Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, music_lover είπε

Απορία το έχω πάντως γιατί κάποιος να επιλέξει την ψηφιακή έκδοση ενός παιχνιδιού αγοράζοντας το ακριβότερα. Ας μας πούνε τα παιδιά που ψωνίζουν μόνο ψηφιακά ή κυρίως ψηφιακά.

Αγοράζω 99% digital. Physical μόνο ότι θέλω να να έχω στο ράφι μου.

Οι λόγοι είναι 2:
1) Τα παίρνουμε με έναν φίλο μου οπότε αυτόματα έχεις 50% έκπτωση.
2) Ευκολία. Θέλω ένα παιχνίδι και σε 1 ώρα παίζω ανεξάρτητα stock και αν είναι Κυριακή ή αργία. Μέχρι και 10-15 ευρώ (με το 50% γίνεται ακόμα παραπάνω..) διαφορά δεν με πείθει να το αγοράσω physical μιας και δεν πουλάω μετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, solid21 είπε

ε ναι , αυτο ειναι ολο το κονσεπτ😁

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ps+ account που κάνει και τις αγορές των παιχνιδιών και δίνει και το share στο άλλο ps5/ps4 μαλώσει με τον δεύτερο και δεν είναι πια φίλοι, τι γίνεται με τον δεύτερο που θα του κοπεί το share;

Επεξ/σία από bushidocougar

Εγώ πάλι δεν βρίσκω λόγο για physical όταν βλέπω ότι το digital είναι  φθηνότερο υπό προϋποθέσεις. Ας πούμε πήρα resident evil 4 remake και hogwarts legacy με 50-52€ ενώ σε δισκάκι θέλω 75€ και για τα δύο μαζί. Επίσης έχω λογαριασμό ινδιας και πήρα elden ring 26€ ενώ δισκάκι έχει 40€. 

3 λεπτά πριν, bushidocougar είπε

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ps+ account που κάνει και τις αγορές των παιχνιδιών και δίνει και το share στο άλλο ps5/ps4 μαλώσει με τον δεύτερο και δεν είναι πια φίλοι, τι γίνεται με τον δεύτερο που θα του κοπεί το share;

Ξερω γω, εαν εχει λιγο τσιπα του αφηνει το share, να ειναι @ρχ%$ι του το κοβει.Προσωπικα εαν ειναι να χαλασει μια φιλια 20+ χρονων το λιγοτερο που θα με πειραξει θα ειναι τα βιντεουγκειμς.

48 λεπτά πριν, music_lover είπε

Απορία το έχω πάντως γιατί κάποιος να επιλέξει την ψηφιακή έκδοση ενός παιχνιδιού αγοράζοντας το ακριβότερα. Ας μας πούνε τα παιδιά που ψωνίζουν μόνο ψηφιακά ή κυρίως ψηφιακά.

Aν μιλας για καινουρια και οχι μεταχειρισμενα τωρα εριξα μια πρόχειρη ματια  σε μερικα που με ενδιαφερουν να παρω και δεν βρηκα κανενα πιο φτηνο στο σκρουτζ , παντα μιλάμε με τιμη προσφορας σε psn .πχ σκεφτόμουν να παρω τωρα το Deathloop ,κατωτερη τιμη 38Ε Σκρουτζ (27 Amazon) , psn 14E https://store.playstation.com/en-gr/product/EP1003-PPSA01670_00-DEATHLOOP0000000 , επισης βαζω καρτες psn απο Eneba οποτε εχει προσφορα ,ειχα παρει ετσι με 40Ε  Gran Turismo 7 οταν κουτατο ειχε νομιζω 60Ε. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, music_lover είπε

