Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Δηλαδή κάποιος που μετακομίζει σε άλλη χώρα τι κάνει; Χάνει τις προηγούμενες συνδρομές/αγορές του;

Εντύπωση μου κάνει, πολύ πρωτόγονο αν ισχύει.

Γιατι να χάσει τις συνδρομές και τις αγορες του. Δηλαδή εχει 10 χρονια plus τουρκικό και θέλει να το κάνει ελληνικό? Δεν στέκει αυτό....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
7 hours ago, xavier said:

Γιατί ποιος σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις το account σου από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου; Κανονικά παίζεις, χωρίς vpn, χωρίς τίποτα.

Το μόνο πρόβλημα είναι αν πχ ήσουν Αμερική και τώρα που γυρνάς Ελλάδα θέλεις να χρησιμοποιήσεις ελληνική πιστωτική κάρτα δεν μπορείς. Θα πρέπει είτε να αγοράζεις psn κάρτες, είτε να κάνεις καινούργιο Ελληνικό psn.  Το παλιό account το έχεις primary και πάλι παίζεις κανονικά τα παιχνίδια σου.

Αλλά πραγματικά δεν έχεις λόγο να μπεις σε αυτή την διαδικασία, αφού έτσι και αλλιώς συμφέρει να αγοράζεις psn cards, αφού συνήθως τις 50αρες τις αγοράζεις με 40 eur.

Είναι προβληματικό να μην μπορείς να αλλάξεις region στο λογαριασμό σου και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος πίσω από αυτή την απαγόρευση, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό κατάλοιπο του παρελθόντος που δεν έχουν μπει στη διαδικασία να το διορθώσουν.

Διάφορα προβλήματα μπορούν να προκύψουν. Αρχικά αυτό που αναφέρεις, οι τρόποι πληρωμής που δούλευαν παλιά, πλέον μπορεί να μην δουλεύουν. Ένα άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν θα είναι συμβατά τα DLC's, αν τα αγοράσεις στο νέο λογαριασμό που θα αναγκαστείς να φτιάξεις, αφού στον παλιό δεν θα μπορείς να κάνεις αγορές. Επίσης, διάφορα games έχουν διαφορετικές εκδόσεις ανά χώρες, μπορεί π.χ. τώρα που μετακόμισες Ελλάδα από Ιαπωνία, να θες να παίζεις με ελληνικούς υπότιτλους, που δεν μπορούσες στην προηγούμενη χώρα.

7 hours ago, vorlon68 said:

Γιατι να χάσει τις συνδρομές και τις αγορες του. Δηλαδή εχει 10 χρονια plus τουρκικό και θέλει να το κάνει ελληνικό? Δεν στέκει αυτό....

Προσωπικά εγώ, αυτό θέλω να κάνω, να γυρίσω το τούρκικο account σε ελληνικό, έτσι ώστε να επικοινωνήσω μαζί τους και να μου αλλάξουν την Deluxe σε Premium (με το αζημίωτο εννοείται).

Άσχετα όμως με το δικό μου exploit, είναι εντελώς ανούσιο να μην μπορείς να αλλάξεις region, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη online υπηρεσία γενικότερα που να σου κόβει αυτό το feature.

Και εγώ θα ήθελα πολύ να αλλάξω το Βρετανικό λογαριασμό που έχω σε Ελληνικό. 

Προφανώς για λόγους ευκολίας μιας και από τότε που γύρισα Ελλάδα δεν επιθυμώ να πληρώνω πλέον από Αγγλική τράπεζα. Δεν βλέπω το λόγο πχ Valve και MS να σου προσφέρουν αυτή την δυνατότητα και η Sony όχι.

• Moderators

Λοιπόν, μίλησα πριν λίγο με το helpdesk της Sony και έμεινα άναυδος με τις απαντήσεις που πήρα. Τις αναφέρω εδώ αναλυτικά για μελλοντικό reference:

