Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
57 minutes ago, SabotazNic said:

👀

image.png.1007ad2f5ad48f239204e95ac42dc274.png

Η υπογραφη μπορει να βρεθει στο sh2 pc topic :P

Εννοώ καινούριο σύστημα ρε συ. Αν αγόραζε κάποιος σήμερα σύστημα με 4070 δεν θα έβαζε CPU τετραετίας πάνω του.

Ενώ με το PS5 Pro σου πουλάνε αυτό ακριβώς, καινούρια κάρτα με αρχαία CPU.

Γι' αυτό είναι άκυρη η σύγκριση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 ώρες πριν, Malthador είπε

Εννοώ καινούριο σύστημα ρε συ. Αν αγόραζε κάποιος σήμερα σύστημα με 4070 δεν θα έβαζε CPU τετραετίας πάνω του.

Ενώ με το PS5 Pro σου πουλάνε αυτό ακριβώς, καινούρια κάρτα με αρχαία CPU.

Γι' αυτό είναι άκυρη η σύγκριση.

Το ερώτημα είναι πόσο % θα είναι το bottleneck?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι που έχω προσέξει τελευταία. Τα μεγάλα μαγαζιά που πουλάνε παιχνίδια δεν φέρνουν μεγάλες κυκλοφορίες όπως πχ Space Marine 2, Metaphor Refantazio. Επίσης Kingdom Come 2 πουθενά για preorder. Τί γίνεται με αυτούς;

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 1

Στο Starfield δεν υπάρχει bottleneck στον συνδιασμό 3700x+4070:

https://gamegpu.com/rpg/role-playing/starfield-test-gpu-cpu

Το ίδιο ισχύει και για ένα από τα πιο CPU intensive games, το Baldur's Gate 3:

https://gamegpu.com/rpg/role-playing/baldur-s-gate-3-patch-10-test-gpu-cpu 

Το ίδιο και στο Cyberpunk 2077:

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/cyberpunk-2077-patch-2-13-test-amd-fidelityfx-super-resolution-3

Σε γενικές γραμμές ένας 3700x σηκώνει μια κάρτα επιπέδου 4070 οπότε αμφιβάλω αν υπάρχει καν bottleneck. Το μπουκάλι ξεκινάει στην 4080 και είναι της τάξης του 10% με 15%. 

Αρχικά ήμουν και εγώ από αυτούς που γελούσαν με την ίδια επιλογή επεξεργαστή και ήμουν σίγουρος για το μπουκάλι αλλά βιάστηκα να μιλήσω. Το λάθος τους είναι καθαρά στην τιμή της κονσόλας και όχι στον συνδυασμό του hardware.

• Like 1

16 λεπτά πριν, music_lover είπε

Στο Starfield δεν υπάρχει bottleneck στον συνδιασμό 3700x+4070:

https://gamegpu.com/rpg/role-playing/starfield-test-gpu-cpu

Το ίδιο ισχύει και για ένα από τα πιο CPU intensive games, το Baldur's Gate 3:

https://gamegpu.com/rpg/role-playing/baldur-s-gate-3-patch-10-test-gpu-cpu 

Το ίδιο και στο Cyberpunk 2077:

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/cyberpunk-2077-patch-2-13-test-amd-fidelityfx-super-resolution-3

Σε γενικές γραμμές ένας 3700x σηκώνει μια κάρτα επιπέδου 4070 οπότε αμφιβάλω αν υπάρχει καν bottleneck. Το μπουκάλι ξεκινάει στην 4080 και είναι της τάξης του 10% με 15%. 

Αρχικά ήμουν και εγώ από αυτούς που γελούσαν με την ίδια επιλογή επεξεργαστή και ήμουν σίγουρος για το μπουκάλι αλλά βιάστηκα να μιλήσω. Το λάθος τους είναι καθαρά στην τιμή της κονσόλας και όχι στον συνδυασμό του hardware.

Δεν θα πιάνει τo boost που πιάνει το desktop cpu 1ον και 2ον για να πιάσει την μέγιστη συχνότητα των 3.8 θα πρέπει να ρίξει ρολόγια η GPU.

The CPU uArch is likely the same, with clocks pushed to 3.85 GHz, resulting in a 10% frequency increase.
However, this is only achieved in the "High CPU Frequency Mode," which steals the SoC's power from the GPU and downclocks it slightly to allocate more power to the CPU in highly CPU-intense settings.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, CarbonFibre said:

Κάτι που έχω προσέξει τελευταία. Τα μεγάλα μαγαζιά που πουλάνε παιχνίδια δεν φέρνουν μεγάλες κυκλοφορίες όπως πχ Space Marine 2, Metaphor Refantazio. Επίσης Kingdom Come 2 πουθενά για preorder. Τί γίνεται με αυτούς;

Καλησπερα φιλε μου, ασε ρωτησα στα καταστηματα τους πηρα ολους τηλεφωνο και μου ειπαν πλεον ολες τις μεγαλες κυκλοφοριες θα ερχονται με το σταγονομετρο στα καταστηματα απο δω και περα και εγω εψαχνα το Metaphor Refantazio και αναγκαστηκα να το παρω digital. Καλη συνεχεια.

