Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, firepc είπε

Έχει γίνει η φάση όπως στο pc όσο κι αν μερικοί δεν θέλουν να το δουν

Πλέον έτσι θα γίνεται η διανομή μέχρι να πάει full digital και στις κονσόλες. Τake it or leave it

και btw, θα ρίξεις άκυρο και στα μελλοντικά παιχνίδια που θα ρθούνε σ' αυτό το στιλ?

Προφανώς. Πηρα κονσόλα με dvd για να παίζω από δισκάκι. Όχι για να κατεβάζω όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Adsl έχω. Δεν μαρεσει να περιμένω ώρες για να κατεβάσω κάτι. Κ τέλος δεν μαρεσει να αγοράζω ψηφιακό αέρα. Αν το ps6 λοιπόν βγει digital, τότε πολύ απλά δεν θα ασχοληθώ.

Επεξ/σία από ilias78
  • Like 2
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Προφανώς. Πηρα κονσόλα με dvd για να παίζω από δισκάκι. Όχι για να κατεβάζω όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Adsl έχω. Δεν μαρεσει να περιμένω ώρες για να κατεβάσω κάτι. Κ τέλος δεν μαρεσει να αγοράζω ψηφιακό αέρα. Αν το ps6 λοιπόν βγει digital, τότε πολύ απλά δεν θα ασχοληθώ.

Για τους λόγους που περιγράφεις πλέον εγώ εδώ και χρόνια έχω σταματήσει να αγοράζω physical. Η πλειοψηφεία των παιχνιδιών είναι άνω των 50gb. Δηλαδή μεγαλύτερα από ένα double layer blu ray disc. 

Εάν πρέπει να κάνω download ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού τότε δεν βρίσκω νόημα να γεμίζω δισκάκια τα οποία παίζουν στην ουσία μόνο το ρόλο ενός "κλειδιού" για να τρέξει το παιχνίδι στην κονσόλα. 

Τώρα όσο αναφορά το "αέρας", είναι ανάλογα πως το βλέπει κανείς. Από τη μία έχεις ένα ολόκληρο παιχνίδι αποθηκευμένο σε ένα σκληρό δίσκο, από την άλλη ένα μισό παιχνίδι αποθηκευμένο σε ένα δισκάκι που δεν μπορεί να τρέξει αν δεν κατεβάσει στο σκληρό τον υπόλοιπο "ψηφιακό αέρα".

Edit: Προφανώς εξαιρείται η περίπτωση που θέλει κάποιος να μεταπουλήσει ένα παιχνίδι. Αν είναι μόνο αυτός ο λόγος τότε OK, έχει νόημα το physical.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.

δεν είναι μόνο ο ψηφιακός αέρας. ούτε ότι στο physical έχεις τη δυνατότητα της συλλογής ή της πώλησης. η τιμή στο ψηφιακό κάθε πότε πέφτει κ σε τι ποσοστό? σε σχέση με το physical. στο physical, περιμένεις 5 μήνες κ το παίρνεις μισή τιμή ή κ λιγότερο. στο ψηφιακό περιμένεις αιώνες κ αν.... παράδειγμα. days gone. παιχνίδι 4 ετών. ψηφιακό έχει 40 ευρω τωρα. σε δισκάκι έχει 17,93. καινούριο δισκάκι πριν 4 χρόνια είχε ή 50 ή 60.

δεν θα βγει πουθενά αυτή η κουβέντα. το καθένα έχει τους υποστηρικτές του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ilias78 είπε

ούτε ότι στο physical έχεις τη δυνατότητα της συλλογής ή της πώλησης.

Μα, δεν χανεις την δυνατοτητα πωλησης. Το cd αν εχει ή οχι το παιχνιδι δεν εχει καμια σημασια, μιας και το κλειδι εχει σημασια το οποιο ειναι στο cd. Οποτε, το αγοραζεις day 1, κατεβαζεις το υπολοιπο 50%, βαζεις το cd για να παιζεις, οπως εκανες και με καθε αλλο physical. Επειτα, το πουλας, και κατεβαζει ο αλλος παλι το 50% +patches, και βαζει το cd για να παιξει κτλ κτλ

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilias78 είπε

δεν είναι μόνο ο ψηφιακός αέρας. ούτε ότι στο physical έχεις τη δυνατότητα της συλλογής ή της πώλησης. η τιμή στο ψηφιακό κάθε πότε πέφτει κ σε τι ποσοστό? σε σχέση με το physical. στο physical, περιμένεις 5 μήνες κ το παίρνεις μισή τιμή ή κ λιγότερο. στο ψηφιακό περιμένεις αιώνες κ αν.... παράδειγμα. days gone. παιχνίδι 4 ετών. ψηφιακό έχει 40 ευρω τωρα. σε δισκάκι έχει 17,93. καινούριο δισκάκι πριν 4 χρόνια είχε ή 50 ή 60.