Kυρίως ψηφιακά σε εκπτώσεις, γιατί Α) δεν εχω κυκλο με ps5 και χρόνο για αγοραπωλησίες ανταλλαγές Β) θεωρώ πιθανότερο ότι θα μπορώ να παίζω τα digital στο μεσοπρόθεσμο μέλλον παρά από πιθανά χαλασμένο δισκάκι/drive. Η επόμενη κονσόλα λογικά δεν θα έχει drive ή θα ζητάει κατοσταρικο+, οπότε η "συλλογή" θα εμενε άχρηστη. Παρόλαυτα πήρα με drive ps5 για ρετρο λόγους είχα να παρω κονσόλα από ps2. Θεωρώ είναι χαμένη μάχη ο κόσμος έχει εκπαιδευτεί απο netflix steam κλπ στο κατέβασμα. Μόνο με πιεση να ενεργοποιηθούν αντιμονοπωλειακοί νόμοι πχ της ΕΕ ωστε να επιτρέπεται και άλλες πλαφόρμες εκτός από το store να πουλάνε παιχνίδια σε κονσόλες. 

Επεξ/σία από Dorian

• Moderators
2 hours ago, music_lover said:

Κατ' αρχάς είναι πρωτόγονο να σηκώνομαι από τον καναπέ να αλλάζω δισκάκι!

Κατά δεύτερον το καλοκαίρι που έλειπα εκτός σπιτιού για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζα μέσω streaming. Πέραν των digital και των games των συνδρομών δεν είχα την δυνατότητα να παίξω τα υπόλοιπα games που έχω physical, μόνο ότι είχα μέσα στις κονσόλες.

Αν μπορούσα να αλλάξω δισκάκι βρισκόμενος 180 χλμ μακριά, ναι ίσως να προτιμούσα κι εγώ τα δισκάκια.

• Haha 2

Για μένα το phsyical έχασε το νόημα του πριν από 10 χρόνια περίπου, όταν η συλλογή στο Steam άρχισε σιγά σιγά να πλησιάζει σε τριψήφια επίπεδα και άρα το digital για μένα ήταν κάτι το απολύτως φυσιολογικό, ενώ και τα παιχνίδια άρχισαν να κυκλοφορούν σε ημιτελή κατάσταση και δεν έβρισκα κανένα λόγο να αγοράζω πια day1, αλλά μόνο σε εκπτώσεις μετά από καιρό.

Επίσης, έχει αυξηθεί ραγδαία ο ρυθμός με τον οποίο κυκλοφορούν παιχνίδια, που χωρίς τα day1 patches είναι σχεδόν unplayable και άρα ένα βασικό χαρακτηριστικό του physical, που είναι να το βάζεις στην κονσόλα και να παίζει, έχει πλέον χαθεί. 

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση μόνο με τους καταναλωτές. Άλλωστε, η "καταναλωτική συνείδηση" βλέπουμε ότι σχεδόν παντού, είτε αυτή αφορά το gaming είτε όχι, πάει περίπατο. Αυτό που θεωρώ ότι χρειάζεται, είναι το άνοιγμα των κονσολών σε τρίτα stores μέσω παρέμβασης ίσως της ΕΕ, τα οποία και θα οδηγήσουν στον ανταγωνισμό και άρα σε καλύτερες, θεωρητικά τουλάχιστον, συνθήκες.

Καταλαβαίνουμε όμως ότι όλο αυτό πολύ πιθανόν να μας γυρίσει μπούμερανγκ στο μέλλον ε? Και αυτό γιατί, όσον αφορά το Playstation δεν υπάρχει εναλλακτικό ψηφιακό κατάστημα παρά αυτό της Sony άρα και εσωτερικός ανταγωνισμός μηδέν ενώ στο PC λόγω ανταγωνισμού διαφορετικών καταστημάτων πχ steam,epic κτλ οι τιμές πέφτουν. Δεν λέω, καλή η ευκολία του ψηφιακού αλλά αν είναι στο μέλλον είναι να ζητάνε ακατέβατα 80άρια και 90άρια λόγω έλλειψης φυσικού μέσου, ζήτω που καήκαμε και θα είναι αργά, αν και με όλα αυτά τα ποσοστά φαίνεται πως ήδη είναι αργά..

