Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίζουμε και indie παιδιά, έχει διαμαντάκια εκεί, μην ρίχνουμε όλο το βάρος σε ΑΑΑ παραγωγές. Τους τελευταίους μήνες μόνο με τέτοια games ασχολούμαι και δεν το μετάνιωσα λεπτό!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Psycho_Warhead said:

Προφανώς με αρκετή επιφύλαξη, απο ολα οσα είπε για το ps5 pro κρατάω το PSSR και το RT performance. Τα 67 Tflops fp16 ή τα 33 fp32 μαλλον είναι σε dual issue και τα πραγματικά raw θα είναι κοντά στα  17 tflops fp32. Ταπεινή μου εκτίμηση: 56Cu's * 64 SC/CU * 2 SIMD * 2450Mhz Core = 17,5Tflops (ίσως πάνω κάτω  για αυτό και μονο το πολύ 45% πάνω σε raster performance. Με την ίδια περίπου RAM θα είναι προφανώς bandwith starved και θα παίξει μπαλίτσα το PSSR. Τώρα για 3x RT με την ιδια CPU και RAM δεν το πολυπιστεύω. H RAM και CPU παίζουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της BVH δομής και εκεί και 4,5Ghz να τον πας τον Zen2, κλαίν. Πολλά τα draw calls για 60fps Path tracing. Προσωπική άποψη όσον αφορά το RT ή SONY με το ps5 pro πάει προς 30fps 2K ή 4K PSSR σε Path Tracing σε κάποιους τίτλους (όσοι πατσαριστούν) και σημαντική βελτίωση των ηδη υπαρκτών RT modes σε games όπως τα SP2 κλπ! Θεωρώ το PSSR τη σημαντικότερη αναβάθμιση εαν ισχύει. 

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 4

• Moderators

Επειδή είναι πολύ τεχνικά αυτά για να τα παρακολουθήσω αναλυτικά τώρα, εγώ στα ματιά μου -που παίζω αποκλειστικά σε performance mode- τι διαφορές θα δω αν αγοράσω το Pro μοντέλο (με δεδομένο ότι θα ισχύει το rumor);

Τώρα παίζω σε 2Κ60 χωρίς RT, στο OG model. Εάν αναβαθμίσω θα μπορώ να παίζω σε 2Κ60 με RT και το 2Κ θα γίνεται 4Κ με τον upscaler;

Ή το μόνο που συζητάμε είναι ότι σε quality mode το 4Κ30 χωρίς RT, θα γίνεται 4K30 με RT, ρίχνοντας την ανάλυση για να το καταφέρει και κάνοντάς την upscale σε 4Κ μέσω PSSR;

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Malthador said:

Επειδή είναι πολύ τεχνικά αυτά για να τα παρακολουθήσω αναλυτικά τώρα, εγώ στα ματιά μου -που παίζω αποκλειστικά σε performance mode- τι διαφορές θα δω αν αγοράσω το Pro μοντέλο (με δεδομένο ότι θα ισχύει το rumor);

Τώρα παίζω σε 2Κ60 χωρίς RT, στο OG model. Εάν αναβαθμίσω θα μπορώ να παίζω σε 2Κ60 με RT και το 2Κ θα γίνεται 4Κ με τον upscaler;

Ή το μόνο που συζητάμε είναι ότι σε quality mode το 4Κ30 χωρίς RT, θα γίνεται 4K30 με RT, ρίχνοντας την ανάλυση για να το καταφέρει και κάνοντάς την upscale σε 4Κ μέσω PSSR;

Ακριβώς αυτό. Για εμένα άμα καταφέρει να έχει 1440p+ σταθερά στα 60fps+ σε όλα τα παιχνίδια, με ένα τίμιο upscale σε 4k και με κάποια παιχνίδια να έχουν και RT σε αυτές τις αναλύσεις, θα ήταν μια χαρά. (πχ. το spiderman 2 τώρα έχει RT σε αναλύσεις 900-1000p+ στα 60fps, άρα δεν μου φαίνεται παράλογο να πάμε σε 1440p+).

Επεξ/σία από nick_souvlaki

• Moderators
2 minutes ago, nick_souvlaki said:

Ακριβώς αυτό. Για εμένα άμα καταφέρει να έχει 1440p+ σταθερά στα 60fps+ σε όλα τα παιχνίδια, με ένα τίμιο upscale σε 4k και με κάποια παιχνίδια να έχουν και RT σε αυτές τις αναλύσεις, θα ήταν μια χαρά. (πχ. το spiderman 2 τώρα έχει RT σε αναλύσεις 900-1000p+ στα 60fps, άρα δεν μου φαίνεται παράλογο να πάμε σε 1440p+).