δεν θα βγει πουθενά αυτή η κουβέντα. το καθένα έχει τους υποστηρικτές του.

Συμφωνώ για το οικονομικό κομμάτι που αναφέρεις. Απλά διαφωνώ στο "ψηφιακός αέρας" εφόσον πρέπει απαραίτητα να τον κατεβάσεις αυτόν τον αέρα και στην physical εκδοση για να παίξεις.

Αν υπήρχε δυνατότητα να βάλω το δισκάκι πχ του Doom Eternal και να παίξω το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να συνδέσω την κονσόλα ούτε μία φορά στο internet, τότε και γω θα τα είχα όλα physical.

Δεν προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον για τις απόψεις μας, απλά κουβέντα κάνουμε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Παιδιά καταλαβαίνω ότι θα θέλατε να δείτε μεγάλο άλμα γραφικών στα "next-gen only" παιχνίδια αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η καινούργια γενιά είναι μόλις 2-2,5 φορές πιο δυνατή από την προηγούμενη!

Παλιότερα είχαμε διαφορές σε hardware μέχρι και 10 φορές πιο δυνατό από το προηγούμενο. Ίσως και περισσότερο. Αν περιμένετε άλματα γραφικών PS1-PS2 και PS2-PS3, μάλλον καλό θα ήταν να το ξεχάσετε από τώρα γιατί θα απογοητευτείτε.

Το κόστος για δυνατό hardware έχει πλέον εκτοξευθεί εκτός τιμολογιακών ορίων κονσόλας. Έχετε αναλογιστεί πόσο κάνει σήμερα μια high-end gpu στο PC (μόνο η gpu ;)) και πόσο κάνει μια κονσόλα??

Εκτός αν θα θεωρούσατε καλή ιδέα να δίνατε 2500 ευρώ για ένα PS5/SX...

Νομίζω ότι όταν θα αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά με το υπάρχον hardware θα δούμε άλμα πραγματικό! Εδώ στο ταπεινό και απαρχαιωμενο ps4 είδαμε uncharted 4, gow, death stranding, horizon zero dawn και άλλα πολλά..Δεν είναι θέμα hardware!! Ειδικά σε αυτήν την γενιά το hardware για κονσόλες είναι αξιοπρεπεστατο για να δεις εντυπωσιακά πράγματα!! Είναι θέμα επιλογών από τους devs!! Δεν γίνεται όσο περνάνε τα χρόνια να βλέπουμε χειρότερα γραφικά αντί για καλύτερα!Βλέπεις launch game του ps5 και ακόμα σε εντυπωσιάζει! Όταν πήρα την κονσόλα έβαλα το Demons και έπαθα πλάκα! Έβαλα returnal, rachet και ένιωσα ότι όντως αλλάξαμε γενιά!!! Από εκεί και πέρα όμως όταν επιλέγεις παιχνίδια σοβαρά όπως gow και horizon και gt7 να βγουν και σε ps4 σε πάνε χρόνια πίσω!! Γιατί οι συνέχειες τους που θα αξιοποιήσουν το υπάρχων hardware είναι χρονιά μακριά... Μέχρι να έρθει το gt8 εγώ θα τρώω στην μάπα το gt7 port από το ps4... 

• Like 1
Δημοσ.

Τα physical ωραία είναι και σε έναν ιδανικό κόσμο θα τα ηθελα. Όμως πέρα των άλλων, εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί φαντάζομαι, έχω πρόβλημα χώρου. Δεν έχω που να τα αποθηκεύσω.. αυτός είναι και ο λόγος που έχω σταματήσει να αγοράζω και φυσικά βιβλία γιατί η βιβλιοθήκη μου είναι γεμάτη πλέον..με έχει σώσει το kindle..ιεροσυλία το ξέρω αλλά τι να κάνουμε.

Όσον αφορά τα γραφικά στα παιχνίδια αυτό που με χαλάει δεν είναι να βλέπω γραφικά last gen. Αλλά όχι και να μου τα πασάρουν 70 ευρω. Για παιχνίδια όπως το horizon να το καταλάβω.