• Like 3

4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Καταλαβαίνουμε όμως ότι όλο αυτό πολύ πιθανόν να μας γυρίσει μπούμερανγκ στο μέλλον ε? Και αυτό γιατί, όσον αφορά το Playstation δεν υπάρχει εναλλακτικό ψηφιακό κατάστημα παρά αυτό της Sony άρα και εσωτερικός ανταγωνισμός μηδέν ενώ στο PC λόγω ανταγωνισμού διαφορετικών καταστημάτων πχ steam,epic κτλ οι τιμές πέφτουν. Δεν λέω, καλή η ευκολία του ψηφιακού αλλά αν είναι στο μέλλον είναι να ζητάνε ακατέβατα 80άρια και 90άρια λόγω έλλειψης φυσικού μέσου, ζήτω που καήκαμε και θα είναι αργά, αν και με όλα αυτά τα ποσοστά φαίνεται πως ήδη είναι αργά..

Το ανάποδο θα ελεγα εγω , αν μειωθεί και αλλο το physical οι επιτροπές ανταγωνισμού αποκλείεται να αφήσουν να πουλαει μονο αυτη και θα της επιβάλουν  να "ανοιξει" το store της , οπως φανταζομαι συμβαίνει και με το steam . Εγω ειχα φτιαξει πρωτη φορα pc το 14 και τοτε  γραφοταν πολυ στα φορουμ  ο φοβος οτι τo steam θα ηταν μονοπώλιο στο pc και τελικα εγινε το φθηνότερο μερος για να παιζεις χωρις να υπαρχει καθολου physical. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Votritis είπε

Το ανάποδο θα ελεγα εγω , αν μειωθεί και αλλο το physical οι επιτροπές ανταγωνισμού αποκλείεται να αφήσουν να πουλαει μονο αυτη και θα της επιβάλουν  να "ανοιξει" το store της , οπως φανταζομαι συμβαίνει και με το steam . Εγω ειχα φτιαξει πρωτη φορα pc το 14 και τοτε  γραφοταν πολυ στα φορουμ  ο φοβος οτι τo steam θα ηταν μονοπώλιο στο pc και τελικα εγινε το φθηνότερο μερος για να παιζεις χωρις να υπαρχει καθολου physical. 

Μακάρι να γίνει αυτό που λες.  Γενικά θα προτιμούσα κι εγώ το digital full αν η κατάσταση ήταν όπως στα pc. Όπως είναι τώρα όμως δεν συμφέρει.

Χθες για παράδειγμα πήρα το wukong για pc λίγο πάνω από 40€. Στο ps5 πιστεύω θα δούμε αυτή την τιμή πιο νωρίς για το physical που δεν έχει κυκλοφορήσει καν ακόμα παρά για digital.

• Like 1

3 ώρες πριν, music_lover είπε

Εγω με το PS5 και πριν με το PS4 και η γυναίκα μου με το άλλο PS4. Μπορουμε να παίζουμε συχρόνως το ιδιο game

5 ώρες πριν, music_lover είπε

Για την ευκολια αδερφε. Παταω ενα κουμπι και σε μια ωρα το εχω κατεβασμενο. Και δεν εχω να μπλεξω και τα κουριερ και τις προπαραγγελιες οταν κατι θελω πραγματικα να το παιξω day one.

Επισης δε μ ενδιαφερει να μεταπουλησω και βγαινουν και μια χαρα προσφορες στα stores.

Τελος, τα λιγα dvd που εχω δε μου προσφερουν κατι καθως αδεια κουτια ειναι χωρις καν ενα βιβλιαρακι και με ενα αδειο dvd που εχει απλα ενα license. Ασε που απο τα παιδικα μου χρονια απο PSone τα μισω τα dvd που δεν επαιζαν λογω γρατσουνιων και μου χει μεινει και λιγο τραυμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...