Συμφωνώ κι εγώ, αν μου δώσει 2K60 upscaled σε 4Κ με RT ανοιχτό, τότε πάω για day-one αγορά, σκοτώνοντας παράλληλα το OG PS5 μου.

Ωστόσο από τα λίγα που διάβασα και κατάλαβα, νομίζω ότι αυτό δεν θα είναι εφικτό και ότι απλά θα μπορεί να ενεργοποιεί το RT μόνο στο quality mode, κι αυτό ρίχνοντας την ανάλυση και κάνοντάς την upscale ξανά.

Ας με διορθώσει κάποιος αν τα έχω καταλάβει λάθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Malthador said:

Εαν Ισχύει το rumor και πατσαριστούν οι PS5 τίτλοι ωστε να χρησιμοποιούν τα επιπλέον resources της GPU (Οχι brute force) και το PSSR (μιας και δεν γνωρίζω εαν το AI inference θα είναι title agnostic ή χρειάζεται training σε καθε τίτλο ) Θα μιλάμε π.χ στο Returnal για 4K60 με iσως καλύτερα RT effects και PSSR upscaled απο 1440p και οχι 1080p που είναι τώρα. Η για παράδειγμα το SP2 να έχεις 60fps ή και 90fps στο quality 4K mode με PSSR απο τα 1600p ή 1800p με higer res RT effects ή ακομα μπορεί να μας βαλουν ενα νεο performance mode με path tracing PSSR upscaled απο τιποτα 1080p, σε 4K60 output. Ενα άλλο παράδειγμα ας πούμε, το  Elden ring με RT και PSSR στα 4K60 είναι υλοποιήσιμο. Και το CP2077 σε 4K60 PSSR upscaled απο τίποτα 900p με limited PT, είναι κάπως ρεαλιστικό.  Σε γενικά πλαίσια να περιμένεις οτι 45ρι fps κυκλοφορούσε εκεί να παει locked60 σε ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις λόγω PSSR, χωρίς απο οτι φαίνεται να έχει τα temporal artifacts του FSR 2 μιας και είναι AI driven. H Sony λόγω της limited CPU και απο κατι papers με πατέντες του Cerny για το Real time RT του που είχαν κυκλοφορήσει, φαίνεται να έκανε  σοβαρό optimization στο RT pipeline. Τέλος, για εμένα που παίζω αποκλειστικά σε performance mode και ξενερώνω με τα temporal ή spatial upscaled 1080p , είναι d1 αγορά ! Δώσε μου Stellar Blade με καλύτερα b... physics σε glorius 4K60 και την ψυχή μου πάρε🤣 

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 2
  • Haha 1

Επειδή πρέπει να περάσουν upgrade patches σε όσα games έχουν ήδη κυκλοφορήσει από τους developers για να υποστηρίξουν τις "leaked?" αναβαθμίσεις του PS5Pro, εγώ δεν βλέπω τον λόγο day-1 να το πάρω, δεν βρίσκω την ανάγκη. Ας περάσει ένα μικρό διάστημα, να το πάρουν όσοι θα κάνουν την μεγάλη αναβάθμιση από ps4Pro σε ps5Pro (και δεν παίρνουν το PS5 γιατί "δεν τους αρκεί"), να έρθουν και τα πρώτα critical updates (όπως σε κάθε νέο μοντέλο), να περάσει η πρώτη γκρίνια ότι τα παλιά παιχνίδια παίζουν όπως έπαιζαν (και Ω η κακιά Sony πάλι μας κορόιδεψε) και μετά από κάποιους μήνες θα έχει νόημα η αναβάθμιση.

Το PS5 Pro θα είναι ένα καλό μηχάνημα για όσους έχουν 4Κ TVs και θέλουν η κονσόλα να κρατάει έστω το 1440P σε κάποιος τίτλους που το OG PS5 πέφτει κάτω από 1080P.