1. Στην ερώτηση αν μπορώ να αλλάξω το region στο λογαριασμό μου, η απάντηση ήταν «όχι, είναι το μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να αλλάξει σε ένα λογαριασμό».
  2. Στην ερώτηση αν πρόκειται να επιτρέψει η Sony αλλαγή του region κάποτε στο μέλλον, η απάντηση ήταν (με απόλυτη σιγουριά από τον υπάλληλο) «όχι, δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ να αλλάξει το region σε λογαριασμούς μετά την δημιουργία τους και η αιτιολογία είναι ότι τα ToS είναι μοναδικά για κάθε χώρα και σε αυτά συμφωνεί ο χρήστης όταν φτιάχνει account».
  3. Στην ερώτηση πώς θα αγοράσω το DLC του Spider-man 2 όταν ο λογαριασμός μου είναι σε region Ελλάδας και εγώ έχω μετακομίσει στην Αμερική, η απάντηση ήταν «θα πρέπει το DLC να αγοραστεί από το ελληνικό store και εάν δεν δουλεύει η αμερικάνικη πιστωτική, τότε θα πρέπει να αγοραστούν κάρτες για να φορτιστεί ο ελληνικός λογαριασμός».
  4. Τέλος, έκανα την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, δηλαδή με αυτά που μου έλεγε συμπεραίνω ότι η Sony, όχι μόνο επιτρέπει, αλλά τουναντίον συνιστά κιόλας στους owners να κάνουν λογαριασμό σε άλλα regions, η απάντηση ήταν «ναι, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει λογαριασμούς και να επιλέξει όποιο region θέλει, ανεξαρτήτως το που μένει τη δεδομένη χρονική στιγμή και -επιπλέον- εάν δεν λειτουργεί η πιστωτική του στο store που επέλεξε, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει workaround με gift cards».

Δεν πίστευα στα αυτιά μου, ειδικά με το (4). 

• Like 3
  • Haha 3

44 λεπτά πριν, Malthador είπε

Λοιπόν, μίλησα πριν λίγο με το helpdesk της Sony και έμεινα άναυδος με τις απαντήσεις που πήρα. Τις αναφέρω εδώ αναλυτικά για μελλοντικό reference:

1. Στην ερώτηση αν μπορώ να αλλάξω το region στο λογαριασμό μου, η απάντηση ήταν «όχι, είναι το μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να αλλάξει σε ένα λογαριασμό».
  2. Στην ερώτηση αν πρόκειται να επιτρέψει η Sony αλλαγή του region κάποτε στο μέλλον, η απάντηση ήταν (με απόλυτη σιγουριά από τον υπάλληλο) «όχι, δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ να αλλάξει το region σε λογαριασμούς μετά την δημιουργία τους και η αιτιολογία είναι ότι τα ToS είναι μοναδικά για κάθε χώρα και σε αυτά συμφωνεί ο χρήστης όταν φτιάχνει account».
  3. Στην ερώτηση πώς θα αγοράσω το DLC του Spider-man 2 όταν ο λογαριασμός μου είναι σε region Ελλάδας και εγώ έχω μετακομίσει στην Αμερική, η απάντηση ήταν «θα πρέπει το DLC να αγοραστεί από το ελληνικό store και εάν δεν δουλεύει η αμερικάνικη πιστωτική, τότε θα πρέπει να αγοραστούν κάρτες για να φορτιστεί ο ελληνικός λογαριασμός».
  4. Τέλος, έκανα την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, δηλαδή με αυτά που μου έλεγε συμπεραίνω ότι η Sony, όχι μόνο επιτρέπει, αλλά τουναντίον συνιστά κιόλας στους owners να κάνουν λογαριασμό σε άλλα regions, η απάντηση ήταν «ναι, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει λογαριασμούς και να επιλέξει όποιο region θέλει, ανεξαρτήτως το που μένει τη δεδομένη χρονική στιγμή και -επιπλέον- εάν δεν λειτουργεί η πιστωτική του στο store που επέλεξε, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει workaround με gift cards».

Pin this 

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Τα τελευταία 20 χρόνια... γιατί σε ενοχλεί να πληρώνεις με gift cards?

• Moderators
9 minutes ago, xavier said:

Τα τελευταία 20 χρόνια... γιατί σε ενοχλεί να πληρώνεις με gift cards?

Δεν με ενοχλεί. Θα ήθελα να μπορώ να αλλάξω το region μου στο λογαριασμό μου, αλλά δεν θα τα βάψω και μαύρα που δεν γίνεται, ούτως ή άλλως έχω συνδρομή μέχρι το 2028 και έχω βγει οικονομικά κερδισμένος σε κάθε περίπτωση. Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να παίξω κάποιο game μέσω cloud θα βάλω ένα-δυο μήνες σύνδρομη σε region που το επιτρέπει και λήγει το θέμα.

Το κέρδος μου από το «σκάλισμα» είναι ότι έμαθα με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι μπορώ να κάνω exploit όποιο region θέλω και μάλιστα με τις ευλογίες της Sony, δεν υπάρχει καν υπόνοια για ban. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερη γνώση από το να μπορούσα να αλλάξω region.

