Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόβλημα είναι ότι τα παιχνίδια σε διαφορετικές χώρες είναι διαφορετικά. Δηλαδή το uncharted που αγόρασες στον αμερικανικό λογαριασμό δεν είναι το ίδιο uncharted με αυτό που αγόρασες με τον ελληνικό λογαριασμό. Οπότε αν σε άφηναν να αλλάξεις χώρα, θα έχανες τα παιχνίδια που είχες αγορασμενα. Θα πήγαινες στο ελληνικό store για να κατεβάσεις το αμερικανικό uncharted.

Αν πάνε να το σκαλίσουν το πιο πιθανό είναι να γίνει χαμός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
8 hours ago, Skywalker333 said:

ναι, ειναι λογο τεχνικων ζητηματων. το πρόβλημα πριν καποια χρόνια ειχε παρει μεγαλη εκταση κ ειχα διαβασει ορισμενες ωραιες τεχνικες αναλυσεις που το εξηγουσαν και που κατέληγαν οτι η μόνη πραγματικη λύση ειναι να ξηλωθει κ να ξαναχτιστει η βαση. Αλλα αυτο ειναι τρομερα δύσκολο να γινει λογο cross generation τιτλων αλλα και backwards compatibility. H αλλαγη επρεπε να ειχε γινει απο Ps3 σε PS4. τωρα, θα συνεχισουν απλα να χτίζουν πανω στην ιδια βάση.

Προσπαθώ να βρω κάποιο λινκ που να εξηγεί που υπάρχει ακριβώς το πρόβλημα και δεν βρίσκω κάτι. Μόνο χρήστες να παραπονιούνται στο reddit βρίσκω. 

Για στείλε αν έχεις κάτι.

50 minutes ago, xavier said:

Το πρόβλημα είναι ότι τα παιχνίδια σε διαφορετικές χώρες είναι διαφορετικά. Δηλαδή το uncharted που αγόρασες στον αμερικανικό λογαριασμό δεν είναι το ίδιο uncharted με αυτό που αγόρασες με τον ελληνικό λογαριασμό. Οπότε αν σε άφηναν να αλλάξεις χώρα, θα έχανες τα παιχνίδια που είχες αγορασμενα. Θα πήγαινες στο ελληνικό store για να κατεβάσεις το αμερικανικό uncharted.

Αν πάνε να το σκαλίσουν το πιο πιθανό είναι να γίνει χαμός.

Κατ' αρχήν πως είναι διαφορετικό το ελληνικό Uncharted με το αμερικάνικο; Όταν αγοράζεις ένα δισκάκι, τότε αυτό παίζει οπουδήποτε στον κόσμο, με τον ίδιο τρόπο, γιατί να ισχύει κάτι διαφορετικό στα digital games; Να δεχθώ το πρόβλημα με τα DLC's που είναι μόνο digital, αλλά γιατί να έχουν διαφορά τα base games; 

Από εκεί και πέρα, στο Switch που μπορείς να αλλάζεις χώρα on-the-fly με 3 κλικς, όταν για παράδειγμα αγοράζεις ένα game από το ιαπωνικό store (που έχει διαφορές στην γλώσσα), τότε αυτόματα κατεβάζει την ευρωπαϊκη έκδοση. Εικάζω ότι τσεκάρει την IP σου και σου ματσάρει την έκδοση. Επομένως για να το έχει λύσει η Ν αυτό που είναι η πιο δυσκίνητη και συντηρητική εταιρεία του χώρου, αποκλείεται να μην μπορεί να το λύσει η Sony. 

Πάντως αυτό που περιγράφεις, τώρα είναι που γίνεται. Έχω Deluxe στον τούρκικο λογαριασμό, κατεβάζω το game και το παίζω με τον ελληνικό μου λογαριασμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, xavier said:

Μην επιμένετε με αυτή την ανακρίβεια ότι τα παιχνίδια είναι "διαφορετικά". Δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Στο Xbox μια χαρά έκανα αλλαγή λογαριασμού από Βρετανικό σε Ελληνικό και όλα τα παιχνίδια μου είναι κανονικά μέσα στη βιβλιοθήκη μου. Το Gears 5 που αγόρασα στο Βρετανικό λογαριασμό παίζει μια χαρά στον Ελληνικό λογαριασμό.