Επεξ/σία από nkiop
  • Like 1

18 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Δεν θα πιάνει τo boost που πιάνει το desktop cpu 1ον και 2ον για να πιάσει την μέγιστη συχνότητα των 3.8 θα πρέπει να ρίξει ρολόγια η GPU.

The CPU uArch is likely the same, with clocks pushed to 3.85 GHz, resulting in a 10% frequency increase.
However, this is only achieved in the "High CPU Frequency Mode," which steals the SoC's power from the GPU and downclocks it slightly to allocate more power to the CPU in highly CPU-intense settings.

Ακόμα κι έτσι αμφιβάλω για το αν υπάρχει bottleneck. Τα test έγιναν σε ανάλυση 1920x1080, ενώ στα 1440p, μια λογική ανάλυση για το Pro δεν θα υπάρχει ίχνος από αυτό.

11 λεπτά πριν, nkiop είπε

Καλησπερα φιλε μου, ασε ρωτησα στα καταστηματα τους πηρα ολους τηλεφωνο και μου ειπαν πλεον ολες τις μεγαλες κυκλοφοριες θα ερχονται με το σταγονομετρο στα καταστηματα απο δω και περα και εγω εψαχνα το Metaphor Refantazio και αναγκαστηκα να το παρω digital. Καλη συνεχεια.

Τί να πω! Ας ελπίσουμε να αναλάβουν να αναπληρώσουν τα μικρότερα καταστήματα αν και φαντάζομαι δεν μπορούν να κρατάνε πολύ στοκ και αυτοί.

2 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε

Bαλτε μεσα και το silent hill 2 remake.

Δυστηχως οπως βλεπουμε σπρωχνουν πολυ το digital.

Αυτό το είχαν, απλά εξαντλήθηκε και όχι μόνο Ελλάδα. Στο ισπανικό αμαζον επανήλθε χθες. Από ότι λένε σε λίγες μέρες θα είναι πάλι σε στοκ και Ελλάδα . Ήδη σήμερα ο Κώτσος το είχε διαθέσιμο στη  σελίδα του.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/10/2024 στις 8:18 ΜΜ, dekulinkgr είπε

Bαλτε μεσα και το silent hill 2 remake.

Δυστηχως οπως βλεπουμε σπρωχνουν πολυ το digital.

Απλά δεν το αγοράζεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάθουμε κάτι αν κάνουμε υπομονή. Έχουμε πολλά άλλα παιχνίδια να ασχοληθούμε. Θα αναγκαστούν και θα βγάλουν και physical εκδόσεις όταν δουν ότι τα έσοδα τους δεν είναι τα αναμενόμενα. Επιχειρηματίες είναι όχι gamers.

Δεν γίνεται να μπορούμε να "ρίξουμε" την ubisoft για τις κακές επιλογές της και τώρα να φλερτάρει με ξεπούλημα, αλλά να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο ακριβώς και στο απαράδεκτο καθεστώς του μονοπωλίου των digital παιχνιδιών με το έτσι θέλω στις κονσόλες! Αν ο κόσμος ήθελε να αγοράζει μόνο digital παιχνίδια, οι εταιρείες δεν θα έμπαιναν στην διαδικασία να κάνουν αυτές τις αλητείες του shortage (έλλειψη προϊόντων από τα ράφια καταστημάτων) για να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στους παίκτες και να τους οδηγήσουν στα ράφια του digital. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αλλάξουν την κουλτούρα των κονσολών. Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά βλέπεις προπαραγγελίες σε physical του Alan Wake 2, που αν θυμηθούμε τα θεϊκά σχόλια της Epic games, "δεν θα έβγαζε ποτέ physical edition για να μην καταστρέψουν το περιβάλλον" (όχι για να ανεβάσει το count των online συνδρομητών της και του κέρδους με το digital only)!!!

Οι παίκτες είναι αυτοί που μπορούν να ασκήσουν πραγματική ψυχολογική πίεση στις εταιρίες, μην αγοράζοντας το προϊόν τους. Αυτό πρέπει να γίνει ένα με το υποσυνείδητο μας.

Επεξ/σία από bushidocougar
  • Like 3
  • Thanks 2

Δυστυχώς αν και νόμιζα ότι είχα υπομονή τελικά δεν άντεξα να περιμένω και πήρα digital to silent hill

ΦΟΒΕΡΗ δουλειά ή blooper team σε ότι έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, είσαι διαρκώς στην τσίτα και διαρκώς με ένα άγχος 

Σαν φαν του είδους έχω καιρό να ευχαριστηθώ τόσο ένα survival horror

Μοναδική παραφωνία (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) η ναυτία που με έπιασε στο quality mode...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...