• Like 1

15 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν με ενοχλεί. Θα ήθελα να μπορώ να αλλάξω το region μου στο λογαριασμό μου, αλλά δεν θα τα βάψω και μαύρα που δεν γίνεται, ούτως ή άλλως έχω συνδρομή μέχρι το 2028 και έχω βγει οικονομικά κερδισμένος σε κάθε περίπτωση. Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να παίξω κάποιο game μέσω cloud θα βάλω ένα-δυο μήνες σύνδρομη σε region που το επιτρέπει και λήγει το θέμα.

Το κέρδος μου από το «σκάλισμα» είναι ότι έμαθα με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι μπορώ να κάνω exploit όποιο region θέλω και μάλιστα με τις ευλογίες της Sony, δεν υπάρχει καν υπόνοια για ban. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερη γνώση από το να μπορούσα να αλλάξω region.

Το θέμα είναι να μην παραγινει το exploit και αυξήσουν τις τιμές.

21 ώρες πριν, Malthador είπε

ναι καλως ηρθες κ εσυ στην παράνοια που λεγεται PSN. απειρα χρονια τους παρακαλαμε να αφησουν account migration οπως επιτρεπει και η Microsoft αλλα δε νιώθουν.
Εικαζω οτι η δικαιολογια για τα ToS ειναι μουφα. Το PSN ειναι στημενο σε μια πολυ πολυ περιεργη βαση (παρομοια με το EA Play) και οποιαδηποτε αλλαγη κανεις, χτυπαει κατω. Μου τα ειχε εξηγησει ενας φιλος προγραμματιστής κάποτε και ηταν σα πύργος απο τραπουλοχαρτα ο σχεδιασμος.
Σκεψου οτι τους πήρε παρα παρα πολλα χρονια για να επιτρεψουν μικροαλλαγες σε accounts και μετα, τους πηρε χρονια να στρωσουν ολα τα bugs που βγηκαν απο αυτο. Πιστευω αυτη ειναι η πραγματικη αιτια, γιαυτο και σε καθε γενια παρακαλάμε να ξυλωσουν κ να ξαναστήσουν το PSN γιατι κάποια στιγμη, αργά η γρήγορα, θα χρειαστουν να κανουν αλλαγες που το σύστημα δε θα σηκώνει.

Anyway, η λύση δυστυχως ειναι μόνο με gift cards. Ειναι απαραδεκτο οτι δε μπορεις καν να βαλεις καρτα χρεωστικη/πιστωτικη απο άλλη χώρα.

Εγω 10+ χρονια ετσι διατηρω το Ελληνικο μου account. το πρόβλημα όμως ξέρεις ποιο είναι; Οτι μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες/προσφορές καλύτερες εκεί που είσαι απότι στο ελληνικο. πχ game streaming που UK/US εχεις περισσότερες δυνατότητες. ή πολυ καλύτερες τιμές/προσφορες (ειδικα για εσενα που εισαι US). οποτε αναγκάζεσαι εν τέλει ή να παρατήσεις το παλιο account, ή να έχεις κ ενα στην χώρα που βρίσκεσαι και να τσιμπας πραγματα κ απο εκει.

• Moderators
38 minutes ago, Skywalker333 said:

Εικαζω οτι η δικαιολογια για τα ToS ειναι μουφα. 

Προφανώς και είναι μούφα. Δεν έχει καμία λογική, αν είχε θα απαγόρευαν όλες οι εταιρείες αλλαγή του region. Στο amazon π.χ. έχω ένα λογαριασμό και μπορώ να ψωνίζω από όποια χώρα θέλω. Το ίδιο και στο store του Switch.

Στο κάτω κάτω της γραφής, αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα, απλά σε βάζουν να συμφωνείς στα νέα ToS κάθε φορά που αλλάζεις region.

Το PSN ειναι στημενο σε μια πολυ πολυ περιεργη βαση (παρομοια με το EA Play) και οποιαδηποτε αλλαγη κανεις, χτυπαει κατω. Μου τα ειχε εξηγησει ενας φιλος προγραμματιστής κάποτε και ηταν σα πύργος απο τραπουλοχαρτα ο σχεδιασμος.

Μου έκανε εντύπωση η απάντηση που μου έδωσε ο υπάλληλος, ότι δηλαδή αλλαγή του region δεν θα επιτραπεί ποτέ στα PSN accounts. Μου μίλησε με μια σιγουριά που δεν την ανέμενα, το τόνισε ιδιαίτερα το «ποτέ».

