Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από τις φήμες για τα specs, αυτό που θα ήθελα να δω στο Pro είναι καλύτερη υλοποίηση του VRR με το LFC να γίνεται σε system level (όπως το Series X) και να μη βασίζεται όπως τώρα στο αν θα το εφαρμόσει ξεχωριστά ο κάθε άμπαλος developer.

Το range στα 48fps είναι πολύ μικρό, ειδικά σε τίτλους όπως τα Elden Ring/FFXVI που πέφτει πολύ συχνά κάτω από αυτό το όριο.

Για να λειτουργήσει μάλλον θα χρειαστεί να ακολουθήσουν την μέθοδο του SX. Δηλαδή μόνιμο output σε 120Hz. Αυτή τη στιγμή το base PS5 έχει περιορισμένο 32Gbps HDMI bandwidth σε σχέση με το SX που είναι στα 40Gbps. Ίσως να είναι αυτός ο λόγος που άφησαν τα 120Hz σαν afterthought στην τύχη του κάθε dev. Άρα ελπίζω και σε νέο HDMI chipset με μεγαλύτερο bandwidth.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι σημαινει το 3 φορες επανω? δηλαδη αν το ps5 ειναι αντιστοιχο της 3060, το ps5 pro θα ειναι αντιστοιχο της 4080? υπερβολικο μου ακουγεται και πανακριβο στην υλοποιηση του αν ισχυει κατι τετοιο.

τεσπα, δεν με ενδιαφερουν τα τεχνικα, ας ελπισουμε να εχουν τα παιχνιδια για να επιδειξουν την δυναμη της αναβαθμισμενης κονσολας και εγω θα τα παιξω στα 30 frames της οριτζιναλ.

Επεξ/σία από xavier

12 λεπτά πριν, xavier είπε

τι σημαινει το 3 φορες επανω? δηλαδη αν το ps5 ειναι αντιστοιχο της 3060, το ps5 pro θα ειναι αντιστοιχο της 4080? υπερβολικο μου ακουγεται και πανακριβο στην υλοποιηση του αν ισχυει κατι τετοιο.

Λογικα θα εννοει με το pssr της sony. Οπως και να εχει σκετη απογοητευση αυτη η γενια. Ουτε στο ελαχιστο με τους εντυπωσιακους τιτλους που ειχε το ps4. Ακομα θυμαμαι U4, driveclub, bloodborne, κλπ. Να δουμε μηπως παρουν μπρος τωρα σιγα σιγα...

• Like 2

26 minutes ago, xavier said:

τεσπα, δεν με ενδιαφερουν τα τεχνικα, ας ελπισουμε να εχουν τα παιχνιδια για να επιδειξουν την δυναμη της αναβαθμισμενης κονσολας και εγω θα τα παιξω στα 30 frames της οριτζιναλ.

Δεν βγαίνει το κόστος να έχει αυτή την κάρτα, την οποία θα πρέπει να ψύχει μαζί σε ένα μέγεθος κονσόλας. 
αν το πάει 1.200€ παίζει και να δούμε να είναι σοβαρή στο μέλλον. 
Εδώ ο κόσμος θέλει 399$ και να παίζει σαν RTX 4090… απλά δεν 

ZEN 2 κλοκαρισμενος ψηλά… το βλέπω να είναι και η επιστροφή κάνω σαν αεροπλάνο όταν ζεσταίνομαι… θέλω να δω με τι θα τον ψύχει. 

Ύστερα από 3.5 χρόνια που έχω το ps5 μια φορά δεν το άκουσα

• Like 2

εχει καλα παιχνιδια και αρκετα μαλιστα. αλλα τα περισσοτερα βασιζοντουσταν σε μηχανες παιχνιδιων που ειχαμε  δει στο ps4.  μιλαμε για σχεδον ολα τα first party της sony. Ακομα και στα multiplatform μολις τελευταια αρχισαν να ερχονται παιχνιδια στην unreal 5 και αυτα ειναι προς το παρον μικροτερες παραγωγες. Ισως οταν ακουσουμε καποιο νεοτερο για τα να witcher, mass effect, tomb raider. 

