Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή είμαι μεγάλος fan της Capcom από εποχές NES, κάθε φορά που παίζω κάποιο παιχνίδι της πλέον στο PS5 (τα τελευταία νομίζω ήταν τα RE4 και το Monster Hunter), παρατηρώ ότι λέω ασυναίσθητα στον εαυτό μου "γραφικά ψιλο-ps4, καλό περιεχόμενο, πολύ καλό gameplay"...

Σαν να ρίχνω πάντα νερό στο κρασί μου και στον βωμό του ότι μου αρεσει το παιχνίδι σαν παιχνίδι, αφήνω πάντα στην άκρη το γεγονός ότι τα γραφικά είναι "meh"....

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής απόλυτα, το ίδιο συμβαίνει με το μεγαθύριο Konami.... Οι Ιάπωνες φαίνεται να επενδύουν στο gameplay και όχι στα γραφικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, bushidocougar είπε

Επειδή είμαι μεγάλος fan της Capcom από εποχές NES, κάθε φορά που παίζω κάποιο παιχνίδι της πλέον στο PS5 (τα τελευταία νομίζω ήταν τα RE4 και το Monster Hunter), παρατηρώ ότι λέω ασυναίσθητα στον εαυτό μου "γραφικά ψιλο-ps4, καλό περιεχόμενο, πολύ καλό gameplay"...

Σαν να ρίχνω πάντα νερό στο κρασί μου και στον βωμό του ότι μου αρεσει το παιχνίδι σαν παιχνίδι, αφήνω πάντα στην άκρη το γεγονός ότι τα γραφικά είναι "meh"....

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής απόλυτα, το ίδιο συμβαίνει με το μεγαθύριο Konami.... Οι Ιάπωνες φαίνεται να επενδύουν στο gameplay και όχι στα γραφικά!

Τα 30fps είναι πρόβλημα gameplay όμως όχι πρόβλημα γραφικών. Ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου επιλέγει να παίξει σε αντίστοιχα παιχνίδια σε performance mode 60fps και όχι σε quality 30fps δεν είναι επειδή έχει καλύτερα γραφικά. Είναι επειδή παίζει καλύτερα.

Πολύ μεγάλο κρίμα ένα τέτοιο παιχνίδια να τρέχει έτσι. 

• Like 5

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Εντάξει, γκρινιάζετε για το νερό και για πέντε textures στο Rise of the Ronin και εδώ μιλάμε γίνονται αίσχη με το Dragon's Dogma 2 το οποίο θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι. Και που το δεύτερο το φτιάχνει μια εταιρεία με 20πλάσιο μέγεθος ξέρω 'γω.

Κάθε χρόνο και χειρότερη η Capcom, μπράβο της.

Εγώ από την Capcom πάντως παίζοντας μόνο τα resident remakes της δεν έχω να πω ότι δεν κάνει καλή δουλειά στο θέμα textures , αν και ίσως να κάνω λάθος μιας και αρκετά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο resident evil 2 remake μεταφέρθηκαν και στο 3 αλλά και στο 4. Dragons Dogma δεν έχω καν ασχοληθεί ποτέ μου. Όσο για το Rise of the Ronin, είχα σχολιάσει για το νερό , γιατί πραγματικά ακόμα και η Fromsoftware που χρησιμοποιεί τόσα χρόνια τα ίδια assets, τόσο κακό νερό δεν έχουμε δει. Αλλά και πάλι , νομίζω ότι το ζουμί του παιχνιδιού του Rise of the Ronin θα είναι στο gameplay του και όχι τόσο να αναδειχθεί μέσω των γραφικών του. Έτσι όπως έχουμε δει από την εταιρεία να κάνει και πιο πριν με Wo long και πιο πίσω με τα Nioh. 