Για τιμή το κόβω να είναι +100$, δεν ξέρω αν θα πάει στα 649$ ή αν θα πέσει πάλι το απλό στα 499$ ώστε να βγει το Pro στα 599$ μιας και δεν έχουμε δει ποτέ κονσόλα πάνω από αυτό το ποσό. Το PSSR είναι ενδιαφέρον και μακάρι να βγει αντίστοιχο του DLSS για να γίνει δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, bushidocougar said:

Επειδή πρέπει να περάσουν upgrade patches σε όσα games έχουν ήδη κυκλοφορήσει από τους developers για να υποστηρίξουν τις "leaked?" αναβαθμίσεις του PS5Pro, εγώ δεν βλέπω τον λόγο day-1 να το πάρω, δεν βρίσκω την ανάγκη. Ας περάσει ένα μικρό διάστημα, να το πάρουν όσοι θα κάνουν την μεγάλη αναβάθμιση από ps4Pro σε ps5Pro (και δεν παίρνουν το PS5 γιατί "δεν τους αρκεί"), να έρθουν και τα πρώτα critical updates (όπως σε κάθε νέο μοντέλο), να περάσει η πρώτη γκρίνια ότι τα παλιά παιχνίδια παίζουν όπως έπαιζαν (και Ω η κακιά Sony πάλι μας κορόιδεψε) και μετά από κάποιους μήνες θα έχει νόημα η αναβάθμιση.

Με εξαίρεση μάλλον το PSSR, πολλά παιχνίδια είναι ήδη έτοιμα, καθώς έχουν mode/modes με ξεκλείδωτα τα fps , κυρίως σε τηλεοράσεις με 120hz (στα γρήγορα κάποια που έπαιξα πρόσφατα: Hogwarts Legacy, God of War Ragnarok, όλα τα Spiderman etc.). Αυτά θεωρητικά θα έχουν κατευθείαν βελτίωση στα fps. Patch μπορεί να χρειαστεί σε κάποια για να αλλάξουν την αναλογία ανάλυσης/fps στα performance mode, εφόσον δεν έχουν ξεκλείδωτο fidelity mode ή αυτό πάλι δεν ανέβει με το PS5pro στα 60fps, πχ. άμα κάποιο τώρα είναι 1080p με 60fps ξεκλείδωτα, δεν έχει τόσο σημασία να πάει στα 1080p 120fps, αλλά να πάει 1440p με 60fps.

Επεξ/σία από nick_souvlaki

10€ αναβάθμηση απο PS4 έκδοση σε PS5 έκδοση.

5€ αναβάθμηση απο PS5 έκδοση σε PS5 Pro έκδοση.

Έλα Sony σου δίνω ιδέες....😂

• Haha 2

18 minutes ago, nick_souvlaki said:

Με εξαίρεση μάλλον το PSSR, πολλά παιχνίδια είναι ήδη έτοιμα, καθώς έχουν mode/modes με ξεκλείδωτα τα fps , κυρίως σε τηλεοράσεις με 120hz (στα γρήγορα κάποια που έπαιξα πρόσφατα: Hogwarts Legacy, God of War Ragnarok, όλα τα Spiderman etc.). Αυτά θεωρητικά θα έχουν κατευθείαν βελτίωση στα fps. Patch μπορεί να χρειαστεί σε κάποια για να αλλάξουν την αναλογία ανάλυσης/fps στα performance mode, εφόσον δεν έχουν ξεκλείδωτο fidelity mode ή αυτό πάλι δεν ανέβει με το PS5pro στα 60fps, πχ. άμα κάποιο τώρα είναι 1080p με 60fps ξεκλείδωτα, δεν έχει τόσο σημασία να πάει στα 1080p 120fps, αλλά να πάει 1440p με 60fps.

Αν δεν τίθεται θεμα συμβατότητας μιας και δεν είναι PC και τα games γίνονται compile με γνώμονα συγκεκριμένο hardware, API- SDK, θα δείς ψηλότερα FPS στα fps - resolution unlocked games,  κυρίως λόγω του brute force και της αύξησης των raw tflops.Κάτι ομως RDNA 3 dual issue και οτιδήποτε έχει να κάνει με βελτιώσεις λόγω αρχιτεκτονικής, PSSR κλπ κλπ θέλουν δουλειά  

3 minutes ago, vorlon68 said:

10€ αναβάθμηση απο PS4 έκδοση σε PS5 έκδοση.

5€ αναβάθμηση απο PS5 έκδοση σε PS5 Pro έκδοση.

Έλα Sony σου δίνω ιδέες....😂

Πίστεψε με, το ξέρει ηδη! 🤣

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...