Τέλος με ανησυχεί λίγο η ολοένα αυξανόμενη συζήτηση που βλέπω σχετικά με mid gen upgrade στις κονσόλες. Είμαι κάθετα αντίθετος, μάλιστα αν γίνει και σύντομα θα θεωρήσω ότι με έπιασαν κότσο που αγόρασα τις τωρινές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@metallica 13 Το Demon’s Souls που αναφέρεις όντως έχει από τα πιο εντυπωσιακά γραφικά που έχω δει μέχρι τώρα σε αυτή τη γενιά. Και όλα αυτά με πολύ καλό 2K reconstruction με πεντακάθαρη εικόνα χωρίς aliasing/shimmering στο performance mode και locked 60άρι. Συν ότι έχει από τις πιο responsive κάμερες που έχω δει σε παιχνίδι. Δεν υπάρχει ίχνος από delay input και dead zones στα controls όπως συμβαίνει με πολλά παιχνίδια. 

Πολλοί το αγνοούν το συγκεκριμένο επειδή είναι η πρώτη προσπάθεια της From και μάλλον δεν έχει την mainstream προβολή και τις πωλήσεις που του αξίζουν. 

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ hyped για το επόμενο project της Blue Point όσο αναφορά για το τεχνικό κομμάτι. Θα ήταν όνειρο να δούλευαν επάνω στο Bloodborne. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

@metallica 13 Το Demon’s Souls που αναφέρεις όντως έχει από τα πιο εντυπωσιακά γραφικά που έχω δει μέχρι τώρα σε αυτή τη γενιά. Και όλα αυτά με πολύ καλό 2K reconstruction με πεντακάθαρη εικόνα χωρίς aliasing/shimmering στο performance mode και locked 60άρι. Συν ότι έχει από τις πιο responsive κάμερες που έχω δει σε παιχνίδι. Δεν υπάρχει ίχνος από delay input και dead zones στα controls όπως συμβαίνει με πολλά παιχνίδια. 

Πολλοί το αγνοούν το συγκεκριμένο επειδή είναι η πρώτη προσπάθεια της From και μάλλον δεν έχει την mainstream προβολή και τις πωλήσεις που του αξίζουν. 

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ hyped για το επόμενο project της Blue Point όσο αναφορά για το τεχνικό κομμάτι. Θα ήταν όνειρο να δούλευαν επάνω στο Bloodborne. 

Εγώ ονειρευόμουν την bluepoint σε κάποιο silent hill remake... Νομίζω ότι ήταν η ιδανική επιλογή... Αγαπημένο studio πλέον για εμένα μετα τις υπέροχες δουλειές που έχει κάνει πάνω στα remake..Δειχνουν να έχουν γενικά μεράκι και όρεξη σε αυτό που κάνουν! 

• Like 1
Δημοσ.

η μεταβαση απο τη μια γενια στην αλλη, ειναι παρομοια και με τις προηγουμενες γενιες. Αντε τωρα να υπηρξε ενα μικρο delay λογω covid. 

οσο μεγαλωνει η βαση χρηστων του ps5, τοσο θα μειωνεται η υποστηριξη στο ps4. Παντα φυσικα σε συνδυασμο με τις πωλησεις software, που παντα ειναι περισσοτερη αναλογικα στις νεες κονσολες.

Πλεον τελειωνουν και τα παιχνιδια της unreal 4 και παμε στην unreal 5 για τα multiplatform, σχεδον οτι εχει ανακοινωθει απο εδω και περα ειναι next gen only. Οπως και να χει, οτι συμβαινει εξαρταται την αγορα...

το unrecord  προσωπικα δε με εντυπωσιαζει καθολου.

• Like 1
Δημοσ.

Θα προτιμούσα στο επόμενο Horizon αντί να δουλέψουν πολύ στα γραφικά να ασχοληθούν με άλλα πράγματα όπως το gameplay.

Μπορεί να είμαι στη μειοψηφία αλλά το βρίσκω βαρετό.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Θα προτιμούσα στο επόμενο Horizon αντί να δουλέψουν πολύ στα γραφικά να ασχοληθούν με άλλα πράγματα όπως το gameplay.

Μπορεί να είμαι στη μειοψηφία αλλά το βρίσκω βαρετό.

Δεν είσαι μόνος. Και γω έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να παίξω και το HZD και το HFW και τα ψιλοπαράτησα λόγω Ubisoftίλας.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...