Στο Steam επίσης, το ίδιο έκανα.

Επεξ/σία από D.Luffy

• Moderators

Δεν καταλαβαίνω με ποιο τρόπο είναι διαφορετικά τα PS games ανά region, ειλικρινά. Ότι π.χ. δεν θα έχει ελληνικούς υπότιτλους ένας τίτλος που θα αγοραστεί από το Περού; Ή ότι στο κινέζικο store είναι λογοκριμένες οι εκδόσεις; Αν μιλάμε για τέτοια πράγματα, τότε αυτά αφενός αποτελούν εξαιρέσεις που δεν θα έπρεπε να ορίζουν τον κανόνα, αφετέρου δεν είναι κάτι που δεν λύνεται με disclaimers και με IP checks.

Τι συζητάμε τώρα, τα έχουν λύσει όλες οι εταιρείες με digital stores αυτά, μόνο η Sony κάνει τις αγορές bound στο region.

33 minutes ago, D.Luffy said:

Στο Steam επίσης, το ίδιο έκανα.

Α ναι, το είχα ξεχάσει αυτό.

Τα PS games μας που τα έχουμε στην κονσόλα μας που δώσαμε λεφτά στην Sony για να την αγοράσουμε δεν θα μπορούν να αλλάξουν region, αλλά τα ίδια games στο Steam θα μπορούν. Σεβασμός στον καταναλωτή πάνω απ' όλα.

Πολύ θέλω να δω πως θα δουλέψουν τα PSN accounts στο Steam όταν θα γίνουν υποχρεωτικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν έχω καταλάβει, αυτό με το επιχείρημα ότι σε κάθε χώρα ισχύουν (λογου χαρη) άλλοι νόμοι με αποτέλεσμα το κάθε game να είναι διαφορετικό, θα έπρεπε να είναι υπέρ του να μπορείς να άλλαξεις region. Πχ εγω μετακομίζω συχνα λόγω δουλείας, άρα όταν φύγω πχ από τον Καναδά να πάω Γερμανία, για να είναι legitimate η Sony και να εναρμονίζεται με τους νόμους και το καθεστώς της Γερμανίας, θα πρέπει να με προτρέπει κιόλας να αλλάξω region και το account. Οχι να μου το απαγορεύει ολοκληρωτικά.....

Επεξ/σία από stafftw

Μην ψάχνετε να βρείτε λογική σε αυτό που κάνει η Sony. Είναι ανικανότητα ή έλλειψη διάθεσης να φτιάξει κάτι από την αρχή όπως ανέφερε και ο Skywalker.

Τώρα όσοι προσπαθούν να ντύσουν με δικαιολογίες μια τέτοια τακτική, ε καταλαβαίνετε... σαν να προσπαθείς να φέρεις σε επαφή κνίτη με την λογική.

• Like 1

Για πείτε ρε παιδιά μία άποψη για το Miasma Chronicles. Βλέπω από πολύ καλές κριτικές μέχρι και ένα αστέρι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα σας έλεγε η Sony ναι αλλάξτε region στο plus αλλα πληρώστε την διαφορά στις τιμές που εχει το plus σε κάθε region, να σας έβλετα τι θα κανατε μετα......

Επεξ/σία από vorlon68
  • Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Τι περιμένουμε ρεαλιστικά;

Να ξέρω αν αξίζει να κάτσω να το δω.

Κανείς δεν ξέρει…. Πιθανότατα όχι και πολλά. Απλά δες το την επόμενη μέρα με την ησυχία σου.

edit: https://www.techradar.com/news/sony-state-of-play-when-is-the-next-playstation-event-and-what-to-expect

Επεξ/σία από p07apo

25 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Τι περιμένουμε ρεαλιστικά;

Να ξέρω αν αξίζει να κάτσω να το δω.

info για 14 παιχνίδια

Παλιά, καινουργια, ποιός ξέρει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...