιγκούνηδες. Και η zen2 cpu δεν χωνεύεται με τίποτα σε 800 ευρώ μηχάνημα..αν πέσει κάποια στιγμή κάνα δύο κατοστάρικα πχ στα 600 ευρώ, τότε το συζητάμε. Εντελώς άπληστη κατάσταση. Την είδε "apple" και θα το φάει το κεφάλι της..

• Like 2

Παιδιά δεν υπάρχει λογος να κραζετε την κονσόλα απλως η σονι δινει την δυνατότητα για ορισμενους να παίξουν με μεγαλυτερες αναλύσεις και να δινει το 60ρι fps που πολλοί το ήθελαν σε 4κ σε οσους δεν κάνει η κονσόλα απλα μείνετε με το απλο ps5 απλά τα πράγματα!

3 minutes ago, manthos_27 said:

Παιδιά δεν υπάρχει λογος να κραζετε την κονσόλα απλως η σονι δινει την δυνατότητα για ορισμενους να παίξουν με μεγαλυτερες αναλύσεις και να δινει το 60ρι fps που πολλοί το ήθελαν σε 4κ σε οσους δεν κάνει η κονσόλα απλα μείνετε με το απλο ps5 απλά τα πράγματα!

Αν όμως βγει το PS6 στο 800άρι - 900άρι με disc drive να πωλείται έξτρα στα 150 ευρώ, θα είναι αργά να κράξουμε. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...