το μεγαλυτερο νεο franchise που δημιουργηθηκε αυτην την γενια, ηταν μαλλον το harry potter.

Για φετος εχουμε το hellblade και το wukong, που δειχνουν υποσχομενα τεχνολογικα, να δουμε αν θα ανταπεξελθουν στις προσδοκιες.

Για ποιο λόγο βρε Sony να δημιουργήσεις το δικό σου PSSR και να μην πάρεις έτοιμο το FSR της AMD, κάρτα της οποίας έχεις βάλει μέσα στο PS5? Κάτι ανάλογο έκανες και στο θέμα του ήχου με το Tempest 3D Audio και πάλι καλά μας έδωσες Dolby Atmos.

Υ.Γ. Αυτό το RSSR, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει:

Spoiler

The Beatles Russia GIF by Mr A Hayes

• Like 2
  • Haha 3

9 hours ago, music_lover said:

Για ποιο λόγο βρε Sony να δημιουργήσεις το δικό σου PSSR και να μην πάρεις έτοιμο το FSR της AMD, κάρτα της οποίας έχεις βάλει μέσα στο PS5? Κάτι ανάλογο έκανες και στο θέμα του ήχου με το Tempest 3D Audio και πάλι καλά μας έδωσες Dolby Atmos.

Υ.Γ. Αυτό το RSSR, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει:

Reveal hidden contents

The Beatles Russia GIF by Mr A Hayes

γενικότερα δεν παίρνει software solutions από την AMD, φτιάχνει το δικό της API. Το οποίο είναι και το σωστό, αν πχ στην επόμενη γενιά πάει σε intel/nvidia. To dolby/vrr κλπ είναι standards της βιομηχανίας κι αναγκαστικά πρέπει να κουμπώσει πάνω τους.

Και προσωπική άποψη, η τεχνολογίες της amd έχουν σημαντικούς περιορισμούς.

Και εγώ είμαι υπέρ της εξέλιξης της custom τεχνολογίας. Αρκεί βέβαια η τεχνολογία να αξιοποιείται στα παιχνίδια και να μη μένει απλώς στα χαρτιά.

Δεν είναι καλό να βασίζεσαι 100% επάνω στον chipset vendor χωρίς να αναπτύξεις τίποτα δικό σου. Και στην περίπτωση του FSR, είναι απλά η χειρότερη λύση αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά το upscaling. Ακόμα και το TSR της Unreal Engine είναι καλύτερο. 

Γενικά η AMD είναι πίσω σε όλα αυτή τη στιγμή. Απλώς παραμένει η πιο cost effective πρόταση.

Οπως έγραψε και ο @Psycho_Warhead πιο πίσω, όλα θα κριθούν από το GTA VI του χρόνου, ένα από τα παιχνίδια αυτής της γενιάς που ενδιαφέρουν τους περισσότερους.

Το λέω αυτό γιατί οι διάφορες φήμες θεωρούν δύσκολο να βγει το ps5 pro τέλος του 2024, αφού δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός τίτλος ως τώρα να το συνοδεύει

Τέλος, μεγάλο ερωτηματικό είναι και η τιμή του.

1 ώρα πριν, polakis21 είπε

Που μπορω να βρω φθηνοτερο ps plus περαν του επισημου; Εχει υποψη κανεις;

Μάλλον δεν υπάρχει.

Εφόσον δεν έχεις plus  περιμένεις περιόδους προσφοράς.

Μπορείς επίσης να γλιτώσεις επιπλέον χρήματα με αγορά προπληρωμένων καρτών σε χαμηλότερη τιμή από  site  τρίτων (πχ  eneba την κάρτα 50ευρω μπορεί να την αγοράσεις 40ευρω κατά καιρούς)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...