Το DD2 δεν έχει το fanbase των άλλων τίτλων της Capcom. Το πρώτο για αρκετό καιρό ήταν ένας niche title, το expansion το έκανε πιο γνωστό, αλλα και πάλι καμια σχέση με το Resident Evil για παράδειγμα. Ποσο μάλλον με αλλα παρόμοια arpg του είδους. Γενικά θα πέσει το κράξιμο του αιώνα και θα ακυρωθεί πολύ pre-order προβλέπω. Κρίμα, έπρεπε να δώσουν το optimization σε κάποιους που το έχουν το άθλημα. Είναι αδιανόητο να τρέχουν games τύπου HFW, με φανταστικά graphs, στα 60 fps και όχι αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έχει performance mode, γενικά όλη η φάση μου φαίνεται πολύ περίεργη.

• Like 2

4 ώρες πριν, Malthador είπε

Εντάξει, γκρινιάζετε για το νερό και για πέντε textures στο Rise of the Ronin και εδώ μιλάμε γίνονται αίσχη με το Dragon's Dogma 2 το οποίο θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι. Και που το δεύτερο το φτιάχνει μια εταιρεία με 20πλάσιο μέγεθος ξέρω 'γω.

Κάθε χρόνο και χειρότερη η Capcom, μπράβο της.

Το πολύ πολύ να πουλήσει παραπάνω σε PC αντί για κονσόλες, που είναι και η πλατφόρμα που τους ενδιαφέρει περισσότερο, όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι στο παρελθόν.

https://www.videogameschronicle.com/news/capcom-says-it-will-make-pc-its-main-platform-going-forwards/

Οσο για το ίδιο το παιχνίδι, τα ως τώρα previews λένε καλά λόγια.

On 05/03/2024 at 09:35, D.Luffy said:

@nek4d

Κατανοητά αυτά που λες αλλά μιλάς πολύ απλά για φθηνότερα παιχνίδια που μπορείς να βρεις και στις δυο κονσόλες.

"Καλύτερη" βιβλιοθήκη μπορεί να είναι για κάποιον αυτή που μπορεί να παίξει μεταξύ άλλων πχ Halo, Gears, Forza Horizon ή Spiderman, Ghost of Tsushima, Gran Turismo αντίστοιχα. Ή επίσης Zelda, Metroid, Mario. Είναι δηλαδή καθαρά υποκειμενικό.

Δεν σκέφτονται όλοι με τη λογική "που θα παίξω φθηνότερα". Ούτε έχουν όλοι τον χρόνο να ασχολούνται με 100άδες games που μπορεί να αγόρασαν μόνο και μόνο επειδή τα βρήκαν φθηνά. Μερικοί διαλέγουν και αγοράζουν πολύ συγκεκριμένα games που θέλουν να παίξουν τον χρόνο με γνώμονα το αν τους αρέσουν αρκετά ώστε να επιθυμούν να ασχοληθούν.

Και αν μιλάμε για κλειδιά και πληθώρα games, τότε την "καλύτερη" βιβλιοθήκη σύμφωνα με την λογική σου την έχει πολύ μακράν το PC. Από emulation μέχρι και εντελώς "free" τρόπους... Όμως όπως καταλαβαίνεις δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. 

Απολυτως δεκτα αυτα που εγραψες D.Luffy και εχεις και δικιο και τα εξεφρασες ωραια.
Απλα η δικη μου προηγουμενη ενσταση και απαντηση ηταν στο σχολιο,
"και που υπάρχει το xbox, το ps5 είναι σαν να μην έχει αντίπαλο"
και εδειξα οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα του νομισματος, για πολλους σαν εμενα, θα ελεγα παρα πολλους, ισχυει το αναποδο, δηλ.
"και που υπάρχει το ps5, το xbox είναι σαν να μην έχει αντίπαλο"

Απο 'κει και περα, οπως εγραψε και ο φιλος Fulgore, ας το αφήσουμε εκεί, και ας αγοράζει ο καθένας από όπου θέλει.  

Συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση, ημουν σε μεγαλης διαρκειας ταξιδι γυρισμου.
Συγνωμη επισης αν "χαλασα" καπως το θεμα, με τις πιο ενδιαφερουσες ενημερωσεις αποδοσης και κριτικης νεων παιχνιδιων. (Γι'αυτο και δεν σχολιαζω για την συγκριση με pc, θα ξεφυγει ακομη περισσοτερο η κουβεντα απο το θεμα εδω).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...