Anyway, η λύση δυστυχως ειναι μόνο με gift cards. Ειναι απαραδεκτο οτι δε μπορεις καν να βαλεις καρτα χρεωστικη/πιστωτικη απο άλλη χώρα.

Εγω 10+ χρονια ετσι διατηρω το Ελληνικο μου account. το πρόβλημα όμως ξέρεις ποιο είναι; Οτι μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες/προσφορές καλύτερες εκεί που είσαι απότι στο ελληνικο. πχ game streaming που UK/US εχεις περισσότερες δυνατότητες. ή πολυ καλύτερες τιμές/προσφορες (ειδικα για εσενα που εισαι US). οποτε αναγκάζεσαι εν τέλει ή να παρατήσεις το παλιο account, ή να έχεις κ ενα στην χώρα που βρίσκεσαι και να τσιμπας πραγματα κ απο εκει.

Το main account μου είναι US, έχω και ένα ελληνικό για τα physical games στα οποία θέλω να αγοράζω DLC's (αλλιώς δεν παίζουν) και φυσικά το τούρκικο για το Deluxe.

Workarounds πάντα θα βρίσκονται για άλλα regions με κάρτες κλπ, αλλά είναι πραγματικά απρόσμενα ότι αυτό το πράγμα γίνεται endorsed από την μαμά εταιρεία. Μόνο που δεν μου είπε «φτιάξε ινδικό λογαριασμό να έχεις Deluxe με 3 ευρώ το μήνα».

Μπράβο τους πάντως, απολύτως ξεκάθαροι.

Παίζει να είναι και λόγω copyrights. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια διαθέσιμα παντού, ακόμα και μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά υπάρχουν κάποιες ελάχιστες διαφορές. Μετά είναι και κάτι licenses όπου κάτι γιαπωνέζικες φωνές κτλ είναι διαθέσιμα μόνο σε Ιαπωνία μεριά επειδή οι εκεί γιαπωνέζοι ζητάνε αρκετά χρήματα για τα voices κτλ κτλ. 

44 minutes ago, SabotazNic said:

Παίζει να είναι και λόγω copyrights. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια διαθέσιμα παντού, ακόμα και μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά υπάρχουν κάποιες ελάχιστες διαφορές. Μετά είναι και κάτι licenses όπου κάτι γιαπωνέζικες φωνές κτλ είναι διαθέσιμα μόνο σε Ιαπωνία μεριά επειδή οι εκεί γιαπωνέζοι ζητάνε αρκετά χρήματα για τα voices κτλ κτλ. 

Εφόσον γίνεται κανονικά σε άλλες πλατφόρμες, αυτό που αναφέρεις δεν είναι πρόβλημα.

• Moderators
2 hours ago, SabotazNic said:

Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο θέμα και να απαντάνε «φτιάξε λογαριασμό με όποιον region θέλεις». Αντιφάσκουν αυτά τα δύο.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν ξέρουν πως να το φτιάξουν χωρίς να σπάσουν τα πάντα στο PSN.

• Like 1

Εχω ξανα αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι η Sony σαν εταιρεία αυτή καθαυτή σε πάρα πολλά πράγματα είναι κυριολεκτικά για κλωτσιές, άρα δεν μου προκαλούν εντύπωση τα παραπάνω, και ας τα διαβάζω πρώτη φορά μιας και δεν έχω ασχοληθεί με αλλαγή regions.

Καλά κάνει ο @Malthador και είναι σε φάση facepalm με αυτά που διαβάζει.

11 ώρες πριν, Malthador είπε

Μου έκανε εντύπωση η απάντηση που μου έδωσε ο υπάλληλος, ότι δηλαδή αλλαγή του region δεν θα επιτραπεί ποτέ στα PSN accounts. Μου μίλησε με μια σιγουριά που δεν την ανέμενα, το τόνισε ιδιαίτερα το «ποτέ».

ναι, ειναι λογο τεχνικων ζητηματων. το πρόβλημα πριν καποια χρόνια ειχε παρει μεγαλη εκταση κ ειχα διαβασει ορισμενες ωραιες τεχνικες αναλυσεις που το εξηγουσαν και που κατέληγαν οτι η μόνη πραγματικη λύση ειναι να ξηλωθει κ να ξαναχτιστει η βαση. Αλλα αυτο ειναι τρομερα δύσκολο να γινει λογο cross generation τιτλων αλλα και backwards compatibility. H αλλαγη επρεπε να ειχε γινει απο Ps3 σε PS4. τωρα, θα συνεχισουν απλα να χτίζουν πανω στην ιδια βάση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...